25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Co je větší urážkou voličů

Tenhle trapas trvá už osmý měsíc. Voliči mají pozapomenout na výsledky voleb a nabýt dojmu, že převrácení volebního výsledku na hlavu je vlastně chvályhodný a konstruktivní skutek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Novák 27.6.2018 10:47

Re: Jak to tak vypadá, tak největší urážkou voliče,

Velký ne, ale dost velký na to, aby Babiš měl navrch. Bez d'Hondta by si tak nefoukal.

E. Pawlica 27.6.2018 15:37

Re: Jak to tak vypadá, tak největší urážkou voliče,

Stačí se podívat do archivu tehdejšího Federálního shromáždění i do archivu tehdejší České národní rady, kdo prosazoval poměrný, čili stranický volební systém.

Opoziční smlouva byla už jen plodem špatně zvoleného volebního systému pro ty, kteří obelhali voliče na jedné straně mobilizací a řečmi o spálené zemi na straně druhé (když však dnes současný předseda ODS je konsekventní a drží své slovo, je mu spíláno a naopak druhý aktér je za jeho zacházení s Ústavou a politickými principy je veleben).

K tomu, co máte na krku nebudu čichat, neboť na rozdíl od pravičáků se k tomu jako pravicově smýšlející člověk k lascivním poznámkám vůči konkrétní osobě, to jest vůči vám, nesnížím. Naopak věřím, že jste dostatečně zběhlý ve vyhledávání ověřených archivních materiálů, abyste mohl zjistit, zda se mýlím.

Mějte pěkný den.

Z. Rychlý 27.6.2018 1:06

Je to bída.

Politický systém jako soutěž politických stran s jejich programy, idejemi a reprezentanty? Široko daleko NIC.

Programy nikdo nečte, nejspíš že jim nikdo nevěří. Ideje se krčí kdesi za multikulti a mítú a reprezentanti?? Když řeknu třetí liga, tak si nejsem jist, jestli ji tímto srovnáním neurážím. Kdyby alespoň nelhali, když už nemůžou říkat pravdu na plnou hubu.

Odevzdali jsme dobrovolně pravomoci vejš a teď se divíme, že ti bruselští jsou ještě větší spratci, než ti naši vlastní, co se perou o ohlodané kosti, spadlé ze stolu evropské vrchnosti.

Opustit tuto neblahou slepou evropskou uličku nejde, vrátit se znovu na startovací čáru, kde obec je to hlavní a nejdůležitější, kde zůstane většina vybraných daní, pak teprve poslat něco málo na region, posléze trochu státu a vůbec nic neposílat do jakéhosi státu Evropa. Podobně jako to má ono vzývané Švýcarsko, co nemá ani na vlastního prezidenta.

Jenže si budeme muset počkat až tenhle domeček z karet shoří; pak snad z popela ..... Fénix ..... atd, atd. Bude to porod.