19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Chovancovo „ministerstvo pravdy“

Ústředním tématem uplynulých dní je nově vzniklé Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám při Ministerstvu vnitra. Většina kritiky směřující proti jeho existenci opakuje dva argumenty, které jsou zásadní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rameš 23.1.2017 17:20

On pan ministr

Chovanec má nemalou tendenci hrát akčního hrdinu a sbírat domnělé politické body. Jen pevně doufám, že oddělení zabývající se nepřátelskou aktivitou v kyberprostoru již dávno tiše, nenápadně a efektivně funguje v rámci některé z bezpečnostních služeb, protože je a bude zapotřebí.

V. Čermák 22.1.2017 23:10

Re: To neustávající ječení potrefených hus,

Tak hlavně, že jste si vy dva světoobčané pěkně před spaním potlachali, my ostatní si počkáme na demokratické volby.

F. Houžňák 22.1.2017 21:25

Povězte, to vás to tak baví,

číhat furt u díry? Musíte být zajímavý člověk. Ještě jste zapomněl odpovědět, vy žijete v Německu? Řekl bych, že ano, výborně se tam mezi ty selbstgerechte Schafsköppe hodíte.

P. Rudolf 22.1.2017 21:22

Re: To neustávající ječení potrefených hus,

A ještě k tomu je strachy celej po... z věcí a lidí, ktré viděl jenom v televizi. To je věc předem ztracená.

P. Rudolf 22.1.2017 21:11

Re: Nenechte závist tak cloumat svým majestátem,

Myslíte, že lháři je co závidět, majestáte?

J. Václavíková 22.1.2017 20:51

Re: To neustávající ječení potrefených hus,

Otevírat oči někomu, kdo si o demokracii myslí, že to jsou pouze komunistická dogmata přepólovaná naruby, je asi marnost nad marnost.

F. Houžňák 22.1.2017 20:45

Nenechte závist tak cloumat svým majestátem,

nedělá to dobrý dojem.

P. Rudolf 22.1.2017 20:40

Re: To neustávající ječení potrefených hus,

Mám ovšem obavu, že takovým psím intelektuálně zlenivělým jedincům už oči neotevře.

P. Rudolf 22.1.2017 20:35

Re: Intelekt mám čilý a v Němcích pracuju na universitě

Na univerzitě. Jako vjedec. A kolik těch učeben musíte denně vědecky uklidit, znalče?

P. Rudolf 22.1.2017 20:32

Re: K Netzerovi/Netzerové mám postoj zcela neutrální,

Pokud to ovšem píšete vy, tak jsem nad míru spokojen. Přijďte častěji.

J. Kanioková 22.1.2017 20:07

JEN dneska ?

J. Václavíková 22.1.2017 19:43

To neustávající ječení potrefených hus,

jejichž lži budou konfrontovány s realitou, dokazují, že Centrum proti propagandě je velice potřebné!

J. Kombercová 22.1.2017 19:17

Re: K Netzerovi/Netzerové mám postoj zcela neutrální,

Teda, Rudy, dneska máte fakt blbej den.

F. Houžňák 22.1.2017 19:02

Intelekt mám čilý a v Němcích pracuju na universitě

jako vědec. Vy v tom Německu žijete, že se v těch Němcích tak vyznáte?

J. Mrázek 22.1.2017 15:40

sami ...a Chovanec autorem

Omluva !

J. Mrázek 22.1.2017 15:39

Sami jednat s brity o BREXITu...

..není až tak špatný nápad. Než se EU za dva roky rozhoupe....mnozí namítají, že bychom napřed museli samy z EU vystoupit. No, varianta dvě dle vtipu je pravděpodobnější: Přijde chlap k doktorovi, ten ho prohlédne a řekne: " Budeme vám ho muset uříznout". Chlap se vyděsí, obejde desítky doktorů se stejným verdiktem a nakonec dorazí do podhůří Krkonoš za starým léčitelem. Ten ho prohlédne a řekne mu: " No,já vám také nepomůžu, ale znám jednoho šamana u pigmejů v pralese...". Chlap prodá dům,chatu, auto a s výpravou dorazí do prostředka pralesa k šamanovi. Ten ho chvilku prohlíží a pak řekne (podobnost s EU čistě nenáhodná): "Bílý doktor nemluvit pravdu, on nemuset řezat. ON UPADNOUT SÁM ...."

P. Vít 22.1.2017 10:38

Potrefená husa

Potrefená husa z PL se ozvala. :)

P. Rudolf 22.1.2017 10:36

Re: K Netzerovi/Netzerové mám postoj zcela neutrální,

Pakliže jste žil čtvrt století v Německu (pomíjím, že možná kecáte) a přesto vidíte Němce tímto uhlem pohledu, pak mám pro to pouze dvě vysvětlení - buď máte velmi líný intelekt, nebo ve vás Němci rozpoznali nýmanda a k ničemu vás nepustili. To by vysvětlovalo vaše hloupé pohrdání jimi.

J. David 22.1.2017 2:01

Klasika, jak o Smolíčkovi a Jezinkách...

