19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Červená karta pro ČSSD!

ČSSD rozjela svou billboardovou kampaň k volbám do Evropského parlamentu ve velkém stylu. Ukazuje nám červenou kartu a stěžuje si na fauly. EU ale fauluje úplně na jiném hřišti, než ČSSD tvrdí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 2.5.2019 18:06

ČSSD a spol. jsou strany parazitů a podle toho se chovají

Tak nevím, proč se divíte, že vyhlašují převolební "boj proti dvojí kvalitě potravin". Já s dvojí kvalitou nikdy problém neměl. Problém jsem měl naopak s nízkou kvalitou řady potravin prodávaných v ČSSR/Česku.

J. Jurax 2.5.2019 15:30

No jo, našich 2,7 procenta hlasů v putovním cirkuse, když to budou samí socani, nám zajistí spravedlivé mzdy a nešizené potraviny skrze velemoudrou EU.

Blbost téhle předvolební kampaně je vpravdě pozoruhodná. Jenže co taky má kdokoliv při volbách do EP vrazit do slibů volební kampaně, když vzhledem k těm 2,7 procentům hlasů je možnost cokoliv ovlivnit, natož prosadit, nulová? Zejména když EP má jen dvě funkce - schvalovat či případně zamítat nebo modifikovat (ale to opatrně, protože když by si zamodifikoval moc, komisaři návrh stáhnou) hovadiny prýštící z evropských komisařů a dělat demokratickou stafáž? Navrhovat nic nesmí ...

M. Valenta 2.5.2019 13:13

Populista Bartoň

píše o populizmu a moc hezky. Zkrátka se vyzná.

M. Prokop 2.5.2019 14:51

Re: Populista Bartoň

Populismus je dnes vše, co se levičákům nelíbí nebo se toho bojí.

V. Povolný 2.5.2019 12:12

spravedlivá mzda a populismus

Spravedlivá mzda je chytře vymyšlený slogan z dílny ČSSD. Jestliže nejsem spokojen se svojí mzdou, je nespravedlivá a mohu se domáhat mzdy spravedlivé. A jak? No přece tak, že budu volit ČSSD a ona to zařídí. Na to určitě spousta lidí zabere. Že se jedná o žonglování se slovy, které pak úplně ztrácejí svůj význam, to je vedlejší. Hlavně si toho nevšimnou ti, pro které je tento slogan určen.

A tím se dostáváme k populismu. Přesněji řečeno k levicovému populismu, jehož projevem je právě popsané jednání. A levicový populismus je velmi nebezpečný právě proto, že jako populismus není vůbec vnímán a označován. To pravicový populismus, to je jiná. To je už ustálené slovní spojení, které je používáno jako politická nadávka.

M. Prokop 2.5.2019 13:31

Re: spravedlivá mzda a populismus

Oranžgutani prostě vědí, kdo je jejich volič. Většinu těch jejich bývalých jim přebral Bureš svou slibotechnou, tak jedou ještě větší slibotechnu, viz Venezuela Maláčová.

J. Holíček 2.5.2019 16:38

Re: spravedlivá mzda a populismus

Kdyby Oranžgutani věděli kdy je jejich volič, tak by neměly takové preference jaké mají.

Nejtypičtějším představitelem nového směru je Janina Malina.

Má dva koupené tituly, tak blazeovaně elektorát podceňuje. :-))

J. Jurax 2.5.2019 15:34

No jo, na tohle může skočit vskutku jen socanský elektorát. A ti socani to zařídí z putovního cirkusu mezi bruselí a Štrasburkem, na dálku, no nekupte to ...

M. Klas 2.5.2019 12:01

Ještě ANO

Pan Bartoň zapomněl pranýřovat ještě to své: "Česko ochráníme. Tvrdě a nekompromisně, slibuje voličům Babišovo ANO". Zřejmě má opět selektivní vidění.

P. Lenc 2.5.2019 9:12

Strana

která odmítá plati své dluhy a přitom z cizího rozhazuje i nohama musí mít nějakou berličku.A tou je dle jejich "názoru" EU.A věřte tomu, že se na tento "názor" chytí dost voličů.Nakonec nějaká ta kobliha smažená na řepkovém oleji a heslo"My makáme" dodnes taky perfektně účinkuje...

I. Širůček 2.5.2019 9:24

Re: Strana

Která strana rozdává ze svého? Poraďte, poraďte, prosím moc ...

P. Lenc 2.5.2019 10:04

Re: Strana

Kerá strana dokázala tento stát neuvěřitelně zadlužit a snaží se ze všech sil o další zadlužení?Hádejte pokud to nevíte...

M. Prokop 2.5.2019 11:02

Re: Strana

Žádná, ovšem.

Ale protikladem rozdávat je NEROZDÁVAT. Ne rozdávat z jiného zdroje.

K. Janyška 2.5.2019 8:51

A vy z ANO ve zločineckém. Ostatně jako ČSSD.

Nic jiného ani neumíte... Dzp.

I. Širůček 2.5.2019 9:22

Re: A vy z ANO ve zločineckém. Ostatně jako ČSSD.

Jejda, jejda, a já si myslel, že soudruh Bartoň je Kajanův "parteigenosse"! Tedy ODSák! Nebo že by platilo to Gottwaldovo "čím jsi byl včera, nemusíš být dnes!" ?

D. Polanský 2.5.2019 7:32

ČSSD vychází z toho, že

stačí peníze vytisknout a rozdat. Že peníze musí být podloženy produkcí, to jim nic neříká, nakonec je to i vidět na mzdové politice. Navyšují abnormálně platy učitelům a úředníkům. Ale na druhé straně, každá strana chce být u koryta. I to je tržní.

A. Hrbek 2.5.2019 8:13

Re: ČSSD vychází z toho, že

Čím byly podloženy 1,2 bilióny Kč vytištěné na "stabilizaci" kurzu Kč?

M. Prokop 2.5.2019 9:22

Re: ČSSD vychází z toho, že

Ničím a je z toho průser.

I. Širůček 2.5.2019 9:24

Re: ČSSD vychází z toho, že

To je ta nevýhoda papírových peněz. Ty zlatky se prostě trošku opilovaly, svedlo se to na "ošoupání v oběhu", a bylo to "v cajku"...