28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Čeští politici stále nerozumí tajným službám

Když někdejší ředitel BIS Jiří Růžek v březnu 2014 vydal knihu svých vzpomínek V labyrintu zpravodajských služeb, vyvolal velice ostré reakce a diskuse. Ale bez ohledu na spránost nebo nesprávnost jeho hodnocení různých osob či kauz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Rehulka 28.8.2014 10:44

To co.....

....provedla generalita BIS a někteří politici Č.R. proti kapitánu BIS Hučínovi, je bolševické svinstvo první třídy, které bylo v současné historii republiky "zameteno pod koberec" !

Č. Punčochář 27.8.2014 21:16

Tajné služby

jsou ve svobodných Čechách hojně zneužívány pilnými stranami hned od Sametového listopadu, kdy jsme nebyli, jako oni a nemám iluze, že by to Nagyovou skončilo-proč také, když soud u této kauzy neshledal nic nezákonného v konání jí úkolovaných bezpečnostních složek, plnící jí pomyšlení.

V. Vlach 27.8.2014 10:39

Zde může vše osvětlit pouze

Vladimír Hučín! byl však komunisty( v době po 89!!!)perzekuován, bylo proti němu podniknuto spiknutí atd atd....

Zpětně bych postavil na pranýř všechny komouše, byť jsou teď na jakémkoliv státním či politickém postu - navenek jako demokraté demonstrativně se nehlásící ke své minulosti. To platí i pro jejich rodinné příslušníky!

V. Kain 27.8.2014 13:11

Re: Zde může vše osvětlit pouze

To by bylo nádherné se dívat jak opouštějí svoje dobře placené posty.Pokud o jejich potomky,tak ti parchanti jsou stejní jako jejich rodičové,ne-li horší.

J. Vozábalová 27.8.2014 1:47

Zneužívání tajných služeb

"Kauza premiérovy sekretářky Jany Nagyové, jež měla zneužívat vojenskou rozvědku, v tomto světle není nějaký „nesystémový“ exces, daleko spíše je to vrchol toho, o co už se v minulosti pokoušeli jiní." - no, já tedy nevím! Nezdá se mi možné, aby kdokoli "zneužíval vojenskou rozvědku", popřípadě jakoukoli jinou rozvědku - ať už jich máme jakékoli množství - nevím kolik.

Nedovedu si představit, že bych shodou nějakých náhod a okolností znala někoho z tajných služeb a řekla mu "koukej Mirku, mně se to nějak nezdá, Honza je nějak podezřele málo doma, koukněte se mi na to" a on mi na to řekl "jo,jo, kouknem" - spíš bych se asi dověděla "holka ty ses zbláznila - to fakt nejde".

Každý může chtít po komkoli cokoli, ale ten dotyčný přece musí vědět, zda nějaký požadavek může splnit či nikoli - a pokud dotyčný měl strach nevyhovět, protože ta paní byla co byla, nevím, jak může být zpravodajským důstojníkem. Zneužít lze jen toho, kdo se zneužít dá - pokud tu samozřejmě nehraje roli nějaká významná převaha - ať fyzická či psychická.

P. Lenc 27.8.2014 8:25

Re: Zneužívání tajných služeb

Ano paní Vozábalová.Podobně píši o kauze Nagyová Nečasová již drahnou dobu.Já jako občan a vůbec nezáleží v jaké jsem nebo nejsem funkci, mohu požádat jakýkoliv úřad a cokoliv,Pokud úřad vyhoví a jde přitom o protizákonnou věc, je to jen a jen protizákonné jednání úřadu.Nic víc, nic míň.

P. Podešva 27.8.2014 13:51

Re: Zneužívání tajných služeb

Obávám se, že kauza Nagyová je opravdu jen špička ledovce a že zneužívání nejen tajných služeb, ale třeba i policie pod nějakou "kriminální" záminkou je tu naprosto běžná praxe. A vím to bohužel z vlastní zkušenosti. Bohužel to asi nemá řešení, jen to triviální - odstěhovat se někam jinam.