19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Cesta zpátky ke svobodě

Jako mávnutím kouzelného proutku zmizí korupce, zlodějny, nespravedlnost a snad i nemoci. Naopak za působení sobotkovsko-babišovské vlády nám postupně mizí a ubývá svoboda a o našem životě stále více rozhoduje státní mašinerie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 10.6.2016 10:21

Re: Svobodu pro Dalíka a podobné, volá ODS

Co jsou normální okolnosti? Že otec zakladatel se chová /a vždy choval/ jak agent KGB a stejně jako oni lhal / a ve 4 letech stavěl barikády /? Pamatujete na slavné : Důležité jsou ekonomické zákony, ne právní prostředí (nebo tak nějak). Dodnes jsou neznámé okolnosti podpory komunistů při jeho poslední volbě na Hrad. Že se do ODS natáhli / přesněji řečeno infiltrovali / velmi podezřelí jedinci, obvykle s vazbami na stbácko-vexlácké prostředí minulosti kteří dokázali standardní politické soupeření natolik zparodovat, že se k moci dostaly obskurní partaje bez jakéhokoliv programu.

J. Novotny 10.6.2016 9:58

Re: Svobodu pro Dalíka a podobné, volá ODS

A psal jsem "jenom dement by si nepamatoval", to se Vás netýká, Vás zjevně ODS nezklamala ani jednou.

P. Lenc 10.6.2016 10:07

Re: Svobodu pro Dalíka a podobné, volá ODS

Nikoliv, pane Novotný,I mně občas ODS zklamala, to bylo tehdy, když v rámci zachování koalice ustoupila.Jenže tak to v politice chodí.A co se týče nějakých zlodějen, napište o té "hrůze", kterých se dopustila.

J. Novotny 10.6.2016 10:27

Re: Svobodu pro Dalíka a podobné, volá ODS

Dalík a Řebíček jsou takové dva symboly jejího působení z nedávné doby. Ale už oposmlouva položila základy svobodnému hodování politiků. A působení ODS v Praze, tam je vidět ta širší základna, která má velké rezervy.

P. Lenc 10.6.2016 12:11

Re: Svobodu pro Dalíka a podobné, volá ODS

Jste li o Dalíkově "vině"přesvědčen, je to vaše přesvědčení, moje ne.

J. Novotny 10.6.2016 13:41

Re: Svobodu pro Dalíka a podobné, volá ODS

To je zjevné, jinak by byl Váš postoj k ODS lehce schizofrenní.

M. Šejna 10.6.2016 8:33

pane Mithu z ODS

nemějte obavy o naši svobodu. Zatím ještě nikdo z Sobotkovsko-Babišovské koalice nevyprodukoval takové "demokratické" šílenosti, jaké vymyslela za svého účinkování vaše ODS. Pár jich připomenu:

1) podpora policejního důstojníka jménem Jan Kubice a propagace jeho "zprávy" před parlamentními volbami. 2) nákup socanských poslanců po volební remíze. 3) trestní oznámení na čmárala tykadel. 3) aktivní účast vaší pravicové omladiny při vajíčkových útocích na kandidáty ČSSD. 4) Poslední vládu ODS řídila jakási sekretářka přes poklopec premiéra.

Takže až bude Sobotku a Babiše řídit jejich sekretářka, až bude sociálně demokratická mládež metat vejce na politiky ODS, až půjdou do kriminálu čmáralové po plakátech ČSSD nebo ANO a až Babiš nakoupí pár vašich poslanců, pak dosáhneme konečně té vaší pravicové svobody dle receptu ODS. Dovršit by to mohla nějaká policejní zpráva o prorůstání organizovaného zločinu do struktur ODS, nejlépe 2 až 4 dny před parlamentními volbami.

J. Lepka 10.6.2016 10:25

Re: pane Mithu z ODS

Milý pane Šejno, vaše argumenty jsou tak odzbrojující, že si dovolím jen jeden upřesňující dotaz, k vašemu bodu 4): A jak je to u vás doma ???

