23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Česká válka o Izrael

O Izraeli a tamní politice se u nás debatuje, skoro jako kdyby se jednalo o sousední zemi. A při pohledu na poslední kolo sporu o naši blízkovýchodní politiku se zdá, že je to snad i pravda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zinga 27.5.2020 11:04

Lukešová, seznam zabitých Palestinců ještě před první Izraelsko-Arabskou válkou by nebyl? Nebo Angličanů, vyhozených do vzduchu v hotelu v roce 1946?

Jedne za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.

A když vidím žida s pejzy, je to jako muslima s fousem.

P. Zinga 27.5.2020 10:59

Takže, blbečku, zničíme i Izrael, neboť on je dítko levičáků. Židovských i světových, včetně českých.

Říká ti něco "kibuc"? Předobraz komunismu?

P. Zinga 27.5.2020 10:56

Křivane, přečtěte si dějiny, pokud jste toho schopen.

Žádné tisíce let království Izrael. A konec jakési autonomie udělali Římané, a ne "Arabáči", myslím, že za císaře Hadriana.

Není to na Vás moc, tolik novot najednou?!

J. Dvořák 27.5.2020 10:30

"Jde o území, které pro sebe nárokují i Palestinci, a bez něj by se skutečně zas o něco zhoršila jejich pozice do budoucna." Palestinci si nárokují celý Izrael.

"Premiér Netanjahu pravděpodobně žádnou anexi, tak jak jí rozumí v Evropě, ve skutečnosti nechystá, je to jen jeho politická hra." Pochybuji, že PM Netanjahu si politicky hraje s národem. Spíše jde o taktiku, která je zvážena několik kroků dopředu.

H. Lukešová 27.5.2020 10:21

Dalším odstrašujícím případem bylo znásilnění 7leté izraelské dívky palestinským násilníkem, dívka pochází haredimské rodiny, tak jakási stvůra Amira Haas místo toho, aby odsoudila znásilněné dítěte, tak tuhle dívku démonizovala, snad tím, že si to "zavinila sama". Jak můžou klesnout izraelští ultralevičáci. Gideon Levy, další zrůda z Haaretzu, si dal za svůj cíl bojovat proti židovským osadníkům, však prohrává, růst osad již nemůžou zastavit, v osadách v Judeji a Samaří žije kolem 470,000 a k tomu 350,000 Židů ve Starém Jeruzalémě.

H. Lukešová 27.5.2020 10:16

To je pravda. Před novodobou alíjou (návratu Židů na Sion) byla Země Izraelská pustou a prokletou zemí plná písku a malárických bažin. Židé tuto zemi zvelebili, vysušili bažiny, vysadili lesy, zúrodnili zemi a z Izraele se stal klenot Blízkého východu.

No a nyní, když Stát Izrael kvete, chtějí palestinští Arabové a jim naklonění ultralevičáci Židům tuto zemi odebrat i Židé v osadách, ano ti tolik nenávidění osadníci, svou půdu zvelebují, pěstují ovoce, zeleninu a mírové vinice.

Naproti tomu Arabové se pokoušejí Židy pravidelně zabíjet. Důkazem nám budiž vraždy např. od roku 2018, od doby, kdy Izrael oslavil své 70. narozeniny...Izraelské oběti za rok 2018- Raziel Shevach (35), rabín, zastřelen, Itamar Ben Gal (29), rabín, ubodán, Kapitán Ziv Deus (21), usmrcen automobilem Seržant Natanael Kahalani (20), usmrcen automobilem, Adiel Coleman (32), ubodán, Ronen Lubarsky (20), voják,usmrcen kamenem, člen elitní jednotky Duvdean UnitAviv Levi (20), voják, člen jednotky Givati, zastřelen, Izraelec Ari Fuld (45), spisovatel, učitel, ubodán, Kim Levengrond-Yehezkel (28) z Rosh Ha ́ayinu, zastřelena, Ziv Hajbi (35), zastřelen, novorozenec Amiad Israel, Yuval Mor-Yosef (20), z Aškelonu, Yosef Cohen (19) Beit Shemesh z bojové jednotky Netzach Yehuda-Nahal Haredi), zastřeleni...2019, Ori Ansbacher (19) z Tekoa, ubodána, Gal Keidan (19) ubodán, Ahiad Ettinger (47), zastřelen, Dvira Sorek (19), ubodán, Rina Shnerb (17), usmrcena bombou, 2020, Amit Ben Yigal (21) usmrcen kamenem.

