28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vladimír Folk 12.2.2008 13:28

Volby - pokračování

Z celého průběhu voleb je zřejmé, že ČSSD je rozhodnuta zabránit zvolení Václava Klause znovu prezidentem za každou cenu. K tomu zatím využívá všech prostředků, do této chvíle sice nekorektních ale zatím ještě ústavních. Ke konečnému  hlasování se předsedající p. Vlček odhodlal po mnoha přestávkách až v okamžiku, kdy počtáři ČSSD zjistili, že Václavu Klausovi bude ke zvolení chybět 1 hlas.

Tak toto je další důležitý nedostatek zpravodajství ČT. A k zamyšlení se objevuje otázka proč tomu tak je. Jestliže reportér nevnímá fakta a neumí je do zpravodajství interpretovat, není dobrý profesionál. Jestliže má zadání, bojí se nebo je to záměr, pak je to ještě horší.

Nedivím se proto, že k vašemu zpravodajství měl výhrady i pan předseda vlády. Tyto výhrady mám já také a ujišťuji vás, že i velká řada dalších občanů.

Vladimír Folk, Plzeň

 

Vladimír Folk 12.2.2008 13:25

Výhrady ke zpravodajství ČT

I když ČT věnovala zpravodajství z voleb prezidenta v pořadech p. Železného a p. Moravce hodně času, přesto v něm chyběla zásadní aktuální analýza jejich nedůstojného průběhu. Velmi důležitý byl již boj o to zda se bude volit tajně nebo veřejně. Ve zpravodajství ČT se stále opakovalo, že bylo rozhodnuto o veřejné volbě, na což prý nakonec ODS přistoupila po dlouhých obstrukcích. A to je nepřesné, zavádějící i nepravdivé. Je přece zcela zřejmé, že rozhodnutí o veřejné volbě dosáhla ČSSD nekorektně využitím (nebo zneužitím) funkce p. Vlčka, který předsedal společné schůzi parlamentu a senátu. Vzhledem k tomu, že při minulých volbách se rozhodovalo v tajné volbě, bylo by logické při rozhodování o tajné nebo veřejné volbě položit otázku: kdo je pro změnu tedy pro veřejnou volbu? Pak by však veřejná volba neprošla v senátu a volilo by se tajně (a to i v případě, kdyby následovalo hlasování obou komor současně).

O nekorektnosti postupu ČSSD při rozhodování o veřejné volbě se krátce zmínil jako host ve studiu pouze p. Cepl. Celkově lepší analýzu průběhu volby měl komentátor Novy v pořadu Střepiny dne 10. 2. ve 21.20. 

Tak toto je jeden důležitý nedostatek vašeho zpravodajství. A k zamyšlení se objevuje otázka proč tomu tak je. Jestliže reportér nevnímá fakta a neumí je do zpravodajství interpretovat, není dobrý profesionál. Jestliže má zadání, bojí se nebo je to záměr, pak je to ještě horší.

Nedivím se proto, že k vašemu zpravodajství měl výhrady i pan předseda vlády. Tyto výhrady mám já také a ujišťuji vás, že i velká řada dalších občanů.

Vladimír Folk, Plzeň

Ludva 10.2.2008 10:46

Česká televize pracovala dobře

ČT odvedla dobrou práci, v zásadě, kdo to sledoval celé, měl vyvážený dojem. Nelze dělat závěry z jedné reportáže. A konečně i poslanci nic hrozného nepředvedli. Obstrukce jsou součástí práce parlamentů všude ve světě. Dobře, že volba byla veřejná, aspoň se zamezilo spekulacím, kdo pro koho a hlavně proč hlasoval.

Ppete 10.2.2008 9:31

Česká televize a způsob volby

Pane poradče, vaší Šloufově spolku už věříte jen sami.

Barča 9.2.2008 12:09

šaškárna

 Neubráním se poslat příspěvek.Naši zákonodárci se zase předvádí.Zákony si vykládají podle toho,jak se jim podle dané situace hodí.Dokud nebudou u nás zákony pevně dané a respektované,nebude v naší zemi pořádek nikdy.Být panem Švejnarem už bych ve sněmovně nebyla,když je jasné,že za každou cenu musí být zvolen pan Klaus.Tak proč ta šaškárna.Poslanci stejně musí volit podle toho,jak jim strana a vláda nařídí i když je to v rozporu s jejich svědomím.Proto jsem pro volbu presidenta veřejností.

