19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Český Maduro

Hlavní proud české žurnalistiky oklestil naše právo na svobodný přístup k informacím téměř monotematickým zúžením pozornosti na problematiku koronavirové pandemie, o které podává uniformní informace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kraus 6.4.2020 17:18

No ano, to s těmi rouškami a pokutami panu Jemelíkovi nějak uteklo. Ale jakási vnější podobnost pánů Hamáčka a Madura existuje. Souvislostem mezi vnější podobou a povahou člověka se věnuje jedno z učení Pavědy, zvané tvářezpyt čili fysiognomika. Jako ve všem, i zde záleží na okolnostech, zda a v jaké míře se může skrytý potenciál projevit. Zatím zaplaťpámbu za Hamáčka, ale mějme v patrnosti i onen madurovský potenciál. Já třeba si teď hraju hru, koho bych chtěl za diktátora. Pan Hamáček je sice rázný, ale spíše poněkud syrový než osvícený.

Ano, informování medií je hrubě deformované a nejhorší je to na Seznamu-Novinkách. Tam negace teče proudem a pologramotní redaktoři se v tom rochní. A skoro každý má ten hnůj nastavený jako mateřskou stránku. Přitom je řada potlačovaných kvalitních webů, které, kromě Parlamentních listů, nejsou uvedeny v "denících" na Seznamu a nejsou z nich přebírány články. Bylo by méně pláče nad roztříštěností "pravice", kdyby ty weby dokázaly vytvořit nějakou krycí (cover) stránku s přehledem hlavních událostí ve světě i doma včetně odkazů, jak by vlastně mělo být povinností ČTK.

Co se týče novinářů i mnoha politiků, připomeňme si toto:

a) Chystané soudní žaloby proti Číně, že prý zatajovala, zavinila, atd. Jak to bylo doopravdy, uvedla ve svém článku paní Boublíková už někdy začátkem února a zatím tu chronologii lze dohledat i jinde. Zatím. Prostě další Majdan, Krym, Sýrie atd. Číňan se nebrání, naopak spolupracuje (podle staré, nikoli evropské tradice Číňan = Žid Asie), ale dokážu si představit, jak se v něm zvedá strašlivé opovržení vůči Západu.

b) První zmínku o pozvolném promoření populace jsem z úst profesora Prymuly zachytil už někdy před týdnem, deseti dny jako součást jeho protivirové strategie a připadalo mi to podstatné. Dnes masmedia začala hysterčit, že Prymula otočil.