25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: „Chvilkaři“ noční můrou opozice

Už podruhé za sebou přilákali „chvilkaři“ na Letnou 250 000 lidí. Mohlo by se tak zdát, že u nás vzniká politická síla, se kterou je třeba počítat. Je tomu opravdu tak, nebo jde jen o sebeklam těch, kteří by tomu rádi věřili?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Müller 23.11.2019 17:13

Děkuji.

L. Novák 24.11.2019 5:31

A máte to... ;-D

P. Grigar 24.11.2019 14:58

.. aktivní blbec v porovnání s nicneděláčem. Kdo může způsobit větší škody?

P. Jaroš 23.11.2019 17:46

R^

P. Pavel 23.11.2019 17:56

Za co bere premiérský plat, když nic nedělá. Ad Bursík, Bureš je jeho zdatný nástupce. V bruselu odkýval tzv. uhlíkovou neutralitu. A Kalousek či Drábek vypadají vedle bureše jako suprinteligentní Mirkové Dušínové.

V. Kain 23.11.2019 16:17

Müllere, to je tak těžké pochopit proč má tolik příznivců?Nikdo nerozdával tolik jako on.Když byl ministr financí v Sobotkově vládě,tak byl lakomý jako žid,ale jenom co se stal premiérem tak hned pochopil že jediné co mu zaručí příští volební období je korumpování voličů ať to stojí co to stojí.A s tím má vítězství v kapse.Jak prosté.

D. Müller 23.11.2019 17:18

Tak to víte..., když nevím nebo nemohu najít, tak se zeptám. Děkuji.

V. Čermák 23.11.2019 18:09

Ptal jste se Dobře, ale Blbýho. Jen takový nazývá Narovnání Podfinanovaných Platů a Důchodů Rozdáváním. Slíbil - Ano, bude líp, Splnil- Ano, už je líp.R^. Toš tak...

L. Novák 24.11.2019 5:18

Blbtoši, ty jsi jednoduchej jako kupecká kalkulačka... Nebo Babišem zaplacenej. :-P

V. Čermák 24.11.2019 19:07

Vzteklý Čuníku Nováku, zase jste utekl z rozrytého hnojiště rovnou mezi lidi? A ještě vám močůvka odkapává z čumáku, tedy z toho, čím tady střídavě chrochtáte či kvičíte;-O;-O;-O

Z. Lapil 24.11.2019 10:03

KOMU je líp? Těm, co si museli pořídit EET, protože Babiš usoudil, že všichni kradou? Uvědomte si, že mluvil i o vás. Nebo těm, kteří budou platit vyšší pojistné, protože zdanil peníze, které si pojišťovny syslí pro případ průšvihu? Přinejmenším s tím počítá v příštím rozpočtu.

A podfinancované platy? K tomu se nevyjádřím skrzevá střet zájmů, protože jistě každému přeju plat co nejvyšší, nicméně já jsem ten, kdo ty "Babišovy" platy platí. Neboli MNĚ v této souvislosti taky není líp.

P. Grigar 24.11.2019 15:07

.. na "Babišových platech" se podílí především každý, kdo řádně platí daně a poplatky. Každý rok je možno efektivitu správy daní a polatků vyhodnotit na základě údajů Finanční správy nebo návazně Výroční zprávy ČSÚ za uzavřený rok. Jako zaměstnanec nic nenamítám proti současnému systému výběru, který se mě týká a tudíž ani proti EET.

Daně a smrt.. pro všechny a bez výjimek. ;-)

Z. Lapil 25.11.2019 8:18

Jediná námitka: EET není systém výběru, ale kontroly.

Poctivě: mně ani tak nevadí, že je někdo kontrolován. Koneckonců já podnikání coby OSVČ pověsil na hřebík někdy před deseti lety; podstatnou - 30%? - součástí mého rozhodnutí bylo utahování šroubů. Mně vadí přístup, že co podnikatel, to zloděj. Nepletu-li se, přesně takhle k věci přistoupili komunisti a oba víme, kam to vedlo.