Tak Izraelci neoplácejí vraždami, naopak po každé vraždě se snaží vybudovat další osadu a ty stávající, autorizovat, tedy pokud nejsou autorizované. Například po vraždě rabínů Raziela Schevacha či Itamara Ben Gala v Har Bracha. Har Bracha znamená hebrejsky "Hora Požehnání", ale ultralevičáci z Haaretzu, který v Izraeli beztak nikdo nečte, Haaretz slouží jen jako munice pro levicové antisemity z celého svěza, tak o hoře Har Bracha píší o "Hoře prokletí" a omlouvaly vraždu Itamara Ben Gala...

K. Křivan 27.5.2020 10:12

Tisice let to bylo územi kralovstvi Izrael. Pak vylezli z pouště arabači, a okupovali izraelske ůzemi. Po 14 stoletich toto územi osvobodili Izraelci od arabske okupace. Co z toho plyne ? Potkaš levičaka rozbij mu ksicht.

P. Hatina 27.5.2020 10:06

To je právě omyl, srovnávat to se sochou Stalina. Protože tu jsme zbourali se souhlasem Sovětského svazu. Ono už se to dneska nevyučuje (asi je to moc složité), ale sami sovětští komunisté tehdy po Stalinově smrti jeho kult osobnosti odsoudili,.

A pokud jde o to co s tou sochou, podle mne bylo úplně nejlepší si té sochy vůbec nevšímat. Ani na Západě si nikdo rozumný (když nepočítám neolevičácké extrémisty) si těch soch nevšímá. Jak si pamatuju, před pár lety v jedné TV soutěži američtí soutěžící měli běhat v Moskvě po parku a hledat tam sochy Lenina a Stalina. Kupodivu, nikdo ani soutěžící, ani konferenciér nic o žádných zločincích nekřičeli a nepožadovali jejich zbourání..

P. Lenc 27.5.2020 10:02

Ano, dnešní levičácký antisemitismus se skrývá pod slovem "sionismus" o kterém většina těchto "kritiků" Izraele mimo toto slovo neví vůbec nic.A to je prostoupeno celou EU.Nenávist a závist se dá zabalit do různých slovíček, ale ten antisemitismus už nevykukuje, on přímo z jejich jednání křičí.

K. Křivan 27.5.2020 10:01

Levice zničila 20.stoleti, udělala z něj "mlynek na maso".

Lenin, Stalin, Trocky, ....Hitler, Himmler, Goebbels,.... Gottwald, Mao, Ulbtricht, Honnecker, Chruščov, Brežněv,..... všechno parchanti, kteři nebyli včas zabiti.

Co z toho plyne ? Potkaš levičaka, zabij ho. Zasloužíš se o lidstvo.

P. Lenc 27.5.2020 9:53

Přesné, lépe to napsat nejde pane Koutný !

M. Krátký 27.5.2020 9:32

za 1**************** - Naprostý souhlas pane Koutný a přidávám poznámku, kterou jsem před chvílí dal k úvodníku - Levičáci mají dnes pohotovost - dobře je to Marx, Lenin, Stalin, Hitler, Mao, Kléma a další naučili - palec nahoru ještě jednou

M. Koutný 27.5.2020 9:13

Skupinová nenávist, chcete-li rasismus, vzniká ze dvou pohnutek. Jednou z nich je strach, často oprávněný, vycházející z osobní zkušenosti. Jak se nestat rasistou, jste-li denně konfrontováni s etnikem, žijícím takřka výhraně ze sociálních dávek a drobné kriminality. A člověk, který byl příslušníkem této kultury přepaden, okraden, znásilněn (nebo se něco takového událo někomu blízkému), by musel být svatý.

Druhou příčinou je závist; a ta je kořenem právě antisemitismu. Neúspěšní hynou závistí ke schopným a odmítají si připustit, že za jejich neúspěchem stojí jejich vlastní neschopnost a lenost a úspěch druhého je vykoupen tvrdou prací. A Židé jsou odjakživa zvyklí tvrdě pracovat a překonávat až nepředstavitelné překážky. Proto vidíme ve vztahu k Izraeli jednotnou frontu západní progresivní levice s machometány. Několik století civilizační propasti snadno překlene společné vědomí vlastní bezvýznamnosti až zbytečnosti.

H. Lukešová 27.5.2020 9:02

.......zachtělo.....

H. Lukešová 27.5.2020 8:58

A dokonce se jim (eubolševickým potentátům) trestat Izrael. I sunitské státy Perského zálivu si ve skutečnosti Palestinský stát ani nepřejí, byť nahlas veřejně verbálně se staví proti izraelské uplatnění suverenity a Trumpovu plánu.

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/280935

J. Zaorálek 27.5.2020 8:42

Nechtějí pochopit.

