25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Je naprosto k neuvěření, že někdo může volit něco takového, co onehdy vystoupilo v Otázkách Václava Moravce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 21.2.2017 9:32

Re: Přesně tak, pane Štěpánku

Naprosto přesné pane Motle.Pro mnoho koblihářů je Babišovo fňukání sladkou polevou na koblize.Ti lidé si vůbec neuvědomují, jak je jejich "guru" ve skutečnosti ojebává.A až na to jednou přijdou bude nejen pozdě, ale nejsmutnější bude jejich řev, že to "stát připustil".Dík za článek.

M. Starý 21.2.2017 9:29

A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Kde jste byl, pane Štěpánku, když ODS byla vládní stranou s pohodlnou většinou? Nebyl to nádodou první místopředseda ODS pan Macek, který tehdy zprivatizoval Knižní velkoobchod a tím odstartoval prorůstání byznysu a politiky? Co byla pak "opoziční smlouva", kterou si chtěli ODS a ČSSD zajistit "klid na práci"? Konec konců ODS na to i dojela - kmotři řídili přes nastrčenou konkubínu premiéra Nečase, teď podobný (i když možná ne tak tragický) sešup čeká ČSSD.

Chápu, že ten článek je předvolební agitka pro ty, kteží mají krátkou (nebo selektivní) paměť, ale nebylo by lepší oslovit voliče vlastní programem ODS?

P. Lenc 21.2.2017 9:26

Re: Hlavním motivem tohoto článku

Také nad tou "závistí" marně přemýšlím.

L. Motl 21.2.2017 8:57

Přesně tak, pane Štěpánku

Mám v těsném okolí několik lidí, kteří se stali vášnivými fanoušky pana Babiše. Jejich šílené uvažování vysvětluji velmi podobně.

V první řadě jde o to, že absolutně nejsou schopni rozlišit Babišův majetek od "nekonečna", a tak si myslí, že on nemá potřebu více vydělávat nebo krást – a jemu ta nekonečna i odpustí. Jde jim o to, že soused má pětkrát více než oni a to jsou konečná čísla, pro která mají cit.

Ale okrádání o miliardy je samozřejmě mnohem důležitější než hypotetické okrádání o stovky. A kdyby Babišovi nezáleželo na tom, zda má majetek 20 miliard nebo 80 miliard Kč, tak už u 20 miliard Kč přestal. Samozřejmě, že v podstatě nikdo nepřestane. Zdvojnásobení majetku je v podstatě stejně zábavná a uspokojující aktivita nehledě na to, na jaké základně čekáte.

Tyhle totalitní směry postavené na kombinaci "guru" a milionů loserů jsou vždycky stejné. Ten "guru", ať se jmenuje Stalin nebo Gottwald nebo Babiš, vždy dostane všechny výjimky. Jde o rovnost a spravedlnost, ale guru, který si nárokuje nálepku dokonale spravedlivého a rovného, může být křivák a zloděj do libovolné míry, protože on je ten, který zaručuje rovnost a spravedlnost a bla bla bla.

V podstatě takovému "guru" tedy vše prominou proto, že ho považují za nadčlověka, kterému se ani nemohou přiblížit, zatímco by se rádi přiblížili k těm sousedům, jimž závidí. Ti z nás, kteří považují pana Babiše za relativně průměrného burana, patolízalského komunistického kádra a estébáckou bestii, která nám v důležitých věcech nesahá ani po kotníky, samozřejmě takové grandiózní výjimky rozdávat nechtějí.

J. Vintr 21.2.2017 8:53

Re: Ceske mysleni

Zeptejte se v USA nevoliče Trumpa, čím se živí. A většinou to nebude práce ....

M. Valenta 21.2.2017 8:49

Vypadá to,

že na tajtrdlíka nezbyla kobliha.

V. Novák 21.2.2017 8:47

Re: moje rada : problém není v koblize

Dokud budou proto Babišovi stát lidé (a zejména politici) s takovými názory a tak naprostou absencí reflexe, má to Babiš jisté a ani nemusí plýtvat koblihami.

