25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Co budu dělat, až budu dospělý, maminko?

Kdysi dávno, v hluboké totalitě, jsem v jedněch novinách našel “vtip“, který měl být dokladem nemohoucnosti kapitalistického systému. Někde v Bronxu se ptá dítě maminky: A co budu dělat, maminko, až budu dospělý? Inu, co bys dělal, chlapče, odpovídá maminka. To, co dědeček a tatínek. Budeš žít ze sociální podpory…

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 12.7.2021 23:22

Situace rodin žijících na podpoře je možná strašná.

Ale jak se do této situace ony rodiny dostaly a co dělají pro to, aby z ní vybředly? Lít do nich jenom peníze všelikých dávek není řešení.

Nejlepší pomocná ruka se nalézá na konci vlastního ramene.

K. Křivan 13.7.2021 9:42

Řešením je ani korunu cikánům kterou by si nevydělali prací ! To se musí aplikovat i na jiné parazity. Smažky, alkoholíky, a jiný odpad.

Z. Koutecký 12.7.2021 20:47

Pane Anderle, pokud jde o bydlení, doporučuji Vám přečíst si něco o tom, jak to řeší v Rakousku. Výsledek je nejvýraznější ve Vídni. To by ovšem v našem pojetí podnikání, kde i spekulanti, lichváři a tuneláři jsou nedotknutelnými podnikateli, stejně nešlo realizovat.

R. Toman 12.7.2021 20:13

Malý Soptík chtěl být požárníkem-dnes hasičem.

M. Krátký 12.7.2021 19:45

tak potřetí - cenzor mi to zakázal - dnes na Václaváku klečící žebrák 40 let - už jsem málem lovil drobné - ale ouha on kouří - máš na cigára tak ani desetník - cenzore dobrý ???

M. Krátký 12.7.2021 19:42

tak znovu - cenzura mě nepustila - dnes na Václaváku klečící žebrák a už jsem málem lovil drobné, jenže on kouřil - když máš na cigára tak ani desetník - cenzore jsi spokojený ???

F. Navrátil 12.7.2021 18:58

Autor chce řešit závažný problém sociálního parazitismu vynakládáním dalších miliard na podpory, na bydlení, na dotovaná pracovní místa, na zřízení dalších stovek míst pro terénní sociální pracovníky a na dotace pro začleňovací parazitické neziskovky. Bohužel takový postup bude znamenat jen další prohlubování problému a rozšiřování skupiny lidí, kteří jsou bytostně přesvědčení, že je musí společnost živit a starat se o jejich šťastný život. Nesmysl! Řešení spočívá ve zrušení nepojistných sociálních dívek pro lidi, kteří nepracovali, nepracují a pracovat nebudou, i když by mohli. Takoví by měli mít nárok pouze na kyslík, polívku a kabát v charitě.

L. Písařík 12.7.2021 17:24

Autore, zajímalo by mě: ta skupina co uklízí dosud existuje?;-)

M. Krátký 12.7.2021 17:04

Nejsem práskač - tak tedy nebudu jmenovat - máme kamaráda v naší partě, se kterým nám dochází trpělivost - vyučenej elektrikář + maturita na večerní průmce. Teď je mu 63 roků a raději pobírá invalidní důchod cca 13,000, protože starobní mu nevychází líp. Posledních 20 let OSVČ a furt fňukal, že nemá práci - magor. Příklad - ráno odjel na rito něco zapojit v deset hodin, pak jel na svačinu, pak jel pro pár součástek, které sebou neměl a pak jel na oběd do restaurace a odpoledne domů, protože sebou neměl vercajk !!! Ale mezitím si nechal udělat oba kyčle a pak i koleno a na kontrolu přišel skutečně o berlích a tam sebou prásknul na zem a museli ho zvedat. A za týden potom i předtím s námi byl lyžovat v Alpách a k tomu v létě tenis a pod sporty ?!?!?! A mezitím prodal 5ti patrový dům vedle Karláku po rodičích v restituci, potom vilu na Kačerově - dohromady bratru za 20 milionů a teď prodává svoji luxusní chatu s doživotní rentou 10.000,- měsíčně na přilepšenou - magor a bezdětnej parazit

V. Kain 12.7.2021 16:33

Když to nechtějí řešit dnes,tak jak to budou řešit za 10-20 let když každým rokem těch kteří mají nataženou ruku přibývá?

