28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Je naprosto k neuvěření, že někdo může volit něco takového, co onehdy vystoupilo v Otázkách Václava Moravce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Švejnoch 21.2.2017 11:35

Re: Dnes ráno

Teď na to koukám, špatně jsem svůj příspěvek zařadil. Je to odpověď na příspěvek pana Götze z 10:33.

Mea culpa... ;-)

M. Starý 21.2.2017 11:32

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Jsem rád, že stojíte tak pevně za všemy kroky, co ODS udělala. Možná by to chtělo si sundat ty růžové brýle...

P. Švejnoch 21.2.2017 11:28

Re: Dnes ráno

Tu hlavní námitku už napsal pan Brzák výše - takže jediné, co je k diskuzi, je otázka, zda je správně nastavený systém zdanění takto drobných živností.

A k tomu bych doplnil, že z pohledu mého, tedy z pohledu spotřebitele, je úplně jedno, jaká byla "skutečná" motivace k ukončení živnosti - holým faktem zůstává, že u nás na vsi hospoda už není vůbec, a trafik po mé cestě do zaměstnání je o jednu méně.

A protože se celá ta taškařice nebude týkat jen hospod a trafik, pak nevyhnutelným důsledkem bude jednak další snížení počtu subjektů poskytujících služby obecně, s tím spojené "změkčení" konkurenčního prostředí, a z toho vyplývající další zhoršení a zároveň zdražení poskytovaných služeb (což obojí už dnes není pro zákazníka nijak zvlášť přívětivé).

Fakt jsem rád, že nás Babiš chrání před takovými "zloději", jako byl ten "náš" hospodský a ta babka-trafikantka.

I. Schlägel 21.2.2017 11:24

To, co sepsal pan Štěpánek,

má hlavu a patu. Způsob, jakým Babiš vysvětluje tuto causu, hlavu a patu nemá. To je celé. Že to valné většině voličů nejen ANO v podstatě až tak nevadí, je smutná realita. Do voleb je ještě daleko, účastníci mají dost času na reparát. ANO, koalice, opozice a nakonec i ti voliči.;-)

M. Moravcová 21.2.2017 11:16

Re: Podotýkám, že veškeré Babišovy "levárny" blednou

a co řepka v naftě, vadí? V Evropě už se kritizuje, že příměsy v naftě ovzduší škodí, u nás Babiš vesele inkasuje za dotovanou řepku a vesele míchá do nafty. Vy to platíte. Vadí? nevadí?

M. Moravcová 21.2.2017 11:13

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

proč řešíte ODS a ne Babišův podvod?

R. Brzák 21.2.2017 11:07

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Samozřejmě toto dilema řešíme všichni. A na to je jedna logická odpověď. Jde o přijetí principu, jak funguje moc. Vím-li, že moc korumpuje (a mám možnost to vidět v přímém přenosu dnes a denně), musím si uvědomit, že se tak děje přesto, že vyberu k moci nad sebou i pravého anděla. Takže jesltiže přesto chci nad sebou mít moc - tedy stát, do jeho řízení musím zkoušet volit stále nové lidi. Protože ti ještě nejsou mocí pokřiveni. Jistěže, i z nich se jednou stanou Babišové, Sobotkové apod. A stane se to tím dříve a pravděpodobněji, čím méně je budu v jejich funkci kontrolovat a kritizovat. Ale dá se doufat, že než se moci podaří jejich mysl pokřivit, bude to njaký čas trvat... Tato demokratická obměna politiků je jedinou nadějí zastupitelské demokracie.

Když si nad sebe zvolím někoho, kdo je u moci, ať už přímo, nebo nepřímo svými konexemi, už od let transformace, dokonce byl u moci, jakožto agent STB a vysoce postavený kádr zahraničního obchodu i za minulého režimu, který svou moc navíc buduje pomocí peněz získaných přinejmenším nemorálním způsobem, který svou moc rozšířil i na moc mediální - tak se nesmím divit, že z něj nic dobrého nevzejde.

P. Vaňura 21.2.2017 10:57

Podotýkám, že veškeré Babišovy "levárny" blednou

před fotovoltaickým tunelem, který podle zločinného zákona zřídily ČSSD+KSČM+KDU-ČSL+US-DEU (dnes poslední dvě strany z části tvoří TOP09) a podle jmen též Kalousek, Schwarzenberg a tehdy ještě neposlanec Bursík.