P. Švejnoch 21.2.2017 8:47

Re: Dnes ráno

Je to tak. U nás na vsi skončila "díky" EET hospoda, další obětí, o které vím (aniž bych je nějak vyhledával) je trafika na předměstí Budějc, okolo které jezdím do zaměstnání.

Ale co naplat, "Lidi to chcou!"... :-(

V. Novák 21.2.2017 8:45

Když čtu podobné výrony Mehrwertigkeitkomplexu,

mám chuť to tomu Babišovi hodit. Čistě abych Štěpánky na§ral...

K. Frauknecht 21.2.2017 8:43

Re: Hlavním motivem tohoto článku

A kdeže na Vás ta závist jukla?

B. Mráz 21.2.2017 8:42

Dnes ráno

jsem se stavěl ve "své" trafice na náměstí pro regionální tisk. Na dveřích nápis - prodejna zrušena. Jsem zvědav na březen a nevidím to dobře s mnoha obchůdky, trafikami atd. Díky , Andreji za EET!

K. Frauknecht 21.2.2017 8:41

Pravda pravdoucí

a navíc slušnej sloh :-). Podepisuju.

P. Švejnoch 21.2.2017 8:41

Re: pane Štěpánku

Takže ve zkratce - důvodem pro Vaši adoraci Babiše je fakt, že senátor Valenta podváděl také (resp. konal na hraně, ale nejspíš i za hranou zákona).

Tak jo.

K. Filek 21.2.2017 8:34

Re: ...furt samé koblihy...

Asi ponižuje jen ty,kteří Babišoviny žerou.Babiš je zloděj,který se vymezuje vůči ostatním zlodějům,že on je poctivý zloděj.Pan Štěpanek má pravdu.

P. Kmoníček 21.2.2017 8:33

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Je zajímavé kolik jiných jmen ten pan Kobliha má.

P. Švejnoch 21.2.2017 8:32

Re: ...furt samé koblihy...

Tak určitě.

Jenže hlavním tématem článku není jméno Babišova voliče, a dokonce ani obsah lebeční dutiny téhož. Stejně tak dobře mohl pan Štěpánek pojednat o Babišově voliči panu Hovňouskovi (který by také mohl mít v hlavě hmotu odpovídající jeho přízvisku) - a zdůvodnění jeho konání, které zaznělo v článku, by bylo pořád stejné. Dle Shakespeara (v českém překladu): "Copak je po jméně? Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.". Tedy v našem případě spíš smrdělo... :-)

Co jste chtěl říct větou o lógru netuším, a argumentů, proč je hloupost volit Babiše, máte plný článek.

P. Klíma 21.2.2017 8:26

Hlavním motivem tohoto článku

je závist. Jedná se o přímo ukázkový příklad české závisti.

D. Stirský 21.2.2017 8:06

Nejsem si jist, zda se

mravně rozhořčený Štěpánek příliš liší od Babiše. A umí-li napsat, že "je to o tom, že...", také to o něčem svědčí. Myslím, že Babiš je vcelku dobrý ministr. Ano, on řídí stát pro finanční stránce jako firmu, což není vůbec špatný postup. Ovšem založit stranu se stejným názvem jako byla protektorátní antisemitská Akce národní obrody (já na to přišel okamžitě, většina našich novinářů až později) - to je pro mne nepřípustné a tuto partaj jsem si pro sebe ihned vyloučil z volitelnosti. S dluhopisy je to typický příklad nenažranosti, chamtivosti, hamižnosti a lakotnosti: Stačilo místo 90 miliónů zinkasovat 76,5 mil. Kč, což i tak je slušná částka. Stát by dostal 13,5 mil. Kč a Babiš by se ještě mohl chlubit, jak je férový. Jenže zde se on zachoval jako typický byznysmen a byznysmeni (byť Lidovky si ve výrazu "byznys" libují) na rozdíl od podnikatelů či obchodníků jsou většinou šmejdi. Jinak řečeno: Při této transakci byl již onen "firemní" přístup nepřípustný. Je ovšem pravdou, že většině jeho voličů to asi vadit nebude.

M. Šejna 21.2.2017 7:59

pane Štěpánku

tímto článkem jste předvedl, jaký jste závistivý ubožák.