Upozornění: ani náznakem Babiše nepodezírám, že by věc chtěl dovést až ke gulagům. Jen tvrdím, že se cítím podobně: kdo nejde s námi, je lump.

P. Grigar 25.11.2019 9:38

..kontrola je nutnou součástí systému v okamžiku, kdy existují doložené pokusy o jeho obcházení. V této souvislosti si dovolím připomenout např. kontroly řidičů na alkohol a návykové látky, v současnosti už dokonce existují automobily, které ani neškytnou, pokud "škytá" řidič.

Přístup "co podnikatel to zloděj" je pouze chabým argumentem dle mých zkušeností hlavně od těch, co si rádi přihrnou na hromádku. Pokud mám čisté svědomí, nemusím se cítit jako sprostý podezřelý a kontrolu z FÚ mohu vítat s úsměvem.

Vysvětlil mi to polopatisticky spolužák, s rodinou už je na třetí nebo snad čtrvté hospodě a když začala EET , nadával jako špaček, "musel" totiž kvůli tomu zrušit svůj živnosťák a vdaná dcera si "musela" vyřídit na stejnou hospodu nový.. s jiným IČO. Proč?!! Ty šeš úplně blbej, člověče.. finančáci by si přece všimli, že z měsíce na měsíc na stejném íču naskočily tržby na dvojnásobek. Nejsem přece pí.a!!

V. Čermák 23.11.2019 18:16

Zacpal Tunely ze St. rozpočtu k Politickým stranám, Přistřihl křidýlka daňovým Podvodníkům, Zarazil kvóty na Migranty a hlavně Zvýšil Životní úroveň lidí. Možná Vám je to málo, ale nám Normálním lidem je to dost.R^ Toš tak Mudrlante...

L. Novák 24.11.2019 5:33

Jasně. Nedovolil zarazit tunel dotací na biopaliva z řepky, protože Babiš sám v tom tunelu jede a vydělává na něm moc peněz. Rv

M. Adámková 24.11.2019 2:19

K životní úrovni. Oceňuji, že jako první řeší věci komplexně, dává všem stejné podmínky a žádá stejné povinnosti... Chce platit daně i od malých podnikatelů, na druhou stranu tím, že dává lidem víc peněz, jim dává víc práce a výdělku. Nezvyšuje platy plošně, ale hlavně profesím, na které se léta nedostávalo a chřadly. Zvyšování peněz ve státní sféře (nejen úředníci) postrčilo nahoru i soukromý sektor, to přiblížilo platy (jistě i ceny) blíž k EU, které se chceme jednou vyrovnat a současně to snižuje motivaci některých profesí odcházet ze země za lepším. Že by měl spíš šetřit? Kdy jindy je vhodná situace pro zvyšování platů než v konjunktuře? V recesi to nepůjde. A má smysl šetřit peníze opozici, která po šetřivých letech této vlády by se ujala slavně moci a okamžitě by je zájmově opět rozházela? On převzal hospodářství v útlumu a hned ho nastartoval. Jistě to nepůjde věčně, dlouhodobě rovnovážného stavu mohla docílit snad jen kdysi kontinuální socialistická vláda jedné strany se zajištěnými trhy - pokud uplatňuje své zájmy stran víc (a koalice něco stojí), rozdává se víc a pak se zase musí chvíli šetřit. Ale i šetřit se musí umět. Přidal penzistům. Kalousek je vzal pod krkem, slevy na dani pro PRDuchy sice narovnal ústavní soud, ale valorizace na 3 roky zmrazená, zůstala. Těch pár stovek, co nad rámec zákona teď přidává a které vzbuzují tolik nenávisti, jen částečně dorovnávají tu valorizaci. A mezitím stoupaly platy tak, že schodek stále není dorovnán. Neprovedl daňovou reformu? O 1/2 roku ze 4-letého období přišel kvůli vydírání opozice při sestavování vlády. O tuto reformu se pokouší vlády už 30 let bezúspěšně. Tu, co navrhla a protlačila Nečasova vláda s MF Kalouskem, nevydržela snad ani rok. Bez široké dohody to nepůjde a dohoda dnes, i kdyby byl čas, není možná. Napadá mě věcí víc, ale i tak to bude náročné na čtení. Tak zdravím