V. Šedivý 12.7.2021 17:15

Natisknou další peníze.

P. Nešvara 12.7.2021 12:05

Evropa má 17% světové populace a vyplácí se zde 50% světových sociálních dávek. Levici typu Maláčové je to pořád málo.

Jede z předchůdců paní Jourové (komisař pro justice kolem roku 2006) byl jakýsi Ital Franco Frattini. Ten se velmi podivoval, proč do USA emigrují ti, kteří chtějí příležitost - tvrdě makat a někam to dotáhnout - zatímco do EU migrují ti, kteří chtějí žít ze sociálních dávek.

Nějakým záhadným a pro mne nepochopitelným způsobem dospěl k řešení, že z Afriky by jsme měli pozvat (použil ještě silnější výraz "to attract") 50 milionů černých pracovníků.

Nic nového pod sluncem. Jeho plán probíhá, miliony černých Afričanů plní čluny ve Středozemním moři. Akorát s tou prospěšnou a zdanitelnou prací to nějak vázne. Proč asi?

P. Nešvara 12.7.2021 11:52

Úžasné je, jak funguje podvědomí.

Autor píše: Chtělo by to program

Já čtu: Chtělo by to pogrom

Zděsil jsem se a přečetl znovu. Ano, zmýlil jsem se. Pogrom jako řešení autor neprosazuje.

L. Beneš 12.7.2021 10:55

Řešení použité oním policajtem přineslo výsledek. Rafinovaností se podobá způsobu, jak kdesi zhatili pořádání technoparty za vsí. Hulákající aparatury obkroužil třikrát traktor vezoucí cisternu rozprašující produkty z chovu prasat a skotu. Pole bylo prázdné ve velmi krátkém času.

J. Janotová 12.7.2021 16:35

Srovnáváte dvě nesrovnatelné záležitosti. Policajt pouze poslal problém dál sousedům. Nevyřešil ho ani náhodou. Ve druhém případě cisterna problém vyřešila. Účastníci párty šli domů. Pro ně to nebyla otázka existence, ale jen zábavy.

S. Pavuk 12.7.2021 10:45

Určite je lepšie keď sa problém rieši "zhora" tj. zákonmi a nie "zdola" keď sa problém podujmú riešiť rozdráždený občania. Českú politickú scénu sledujem dlhodobo a jediný ktorý navrhuje riešenie je "istý Okamura". Čo takto, dať mu hlas vo voľbách?

P. Hák 12.7.2021 10:06

Fakt si, pane autore, myslíte, že ten policista problém vyřešil? Pak byste měl být spokojen i se současnou praxí. postup "pošleme je o město dál" se uplatňuje i dnes.

Požadavek "když jsi tak chytrý, navrhni řešení" je zcela legitimní. Nadávat umí každý.

"Před lety například byla v jedné vyloučené lokalitě vytvořena z místních občanů skupina pracovníků, kteří zde plně nahradili technické služby města." Ehm... v jistém městečku na severovýchodě Čech, kam se z nedalekého většího města dosídlilo několik set oněch zmíněných, pojalo město záměr zřídit občanskou hlídku jako prevenci kriminality. Podmínkou bylo najít čtyři netrestané a zdravotně způsobilé (tj. bez invalidního důchodu) muže, kteří by to chtěli dělat. Konec nechám na domyšlení laskavému čtenáři.

P. Hák 12.7.2021 10:10

Jednání s klanovou autoritou samozřejmě smysl má. Problém je, že to nemá oporu v zákoně (což opravdu není vinou současné vlády), tudíž ona dohoda není vymahatelná. Pokud chcete s někým udělat dohodu, je nutné stanovit nejen co se sdtát má, ale také co se v případě nesplnění dohody stane. Musíte mít po ruce sankci. Takže: co navrhujete, pane autore?

V. Šedivý 12.7.2021 13:17

Druhý problém je v tom, že uznáváte, že na daném území neplatí autorita státu, ale právo klanu.

P. Hák 12.7.2021 14:57

No jde o to, aby klan akceptoval právo státu tak, jak ho respektuje většinová populace.