Takže Babiš se občas zmíní o politiky vlastněných fotovoltaických tunelárnách, dle slov Babiše "vlastníci, formálně zaparkovaní na Kypru") a hned se útoky na něj otupí.

R. Brzák 21.2.2017 10:57

Re: pane Štěpánku

Zpoždění máte Vy. To, co Babiš předložil, totiž neobsahuje základní data - takže není například jasné, kdy částku zalatil. Je to jen obecné potvrzení, že Babiš z nějakého účtu převedl celkovou sumu (mimochodem, o nějaké desítky milionů víc, než o jakou jde v kauze) na jiný účet - spojený s Agrofertem. To mohl zaplatit i nyní, od tlakem celé kauzy.

Z. Švrček 21.2.2017 10:56

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Aůle pane Starý, asi byste se měl jmenovat Milan "Kobliha" Starý.

1. Nedochází vám, že Macek byl souzen za údajnou podvodnou privatizaci a byl osvobozen?

2. Nedochází vám, že oposmlouva (proti které také bylo mnoho lidí v ODS) nemá s případem tohoto kalibru mnoho společného, neboť to byla prostě smlouva o vzájemném vztyhu dvou stran i když umožnila vládnout ČSSD v menšině a ne excesy jednotlivců ani nemohla reagovat?

3. Nedochází vám, že kmotři řídili ODS prostřednictvím nečasové zatím jen v představách Ištvána, že to byl mediální humbuk (miliony v bankovkách a ve zlatě - kde jsou?) a že je tento humbuk stále jen používán, ačkoliv kausa se zmutovala na kabelky a nečestné jednání dotyčné?

4. nedochází vám, že jakkoliv se v časech oposmlouvy mohly vyskytnout Chyby, nečestnosti, či nějací zlatokopové, kteří zatím všichni byli alespoň obžalovaní, nerozvrací to demokratické základy, jako když estébák, podvodník a vykuk nejhrubšího zrna zasedá ve vládě za potlesku lidu a ostatní jen žvaní a nekonají? Jděte mi k šípku!

M. Starý 21.2.2017 10:52

Re: RE

Opravdu už jste zapomněl na "volební program" ČSSD - zrušit 30 korun u doktora? To byla jistě hluboká myšlenka...

Volby dneska rozhodují marketingové agentury a jde o to, kdo si (může) zaplatí lepší zahraniční agenturu. Pokudvím, tak u nás stím jako první přišel Paroubek. Ono to náhlé "zmrtvýchvstání" předsedy Sobotky asi bude mít také stejnou příčinu...

R. Brzák 21.2.2017 10:52

Re: Dnes ráno

Může mít neúnosné další náklady spojené s EET - a že nějaké má, je jisté.

Ale i kdyby tomu bylo tak, že nedanil a proto se byl schopen uživit- nyní se není schopen uživit, nebude danit dál a ještě k tomu bude od státu pobírat sociálku. Vidíte ten skutečný problém?

Č. Berka 21.2.2017 10:43

Re: Přesně tak, pane Štěpánku

Měl byste se držet fysiky.

Dneska soused nemívá pětkrát víc, než já- lidé s takovými příjmy se stěhují mezi své... Já vůbec nepočítám s tím, že Babiš má dost peněz a tak nebude krást...pro mě není politik apriori zloděj- ani Kalousek ;-)...jen v té Štěpánkově ODS se jich v minulosti urodilo dost a dost jich tam pořád zbývá. Babišovy miliardy jsou pro mě zárukou jeho nezávislosti. Pro mě Babiš rozhodně není žádný "guru" . Zatím jsem ANO nevolil, ale kdyby šlo do tuhého, udělal bych výjimku... tak, jako jsem to nakonec hodil Zemanovi, ačkoli ho hodně nesnáším a za presidenta jsem chtěl Vladimíra Franze.... Babiš je estébácká bestie? Jste při smyslech?

M. Prokop 21.2.2017 10:40

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Toho "divokého kapitalismu" bylo bohužel málo. Nahradil ho zlodějský socialismus.

V. Plocek 21.2.2017 10:40

Re: RE

Pane Gotze naprostý souhlas. Jsem ve vámi popsané pozici: koho volit, když ne Babiše - menší zlo? A byl bych rád, kdyby mi někdo fundovaně poradil nebo řekl svůj fundovaný názor. A u prezidenta je to ještě horší. Takovou degradaci prezidentské funkce od prvního prezidenta k dnešnímuájsem nečekal.

M. Prokop 21.2.2017 10:39

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Opoziční smlouva bylo řešení patové situace a snaha o změnu volebního systému. První se zdařilo na jedno volební období, druhé, bohužel, vůbec.

