19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Je naprosto k neuvěření, že někdo může volit něco takového, co onehdy vystoupilo v Otázkách Václava Moravce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 21.2.2017 9:26

Re: Hlavním motivem tohoto článku

Také nad tou "závistí" marně přemýšlím.

D. Stirský 21.2.2017 8:06

Nejsem si jist, zda se

mravně rozhořčený Štěpánek příliš liší od Babiše. A umí-li napsat, že "je to o tom, že...", také to o něčem svědčí. Myslím, že Babiš je vcelku dobrý ministr. Ano, on řídí stát pro finanční stránce jako firmu, což není vůbec špatný postup. Ovšem založit stranu se stejným názvem jako byla protektorátní antisemitská Akce národní obrody (já na to přišel okamžitě, většina našich novinářů až později) - to je pro mne nepřípustné a tuto partaj jsem si pro sebe ihned vyloučil z volitelnosti. S dluhopisy je to typický příklad nenažranosti, chamtivosti, hamižnosti a lakotnosti: Stačilo místo 90 miliónů zinkasovat 76,5 mil. Kč, což i tak je slušná částka. Stát by dostal 13,5 mil. Kč a Babiš by se ještě mohl chlubit, jak je férový. Jenže zde se on zachoval jako typický byznysmen a byznysmeni (byť Lidovky si ve výrazu "byznys" libují) na rozdíl od podnikatelů či obchodníků jsou většinou šmejdi. Jinak řečeno: Při této transakci byl již onen "firemní" přístup nepřípustný. Je ovšem pravdou, že většině jeho voličů to asi vadit nebude.

R. Tesařík 21.2.2017 10:36

Re: Nejsem si jist, zda se

"Myslím, že Babiš je vcelku dobrý ministr".. hovoří o vás za vše..

M. Sedláček 21.2.2017 11:59

Re: Nejsem si jist, zda se

Ano, přesné. Řídí stát jako svoji předluženou dotovanou firmu, ke které bůhvíjak přišel. Zoufalec, který nevybudoval vůbec nic. Tak to potom jo.

M. Šejna 21.2.2017 7:59

pane Štěpánku

tímto článkem jste předvedl, jaký jste závistivý ubožák.

Souhlasím s Vámi jen v jednom, a to v tom, že Babiš je hulvát. Jenže u politika mě zajímají víc jeho výsledky a nikoli jeho hulvátství. Mám radši hulváta s výsledky, než neschoného slušňáka.

Babiš za dluhopisy zaplatil a má na to doklad od banky, který včera zveřejnil (asi jste svůj pravicově komsomolský článek psal předevčírem). Dluhopisy vlastní firmy nakoupil Babiš podobně, jako nakoupil pravicový senátor Valenta korunové dluhopisy svého Synotu. U politika Babiše to vadí, u politika Valenty nikoli.

P. Švejnoch 21.2.2017 8:41

Re: pane Štěpánku

Takže ve zkratce - důvodem pro Vaši adoraci Babiše je fakt, že senátor Valenta podváděl také (resp. konal na hraně, ale nejspíš i za hranou zákona).

Tak jo.

R. Brzák 21.2.2017 10:57

Re: pane Štěpánku

Zpoždění máte Vy. To, co Babiš předložil, totiž neobsahuje základní data - takže není například jasné, kdy částku zalatil. Je to jen obecné potvrzení, že Babiš z nějakého účtu převedl celkovou sumu (mimochodem, o nějaké desítky milionů víc, než o jakou jde v kauze) na jiný účet - spojený s Agrofertem. To mohl zaplatit i nyní, od tlakem celé kauzy.

M. Čihák 21.2.2017 7:02

moje rada : problém není v koblize

Pokud si myslíte že Babiš získal hlasy díky koblize, tak vám radím problém není v koblize hledejte ho jinde....

R. Langer 21.2.2017 7:12

Re: moje rada : problém není v koblize

No, známe voliče, kteří byli získáni díky 30 korunám, ale kobliha je levnější, to je fakt... :-P

V. Novák 21.2.2017 8:47

Re: moje rada : problém není v koblize

Dokud budou proto Babišovi stát lidé (a zejména politici) s takovými názory a tak naprostou absencí reflexe, má to Babiš jisté a ani nemusí plýtvat koblihami.

Z. Rychlý 21.2.2017 7:00

Souhlasím do posledního písmenka !!

Ale stejně vás nemám rád, pane Štěpánku.

M. Pechr 21.2.2017 5:36

...furt samé koblihy...

...nepovažuju za vyzrálé snižovat ostatní odezíráním z logru na dně hrnečku vypité kávy...případně podle marginální snězené koblihy... ...autor se těmi koblihami nějak zalyká... ...podceňuje a ponižuje voliče... ...přitom faktorů při rozhodování je tolik, že odbejt je koblihou místo mozku je vcelku laciné a pubertální...