J. Lukavsky 27.5.2020 8:29

"když může naší zahraniční politiku vůči Rusku určovat z úkrytu jakýsi městský purkmistr" no že by přesunutí sochy (majetku města) značně problematického maršála do skladu určovalo zahraniční politiku státu? Když jsme dynamitem vyléčili sochu největšího vojevůdce a osvoboditele Evropy, Zeměkoule a přilehlých galaxií J.V.S... tak nikdo ani nemuk. Tedy mimo lidové škodolibé vtípky. Pořád si myslím, že měli sochu jednoduše a lacino obestavět 3 m vysokým plotem z ostnatého drátu s nápisem "i za toto Ti děkujeme maršále". A bylo by po starostech se sprejováním a umýváním atd. Je až zajímavé jak hystericky reaguje Rusko na sebemenší kritiku. To spíš svědčí o mindráku než o síle neb: "Orel mouchy nelapá" J.L. end

F. Houžňák 27.5.2020 8:18

Virtue signalling směrem do Bruselu, že jsou hoši připraveni, po bruselském svržení Babiše, převzít vládu a zařadit se do antisemitské fronty Evropské Únie.

H. Lukešová 27.5.2020 7:48

Ano. Chování Schwarzenberga, Zaorálka a Petříčka? Říkáme se tomu kozel zahradníkem. Pánové kecají do věcí, kterým nerozumí, nerozumí tamější situaci, palestinské nenávistné mentalitě.

Přesto oceňuji postoj ODS a KDU-ČSL i SPD za to, že se zastali Izraele, ať si o mnohých z nich myslíme cokoliv. ODS nejvíce škodí Novotný, je chybou, že se zrovna tohoto člověka vedení ODS nezbavilo.

Jinak je velmi milé jak TOP 09 jde do náruče Pirátů a komunistů. Šlechtic v komunistickém obětí. Komunisté i Piráti podpoří jakoukoliv protiizraelskou ohavnost. Můžeme jen doufat, že ČSSD a KSČM dostanou co nejméně procent. Stačí, že hlasy progresivní levice vysají Piráti, i to je dost a dost škody.

K. Salajka 27.5.2020 7:22

Jsou pro založení Palestinského státu, protože si bude dobře rozumět s "novou" Evropou vyčištěnou od káfirů.

P. Čech 27.5.2020 6:38

Naši politici by udělali nejlépe, kdyby se starali o dění v ČR a nemotali se do věcí, do kterých jim nic není. Ale oni přece musí nějak "volně soutěžit" v barvách svých politických stran s cílem získat tak hlasy voličů! Ve své prostoduchosti však nechápou jednu základní skutečnost. Voliči už nejsou tak hloupí jako před 100 lety. Taková "volná soutěž politických stran" tyto jen poškodí. Jen tak dál!

P. Čech 27.5.2020 6:34

O jaké "anexi" se zde hovoří? Aby mohla anexe být anexí, musela by splňovat jednu základní podmínku. Nějaký existující stát (zde Izrael) by musel " násilně připojit cizí státní území ke svému státu". Území, o které se jedná však nikmu nepatří, žádný palestinský stát neexistuje, protože nemá mezinárodně uznávané hranice. Tudíž, i kdyby Izrael toto území zabral, nejednalo by se o anexi, protože by násilím nezabral území cizího státu. Anexe je totiž něco zcela jiného, což ovšem přitroublí novináři a politici politických stran nikdy nepochopí.

K. Barel 27.5.2020 6:28

Kde se vzala? Momentální antibabiš opozice udělá cokoliv aby poškodila vládu. Bez ohledu na následky. A protože plivnout na Izrael se v Bruselu oceňuje (antisemitismus je nedílnou součástí progresivní levice), tak se k tomu přidal Petříček.

R. Vacek 27.5.2020 5:47

Jedná se o logické pokračování politiky zhoršování našich vztahů s maximálním počtem zemí. Začali s tím naší lokální politici, kteří se usilovně snaží zhoršit vztahy s Ruskem a Čínou. Nedávno to byl senát kopající do Turecka kvůli Arménům. No a nyní se přidalo pár dalších s Izraelem.

Měla by následovat kritika Indie kvůli Kašmíru a Španělska kvůli Katalánsku.

Za vylepšování naší mezinárodní pozice by voliči měli politiky ocenit u voleb.

P. Victorin 27.5.2020 5:32

Kníže má právo na senilitu, či dokonce na stařeckou demenci - je beztrestný, svazák Zaorálek nikdy nebyl chytrý - může v čele obskurního ministerstva kultury zůstat a Petříčka by měl Babiš neprodleně ze ZAMINI vyrazit... A media - přestat kecat o neexistujícím problému Česko vs Izrael!

