25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Cesta do hlubin Koblihovy duše

Je naprosto k neuvěření, že někdo může volit něco takového, co onehdy vystoupilo v Otázkách Václava Moravce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Tesařík 21.2.2017 10:37

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Divoký kapitalismus ...zaplaťbůh za něj.

M. Prokop 21.2.2017 10:40

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Toho "divokého kapitalismu" bylo bohužel málo. Nahradil ho zlodějský socialismus.

J. Vintr 21.2.2017 11:45

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Zlodějský socialismus to byl od začátku. Jen se aspoň ze začátku tvářil jako kapitalismus, aby zmátl sprostý lid, který měl (tehdy) socialismu po krk.

M. Prokop 21.2.2017 10:39

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Opoziční smlouva bylo řešení patové situace a snaha o změnu volebního systému. První se zdařilo na jedno volební období, druhé, bohužel, vůbec.

Z. Švrček 21.2.2017 10:56

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Aůle pane Starý, asi byste se měl jmenovat Milan "Kobliha" Starý.

1. Nedochází vám, že Macek byl souzen za údajnou podvodnou privatizaci a byl osvobozen?

2. Nedochází vám, že oposmlouva (proti které také bylo mnoho lidí v ODS) nemá s případem tohoto kalibru mnoho společného, neboť to byla prostě smlouva o vzájemném vztyhu dvou stran i když umožnila vládnout ČSSD v menšině a ne excesy jednotlivců ani nemohla reagovat?

3. Nedochází vám, že kmotři řídili ODS prostřednictvím nečasové zatím jen v představách Ištvána, že to byl mediální humbuk (miliony v bankovkách a ve zlatě - kde jsou?) a že je tento humbuk stále jen používán, ačkoliv kausa se zmutovala na kabelky a nečestné jednání dotyčné?

4. nedochází vám, že jakkoliv se v časech oposmlouvy mohly vyskytnout Chyby, nečestnosti, či nějací zlatokopové, kteří zatím všichni byli alespoň obžalovaní, nerozvrací to demokratické základy, jako když estébák, podvodník a vykuk nejhrubšího zrna zasedá ve vládě za potlesku lidu a ostatní jen žvaní a nekonají? Jděte mi k šípku!

M. Starý 21.2.2017 11:32

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Jsem rád, že stojíte tak pevně za všemy kroky, co ODS udělala. Možná by to chtělo si sundat ty růžové brýle...

P. Švejnoch 21.2.2017 11:55

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Z odpovědi pana Starého na Váš příspěvek soudím, že mu Vámi nastíněné spojitosti spíše nedochází, resp. nechce si je připustit.

A k té dokola omílané opoziční smlouvě: Jaké byly tehdy alternativy? Pravostředovou vládu ODS+US+KDU zabili Ruml s Luxem už předem. Takže buď opakované volby (které by ovšem jen těžko přinesly nějakou výraznou změnu poměrů), nebo vláda ČSSD s komunisty a lidovci (možná "pouze" s tichou podporou jedné z těchto menších stran).

Takže z pohledu legislativy i exekutivy byla opoziční smlouva to nejmenší možné zlo, protože politika ČSSD s komunisty by nezbytně přinesla více "levé" zákonodárství, než politika ČSSD alespoň částečně pod kontrolou ODS (která v té době ještě pořád byla poměrně pravicová).

Srovnávání opozičně-smluvního vztahu ODS + ČSSD se současným postavením Babiše jak v zákonodárství, tak v exekutivě, je úplně nesmyslné - to jsou dvě zcela odlišné situace. Jak z hlediska principu, tak z hlediska dopadů do praktické politiky.

M. Moravcová 21.2.2017 11:13

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

proč řešíte ODS a ne Babišův podvod?

M. Starý 21.2.2017 11:36

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Protože Babiš je produktem vlád ODS a ČSSD za poslední čtvrtstoletí. A to obrazně i skutečně.

P. Lenc 21.2.2017 13:34

Re: A co si nejdřív zamést si před vlastní ODS?

Můžete to nějak podrobněji vysvětlit? Především s tou ODS.

L. Motl 21.2.2017 8:57

Přesně tak, pane Štěpánku

Mám v těsném okolí několik lidí, kteří se stali vášnivými fanoušky pana Babiše. Jejich šílené uvažování vysvětluji velmi podobně.