Stát samozřejmě vynucovací prostředky má, ale snad všichni chceme, aby to nedošlo tak daleko, aby je musel použít.

K. Křivan 13.7.2021 9:39

ale ...všichni chceme, aby to už konečně došlo tak daleko, aby je musel použít.

P. Hák 13.7.2021 13:42

Stát je občas použije. Říká se tomu "zatčení", resp. "vězení".

L. Písařík 12.7.2021 17:27

Příliš mnoho podmínek. Jak to má jeden takový spluobčan zvládnout?;-(

H. Rybnická 12.7.2021 9:57

Pane autore, vynikající článek. Je škoda, že se to tu hemží různými besserwisery ale velice málo příkladů jak by to mohlo fungovat. Ostatně jen tak na okraj: před mnoha a mnoha roky informovalo vedení obce, dnes městečka, ve kterém žiji, že obcí projede skupina Romů v těch karavaningových vozech, dokonce na místním sportovním hřišti na pár dní zaparkují. Jedou někde z Rumunska na pohřeb pardon cikánského krále, který se konal někde ve Francii. Přiznám se, že jsem byla zvědava, takže jsme s manželem v neděli ráno prošli areálem hřiště. Nevím, kde t i lidé byli, ale byl tam klid. Jen "náhodou" jsem do jednoho toho vozu okýnkem nakoukla. Tak precizně uklizený prostor jsem jinde dodnes neviděla. Peřiny natřepané a vyložené jako centimetrem. Všechno perfektně uložené. Po několika dnech byli pryč.

Š. Hašek 12.7.2021 10:04

Však tady "se to takovými hemží". Všechno perfektně uložené, daně zaplacené rok dopředu.

Jen tak mezi námi - dáte mi nahlédnout do Vašich účtů, že jste jako převzala nějaké sociální dávky těm našim cikánům??? S těma natřepanýma peřinama? Vobčas jim flaška vypadne na trávník před panelák, že?

Tak je tady zas veselo. Hemží se nám paní Rybnická, která nezištně posílá těm darmožroutům svoje peníze.

J. Hruška 12.7.2021 13:43

Hašku, pohleďte někdy na hřbitov, kdo má nejlépe upravený hrob když nenahlédnete cikánům do ložnice. Bolševici hlásali: "práce na polidštění opice" a odsuzovali nepohodlné "cikány" i jiné k lopatě. Hašku, kolik cikánů bylo komunistů, vedoucí síly ve státě a společnosti, kolik?? Nezažil jsem ani jednoho. Dneska mají "Piráti" v čele hned dvojčata, a co řeší,?? stejnopohlavní páry. Nestydatá "menšina" nahých zadků má větší zastání v "médiích" než tisíce cikánských dětí co letos neměly na "distanční" výuku (učit se, učit se, učit se) počítač. Zjevně soudíte podle sebe (s tou flaškou), že Hašku, zdař Bůh.

Š. Hašek 12.7.2021 16:29

Hruško,

pokud má někdo udržovaný hrob rodičů a naškrobená prostěradla ...... a celoživotní účet vůči spoluobčanům v plusu, nule, nebo "malinkém minusu" - jsem spokojen. 70% cikánů je v takovém minusu, že bych se staděl vyjít na ulici.

Zdáte se mi rasistou, který neumí počítat, nečte statistiku a na stěně doma má portrét Šabatové.

A po ostatních chce, aby dorovnávali celoživotní cikánské účetní dluhy. Možno Vás nazvat kecalem, který chrlí novorovnost. Novorovnost mezi vyčůraným příživníkem a jeho živitelem.

Zkráceno.

V. Šedivý 12.7.2021 13:19

Ano, uvnitř, ve svém, pořádek většinou udržují - výjimkou jsou ti, co se potkají s drogami.

K. Křivan 12.7.2021 9:48

Ani korunu cikánům, (a jiným parazitům), kterou by si sami tvrdou prací nevydělali.

Š. Hašek 12.7.2021 9:59

Ani korunu parazitům, obecně.

Nárok mám na to, co jsem si předplatil. Na to, co reálně mohu zpětně zaplatit. Možno čerpat od matinky, bratra, prodat auto, prodat chatu. Není problém na to koncipovat zákon.

Jinak je možno také se jít pást. Takhle jsem to slýchával od táty.