20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Česko

Sněmovní volby, které nás čekají za necelý měsíc, mají své jistoty i nejistoty. Jistotou je vítězství Andreje Babiše, nejistotou například setrvání sociálních demokratů a komunistů ve sněmovně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kučer 16.9.2021 22:31

Jak je to s tím většinovým volebním systémem? - Blog iDNES.cz

Většinový volební systém – Wikipedie

V. Kain 16.9.2021 15:56

Ale pane Vorlický přece už nyní má koalice navrch a prosazují co vyhovuje Babišovi.Jak vypadá hospodaření této vlády která je vedená Babišem netřeba zdůrazňovat.Po volbách bude mít Babiš svoje voliče v u surikat.

J. David 16.9.2021 11:52

Nuž, v naší partě VŠ technokratů a okolí, již víme koho volit, ANO to sice nebude, ale bude to SPD. On ten samuraj příjde k rozumu, aby opustil kodex "bushidó", že s ANO nikdy, pokud bude primeminister jemenován Andrejko, zase Okamura není tak "blbej", jako kdysi Tideky Hodžó. Slepennce stran v koalicích k volbám, to je výsměch volebního práva 5% limitu, něco jako pohádka o "Domečku domečku", kdo v tobě přebývá? Já myška hrabalka, já žabka kuňkalka, zajíček ušáček, vlček šedý boček... A medvěda křivošlapa také vzali do holportu, a bylo po srandě i po domečku, nějak jim té koalici domeček rozsedl. Bude ve volbách ještě veselo, jak kdo bude nasazovat ve volebních štábech "kyselé ksichty" a ČT bude perlit o volebním vítězství v grafech.

V. Povolný 16.9.2021 10:35

Babiš je napravo, ve středu i nalevo - ano, to je způsobeno tím, že v podstatě žádné politické názory nemá. Babiš je politický podnikatel, největší v zemi. Proto se může spojit s kýmkoliv, kdo mu pomůže udržet se u moci. Kdyby tady byli Paroubkovi marťani, určitě by mu nedělalo problém se spojit i s nimi. Já ale Babiše za problém nepokládám. Problémem je naprosto neschopná opozice, která není neumí nabídnout voličům smysluplný program. Ve střetu s mimořádně chytrým a schopným soupeřem pochopitelně prohrává. To nemyslím jako adoraci Babiše, ale jako prosté konstatování skutečnosti.

J. Ganaur 16.9.2021 11:20

R^

V. Čermák 16.9.2021 12:42

Nejlepším politickým názorem je Řešit To, co je Potřeba pro normální lidi. Dřívější Politické strany si rozdělily politické spektrum na pravo, levo, střed, ale v podstatě jen Hubou. Babiš ty jejich plané řeči nahradil skutky a z toho se dosud nevzpamatovaly a nic než antiBabiše nemají. K tomu náleží i řeči, že Babiš nemá žádný politický názor...;-DRv

J. Vorlický 16.9.2021 14:23

Normální lidi - to je takové hezké. Ale je třeba Jaromír Jágr, hokejista, normální člověk? Je paní, co pracuje ve sběrně surovin, v XY, normální člověk? Je pan Paroubek, bývalý předseda strany, normální člověk? Jinak i souhlasím.

V. Čermák 16.9.2021 17:17

Tak Normální člověk v ČR má Židokřesťanské kořeny, uznává 2 pohlaví a sňatek mezi nimi, rodinu, děti, živí se prací a raduje se z obyčejných věcí. Jeho názory jsou umírněné i včetně solidarity. A i když má i mnohem více peněz, když tyto zásady uznává, považuji ho za normálního člověka, tedy i Paroubka a Jardu Jágra a paní ze sběrny, pokud není feministická aktivistka, tak také. Je to samozřejmě zkrácené...;-D

J. Ganaur 16.9.2021 10:18

Vítězem voleb bude ten, kdo nejlépe vsadí na hloupost voličů!V téhle disciplíně je Budelíp naprostá jednička, za ním pokulhává Sládkův recyklát.Zbytek je do počtu...:-(:-(:-(:-(

V. Čermák 16.9.2021 12:48

Jen pláč Poražených, kteří nehledají chyby u sebe, ale ukazují prstíkem na druhé. Mimochodem, to, že Babišovi voliči jsou staří, chudí, hloupí a nevzdělaní venkované opakujete už asi 8 let. A pořád jste si nevšiml, že je to Kontraproduktivní. Tak Pokračujte...;-D

F. Navrátil 16.9.2021 15:05

Takovýto pohled na voliče je příčinou, proč tady vládne Babiš. Nadávat občanům do hlupáků, jindy zase nevzdělané a neschopné lůzy, šermovat představami, že dávají hlas za koblihu nebo pár stovek k důchodu, není nejlepší předvolební taktika. Je to vlastně dopředu signalizovaná omluvenka za volební prohru. Volby nevyhrávají nadávky, falešné weby nebo osobní útoky. Kdyby opoblok přišel s důvěryhodným programem a důvěryhodnými politiky, volby by vyhrál.

P. Milan 16.9.2021 10:15

No ano.

Většina zdejších voličů je víceméně vlevo, tak i vlády a dotací chtivý Bureš musí doleva.

A bohužel i další strany, ty také pod vlivem zeleně levicové EU.

Výsledek: Není koho volit.

J. David 16.9.2021 12:12

Ale je, a to SPD, jenom se zamyslit nad thesemi portfolia stran a koalic ve volbách, co zamýšlí udělat po volbách. Každého ale věc a volba. Já ale nebudu a nehodlám zamuslimit českomoravskoslezskou kotlinu tím, aby mne v hidžábu okulovala bulvami "jakési Pekari Páskované" a nutila mne učit vnoučata Sůru fathu (Sláva Bohu, pánu světů, tebe považujeme za milosrdného slitovného, veď nás cestou přímou, ne těch, kteří bloudí). To tedy ne, ta baba potřebovala musulmansky seřezat, aby prozřela a věděla, kde u musulmanů má místo. Fiala má na to dotovanou politologickou nadaci, kterak...