...nechť přesvědčí argumenty a rozkrýváním skutečnosti a ne plivanci...

Z. Rychlý 21.2.2017 7:07

Re: ...furt samé koblihy...

Jak píše pan Štěpánek - na uhlířskou víru argumenty neplatí. V článku jsou argumenty jasné, ovšem hluboce věřící je nehodlají přijmout. Betlemáři.

P. Švejnoch 21.2.2017 8:32

Re: ...furt samé koblihy...

Tak určitě.

Jenže hlavním tématem článku není jméno Babišova voliče, a dokonce ani obsah lebeční dutiny téhož. Stejně tak dobře mohl pan Štěpánek pojednat o Babišově voliči panu Hovňouskovi (který by také mohl mít v hlavě hmotu odpovídající jeho přízvisku) - a zdůvodnění jeho konání, které zaznělo v článku, by bylo pořád stejné. Dle Shakespeara (v českém překladu): "Copak je po jméně? Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.". Tedy v našem případě spíš smrdělo... :-)

Co jste chtěl říct větou o lógru netuším, a argumentů, proč je hloupost volit Babiše, máte plný článek.

K. Filek 21.2.2017 8:34

Re: ...furt samé koblihy...

Asi ponižuje jen ty,kteří Babišoviny žerou.Babiš je zloděj,který se vymezuje vůči ostatním zlodějům,že on je poctivý zloděj.Pan Štěpanek má pravdu.

V. Plocek 21.2.2017 1:30

Cesta do hlubin Koblihovy duše

Vážený pane Štěpánku. Opět se ukazuje nenávist českých medií vůči dění v politice některými osobami. Z článku jasně vyplývá závist a z toho vycházející nenávist k p. Babišovi. Naštěstí velká část obyvatelstva umí politiku číst a tak má odlišný názor. Víme, že ne vše od Babiše je přijatelné, alespoň se snaží konat. Na rozdíl od p. Mládků a podobných. A vy pane Kobliho by jste si to mohl také trochu uvědomit. Negace z vás smrdí na sto honů. Je to škoda, blbe. nejste, ale Vaše názory jsou. Bohužel. No nic , máme svobodu vyjadřování. Babišova schopnost se ukáže až při volbách. Jen doufám, že opět větší část obyvatelstva rozhodne v jeho prospěch. Navzdory Vám a podobným expertům.

R. Brzák 21.2.2017 2:01

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Pane Plocku, závist je základní podmínkou úspěchu pana Babiše - vždyť se profiluje slovy VŠECI KRADNŮ - na základě které přesvědčuje své voliče, že on je ten pravý, kdo je zachrání. Přitom sám se od počátku ve všech malérech přechodu od socialistické k polosocialistické ekonomice dneška podílel právě na těch samých věcech, které se dají vyčítat (a také jim je vyčítá) minulým politikům.

Ve volbách, pro boha živýho - se projevuje pouze názor lidí na politika - jeho schopnosti se projevují v tom, jak svůj mandát následně využije. A pro mně, kdyby to bylo jen kontrolní hlášení (protiústavní) a EET (zbytečná šikana bez daňového přínosu), to znamená Babiše nevolit. To, že je to tlučhuba, šíbr a stbák, je vlastně vedlejší...

K. Pavlik 21.2.2017 2:57

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Vsichni moji kamaradi nebudou volit Babise. Kdyz se ptam je li nekdo lepsi tak se ozve jen trapne mlceni nebo dpoved kdokoliv jiny je lepsi.

Bohuzel ODS propasla moznost byt ceskou vseobecne oblibenou stranou a zatim nikdo jiny neni a mozna ani nebude. Je pekne cekat na Mesiase - zide uz to delaji skoro dva tisice let (casovy udaj je bez zaruky).

R. Langer 21.2.2017 7:15

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Kdo je lepší? Na to se stačí trochu zamyslet, zřejmě se ale s vámi vaši kamarádi nechtějí zbytečně dohadovat o ničem.

V. Plocek 21.2.2017 10:36

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Pane Brzák ve všem máte pravdu. Ale bohužel mě neustále napadá jedna otázka: Koho bych místo Babiše rád viděl na jeho postu a konečně i na ostatních včetně prezidenta. A nic mě nenapadá. Z těch současných politiků mě ze zatnutím zubů připadá jedině on, protože se snaží alespoň něco udělat. Toť vše. Zdravím.

