20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Chceme suverénní Českou republiku

Už v roce 2003 jsem hlasovala proti vstupu České republiky do Evropské unie a na mém negativním pohledu na její fungování se za těch uplynulých osmnáct let nic nezměnilo, a když, tak pouze k horšímu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sedláček 17.9.2021 10:30

:-)!

P. Milan 17.9.2021 10:01

Když se ZMZ nenaváží do NATO, tak s ní lze i souhlasit a přehlédnout, že zřejmě neví, co je základní problém € a Eurozony.

M. Bouček 17.9.2021 9:58

Zahradníková na hrad!

J. Koutský 17.9.2021 10:34

Na který?;-D

K. Zelený 17.9.2021 9:17

Tahle nanynka mě utvrzuje v dojmu, že tyhle suverenistické a „svobodomyslné“ partaje programově lákají prosťáčky neschopné spočítat si ani kolik je jedna a jedna, natožpak domyslet cokoliv sahajícího za první signální soustavu. Prý: „...příklad Orbánova Maďarska či Kaczyňského Polska je inspirativní ukázkou jak vůči uzurpátorské svévoli EU postupovat.“ Podám vám, milí prosťáčci pomocnou ruku: Tzv. uzurpátorská svévole EU je ve skutečnosti odpor a nesouhlas s omezováním a likvidací nezávislosti soudů a omezováním a likvidací svobody slova, tedy dvou pilířů demokracie. Pokud proti tomu chcete bojovat, zastáváte se tedy podrobení soudní moci vládnoucí garnituře a zglajchšaltování sdělovacích prostředků. Což jsou typické touhy totalitářů. Tak se nad tím, milí prosťáčci, zamyslete a kdyby vám to vaše hlavinky nebraly, vzpomeňte si na radu jedné hrabalovské postavy: "Před použitím zatřepat!“

O. Uživatel 17.9.2021 9:23

Uživatel požádal o vymazání
K. Zelený 17.9.2021 9:31

Vzhledem k tomu, jak sebevědomě kecáte o tom, co vím a nevím aniž vysvětlíte, proč je odpor EK proti podrobování soudní moci vládě lichý a aniž jakkoliv prokážete totožnost systému jmenování soudců v Polsku a Holandsku soudím, že jste před použitím hlavy nezatřepal.

J. Vlček 17.9.2021 9:39

Ten boj EU za nezávislost soudů a zvláště pak za svobodu slova je váš opravdový slovní majstrštyk, pane Zelený.

Zapomněl jste zmínit též heroický boj této slavné EU proti cenzuře a korektnosti sdělovacích prostředků a podobné nezpochybnitelné zásluhy Brusele na tomto bitevním poli. ;-D;-D;-D RvRvRv

K. Zelený 17.9.2021 9:48

Je zjevné, že má rada nepadla na úrodnou půdu, přesto to ještě nevzdám: Zkuste vlastními slovy, prostými a nehledaným, napsat, zda jsou po letech vládnutí a "reformování" Orbána a Kaczynského maďarské a polské soudy nezávislé na vládě a jaký je v jejich zemích podíl na vládě nezávislých sdělovacích prostředků a pokud je to tam v tomto ohledu všechno v cajku proč se EK tak mýlí. Jinak bych si snad, nedejbože, musel myslet, že se hurónsky smějte vlastní neprotřepanosti.

J. Vlček 17.9.2021 10:37

Pane Zelený, lze si jen přát, aby zůstala nezávislost soudů především na "Bruseli", neboť ten nemá do vnitřních záležitostí nezávislých států, členů této slavné EU, co kecat. !

Zkuste naopak protřepat vaší hlavou a zamyslet se nad korektností a cenzurou sdělovacích prostředků, co se týče informací, které díky korektnosti a cenzuře vyznívají naprosto zkresleně, a nepodávají tak obraz skutečnosti, ale obraz zahalený mlhou korektního nazírání. !

K. Zelený 17.9.2021 11:53

Píšete že Brusel - asi máte na mysli EK - nemá do vnitřních záležitostí nezávislých států, členů EU, co kecat. Pominu základní rozpor ve vašem tvrzení a sice, že pokud je někdo v nějakém spolku a podepsal při vstupu spolková pravidla, má orgán spolku do sakra co kecat do toho, když nějaký člen ta pravidla nedodržuje. Pokud jste či byl jste v nějakém spolku - zahrádkáři, chovatelé, SČSP, ... to by vám situaci pomohlo aspoň trochu pochopit. Co je podstatou mého příspěvku je, že pokud souhlasíte s tím, aby si nějaký člen vašeho spolku dělal co chce, např. podřizoval soudy politikům a likvidoval svobodu slova, jste stejný totalitář, jako ti, co to dělají, snad s tím omezením, že zatím o tom jen plkáte na čoklu.

Stejně tak jako plkáte o neexistující cenzuře, případně vypouštíte pythická sdělení jako že „...nepodávají tak obraz skutečnosti, ale obraz zahalený mlhou korektního nazírání.“

I. Vašek 17.9.2021 12:12

Mazání názorů je plkání o cenzůře.Autocenzůra vyvolaná tlakem politiky je plkání.Spoleek zahrádkářů se mění na spolek mafie a jediný,co chce být dále zahrádkáře, má držez pusu a krok.Nezávislost soudů.Ne ,soudy chtějí ,aby byly nekontrolovatelné a mohla kvést soudní mafie.Což neznamená,že jsem zastánce ,že stát má vládnout justici.Ale nezávislá justice je oxymoron.A jako nástroj k dosažení ideálu EU;-D;-D;-D.To snad bylo.Ale teď je to jiné.RVHP hadra.Ne protřepávat hlavu,ale všímat si reality...