M. Šejna 10.6.2016 10:52

milý pane Lepko

váš dotaz je tak odzbrojující, že si dovolím jednu upřesňující odpověď:

moje manželka si mě může řídic přes cokoli, protože ani já ani ona nejsme placeni z peněz daňových poplatníků a já neřídím tuhle republiku.

O. Uživatel 10.6.2016 11:14

Uživatel požádal o vymazání
M. Šejna 10.6.2016 11:57

pane Chodovský

ten příklad syna a školního výletu nemá nic společného s omezováním lidských práv. To je naopak extrémní projev lidských práv, kdy státní škola má strach sáma rozhodnout o léčení dítěte a proto požaduje souhlas rodičů, aby na ně pak nenaběhl nějaký právník rodičů a nechtěl vytřískat ze školy nějaké odškodnění za neoprávněný zásah do práv rodičů a dítěte.

O. Uživatel 10.6.2016 13:00

Uživatel požádal o vymazání
R. Langer 10.6.2016 11:18

Re: pane Mithu z ODS

Ach, ta selektivní paměť, to je ale sfiňa... :-D

B. Rybák 10.6.2016 11:42

Re: pane Mithu z ODS

Současná vláda opravdu není řízena přes žádné poklopce (podle nich, tedy podle příslušnosti k rodinným mafiím jsou pouze vybíráni její členové), protože nás přinejmenším od doby vlastizrádného Špidly, Grosse a dalších pučistů z ČSSD.. vede přímo do "bruselské" (berlínské) protektorátní montovny, v níž nemáme žádnou šanci na dohnání životní úrovně postkoloniální západní Evropy a velmi nepatrnou šanci na přežití našeho národa!

P.S. Důležitá otázka: Kdo organizoval první, naprosto stupidní, demokratickou diskuzi vylučující vajíčkový útok na našeho prezidenta a jeho zahraniční hosty?

M. Prokop 10.6.2016 11:59

Re: pane Mithu z ODS

Na zahraniční hosty neútočil nikdo.

Náš z božího dopuštění president žádnou demokratickou diskusi nepřipouští.

K. Janyška 10.6.2016 8:31

Používaný model demokracie, tedy většinové hlasování

bez institucionální kontroly soukromým právem, tedy jediným právem pravým, je spolehlivou cestou k totalitě. Každý, kdo má všech pět pohromadě to vidí... Dzp.

J. Kopeček 10.6.2016 7:28

Ano, nemáme zájem o Dienstbiera a Pelikána,

ale také nemáme zájem o grázly z ODS a TOP09! Předpokládám, že voliči mají dobrou paměť a pamatují si co tady ta výše uvedená svoloč natropila a jak se chovala. Jak to, že ředitel zeměkoule Kalousek nestojí fialový a zpocený před kamerami a nerozčiluje se, že likvidují Šlachtův útvar? Najednou je tento "demokrat" zticha. Je zticha i další chytrolín Fiala. Pročpak asi?

J. Kulheim 10.6.2016 7:31

Re: Ano, nemáme zájem o Dienstbiera a Pelikána,

"...zájem o grázly z ODS a TOP09! Předpokládám, že voliči mají dobrou paměť a pamatují si ..."

Napište o těch grázlech něco, pane Kopečku 533, prosím vás.

P. Kmoníček 10.6.2016 7:53

Re: Ano, nemáme zájem o Dienstbiera a Pelikána,

To dost dobře nepůjde.Padala by jména Rath,I.Svoboda,Sobotka,,Passer,A.Novák,a další a další.Potom by se Kopeček lekl,že nejsou z pravicových stran a stala by se z něho možná rovina.Tím samozřejmě nechci tvrdit,že pravice neudělala nějaké lumpárny,ale Kopečkové měřte všem stejně.Zatím největší podvod,podle mého,byl prodej OKD a Mostecké uhelné a v tom pravice prsty nemá.

K. Frauknecht 10.6.2016 7:23

To je divný

svoboda ubývá, ale podíl Bábišovy bionafty se zdvojnásobil! Že by nějaká nová úměra? http://zpravy.e15.cz/domaci/politika/babis-dodava-cepru-87-procent-bionafty-pred-tremi-lety-to-byla-polovina-1301074

Na rozdíl od koblihožroutů nejsem překvapen :-)))!