R. Brzák 21.2.2017 11:07

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Samozřejmě toto dilema řešíme všichni. A na to je jedna logická odpověď. Jde o přijetí principu, jak funguje moc. Vím-li, že moc korumpuje (a mám možnost to vidět v přímém přenosu dnes a denně), musím si uvědomit, že se tak děje přesto, že vyberu k moci nad sebou i pravého anděla. Takže jesltiže přesto chci nad sebou mít moc - tedy stát, do jeho řízení musím zkoušet volit stále nové lidi. Protože ti ještě nejsou mocí pokřiveni. Jistěže, i z nich se jednou stanou Babišové, Sobotkové apod. A stane se to tím dříve a pravděpodobněji, čím méně je budu v jejich funkci kontrolovat a kritizovat. Ale dá se doufat, že než se moci podaří jejich mysl pokřivit, bude to njaký čas trvat... Tato demokratická obměna politiků je jedinou nadějí zastupitelské demokracie.

Když si nad sebe zvolím někoho, kdo je u moci, ať už přímo, nebo nepřímo svými konexemi, už od let transformace, dokonce byl u moci, jakožto agent STB a vysoce postavený kádr zahraničního obchodu i za minulého režimu, který svou moc navíc buduje pomocí peněz získaných přinejmenším nemorálním způsobem, který svou moc rozšířil i na moc mediální - tak se nesmím divit, že z něj nic dobrého nevzejde.

D. Bystriansky 21.2.2017 12:31

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Dokud tuto jednoduchou Vámi popsanou premisu /princip/ většina voličů v celé hloubce nepochopí a nepřijme za svou, lepších "vládců" si nezaslouží a spasitelů, co nikdy nekradou a neodklánějí, se nikdy nedočká. Tečka!

Máte to, dle mého, přesně a vše ostatní je jen vypouštěná mlha, tu ze strany politiků, médií a jiných zájmových skupin na zblbnutí voliče.

V. Plocek 22.2.2017 9:46

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Pane Brzák díky za moudrá slova, která člověk potřebuje slyšet (ne jen plytké plácání). Škoda, že takových lidí není hodně a velká škoda, že nejsou razantně slyšet. Ale takový je život. Zdravím.

P. Kmoníček 21.2.2017 8:33

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Je zajímavé kolik jiných jmen ten pan Kobliha má.

K. Pavlik 21.2.2017 1:24

Ceske mysleni

V Cesku se tak nejak zastava nazor ze zakon musi byt rozumny. V anglicky mluvicich zemich problem zda je zakon rozumny nebo ne v zasade neexistuje- ma se dodrzovat. Ze jsou tam tlaky aby byl zakon rozumny to jsou - ale kazdy tak nejak veri ze na to je parlament ( a tak by se nadavalo ci telefonovalo poslanci) a uz vubec ne nejaci klabosilove v kavarne.Takze problem Babis a dluhopisy by v anglicky mluvicich zemich nebyl - no holt je to sikovny clovek.

Tedy autor clanku by mel kopat do clenu parlamentu aby to opravili a ne nadavat nejakemu panu Koblihovi. Jen Tak na okraj za stareho Rakouska melo Cesko pane Cehonu - musim uznat ze Kobliha zni lepe - to je ten vyvoj k lepsimu.

R. Brzák 21.2.2017 1:55

Re: Ceske mysleni

k tomu Čehonovi - je to, pokud se nepletu, spojení slov - čeho nabyl (dále pokračuje - občan pilný) z hymny Rakouska. To je možné brát jako odkaz na pilného pracovitého občana, snažícího se o sebe postarat vlastníma rukama...oproti tomu pan Kobliha je člověk, který se nechá utáhnout na dárečku od oligarchy - svou píli nepovažuje za základní podmínku své prosperity a štěstí, namísto toho volí mocného muže, aby jej ochránil, zaopatřil, daně mu ohlídal atpod... Takže stokrát raději pan Čehona, než pan Kobliha...

K. Pavlik 21.2.2017 1:57

Re: Ceske mysleni

No Cehona byl cesky vtip - mate pravdu ze z rakouske hymny.

V USA se Trumpuv uspech svadi na ledacos - jen ne na blce volice.

S. Brožek 21.2.2017 4:44

S Čehonou si původni zmiňovatel přihrál na vlastní gól, když vzpomeneme i na oblíbenou lidovou verzi - "čeho nabyl občan pilný, to mu erár sebere ..."

K. Pavlik 21.2.2017 21:01

Re:

No muj deda byl za Rakouska hostinsky a pry si nemohl Rakousko vynachvalit. Ze si Cesi delaji srandu ze vseho je fakt- napriklad cisare prezdivali Prochaska.

R. Langer 21.2.2017 7:18

Re: Ceske mysleni

Zeptejte se v USA nevoličů Trumpa na to, jaký mají názor na inteligenci jeho voličů, a zřejmě se budete divit. :-D