L. Novák 24.11.2019 5:20

Svatá prostoto! Kolik jste za tenhle žvást dostala koblih? 8-o

P. Grigar 24.11.2019 14:07

..pane Nováku, velectěný mudrci, zkuste ten "žvást" podrobit palbě argumentů, větu po větě. Aspoň jednou zkuste vyvracet, nikoli jen zvracet.. ;-)

L. Novák 24.11.2019 17:08

Blbosti rozebírat po vašem doporučení nemám čas. Když nepoznáte na první pohled, že je to nehorázná blbost, nepomůže vám ani detailní rozbor. :-P

P. Grigar 24.11.2019 17:19

.. a já doufal, že vnesete světlo do mojí potemnělé mysli. Z vás mluví elitářství a intelektuální pýcha, pohrdání prostým venkovanem. Einstein byl sice jen obyčejný fyzik, proti vám nicka, ale dokázal svá tvrzení obhájit. Nechcete-li se podělit o cosi, čím sám oplýváte v míře větší než velké, jste sobec! Nebo snad, nedejbože, neoplýváte?!

D. Müller 24.11.2019 16:43

Paní Adámková, píšete pod můj dotaz, jestli udělal AB něco tak super, skutečně super, že bych mohl říci: "...nemám ho rád, ale musím uznat, že...". Ale to co, píšete mne nepřesvědčilo... Jednak slova o tom, že nastartoval hospodářství nejsou pravdivá. Co pro to udělal, jaký zákon nebo jeho rozhodnutí s tím souvisí? Když byla krize, byli jsme v krizi, když je konjunktura, tak jsme tam zaplať pánbu také.

Před časem jsem mluvil se starostou našeho města, který je u ČSSD a řekl.... dříve jsme neměli ani na opravy, ale co Kalousek schválil změnu rozdělení daní pro obce, tak můžeme i něco stavět. To mu nemohu upřít...!

Nějak se nemohu srovnat s tím, že smyslem našeho státu a jeho úředníků je, aby měli jeho úředníci důstojné platy. Kalousek, Kalousek, Kalousek.... je to mantra, kterou poslouchám už 6 let. Ale já chci vědět, co TATO vláda ANO a ČSSD, udělala skvělého za jejich 6 let společného vládnutí. Když jsme jí na daních za tu dobu poslali teméř 10 bilonů Kč. To je toto číslo... 10 000 000 000 000. Nikdo z nás si to nedokáže ani představit. Napište mi něco skvělého... postavil za to tuto dálnici, tyto tunely, tyto mosty, tyto rychlodráhy, zavedl digitalizaci a stát snížil náklady na úředníky, cokoliv abych mohl říci: " ... , ale nemohu mu upřít, že...". Já nic takového nevidím, ale když nevím, tak se zeptám.... osobně mám pocit, že jsou schopni zorganizovat pouze přesun peněz z jedné kapsy do druhé. Takže jedna skupina se má hůře a druhá líp.

Hledám, ale něco, co prospělo všem. Něco zásadního... Jestli mi odpovíte, že zastavil penězovody nebo zavedl EET, aby zvýšil výběr daní, tak se vás rovnou zeptám, kde ty peníze jsou a co skvělého jsme za to dostali. Nicméně, i nadále naslouchám....

Z. Lapil 24.11.2019 10:05

Obávám se, že ten, kdo volí Babiše, má za Velký Kladný Čin zavedení EET.

P. Grigar 24.11.2019 15:11

.. pane Lapile, budete muset svůj výrok opravit, Babiše(ANO) jsem nevolil, ale EET mi ani v nejmenším nevadí... ;-D

D. Müller 24.11.2019 17:52

Pane Grigare, nadnesl bych jednu myšlenku....