V první řadě jde o to, že absolutně nejsou schopni rozlišit Babišův majetek od "nekonečna", a tak si myslí, že on nemá potřebu více vydělávat nebo krást – a jemu ta nekonečna i odpustí. Jde jim o to, že soused má pětkrát více než oni a to jsou konečná čísla, pro která mají cit.

Ale okrádání o miliardy je samozřejmě mnohem důležitější než hypotetické okrádání o stovky. A kdyby Babišovi nezáleželo na tom, zda má majetek 20 miliard nebo 80 miliard Kč, tak už u 20 miliard Kč přestal. Samozřejmě, že v podstatě nikdo nepřestane. Zdvojnásobení majetku je v podstatě stejně zábavná a uspokojující aktivita nehledě na to, na jaké základně čekáte.

Tyhle totalitní směry postavené na kombinaci "guru" a milionů loserů jsou vždycky stejné. Ten "guru", ať se jmenuje Stalin nebo Gottwald nebo Babiš, vždy dostane všechny výjimky. Jde o rovnost a spravedlnost, ale guru, který si nárokuje nálepku dokonale spravedlivého a rovného, může být křivák a zloděj do libovolné míry, protože on je ten, který zaručuje rovnost a spravedlnost a bla bla bla.

V podstatě takovému "guru" tedy vše prominou proto, že ho považují za nadčlověka, kterému se ani nemohou přiblížit, zatímco by se rádi přiblížili k těm sousedům, jimž závidí. Ti z nás, kteří považují pana Babiše za relativně průměrného burana, patolízalského komunistického kádra a estébáckou bestii, která nám v důležitých věcech nesahá ani po kotníky, samozřejmě takové grandiózní výjimky rozdávat nechtějí.

P. Lenc 21.2.2017 9:32

Re: Přesně tak, pane Štěpánku

Naprosto přesné pane Motle.Pro mnoho koblihářů je Babišovo fňukání sladkou polevou na koblize.Ti lidé si vůbec neuvědomují, jak je jejich "guru" ve skutečnosti ojebává.A až na to jednou přijdou bude nejen pozdě, ale nejsmutnější bude jejich řev, že to "stát připustil".Dík za článek.

Č. Berka 21.2.2017 10:43

Re: Přesně tak, pane Štěpánku

Měl byste se držet fysiky.

Dneska soused nemívá pětkrát víc, než já- lidé s takovými příjmy se stěhují mezi své... Já vůbec nepočítám s tím, že Babiš má dost peněz a tak nebude krást...pro mě není politik apriori zloděj- ani Kalousek ;-)...jen v té Štěpánkově ODS se jich v minulosti urodilo dost a dost jich tam pořád zbývá. Babišovy miliardy jsou pro mě zárukou jeho nezávislosti. Pro mě Babiš rozhodně není žádný "guru" . Zatím jsem ANO nevolil, ale kdyby šlo do tuhého, udělal bych výjimku... tak, jako jsem to nakonec hodil Zemanovi, ačkoli ho hodně nesnáším a za presidenta jsem chtěl Vladimíra Franze.... Babiš je estébácká bestie? Jste při smyslech?

P. Lenc 21.2.2017 13:32

Re: Přesně tak, pane Štěpánku

Vy jste pane Berko opravdu srandista.Nakonec, chtít za prezidenta Franze, tak to by odpovídalo...

M. Těhanová 21.2.2017 14:44

Re: Přesně tak, pane Štěpánku

Spíš bych řekla, že je pan Berka mdlého rozumu.Troufám si tvrdit, že v ČSSD se jich urodilo daleko víc, ale vždycky se chovali tak nějak lidově, nepovyšovali se (zdánlivě nad nikoho, viz Škromach, Fencl, Zgarba, Palas a jiní), tak těm to odpustíme. Ale ODS tvrdí, že jen bohatství vytváří další bohatství, neuznává bezbřehé rovnostářství.

Samozřejmě se tím nemyslí bohatství jako má Babiš nebo Kellner získané čachry, spekulacemi a zneužíváním zákonů. je tady hodně takových zbohatlíků, ale necpou se do politiky, nechtějí nás ovládnout a proto si jich celkem nikdo nevšímá.

