24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 25.8.2011 14:35

Příklon doprava

nemůže být příklonem k fašismu. Fašismus stejně jako komunismus je extremní levice se zrůdně silným všemocným státem, řízeným ještě všemocnější partají. Napravo jsou svobody, samostatnost, svébytnost a odpovědnost jedince - to vše fašismus a komismus nenávidí a likviduje.

V. Dostál 25.8.2011 18:18

Re: Příklon doprava

To je jen hraní se slovíčky. Vždyť jistě víte že podle dialektiky existuje shoda protikladů. Jsou tak daleko na pravo, až jsou v levo

J. Chvojka 24.8.2011 20:42

To je aleb PÍÍÍÍÍÍÍSK!

L. Kubeš 24.8.2011 15:56

Díky za článek pane Hvížďala

Po přečtení většiny příspěvků ke článku musí člověka napadnout, že to v téhle zemi nemůže dopadnout jinak než blbě. Já myslel, že knír Václava Klause oslňuje jenom některé starší dámy po přechodu... Angažmá hradu v kauze Bátora přes spřátelený pochybný spolek VV je přeci jasné na první pohled.

F. Pavlis 24.8.2011 15:35

Hráblo

už i panu Hvížďalovi ?  "Nálepka fašismu je to samé jako svého času stigmatizující nálepka

„třídní nepřítel“ či „nepřítel lidu.“. Je to úspěšná metoda, kterou se

dá oponent srazit k zemi, zacpat mu ústa, přivolat na něho represe a

podle potřeby to v médiích zveřejňovat. " Celá "levicová " sféra bývalých i současných, včetně tvrdého jádra lidovců v TOPce, hraje o něco, co ohrožuje mnohem více než kauza Bátora.  Souhlasím s názorem, že "fašizující" je především levice, podporující multikulti a korektnost a  a EU jako náhradu za RVHP.

O. Kadlec 24.8.2011 15:49

Re: Hráblo

To proto že jste zamotanej.

V. Skalová 24.8.2011 21:58

Re: Hráblo

Ano, pane Pavlisi. I já to tak vidím.

P. Vaníček 24.8.2011 14:23

Kadle,

chce to radiovku na hlavu a nebo mokrý kapesník se čtyřmi uzlíky v rozích!!! A ihned,neb to bude ještě horší!!!

M. Vondráček 24.8.2011 13:13

autorovi :-)

Nevím co Vás vedlo k napsání tohoto článku, ale takovou slátaninu bych od Vás neočekával. Podle čeho soudíte, že je Báthora hradním úředníkem ??

P. Gabriel st. 24.8.2011 9:58

To je bramboračka, pane Hvížďalo!

Příklon doprava neznamenal nutrně příklon k fašismu. Ani volání a diskuse o nahrazení parlamentní demokracie korporátní demokracií, neznamená příklon k fašismu. Naši Fašisté "Česká obec fašistická" reprezentovaná Gajdou a stříbrným, byli spíše produktem manipulůativní demokracie a čachrářství, včetně monstrprocesu s Gajdou, jak je provozovala čachrářshí dvojka Masaryk s Benešem. A tito "fašisté" jak se ověřilo za války, nikterak, narozdíl od různých levicových "demokratů" nespolupracovali s nacisty. Přesto byli stiženi Benešovou mstivou nenávistí a skončili podobně, jako Hácha v kriminále bez soudu. Gajda po propuštění krátce zemřel, Stříbrný dokonal v komunistických kriminálech někdy koncem 50. let. Nejsem jejich obdivovatelem, ale měli bychom si říkad pravdu a ne papouškovat po bolševické historiogarfii. To, že "demokratická" levice za 1.RČS mnoho nedokázala a mnoho nepředvedla a dovedla republiku, tam, kam ji zákonitě dovést musela, ještě nedává důvod k plivání na politický střed a pravici.

J. Štrobl 24.8.2011 7:06

S Hvížďalou tradičně

Poměrně hezky manipulativní článek hodný absolventa politických věd v Moskvě. Autor si, patrně záměrně, plete nacionální socialismus s fašismem a dává tak svému článku punc stalinské agitky. Patrně to má mimo jiné zakrýt i ten fakt, že fašistické tendence u nás nepřicházejí z pravé strany politického spektra, ale od odborů.

B. Jelínek 24.8.2011 8:34

Re: S Hvížďalou tradičně

Chtěl jsem napsat něco podobného ohledně nar. soc. a fašismu. P.Hvížďala by si neměl plést pojmy s dojmy. Jinak fašismus jednoduše řečeno jsou vlády elit a korporací (Mussoliniho Itálie), tedy dostatečně silných skupin schopných ovládat život společnosti. A teď mi pane Hvížďalo řekněte, není spíše EU fašistickým spolkem, kde ne vlády ale zájmové skupiny a silné firmy ovládají EU komise, které de facto jen vydávají dekrety co, kde a do kdy se musí zavést/zakázat a pod.?

A jinak všichni totalitní vládci ne náhodou byli socialisté nebo se rekrutovali z jejich řad. Elitáři vždy vědí jak a co je správné a co je pro nás dobré.