Když chcete být zvolen, musíte nějak získat voliče, a to buď na základě pozitivního programu nebo negativního. Zdá se, že jako národ tíhneme zatím k té druhé variantě. Nejčastěji to můžete udělat tak, že uděláte čáru mezi bohatými a chudými. To ale Andrej Babiš nemohl, a tak natáhl čáru mezi zaměstnanci a podnikateli, které označil za zloděje.

Od začátku jsem přesvědčen, že od tohoto projektu, neočekával vůbec žádný benefit pro stát. Ale dosáhl toho, že každá vytištěná účtenka je PR aktivitou pro jeho ANO, bude líp. Protože při každém předložení účtenky si kupující řekne: "No vidíš ty zloději, teď musíš platit daně!" A takto jsou označeni kompletně všichni podnikatelé a brzo i řemeslníci. A účtenkovka není nic jiného, než PR podpora tohoto PR projektu za peníze daňových poplatníků. Je to dokonalý tah, to se musí uznat.

Mně vydávání účtenek nevadí. Ale co ty drakonické pokuty? Bába v trafice zaplatí 20 tisíc pokuty, za to, že nevydala účtenku na noviny a prezidentův kancléř zaplatí obdobnou částku za to, že bez stavebního povolení postavil rybník! To se mi zdá potvrzením mého názoru. EET je hlavně PR nástroj Andreje Babiše a daňové benefity jsou sekundární. A to je důvodem, proč celý projekt EET odsuzuji.

P. Grigar 24.11.2019 18:27

..pane Müllere, jistěže je EET přínosem pro ovlivnění určitého segmentu potenciálních voličů, to je princip politiky. Přínos pro státní rozpočet může posoudit MF/FÚ. U drakonických pokut je spíše překvapující to, pro jaké banality je riskuje třeba ta bába v trafice. Existují země se sytémem srovnatelným s EET, kde vám účtenku bez výjimky podávají současně se zbožím. Sám mám dosti známých i přátel mezi podnikateli, živnostníky a chování některých z mého pohledu postrádá logiku.. zákazníkovi s ledovým klidem položí otázku "s fakturou nebo bez.." a v diskusi se čertí, že EET je apriori pasuje na zloděje. O dalších fíglech spojených s "daňovou optimalizací" se rozepisovat nebudu. Krácení daní je v USA federálním zločinem.

Před nástupem do služby se bez problému podrobuji detalkolové zkoušce a vůbec nemám pocit, že mě někdo má za alkoholika. Za 43 let jsem jich absolvoval nepočítaně a vždy byl výsledek negativní. A to je i můj důvod, proč mi EET nevadí.

D. Müller 24.11.2019 19:31

Diskusi na eet dokončíme v jiný den. Jenpro pobavení...třeba náš plynař, který mi vždy dával fakturu a účtenku, s živností končí. Nebude prý nikomu dělat debila. Aby ho někdo testoval, jestli mu v této vteřině dal stvrzenku. Jde prý někam učit. Tam prý nebude za zloděje. S kotlem mi, ale AB nepomůže.... a tak děkuji za narovnání pod. prostředí touto formou (sarkasmus).

P. Grigar 24.11.2019 23:02

..tak na dobrou noc moje zkušenost - kamarád elektrikář, 6 montérů a maloobchod s materiálem, mi řekl: EET?!.. no a co, u nás jde stejně všecno v čárových kódech pře kasu, jinak by se moje manželka/prodavačka do měsíce zbláznila. Podnikám, nepotřebuju krást!!!

Z. Lapil 25.11.2019 8:09

Nebudu. O vztahu názoru na EET lidí, kteří nevolili ANO, jsem se vůbec nevyjádřil :-P

R. Tichý 23.11.2019 14:57

Chvilkari jsou trochu jako OF-sveho casu slepenec vsech spravnaku, kteri se nasledne rozbehli podle volby svych dusi.

Chvilkari jsou slepencem priznivcu ruznych stran v dnesni opozici. Ta nema sanci, leda by postavila kandidatku Narodni fronty. Okamzite po volbach by se rozpadla v boji o koryta a smerovani v detailech, ktere prekryje demonstracni nadseni.