19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Chování starosty Novotného je obrazem doby

Česká politika je bohužel obvykle přízemní. Cožpak o to, nemusela by, ale je. Obvykle se v ní projevuje stereotyp a konformita. Vztahům s cizinou dominuje všeobjímající strach, co si o nás ten který (Velký) bratr bude myslet.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Gramblička 11.12.2019 10:25

;-D;-DR^

M. Valenta 11.12.2019 11:04

Víte co je na Vás zajímavé pane Šejno? Vy jste dobře pochopil do jak zbídačeného stavu jsme přivedli naší planetu, ale z nějakého zvláštního důvodu nevidíte Zemanovy lži a lumpárny.

V. Čermák 11.12.2019 12:01

Dobře, Zemanův věrný Satelite. Registruji Vaši zdařiou rotaci okolo svého mocného pána, Zemana.R^

J. Ježek 11.12.2019 8:57

Z bulvárního sviňáka se stal Novotný bulvárním starostou ODS.

Klaus starší musí jen nevěřícně vrtět hlavou. Z pravicové partaje, kterou zakládal, je bulvárně socialistická. Bravo Fiala!

I. Schlägel 11.12.2019 9:00

Fiala těžko může někomu zakázat kandidovat a být volen. Ani Novotnému. Svého času to nemohli zakázat ani jednomu populárnímu lékaři. Dodnes si ho v Hostivicích považují, že jim zařídil nové chodníky. Jaký volič, takový jeho reprezentant. Takhle prosté to je.

M. Šejna 11.12.2019 9:34

Máte pravdu. Jen mám obavu, že po starostovi Novotném zůstane v Řeporyjích jen ten pomník a nikoli nové chodníky.

I. Schlägel 11.12.2019 10:53

Myslím, že ty Hostivické pomníky vyšly českého daňového poplatníka hodně draho. Tak že radši ten pomník.

I. Schlägel 11.12.2019 10:55

Hostivické chodníky...

M. Moravcová 11.12.2019 14:20

hrušky s jabkama

K. Novotný 11.12.2019 9:58

Fiala (vedení ODS) může člena strany co dělá věci co se straně nelíbí vyloučit. Jako to udělali třeba u Klause mladšího. Ten případ ukazuje, že když je vůle, může to jít vcelku rychle. Novotný ať si pak kandiduje (a nebo vystupuje v Ruské TV) sám za sebe a ne za ODS.

I. Schlägel 11.12.2019 10:56

Kdyby to bylo takhle jednoduché, tak by to udělal. Nemyslím, že si ve straně takové exoty pěstuje záměrně.

K. Novotný 11.12.2019 14:10

Právě na zmiňovaném případu Vávava Klause mladšího je vidět, že když se chce, tak vyhození z ODS jde a jde velmi rychle. U Fialy jsem nezaregistroval ani verbální distancování se od slov a činů starosty Řeporyjí za ODS. Možná je rozdíl v tom, že VKM kritizoval (nepříliš vydařeným bonmotem) že více jak polovina zákonů přichází z EU a parlament je musí přijmout ať se to poslancům líbí nebo ne, zatímco Novotný "udatně bojuje" s Ruskem.

V. Heidlerová 11.12.2019 8:28

Tak to dopadá, když se léta překrucují nebo úplně zamlčují historická fakta. Až se pak dobereme po letech pravdy, nemůže nikdo očekávat, že to projde bez výstřelků a citových výlevů. Inu, jsou i občané, kteří nejsou šedé myši, ani lháři nebo důvěřivci, oddaní fantasticky hrubiánům jim tak podobným, lidovým. Konečně někdo vyhodnotil pravdivě úlohu Vlasovců při osvobozování. Muže šlechtí čin, ne kňourání na internetu, byť by ten čin byl poněkud ztřeštěný. Rusko musí pochopit, že už nejsme jeho vazalové, i když se moc snaží, abychom zase byli.

V. Zadák 11.12.2019 9:05

"Konečně někdo vyhodnotil pravdivě úlohu Vlasovců při osvobozování."

Kdy bude konečně vyhodnocena pravdivě úloha Vlasovců do 5. května 1945?