R. Langer 10.6.2016 11:15

Re: To je divný

Páni, kdy by to byl řekl? Ale tak to je jasné, ten pán umí evidentně velice dobře podnikat, to dá přece rozum, a navíc už ani nepotřebuje krást, když dostává tolik peněz. Sice jsou vybrané od těch, co ho volili, za něco, co vůbec nepotřebují, ale tak to je vlastně normální, ne? Tak přece vypadá "správný podnikatel". :-D

K. Frauknecht 10.6.2016 11:23

Re: Ale jo,

kšeftman je asi dobrej a fakt mi to neva. Nebejt dvou "drobností": 1/ nevysvětlil počáteční kapitál (verze půjčky od švýcarských spolužáků je ...ehm... úsměvná), 2/ nemůže si výši dotací sám sobě schvalovat (já vim, že jako čestnej chlap se zdržel hlasování :-)))))

P. Sulc 10.6.2016 3:52

Nebudte tak skepticky, autore!

Bojovni, udatni Cesi se vzdy dozadovali svych prav, nikdy nestali apaticky stranou jako ta zaba v teple vode. I ted budouu, obdivovani celym svetem ,za sve lepsi pristi bojovat do posledniho pullitru piva.

L. Popovský 10.6.2016 5:24

Taky to na mě občas všechno "padá". Nejste sám, kdo je frustrovaný tím, že je většina národa apatická.

L. Popovský 10.6.2016 5:27

Děkuji.

Hezky a výstižně napsáno. Děkuji.

I. Schlägel 10.6.2016 10:19

Re: Nebudte tak skepticky, autore!

A když dojde na ostré střelby, budou udatně bojovat až do posledního amerického mariňáka. Těch pár tuzemských výjimek ani nemá cenu zmiňovat.

R. Morava 10.6.2016 11:21

Re: Nebudte tak skepticky, autore!

To ano ale dal bych tam místo Čechů Evropané. Vždyť větší frašku než to co předcházelo 2.sv válce by člověk pohledal. Pravda Britům nejdřív o nic nešlo, tak proč by se špinili. Ale teď už apaticky přihlíží celá Evropa (v případě Ruska sice jinak, ale stejně odevzdaně, pokud nejde o to zastřílet si proti civilistům na Ukrajině)

P. Sulc 11.6.2016 5:49

Re: Nebudte tak skepticky, autore!

Presne tak, i v prvni, ba i druhe valce byla nejaka ta vyjimka, ale moc ne.. Skoda ze nejsou nejake statistiky, kolik bylo za druhe valky odbojaru, ''per capita'', samozrejme, c Polsku, Recku, Holandsku, Norsku, Francii a Protektoratu C & M.

J. Krásenský 10.6.2016 3:40

Souhlasím,

zvláště s posledním odstavcem. Mnoho lidí nepozná, že jim berou svobodu ani ve chvíli, kdy už jim nasazují pouta. Totalita a zločinný režim přicházejí nenápadně, tu zmizí možnost diskuse pod články, přestane se pravdivě informovat o určité "třídě" lidí, pro "dobro" věci se upustí od presumpce neviny, začnou se nálepkovat pro nesouhlasné projevy, všude je najednou plno špionů, hledají se přisluhovači cizí mocnosti. Vnímáte? Ještě Vám to nedochází? To jen, abyste se za pár let nestyděli, na čem jste měli podíl.

P. Sulc 10.6.2016 4:04

Re: Souhlasím,

A nejhorsi je, ze spousta lidi, nepriliz chytrych ale dobrosernych, ruzne kraceni svobody jeste omlouva a okecava ''vyhodami''. Viz treba propaganda nenavisti, koureni, zbrane. "Kdyby to jen jeden zivot zachranilo....." Ti pitomci by obhajovali treba i snizeni rychlosti na dalnici na 40km/h. Kolik hlupaku na diskusich brojilo treba proti ''sibenicim'' z latek, vyvadeli jakoby od pristiho tydne meli byt verejne popravy milovanych politiku, Diensbiera , Sabatove, Marksove, ci dalsich milacku lidu.