J. Orel 27.5.2020 3:27

.Děkuji. Lépe bych to nenapsal Souhlasím na sto procent.

J. Pankovic 27.5.2020 1:48

Když měl miniministr Pitrisek jednat (vysvětlit např. Novotnemuz,že má sklepnout), tak byl zticha, teď, když měl být zticha, aspoň bez porady se zbytkem vlády, vypustil velmi nešťastné vyjádření...

Babiš bude muset ty dva soc-dem tajtrliky vyrazit a čím dřív to udělá, tím líp, jinak se jeho pracně budovaný imidz schopného manažera sesype. To ovšem nerozchodí Hamáček... Že je Poche podrazák , to ví všichni, ale takhle složitý plán nebude z jeho hlavy...

P. Hatina 27.5.2020 1:32

Pravda, když může naší zahraniční politiku vůči Rusku určovat z úkrytu jakýsi městský purkmistr , tak proč by naší zahraniční politiku vůči Izraeli nemohlo řídit pár jiných politických neumětelů. Ani jedno nic neřeší, akurát celosvětově ztrácíme jakýkoliv mezinárodní kredit..

H. Lukešová 27.5.2020 0:35

jinak nevyjadřuje, spíše naopak, i on přilévá olej do protižidovské nenávisti, svaluje všechnu vinu na židovské osadníci, staví se proti jakékoliv uplatnění suverenity nad židovskými komunitami v Judeji a Samaří.

Je neuvěřitelné, proč tolik politiků je pro založení Palestinského sátu. Vždyť se bude jednat o totalitární, antisemitský, antikřesťanský, islamistický stát, nepřátelský i k ženám a homosexuálům. Zajímavé je, že sunitské země Saudská Arábie, Omán, Spojené arabské emiráty palestinskou kauzu tolik neřeší, přitom palestinští Arabové jsou sunité, zatímco šítský Írán podporuje tzv. Palestince, zejména Hamas, přitom by jinak sunitští Hamasáci šíty povraždili.

Za zmínku také stojí, že íránští vandalové zničili hrobku Mordechaje a Ester, jedná se o starozákonní biblické postavy, ale najdou se slušní Íránci, tedy zejména v exilu a někteří z nich prosili Izrael o slitování, žádali, žádají po něm azyl. Tedy zejména židovští Íránci.

H. Lukešová 27.5.2020 0:26

Shazovat na Stát Izrael vinu palestinská provinění je buď hloupé a nebo hůře očividně zlé. Stejně absurdní byla nedávno iniciativa, která odsuzovala Izrael za špatné zacházení s palestinskými ženami.

Přitom palestinské ženy týrají jejich palestinští manželé, otcové, bratři, zkrátka mužští příbuzní, ne Izraelci, kteří nejsou manželé palestinských žen. A tzv. "okupace" skutečně žádný vliv na palestinské ženy nemá. Izraelci hlídají své osady v oblasti C, která je pod plnou kontrolou Izraele, 98% palestinských Arabů, včetně palestinských žen žijí v oblastech A a B, tj. kde mají vliv na palestinské obyvatele vláda Palestinské samosprávy.

A v samotném Izraeli dochází k týrání žen v arabském sektoru, mnohé izraelské Arabky prosí izraelské úřady, aby zakročily, protože "rodinná čest" muslimských rodin je jaksi jiná, než-li čest podle našich představ. Mnohé uvědomělé Arabky závidí židovským ženám v Izraeli jejich práva a svobody.

A ještě k té ostudné iniciativě na začátku. Předkladateli rezoluce byly země Írán, Saudská Arábie a některé africké země, které praktikují ženskou obřízku. S těmito zeměmi hlasovalo Rusko i většina zemí EU. No to můžou být EUbolševičtí politici hrdí, být ve společnosti Íránu, Saudské Arábie a mnohých afrických zemí jako je Nigérie a tak, kdo by to nebral.

Ovšem z dějin přece víme, že společnost ráda obviňovala Židy ze všech problémů světa, tu ze šíření moru,tu z bolševismu, či také ze "sionfašismu", tak častují nás zastánce Izraele komunisté, neomarxisté a další výjimečníci. Palestinští Arabové přišli s obviněním, že Izraelci rozšiřují po světě koronaviru, přirovnávají Židy a Stát Izrael ke koronaviru, z jeho šíření, např. tím, že Izraelci vědomě po nich plivou, přitom Izraelci tzv. Palestince léčí, dávají jim testovací přístroje na koronavirus a přesto je tzv. Palestinci zle obviňují. Dokonce i Mladenov, zmocněnec OSN pro izraelsko-palestinská jednání dokonce ocenil izraelskou pomoc palestinským Arabům a to Mladenov žádné sympatie k Izraeli