O. Kaucký 17.9.2021 12:22

R^R^R^

R. Tichý 17.9.2021 17:30

Vite co je legracni? Nektere podpisy jsou "neplatne/hloupe/ke zruseni" a nektere jsou "nemenne"

Pri pouzovani ovsem zalezi na tom, odkud fouka vitr.....

F. Kusák 17.9.2021 9:47

Tak teď jste jim to nandal, pane. A v sedmém patře panelákového bytu jste odstoupil od klávesnice s pocitem zadostiučinění, něco jako orgasmus.

K. Zelený 17.9.2021 9:50

Ale Kusák, nesuďte ostatní podle sebe, radši vezměte rozum do hrsti a brilantně vyvraťte mé argumenty a dedukce, jinak budete za ... však vy víte co.

O. Kaucký 17.9.2021 12:23

Věřícím se nic nevyvrací.

P. Brich 17.9.2021 12:35

Rozum obvykle sídlí v hlavě, pane Zelený. U Vás ale v hrsti - podle toho to také vypadá;-D

P. Milan 17.9.2021 9:58

Ciwe, vy taky naletíte na každou EUnijní pohádku.

M. Bouček 17.9.2021 9:59

R^

K. Zelený 17.9.2021 10:03

Nj, tak já vám to pro jistotu zopakuju, abyste nemusel náročně překlikávat nahoru: Prý: „...příklad Orbánova Maďarska či Kaczyňského Polska je inspirativní ukázkou jak vůči uzurpátorské svévoli EU postupovat.“ Podám vám, milí prosťáčci pomocnou ruku: Tzv. uzurpátorská svévole EU je ve skutečnosti odpor a nesouhlas s omezováním a likvidací nezávislosti soudů a omezováním a likvidací svobody slova, tedy dvou pilířů demokracie. Pokud proti tomu chcete bojovat, zastáváte se tedy podrobení soudní moci vládnoucí garnituře a zglajchšaltování sdělovacích prostředků. Což jsou typické touhy totalitářů. Tak se nad tím, milí prosťáčci, zamyslete a kdyby vám to vaše hlavinky nebraly, vzpomeňte si na radu jedné hrabalovské postavy: "Před použitím zatřepat!“

Ovšem samozřejmě můžete mé pomýlení přesvědčivě vyvrátit, ovšem známe své pappenheimské, že ,ehm ..

J. Uzel 17.9.2021 12:24

Ano, EU jde o svobodu tisku jen pokud prosazuje progresivistickou propagandu.

O. Kaucký 17.9.2021 12:26

To popisujete EU? Nahrazení práva veta?

I. Vašek 17.9.2021 12:00

Nezávislý soud?Spíše nekontrolovatlný soud.

J. Štika 17.9.2021 12:13

Tak tak.omezování svobody slova,nezávislosti soudů a zglajchšaltování sdělovacích prostředků zabrání Brusel cenzurou politicky a multikulturně nepohodlných příspěvků,trestním stíháním jejich autorů,nuceným vymáháním bruselských nařízení vytvořených nikým nevolenými bruselskými úředníky,nadřzováním tzv. evropského práva nad zákony suverenních států,svéhlavým protlačováním bez rozumné diskuze šíleného tzv. Green Dealu s jeho elektroauty a tak bych mohl pokračovat do nekonečna.Hurá ,ať žije "evropská svoboda".;-D

Š. Hašek 17.9.2021 9:15

Perfektní!!! R^

Je určitý matematický model, kdy sdružení kolem Trikolory by dohromady dalo cca 8%. A bylo by v parlamentu.

A připomenu, že: TOP, STAN, Lidovci se samostatně potácejí kolem "těch svých" 4.5%.

V. Povolný 17.9.2021 9:00

1*. Podepisuji každou větu. Taky jsem hlasoval proti vstupu. Jedním z mnoha důvodů, které mě k tomu vedly byla skutečnost, že rozšíření EU o bývalé státy sovětského bloku bylo čistě politickým projektem. Čekal bych, že se politici ve "starých" zemích zeptají svých občanů, co oni na to. A nic. Teď vím, že to bylo varovné znamení. Mimochodem, kdy naposledy se EU na něco ptala občanů v členských státech? To bylo ohledně euroústavy a skončilo to fiaskem včetně neuvěřitelně ostudného opakování referenda v Irsku. Od té doby neměli europolitici odvahu se občanů na něco ptát, dobře vědí proč.

O. Musil 17.9.2021 9:01

Ehm ... zrušení letního času?

V. Povolný 17.9.2021 9:21

Nevím, proč do toho pletete letní čas. To je technikálie. Na jeho zavedení se taky nikdo neptal. Tam je problém v tom, že otázka "který čas je ten správný" do toho zanesla takový hokej, že ke zrušení nejspíš nedojde, protože se na odpovědi nikdy všichni neshodnou.

P. Brich 17.9.2021 12:31

Šťastná to žena, pravila paní kněžna;-D