Hobbo 9.2.2008 20:09

Re: šaškárna

Ja taky,ale jak to udelat kdyz ta parta nepostradatelnych ignorantu stejne nic neudela,protoze by pak vyslo na jevo co chce luza,a to se jim uz nehodi do kramu.Jim se hodi pouze hlasy od luzy,a panize ktere jim tak snadno padaji do klina.Co to chce?DEFENESTRACI tech mamlasu.

pepan 8.2.2008 21:11

neuvěřitelné

 neuveřitelné se stalo skutečností, to co dnes předvedli páni poslanci a senátoři je podle mne jen výraz celkové úrovně našich zákonodárců, doufám že ne naší společnosti. kdo zítra rosekne ten gordický uzel?

Hobbo 8.2.2008 20:51

BLA BLA BLA

Lidi nikomu z Vas vubec nevadi jaky stado tupych idiotu z Vas dela hrstka posrancu v parlamentu?Z Vasich dani predvadi saradu ze ktere se chce uz opravdu blejt,a Vy se tu dohadujete mezi sebou navzajem i kdyz dobre vite ze to stejne prd ovlivnite.Dokud budou media ulisne a podbizive pochlebovat levicacke luze tak to nemuze dobre dopadnout.Vzpomente na 48 rok.Taky se zmasirovaly masy,ajak to dopadlo vime vsichni.Mam vaznou obavu,ze nynejsi situace se zacina podobat te z roku 48.

Karim 8.2.2008 16:04

Pane Haasi - v USA voli "electoral college" presidenta USA verejne.....

....jaky to asi ma dle Vas duvod? 

Snahy o prosazeni neverejne volby jsou snahou o minimalizaci "vedlejsich nakladu". Nemcova trefila hrebik na hlavicku - pokud budou obcane na poslance videt, ti budou asi hlasovat jinak, nez pri tajne volbe.....   z nejruznejsich duvodu.......

Herakleitos 8.2.2008 20:14

Re: Pane Haasi - v USA voli "electoral college" presidenta USA verejne.....

Z jediného důvodu- koupené hlasy. Když to nevíš tak zalez!8-o

vasekpav 10.2.2008 16:25

Re: Pane Haasi - v USA voli "electoral college" presidenta USA verejne.....

ODS u mě klesla  nejníž  co se dá , celej ten cirkus  Jen pro klause  .Toho  nafrněného panáka .!! 

Skybird 8.2.2008 15:49

Pane Hassi a je snad standardní, aby se pár dní před volbou scházela Klausovo pravá ruka s prodlouženou paží zhrzeného Zemana ?

Lpíte-li na standardech, tak též bojujte za standardní politickou kulturu a pranýřujte extrémní odchylky od ní. Pokud toto neděláte, pak jste pouze tuctovým demagogem !RvRv

pozorovatel123 8.2.2008 13:35

Otázka

Jak bylo na úvod zasedání řečeno, bude položena otázka "jste pro tajnou volbu prsidenta"? pokud se sněmovny neshodnou bude to negativní výsledek a bude tedy platit opak. Že se neshodnou je pravděpodobné. Pokud by byla položena otázka "jste pro veřejnou volbu presidenta? pravděpodobně by se opět neshodli ale volilo by se tajně. Kdo tedy hlasuje,? ten co hlasuje nebo ten jeden co pokládá otázku. To jsou ta kouzla logiky a demokracie. ČSSD manipulavala vždy a vše, zdůvodnění se vždy najse.

Kecal. 8.2.2008 13:38

Re: Otázka

Máte dobrej postřeh.