P. Lenc 11.12.2019 9:41

A úlohu Rudé armády, pakt s Hitlerem,, gulagy a protektoráty na území obsazeném Rudou armádou a vraždění plus "pracovní tábory" na těchto územích pod dohledem KGB vyhodnocujete také "pravdivě"?Těm zavražděným milionům nacismem a desítkám milionů zavražděných komunisty po celém světě bylo úplně jedno jestli je vraždí ve jménu nacionálního socialismu nebo internacionálního socialismu.Ale to přece není pravda, že?

I. Schlägel 11.12.2019 10:58

Psst. Tohle soudruzi neradi slyší. Nejen ti sovětští.

P. Grigar 11.12.2019 11:01

..předmětem diskuse je historická úloha ROA v období II.světové války. Z nedostatku argumentů, způsobeného nedostatkem vědomostí, se snažíte vyklouznout odkloněním k jiným tématům, bohužel i tam však můžete narazit na stejný problém - nedostatek vědomostí. Držte se "vlasovců" v Řeporyjích.

V. Heidlerová 11.12.2019 10:30

Ta byla dosti podrobně zpracována, ale i překroucena sovětskou historiografií. Zajděte do knihovny, tam vám potřebné materiály najdou. Vlasov se obrátil proti Stalinovi, když viděl, jak se vede nesmyslně válka bez ohledu na vojáky a ztráty životů na ruské straně, byl tam chaos a Vlasov se přesvědčil, že Stalin je zhouba ruského národa a jiných národností. Také váleční zajatci, kteří vstoupili do ROA, neměli možnost vrátit se nějak ze zajetí, na to byl gulag nebo poprava, vstup do ROA byl možností k přežití. 30 procent ROA tvořily uvědomělé kádry protistalinské, které dobře věděly, kam Stalin dostal Rusko, regrutovaly se i z emigrantů. Byla to obrovská tragédie, protože se ROA dostala mezi mlýnská kola 2 totalit, z nichž ta větší s obrovskými ztrátami na životech byla právě ta sovětská, neúprosná a déle trvající než nacistická. I to už je dnes zjištěno historiky. Musíte se o problematiku hlouběji zajímat.

Š. Hašek 11.12.2019 13:50

Jste příčetná?

Zpět, ptát se pacienta tímto způsobem ......

V. Klepetko 11.12.2019 16:48

Vlasov se obrátil proti Stalinovi poté, co padnul do zajetí - a nebyl to žádný přeběhlík...

Teprve potom se na vlastní oči "přesvědčil, že Stalin je zhouba ruského národa a jiných národností" :-)

V. Heidlerová 11.12.2019 17:31

Ano, máte pravdu, právě v té situaci, kdy byl zajat a pochopil systém vedení války a postoj Stalina k zajatcům - neuznával mezinárodní konvence - nastal zvrat u Vlasova, je pravda, že před tím byl jedním z čelných generálů SSSR. Nebyl zrádce v pravém slova smyslu. Jistě znáte myšlenku našeho presidenta MZ, že člověk, který nemění názory, je bloud (nepřesná citace.) Vlasov pochopil hloubku zrůdnosti sovětského systému ve vedení války. Chování k zajatcům byla specialita sovětských vojsk, soldáti se nesměli vzdávat ani v bezvýchodné situaci. Co jim hrozilo, již jsem popsala. Děkuju za připomínku. Ostatně, u nás naši "osvoboditelé" v r. 1945 hnali před sebou v první linii rumunská vojska a trestné čety, které čistili terén, krok zpět nebo ústup znamenal smrt, protože to sledovala NKVD, teprve do "pročištěného" terénu vstoupila RA. Nás ve skutečnosti osvobodili Rumuni, už tu mají památníčky. Proč by je neměl mít Vlasov a Buňačenko? Vrah Koněv má přece také pomník.