M. Prokop 21.2.2017 10:38

Re: RE

Standardní strany obvykle voliči volí v naději na splnění jejich programu (což je ale s poměrným systémem volebním prakticky u všech vyloučeno nutností koalic).

To u Bureše nehrozí, program "vše pro Agrofert" může prosazovat s kýmkoliv a jak vidno, hlupáci to neprokouknou.

R. Tesařík 21.2.2017 10:37

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Divoký kapitalismus ...zaplaťbůh za něj.

V. Plocek 21.2.2017 10:36

Re: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Pane Brzák ve všem máte pravdu. Ale bohužel mě neustále napadá jedna otázka: Koho bych místo Babiše rád viděl na jeho postu a konečně i na ostatních včetně prezidenta. A nic mě nenapadá. Z těch současných politiků mě ze zatnutím zubů připadá jedině on, protože se snaží alespoň něco udělat. Toť vše. Zdravím.

R. Tesařík 21.2.2017 10:36

Re: Nejsem si jist, zda se

"Myslím, že Babiš je vcelku dobrý ministr".. hovoří o vás za vše..

P. Götze 21.2.2017 10:33

Re: Dnes ráno

A opravdu skoncila kvuli investicim na EET, nebo skoncila proto, ze pokud by mela odvadet dane tak jak ma, tak se proste neuzivi? Vite ten skutecny duvod?

P. Švejnoch 21.2.2017 10:27

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

ad Petr Fiala - ne, není to stejný uspavač hadů jako Dluhoslav, je ještě mnohem bezvýraznější. Někde jsem četl toto: Petr Fiala toť muž, který dohnal nudu k sebevraždě. :-)

ad ODS - podle mého názoru na oslovení voličů ODS nemá program. Pro ty, kteří by chtěli volit pravici, je příliš (levo)středová. A levostředových stran je plný parlament.

Jenže ani to ani ono na pravdivosti článku nic nemění.

P. Götze 21.2.2017 10:27

RE

Pan autor by si mel mozna uvedomit, za Babisovi volici byli volici nekoho jineho, kdyz tady zadny babis nebyl. napriklad i volici ODS. Ale i CSSD, lidovcu, proste babis to sbira zprava doleva. Mozna by Cesta do koblihovy duse mela zacit cestou do duse volicu techto "standardnich" stran, to abysete si vlastne ujasnil, proc ty standfardni strany nekdo volil a uz je nevoli. To je to "A". Pak muze nasledovat to "B". Jak ale vidime, ani ODS, ani CSSD zadne "A" resit nikdy nebude, protoze na to nema.

M. Starý 21.2.2017 10:24

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Ono ne nadarmo se říká, že dům je pevný tak, jak má pevné základy. Bohužel základy naší společnosti se stavěly v 90tých letech - Klausova divokého kapitalismu. A teď se všichni diví, kde že se vzal Babiš, Valenta a spol. To jen naše "tradiční" politiky dohnala jejich vlastní minulost...

K. Frauknecht 21.2.2017 10:20

Re: Vypadá to,

Jj :-). I pod jinými články vystupuje jako velký analytik.

M. Starý 21.2.2017 10:12

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Tak jinak. Co myslíte, že pomůže ODS víc: když bude urážet Babišovi voliče ("koblihy") nebo když se je pokusí oslovit svým programem a získat tak jejich hlasy?

Jenže má ODS vůbec na to někoho přesvědčit? Není předseda Fiala náhodou stejný "uspávač hadů" jako předseda Sobotka? A aniBabiš není program...

J. Vintr 21.2.2017 10:04

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

U nás nikdy žádná strana neměla pohodlnou většinu (kromě bolševiků mez roky 1948 až 1989). Vždycky se "vládlo" v nějaké koalici, což má to kouzlo, že politici mají vždycky pohodlnou výmluvu, proč nesplnili, co slibovali voličům (což je zřejmě záměr). Proto je u nás tolik politických stran, i když jsou jedna jako druhá, bez ohledu na to, co hlásají.

M. Jelínek 21.2.2017 10:02

Souhlas

Souhlas

L. Severa 21.2.2017 9:50

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

"Sím, pane učiteli, ale Vonásek taky čural do kalamáře".

P. Lenc 21.2.2017 9:35

Re: Vypadá to,

Božínku velikáne Valento, zato vy jich musíte mít aspoň pytel.Jako vždy jste argumentačně opravdu "na výši".