Souhlasím s Vámi jen v jednom, a to v tom, že Babiš je hulvát. Jenže u politika mě zajímají víc jeho výsledky a nikoli jeho hulvátství. Mám radši hulváta s výsledky, než neschoného slušňáka.

Babiš za dluhopisy zaplatil a má na to doklad od banky, který včera zveřejnil (asi jste svůj pravicově komsomolský článek psal předevčírem). Dluhopisy vlastní firmy nakoupil Babiš podobně, jako nakoupil pravicový senátor Valenta korunové dluhopisy svého Synotu. U politika Babiše to vadí, u politika Valenty nikoli.

R. Langer 21.2.2017 7:18

Re: Ceske mysleni

Zeptejte se v USA nevoličů Trumpa na to, jaký mají názor na inteligenci jeho voličů, a zřejmě se budete divit. :-D

R. Langer 21.2.2017 7:15

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Kdo je lepší? Na to se stačí trochu zamyslet, zřejmě se ale s vámi vaši kamarádi nechtějí zbytečně dohadovat o ničem.

R. Langer 21.2.2017 7:12

Re: moje rada : problém není v koblize

No, známe voliče, kteří byli získáni díky 30 korunám, ale kobliha je levnější, to je fakt... :-P

Z. Rychlý 21.2.2017 7:07

Re: ...furt samé koblihy...

Jak píše pan Štěpánek - na uhlířskou víru argumenty neplatí. V článku jsou argumenty jasné, ovšem hluboce věřící je nehodlají přijmout. Betlemáři.

M. Čihák 21.2.2017 7:02

moje rada : problém není v koblize

Pokud si myslíte že Babiš získal hlasy díky koblize, tak vám radím problém není v koblize hledejte ho jinde....

Z. Rychlý 21.2.2017 7:00

Souhlasím do posledního písmenka !!

Ale stejně vás nemám rád, pane Štěpánku.

E. Vašátko 21.2.2017 6:13

Re: Zdá se to být neuvěřitelné

Nic nového - viz "Zákony profesora Parkinsona".

M. Pechr 21.2.2017 5:36

...furt samé koblihy...

...nepovažuju za vyzrálé snižovat ostatní odezíráním z logru na dně hrnečku vypité kávy...případně podle marginální snězené koblihy... ...autor se těmi koblihami nějak zalyká... ...podceňuje a ponižuje voliče... ...přitom faktorů při rozhodování je tolik, že odbejt je koblihou místo mozku je vcelku laciné a pubertální...

...nechť přesvědčí argumenty a rozkrýváním skutečnosti a ne plivanci...

S. Brožek 21.2.2017 4:44

S Čehonou si původni zmiňovatel přihrál na vlastní gól, když vzpomeneme i na oblíbenou lidovou verzi - "čeho nabyl občan pilný, to mu erár sebere ..."

K. Pavlik 21.2.2017 2:57

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Vsichni moji kamaradi nebudou volit Babise. Kdyz se ptam je li nekdo lepsi tak se ozve jen trapne mlceni nebo dpoved kdokoliv jiny je lepsi.

Bohuzel ODS propasla moznost byt ceskou vseobecne oblibenou stranou a zatim nikdo jiny neni a mozna ani nebude. Je pekne cekat na Mesiase - zide uz to delaji skoro dva tisice let (casovy udaj je bez zaruky).

R. Brzák 21.2.2017 2:01

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Pane Plocku, závist je základní podmínkou úspěchu pana Babiše - vždyť se profiluje slovy VŠECI KRADNŮ - na základě které přesvědčuje své voliče, že on je ten pravý, kdo je zachrání. Přitom sám se od počátku ve všech malérech přechodu od socialistické k polosocialistické ekonomice dneška podílel právě na těch samých věcech, které se dají vyčítat (a také jim je vyčítá) minulým politikům.

Ve volbách, pro boha živýho - se projevuje pouze názor lidí na politika - jeho schopnosti se projevují v tom, jak svůj mandát následně využije. A pro mně, kdyby to bylo jen kontrolní hlášení (protiústavní) a EET (zbytečná šikana bez daňového přínosu), to znamená Babiše nevolit. To, že je to tlučhuba, šíbr a stbák, je vlastně vedlejší...