Bohužel stále všichni (a věřím, že to je záměr ne nevědomost) politici, novináři, učitelé a další dokola papouškují bláboly o "pravicovém" extremismu  

 

V. Skalová 24.8.2011 21:56

Re: S Hvížďalou tradičně

Přesně tak, pane Jelínku. Mám stejný názor, a Hvížďala je totálně mimo již delší dobu.

R. Sedláček 24.8.2011 7:00

Stalo se módou socialistů vyrábět fašisty

Myslím, že názory hradu nejsou nijak fašizující. Jsou totiž konzistetní a proto buď byly vždycky, nebo ne. Určitě ale nezačaly být nyní, když se na tuto strunu začíná brnkat.

Jakoby snaha o zfašizování společnosti vycházela z nějakého socialistického manuálu. I na NP jistá skupina lidí již delší dobu píše o "Hnědnutí"psa. Jenže lidé, kteří čtou, ti vědí, že oba směry jsou levičácké a netřeba mlžit.

P. Adler 24.8.2011 3:41

Usmevne ...

... zvlaste proto, ze (a) chybi jakekoliv zduvodneni tvrzeni (nebo alespon dukaz), ze pan Batora je muzem Hradu, (b) chybi priznani zajimavosti, ze ve svych zacatcich si v clanku zminovany Benito Mussolini ohromne navzajem fandil s Vladimirem Leninem, a tohle prestalo teprve pote, kdy si oba soudruzi uvedomili, ze jeden druheho obiraji o hlasy, (c) podobny klub vzajemneho obdivu vytvoril neuveritelne zajimava dvojice FDR a Mussolini, a to uz v dobe, kdy byl FDR ameristickym presidentem a Mussolini uz byl Duce ...

Krome toho, a to je patrne to nejdulezitejsi, a neda se s tim nic delat, fasismus a socialismus, potazmo komunismus, jsou pouze dve vetve tehoz stromu, coz by se sluselo zminit ...

Vsiml jsem si, ze panu Kadlecovi se tato prirovnani nelibi. To se ale neda opravdu svitit, skutecnost je neprizpusobiva, zvlaste pak ne lidem, zaslepenym ideologiemi.

B. Brousková 24.8.2011 20:43

Re: Usmevne ...

Vzhledem k tomu že ono vzpomínané "fandění" se odehrávalo ve Švýcarsku, kde oba tehdy pobývali co by emigranti, asi ani jeden z nich moc hlasů obdržet nemohl i kdyby se navzájem rozkrájeli. Řád Bíleho lva si ovšem Mussolini vysloužil za svůj obdiv k Janu Husovi a husitům. Napsal dokonce o Husovi  knihu. Ale hlavně psal oslavné tirády na naše legionáře v Rusku. K Hitlerovi z počátku moc sympatií nechoval.Pokud se nemýlím dokonce  vyhlásil mobilizaci když Hitler zabíral Rakousko. Měl asi strach aby si k Rakousku nepřibral i italské území které měli před lety v držení Rakouští Habsburkové. Zaměňování slov fašismus a nacismus má částečně kořeny i ve skutečnosti, že Mussolini  se chopil moci v Itálii už v době, kdy se Hitler se svými esámany ještě rval po mnichovských hospodách s komunisty a navzájem si rozbíjeli hlavy pivními sklenicemi. Hitler dokonce napodobil i Mussoliniho slavný "pochod na Řím", kterým se chopil moci. Hitler chtěl něco podobného udělat i v Bavorsku ale skončilo to blamáží a on sám skončil ve vězení. Tam potom teprve sesmolil  svůj slavný  Mein Kampf a všechno to v Německu začalo doopravdy.

P. Sulc 24.8.2011 2:15

Kdyz uz Mussolini, tak pripomente i malickost:

ve skoro kazde chalupe v Italii byl na zdi jeho portret vedle Jeziska ci panenky Marie.  A nikdo jiny nez sam W. Churchil mu jen asi rok ci dva roky pred valkou napsal obdivny a blahoprejny dopis. A jeden z komunistickych spisovatelu, jmeno jsem uz zapomel, se po valce vyjadril: kdyby jeho zahranicni politika byla tak dobra, jako byla vnitrni, tak tady jeste byl.

O. Kadlec 24.8.2011 3:10

Re: Kdyz uz Mussolini, tak pripomente i malickost:

Vy jste ale pako Sulci. Bláblá. Co je na tom k připomínání? Obdivujete ho?

P. Jášek 24.8.2011 10:28

Re: Kdyz uz Mussolini, tak pripomente i malickost:

Opravdu myslíte BM nositele Řádu Bílého lva???

P. Sulc 24.8.2011 20:25

Re: Kdyz uz Mussolini, tak pripomente i malickost:

To jsem nevedel ze ho dostal, nedelate si srandu?? Fakt ale je , ze v Evrope byl Mussolini povazovanej, prej byl prvni kdo naucil Taliany pracovat. Asi jsou ovsem mineni urednici statni masinerie, ti prej byli enorme lini, jejich heslo bylo  " proc mam spat v praci, kdyz muzu spat doma".

P. Jášek 24.8.2011 22:59

Re: Kdyz uz Mussolini, tak pripomente i malickost:

Dostal! Od TGM!

Ale pozor, za nějakou práci o Husovi!

P. Sulc 26.8.2011 3:57

Re: Kdyz uz Mussolini, tak pripomente i malickost:

diky