Č. Berka 22.2.2017 9:51

Re: Přesně tak, pane Štěpánku

ano, bohatství vytváří další bohatství- to je naprosto přesné... Nemohla byste ještě vysvětlit, proč teda všude "echt pravičáci" kňučí, že nemají koho volit? Dost často čtu nářky, že pravice u nás neexistuje...

Pro toho dalšího kritika- srovnejte si, kolik procent získal v presidentských volbách Vladimír Franz a kolik kandidát ODS- myslím, že se jmenoval Sobotka ;-)

M. Sedláček 21.2.2017 11:54

Re: Přesně tak, pane Štěpánku

To sedí, pěkně napsáno.

M. Valenta 21.2.2017 8:49

Vypadá to,

že na tajtrdlíka nezbyla kobliha.

P. Lenc 21.2.2017 9:35

Re: Vypadá to,

Božínku velikáne Valento, zato vy jich musíte mít aspoň pytel.Jako vždy jste argumentačně opravdu "na výši".

K. Frauknecht 21.2.2017 10:20

Re: Vypadá to,

Jj :-). I pod jinými články vystupuje jako velký analytik.

V. Novák 21.2.2017 8:45

Když čtu podobné výrony Mehrwertigkeitkomplexu,

mám chuť to tomu Babišovi hodit. Čistě abych Štěpánky na§ral...

B. Mráz 21.2.2017 8:42

Dnes ráno

jsem se stavěl ve "své" trafice na náměstí pro regionální tisk. Na dveřích nápis - prodejna zrušena. Jsem zvědav na březen a nevidím to dobře s mnoha obchůdky, trafikami atd. Díky , Andreji za EET!

P. Švejnoch 21.2.2017 8:47

Re: Dnes ráno

Je to tak. U nás na vsi skončila "díky" EET hospoda, další obětí, o které vím (aniž bych je nějak vyhledával) je trafika na předměstí Budějc, okolo které jezdím do zaměstnání.

Ale co naplat, "Lidi to chcou!"... :-(

P. Götze 21.2.2017 10:33

Re: Dnes ráno

A opravdu skoncila kvuli investicim na EET, nebo skoncila proto, ze pokud by mela odvadet dane tak jak ma, tak se proste neuzivi? Vite ten skutecny duvod?

R. Brzák 21.2.2017 10:52

Re: Dnes ráno

Může mít neúnosné další náklady spojené s EET - a že nějaké má, je jisté.

Ale i kdyby tomu bylo tak, že nedanil a proto se byl schopen uživit- nyní se není schopen uživit, nebude danit dál a ještě k tomu bude od státu pobírat sociálku. Vidíte ten skutečný problém?

P. Švejnoch 21.2.2017 11:28

Re: Dnes ráno

Tu hlavní námitku už napsal pan Brzák výše - takže jediné, co je k diskuzi, je otázka, zda je správně nastavený systém zdanění takto drobných živností.

A k tomu bych doplnil, že z pohledu mého, tedy z pohledu spotřebitele, je úplně jedno, jaká byla "skutečná" motivace k ukončení živnosti - holým faktem zůstává, že u nás na vsi hospoda už není vůbec, a trafik po mé cestě do zaměstnání je o jednu méně.

A protože se celá ta taškařice nebude týkat jen hospod a trafik, pak nevyhnutelným důsledkem bude jednak další snížení počtu subjektů poskytujících služby obecně, s tím spojené "změkčení" konkurenčního prostředí, a z toho vyplývající další zhoršení a zároveň zdražení poskytovaných služeb (což obojí už dnes není pro zákazníka nijak zvlášť přívětivé).

Fakt jsem rád, že nás Babiš chrání před takovými "zloději", jako byl ten "náš" hospodský a ta babka-trafikantka.

P. Švejnoch 21.2.2017 11:35

Re: Dnes ráno

Teď na to koukám, špatně jsem svůj příspěvek zařadil. Je to odpověď na příspěvek pana Götze z 10:33.

Mea culpa... ;-)

K. Frauknecht 21.2.2017 8:41

Pravda pravdoucí

a navíc slušnej sloh :-). Podepisuju.

P. Klíma 21.2.2017 8:26

Hlavním motivem tohoto článku

je závist. Jedná se o přímo ukázkový příklad české závisti.

K. Frauknecht 21.2.2017 8:43

Re: Hlavním motivem tohoto článku

A kdeže na Vás ta závist jukla?