P. Milan 16.9.2021 13:08

SPD je nebezpečné zase jinak.

V. Čermák 16.9.2021 12:51

Tak Bureše neznám, ale Vládychtivost je přirozená a "trpí" jí Všichni účastníci voleb. Dotace pak samozřejmě s vládou nesouvisejí, ale to vy určitě víte, jen jste si potřeboval uplivnout...;-DRv

P. Milan 16.9.2021 13:09

Nechte to koňovi, šachystoši, Svědku Burešův, to je na vás moc.

J. Vorlický 16.9.2021 15:00

Dotace

Takže dotace, tedy peníze, s vládou nesouvisejí? Buď je vlády s pomocí bank nějak ́vyrábějí ́ nebo tisknou, nebo je jejich ministři financí od lidí, co peníze mají vyberou a rozdají jiným lidem. Snad si pan Čermák nemyslí že politici, jako i pan Babiš, dávají dotace ze svého?

K. Salajka 16.9.2021 9:23

Ve skutečnosti není důležité zjišťovat, zda jde o levicový či pravicový subjekt. Opatření kapitalistických lídrů EU dokázala zlikvidovat drobné podnikání a střední třídu v míře o jaké se Gottwaldovi nesnilo. Za levičáky z TOP 09 a ODS začínala socdem zaostávat. Maláčová vrací ČSSD do hry.

M. Šejna 16.9.2021 8:39

Autor to mírně pomotal, když nízké daně označil za levicovou politiku.

Ale jinak celkem souhlas. Hlavně s tím s jeho sdělením, že levicovost se dnes vrací jinak

Tu novou levicovost dnes přinášejí převážně pravdoláskové strany.

F. Navrátil 16.9.2021 8:38

Autor se mýlí. Voliči neopustili sociální demokracii, ale sociální demokracie utekla od svých tradičních voličů k městským liberálům jako uličník od rozbitého okna. Sociální demokracie a komunisté dnes už nepředstavují levici. Ti první se transformovali na parazitickou neziskovku a ti druzí na konzervativní partaj se zastydlou revoluční rétorikou.

V. Mokrý 16.9.2021 10:11

A o tom útěku to je !!

L. Písařík 16.9.2021 8:24

Voliči sociální demokracie se nerozprchli, zůstali tam, kde jsou. Ale jak volit stranu, co nemá co nabídnout, která se pouze lepí k větším, aby přežila? Podobně i ODS,. kterou jsem - dávno tomu - volil. Chybí charismatický vůdce a myšlenka. Babiš je zřejmě unaven neustálým dorážením ratlíků, kteří nemohou skousnout sousto, které urvali. A ti ostatní - ti nejsou má volba. Vybíram toho, kdo poskytuje jistoty, i když má unavené nohy.!!

J. Strmiska 16.9.2021 8:48

Ano, s Babišem máme jistotu, že budeme mít stále nejdražší mobilní data v Evropě, hned po Kypru. Babiš se nechal uplatit stávajícími operátory a nastavil podmínky pro čtvrtého operátora tak, že jenom blázen by do toho šel, jak řekl sám multiministr K. Havlíček za tuto akci odpovědný. Volné frekvence si rozebrali stávající operátoři a šance jak sem dostat čtvrtého operátora je navždy ztracena. Babiše zajímá pouze vlastní byznys, na občany z vysoka kašle.

R. Polášek 16.9.2021 12:14

No, co se týká Sociální Demokracie, tu kdysi vytáhl nahoru Zeman coby předseda té strany. A to tím, že pod hlavičkou Sociální Demokracie slepil dohromady úplně celou levici. Od středových liberálů po levičácké radikály postavené těsně ke komunistům. Kteří tehdy byli krajní levice. Po odchodu Zemana si jeho nástupci zvykli odhánět ze Sociální Demokracie ty samostatné osobnosti a jimi prezentované směry, které zrovna nezastávaly pozici zrovna zvoleného vedení. Každé nové vedení Sociální Demokracie někoho ze strany vyhnalo, buď do politického důchodu nebo k jiným stranám a začalo ten systém považovat za běžný systém vládnutí ve straně. Přitom už za Sobotky bylo jasné, že strana je tím vybydlená a vykradená. I politicky, protože nyní politicky reprezentuje úzkou, téměř neviditelnou část české levice. I osobnostně, protože co každá vláda, to postupně za oranžovce vždy ještě horší a nezralejší osobnosti.

J. Lukavsky 16.9.2021 8:00

Sociální demokracie je jako chilli koření. Musí ho být přiměřeně, čili tak akorát. Když je ho málo je to fádní, když moc tak ti huba shoří. Rodávat je možno jen co je vyděláno, rozdávat dluh je prostě blbost. J.L. end

J. Lukavsky 16.9.2021 8:17

Rozdávat

V. Mokrý 16.9.2021 6:36

Pavlíku, co takhle podívat se do Německa, Francie, jak to tam mají z ochranou dělníků, jakou sílu tam mají odbory.

J. Krásenský 16.9.2021 5:27

Milý pane, kde chcete hledat jinou než levicovou politiku? V členském státu EU? V EU, které vedou marxisti všemožných odrůd? A nezapomínejme, že dle mnohaletého výkladu všech možných politologů z věhlasných univerzit, spočívá rozdíl mezi levicí a pravicí jen v internacionalizmu a vlastenectví.