V. Klepetko 11.12.2019 21:48

Myslím, paní Heidlerová, že nemáte o reálné činnosti gen. Vlasova od okamžiku zajetí až do konce roku 1944 příliš jasnou představu... V podstatě to byl "generál první hybridní války", on v té době nevelel žádným vojenským jednotkám, ale fungoval pouze jako součást propagandy wermachtu. Seděl se svými pobočníky v jakési vile pod dozerem útvaru vojenské propagandy, a měl se tam jak prase v žitě: chlastal vodku, miloval ženy a podepisoval různé letáky a proklamace, které pak házeli z letadel na druhé straně fronty... Nemyslím, že bychom na něj měli vzpomínat v dobrém. S podporou povstalců v Praze nakonec on osobně nesouhlasil!

S pomníkem Buňačenkovi bych měl taky problém: po vylodění Spojenců v Normandii hned na pláži Omaha osobně s kulometem v ruce postřílel velké množství vojáků gen. Bradlyho. Následně se stal velitelem pluku, celý červenec se úsporně snažil zahnat Američany zpět do moře a byl za to vyznamenán Železným křížem.

Kdyby bylo takových Buňačenků více, skončila by operace Overlord debaklem. Ne, ani ten si pomník nezaslouží...

R. Meisner 11.12.2019 8:13

no je to jen takové prasátko, které dobře pochopilo jak se chovat, aby bylo středem pozornosti. toť vše. ale jak píše autor, zarážející je přístup vedení kdysi vlajkové strany naší společnosti. proměnila se v partu přízemních a pochybných individuí, bez jediné myšlenky, která by někam vedla. škoda.

P. Manda 11.12.2019 8:36

a copak bude pan Meisner. Hrdina na internetu. A pečlivý čtenář Blesku. Neznáte Novotného a soudíte.

M. Frank 11.12.2019 8:00

Novotný není žádný Mirek Dušín, ale ve srovnáním s autorem, panem Kopeckým je vybaven násobně vyšší inteligencí a daleko vyšší mírou empatie. O Topolánkovi ani nemluvím. Opravdu nechápu autora, který je bezvýrazný, neoplývá logikou myšlení ani žádnou objevnou myšlenkou, proč se pouští do sepisování obsáhlého textu, který je utrpením pro čtenáře a požíračem času lidí, hledajících nějakou myšlenku.

Š. Hašek 11.12.2019 13:55

Uznávám, že Novotný/Multikára je v současné době asi číslo 1 ČR, co se týká dělání reklamy své osobě. Jablko nepadlo daleko od stromu.

Ten hejsek šklebící se, kroutící se, historik amatér, jeho děd nebyl popraven v Kobylisích Němci, směřuje do Senátu ČR. Možná bude v jedné lavici s Drahošem a Hilšerem.

J. Krejčí 11.12.2019 7:32

Vy, Kopecký, nejste pohrobek toho Kopeckého z toho zločineckého klanu Gottwaldova v r.1948, kde byl ministrem snad informací a spolu položili základ naší padesátileté stagnace ? Podle vašich keců by to tak mohlo být. Chování Novotného není obrazem doby, ale dědictví mongolské Zlaté hordy, které převládá v dnešní putinovské Moskvě. Viz nejnovější aféra s dopinkem. Jen samé lži z Kremlu a trapné výmluvy. Nic jiného neumí, Leninovci. Na hrubý pytel......

P. Grigar 11.12.2019 10:52

..pane Krejčí, znal jsem nějakého Krejčího, který byl pobuda k pohledání, chlastal, kradl, mlátil ženu i děti, aby svoje poklesky nějak kryl, udal komunistům kdekoho za kde co a když nebylo za co, tak si něco vymyslel. Neráčíte být v příbuzenském poměru?

P. Dvořák 11.12.2019 7:27

Škoda, že se vlasovci nevyskytli v okolí Plzně den před příchodem Pattona. Američané si mohli ušetřit šaškárnu s oprašováním uniforem, než během přehlídky prázdnou Plzeň "osvobodili".

Jenže to by z Buňačenkových vlasovců nikdo nepadl a Američané by i tuto jednotku, stejně tak jako všechny ostatní, předali Rusům, kteří by je stejně jako všechny ostatní, postříleli jako zrádce.

Novotný by musel v televizi dělat ksichty kvůli něčemu úplně jinému.

R. Vacek 11.12.2019 7:08

Prostě zatímco dříve bylo žádoucí tepat americké imperialisty, dnes si obdobní hrdinové troufnou na ruského medvěda. :-)