Skybird 8.2.2008 15:53

Re: Otázka

Fintou je ale to, že se jedná o společnou schůzi obou sněmoven a proto by o proceduře mělo být hlasováno společně a nikoli odděleně sněmovna a senát. Čili nejde o shodu či neshodu dvou komor, ale o jedno společné hlasování. Howgh.

balthasar 8.2.2008 17:32

Re: Otázka

To neni žádná finta, prostě se v jednacim řádu praví, že se hlasuje veřejně, neusnese-li se sněmovna jinak. Z toho jasně plyne, že o veřejné volbě se usnášeti netřeba, když je to by default. ;-)

hahahaha 9.2.2008 0:08

Re: Re: Otázka

Je zajímavé, že před pěti lety (při volbě Klause), se konala ta samá procedura a tehdy to ODS nevadilo. Ovšem o  neo- totalitní ODS je všeobecně známo, že by ústavu ČR měnila nejraději podle politické situace každý půlrok ...

NP 8.2.2008 12:56

P. Haas může být v klidu.

Maximálně si na přechodnou dobu může vzít dovolenou. Bedny od banánů shánět nemusí. Po přejití vychřic hněvu se vrátí do předem vybudovaných pozic.

NP 8.2.2008 12:59

Re: P. Haas může být v klidu.

Za tu vichřici omluva. 

Vodák 8.2.2008 12:51

Drtinová

O paní Drtinové jsme se nedozvěděli nic nového. Je málo tak neobjektivních komentátorů. Maslím, že už dávno se měla věnovat vnučkám a komentování ponechat někomu schopnějšímu a nestrannému.

Štváč 8.2.2008 11:52

Jako poradce

hradního lháře si svůj plat zasloužíte, jako člověk ve vašem věku, zůstáváte zoufalým sralbotkou, bojícím se říci své pravé mínění.

zk 8.2.2008 13:02

Re: Jako poradce

Své mínění se bojí říci spíše ti poslanci, kteří se bojí tajné volby:-D:-D a drží se pokynů svých vůdců8-o

jakovy 8.2.2008 13:40

Re: Jako poradce

A prosím Vás, Štváči, štvete ještě někoho, kromě sebe?

VLADIMÍR 8.2.2008 14:59

Re: Jako poradce

Souhlas, jako starší ročník to nemá vůbec jednoduché.

gerontusinza 8.2.2008 11:43

Pane Haas, nemůžu s vámi polemizovat ani náhodou.....

"....Slib poslance a senátora zní: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.". ........

Ano, protože je evidentní, že vaši papenheimští nevykonávají mandát vzájmu všeho lidu, ale jen pro určitou zlodějskou menšinu a svědomí nemaje (to je asi to co jim chybí) je nutno si na ně tak říkajíc posvítit, aby bylo mezi námi a jimi jasno   (na podzim budou další volby)....  Takže je jedno kdo bude presidentem ale neměl byste panu Klausovi tak ubližovat........ Takhle to vypadá že je sám velkým ředitelem těchto obchodů....;-D Možná že bude presidentem ale tak jako Husák, ruku mu podá jen stejná sv@ině  ... Chápete při vaší inteligenci...?

sep 8.2.2008 12:20

Re: Pane Haas, nemůžu s vámi polemizovat ani náhodou.....

  v zájmu všeho lidu nás kdysi chránili ploty s vysokým napětím, ústava má víc řádků než jeden.

zk 8.2.2008 13:01

Re: Pane Haas, nemůžu s vámi polemizovat ani náhodou.....

Za to Vy při své inteligenci nechápete vůbec nic, zdá se:-D:-D:-D

Öman 8.2.2008 15:25

Re: Re: Pane Haas, nemůžu s vámi polemizovat ani náhodou.....

R^

Ivan H 10.2.2008 18:45

Re: Re: Pane Haas, nemůžu s vámi polemizovat ani náhodou.....

A on má gerontusinza nějakou inteligenci?To je velká novinka.;-P;-P;-P

Bubik 8.2.2008 13:18

Re: Pane Haas, nemůžu s vámi polemizovat ani náhodou.....

...zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí....

otázka je, zda v zájmu všeho lidu je hlasovat tak, jak šéf strany přikázal.....spíše to dle vyjádření toho šéfa strany, toho co přikázal jak volit a koho volit, že by takový poslanec už příště nebyl na volitelném místě kandidátky, vypadá na zájem onoho poslance být zadobře u šéfa......

..a to jsem si zcela jist, že to zájem VŠEHO lidu není.