"Dva prstíčky strčíme, jen co se ohřejeme, hned zase půjdeme...". Klasický "butterfly effect", kdy dva ohráté prstíčky Jezinek následně vyustí v řev Smolíčka k jelenovi "Za hory, za doly, mé zlaté parohy, kde se pasou, Smolíčka pacholíčka Jezinky pryč nesou". V pohádce to dopadne dobře, ale v realitě by ty zadrápnuté "dva spárky" Romancovové mohly vyústit v novodobé kuratorium (Šlachtová se o kuratorium zdatně pokouší přes MŠMT) typu Emanuela Moravce a nové ministerstvo osvěty. A zase jsme u toho "motýlýho efektu", vždyť ševelení motýlích křídel je takové jen něžné "ševelení". Budu fabulovat, když se pak připojím na Internet, nevyjukne na mne "červený zásuvný modul" s textem, že "Sledování závadných a nepřátelských webů se trestá podle zákona, v mimořádných případech i ... http://www.fronta.cz/dotaz/trest-smrti-za-poslech-ciziho-rozhlasu . Asi jsem stare a připosranej pesimista. Ono každé to ukrojení "plátku salámu z mé štangle" nějakým orgánem, vždy konverguje k jednomu cíli, tu štangli mi sežrat (pod pláštíkem Bono publico, protože já, občan nemohu posoudit, jak bych tu "štangli" nemohl sežrat sám a naráz, prý by mne pak bolelo břicho, a to naši dobroserové nemohou dopustit). Jsem ročník 1950, takže genesí rozličného "dobroserství" v různém pojetí režimu jsem poznal.Racio mi zatím dobře šrotuje a subjektivně dovedu sám (a domnívám se, že i většina ostatních) odlišit informační "zrno od plevy", na to nepotřebuji "hraběcí rady" nějaké hrmy a jejího ideologického ansámblu. Nicméně vězte, je to zase "další kolečko ukrojeného salámu ze štangle". Ještě přípodotek: "Leden, za kamna vlezem..", ale s ouředníkem u šporheltu bez povolení, prohrabávájíci mi koks a sklep, bez rozhodutí soudu k vniknutí do mého domu. No není to abrurdistán? Asi jsem starej zpozdilec, topící na chalupě dřevem. Putyku na mariáš také vynecháme, nebude se smět kouřit, hasiči a myslivci to ve svých prostorách uvítají, sud si koupíme, a myslivci na gulášek zvěřinu dodají, svaz žen to uvaří. Qui modo?

F. Houžňák 21.1.2017 17:48

K Netzerovi/Netzerové mám postoj zcela neutrální,

akorát z něj/ní mám srandu. Říšské Weisungy nemám rád jaksi ze zásady, taky protože Němce po čtvrtstoletí v Německu dobře znám a vím, jaké mají stádní myšlení a jaký mají sklon poslouchat a obdivovat a podporovat aktuálního Fýrera proti všemu rozumu. Je pěkně na německých novinách vidět, jak vždycky čekají, co přijde z Reichspropagandaministeria za instrukce, aby věděli, jak a proti komu psát. Jsou furt stejní jako za císaře a za Adolfa a Honeckera.

P. Rudolf 21.1.2017 12:33

Byla by to docela dobrá

proruská agitka. Kdyby ovšem nebyla tak primitivní. Takhle je to tak na Rudé Právo padesátých let minulého století.

Š. Hašek 21.1.2017 12:25

Re: Další z vysvětlení je, že je to pobočka říšského

Možná zapakuju část knihovny, nějak to zalepím do igelitu/voskceltoviny a zakopu to u chalupy pod lesem. Co kdyby. Za trámem na půdě to můžou vyčmuchat.

Kolego Houžňáku, s dovolením, proč Vy vlastně nemáte rád pí Netzerovou/Říšské Weisungy??

Odlehčeno, zkráceno.

J. Kombercová 21.1.2017 11:02

Re: Další z vysvětlení je, že je to pobočka říšského

Faktem je, že je to dceřina společnost Evropských hodnot.

F. Houžňák 21.1.2017 10:45

Další z vysvětlení je, že je to pobočka říšského

ministerstva propagandy z vedlejšího Německa. To už taky zřídilo, zatím ne úřad, ale skupinu, co má sledovat a rozhodovat, co je a co není pravda, a vydávat obyvatelstvu příslušné pokyny podle vůle Vůdkyně.

P. Lenc 21.1.2017 9:43

Re: Napadá mě ještě jedno vysvětlení

V každém případě je vytvoření tohoto"úřadu" záležitost víc než podivná.A že to na popularitě socanům nepřidá je také jasné.

F. Lesniak 21.1.2017 8:59

Re: Napadá mě ještě jedno vysvětlení

Ale kdo bude tyto oranžové šmejdy volit? Jedině nějací slaboduší duševní mrzáci. Uvidíme, kolik jich bude.

J. Dusitko 21.1.2017 3:48

Napadá mě ještě jedno vysvětlení

Chovanec, starý podrazák, zrádce zrádců, namazal tímto "ministerstvem pravdy" Bohoušovi schody před blížícími se volbami. Bylo přece nad slunce jasné, že jeho vznik bude maximálně nepopulární a povede jen ke ztrátě hlasů pro socanskou partaj. Následně bude Bohouš činěn zodpovědným z neúspěchu, vykopnut z předsednické sesle a Chovancova klika se ujme vedení oranžové partaje. Možná poněkud konspirativní teorie, ale nechme se překvapit...

J. Bruner 21.1.2017 2:30

možné vysvětlení

jsme ve volebním roce, zákonem jsou omezeny výdaje na volby, ČSSD má obstavený majetek a vidinu placení za prohraný spor. A tak se velmi hodí kanál, kudy budou proudit prakticky ke všem občanům informace jen od ČSSD, navíc zadarmo a ostatní sdělovací prostředky rády tyto informace budou šířit