24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Čeho se vlastně Babiš dopustil?

Lidé, kteří ještě včera masivně odevzdávali své hlasy ve prospěch Babišova hnutí ANO, dnes masivně demonstrují za „dočasné“ odstoupení téhož muže v jeho čele. A důvod? Neověřené prohlášení duševně nemocného člověka!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kavalír 22.11.2018 10:34

Re: se starýma holkama to umí Babiš nejlépe

Co je to za "podvod", když si blízcí příbuzní chtějí vyzkoušet podnikání? Když si to chtěl vyzkoušet herec Bartoška s kamarády, tak jim vláda ODS "zapůjčila" baráky, které zastavili. Stálo nás to 300 milionů a nic z toho. Čapák stojí a funguje a po pěti letech provozu (což byla podmínka) se vrátil pod Agrofert. Ty korunové dluhopisy byl podvod na daňové poplatníky, ale od toho, kdo je vymyslel.

V obou případech ale Babiš nebyl v té době ani premiérem ani politikem.

Dotace, které Agrofert čerpá, si Babiš také nevymyslel. Smiřte se s tím, že podniká z části i v zemědělství, kam dotace tečou v celé Evropě.

V. Petr 22.11.2018 13:06

Byl jeden europoslanec, který řekl, že čeští zemědělci

by na tom byli lépe, kdyby se zemědělské dotace v EU zrušily. Ve své době byl P&L nenáviděn skoro jako Babiš, protože významně narušil její mediální monopol. Jmenuje se Vladimír Železný...

J. Kavalír 22.11.2018 15:54

Re: Byl jeden europoslanec, který řekl, že čeští zemědělci

Tak to měl naprostou pravdu, jen ty potraviny bychom měli o něco dražší, ale pravděpodobně naše.

M. Krutý 22.11.2018 13:07

Re: se starýma holkama to umí Babiš nejlépe

dotace sice Babiš nevymyslel, nicméně v době, kdy byl ministrem financí měl na jejich čerpání přímý vliv, kterého nestydatě využíval. Stačí se podívat do výsledovek jeho firem, kterak čerpání po jeho nástupu do funkce vzrostlo.

Sice to asi nemá cenu říkat, ale korunové dluhopisy nebyly podvod na daňové podvodníky, ale naopak nástroj, který měl umožnit daňovým poplatníkům koupit státní dluhopisy a neplatit z nich daně. Že toho využili i finanční šíbři, je už však věc jiná. Problém je vždycky v lidech, nikdy v zákonech.

J. Kavalír 22.11.2018 16:02

Re: se starýma holkama to umí Babiš nejlépe

Svatá prostoto. To si skutečně myslíte, že ty dluhopisy zavedli pro "obyčejné lidi", kteří by je kupovali maximálně po stovkách nebo tisících?

Pokud čerpá Agrofert nějaké dotace neoprávněně a víte to, je vaší povinností to nahlásit těm, co "pomáhají a chrání".

V. Petr 22.11.2018 12:45

Soudnému člověku DALEKO VÍCE VADÍ BRUSEL a domácí

KOLABORANTI v čele s P&L!

Pokud by alternativou v Babišovi nebyli ZRÁDCI z TOP 09 nebo takový Poche, mohli bychom se bavit o jeho prohřešcích. Ostatně, pokud budou dotace, budou se zneužívat. Hlavní vina je na POLITICÍCH, kteří ty dotace zavedli!

P. Papež 22.11.2018 9:48

Článek hodný vyznamenání přímo Babisem. Tolik ulisnych lží, to tu ještě nebylo. Milá paní, když ostatní kradou, tak proč podle vás nemůže krást Babis? Protože je premiérem tohoto státu, který podle sebe prý bojuje proti korupci . Když zloděj něco ukradne, pak to vrátí, přestává být zlodějem? Až vylezete z Babisova zadku, seznámte se se skutečností.

I. Procházková 22.11.2018 12:33

Re:

Autorka článku nejspíš příští rok dostane vyznamenání od Miloše na Hradě.:-) V Babišově zadku už je v současné době sice plno, (někteří se doškrábali až do žaludku), ale autorka velkolepého dílka "Čeho se vlastně Babiš dopustil" se tam možná ještě vejde.:-))

D. Polanský 22.11.2018 9:48

Tak to autorka nebude mít lehké,

na NP se takové texty nenosí, tady se sluší nadávat na vše, co je jenom trochu levé či se tak tváří. Chválím za odvahu. Protiargumentů se ale autorka nedočká, ale nadávek jo. To víte, takoví již jsou tzv. demokrati, kteří ctí jenom svůj názor.

K. Janyška 22.11.2018 9:05

Zločinhých svinstev nejvyššího řádu, včetně vražd.

Jsem o tom stoprocentně přesvědčen. Z veřejných indícií, které do sebe zapadají a které se navzájem nevylučují, naopak shodují a do sebe zapadají... Dzp.

D. Polanský 22.11.2018 9:49

Takže na stůl fakty

když to máte na 100 %.

K. Janyška 22.11.2018 10:08

Re: Takže na stůl fakty

Sám si je najděte, je jich plný internet... Dzp.

M. Zdobinský 22.11.2018 8:46

Fujtajbl

Tedy takový rektální alpinismus jsem dlouho nečetl. Už mi v článku chybí jen "klid na práci" a "republiku si rozvracet nedáme". Komunisti by to určitě ocenili a ještě pevněji by se semkli za Babišem. Tady jde přece o morálku politické elity. K odstoupení premiéra by mělo bohatě stačit ,že evidentně mnohokrát lhal. Což autorce zjevně vůbec nevadí.

Argument,že sice lže jak když tiskne a asi dost podváděl,ale ostatní taky a on to ještě k tomu vrátil,ten je z říše snů. Mohu krást a když mě chytí,tak se budu hájit tím,že někteří kradou taky a přinejhorším to vrátím. To je opravdu hodně kreativní výklad práva.

V. Kain 22.11.2018 9:50

Re: Fujtajbl

Kubešová,zcela záměrně jste vynechala gauneřiny kterých se dopustil a ještě dopouští.Dovedete si vůbec představit o kolik desítek miliard vzrostl jeho majetek co vstoupil do politky?Mafiánské likvidování konkurence atd.Jak se vyjádřil jeden psychiatr.Je to hraniční psychopat.

Š. Hašek 22.11.2018 8:18

Hlavně,

že televize (spacáková) má co vysílat, Slonková bude mít na několik splátek hypotéky, páni Bartoš a Fiala si připadají (oba) jak britský ministerský předseda - když stál tváří v tvář Hitlerovi.

A dost politiků neumí počítat, hrát šachy a pletou si listopadové hodnoty s prodejností nějaké novinářky. A soukromí s výprodejem státního zlata a nákupem eurodluhopisů. Pamatujete??

Článek s trochou balastu. Ale jinak sedí.

R. Meišner 22.11.2018 8:13

naprosto přesné

...o párečku Slonková-Kubík je zbytečné se zmiňovat,--je to absolutní dno žurnalistiky. a opozice? v každé aspoň trošku civilizované zemi, kde chce opozice svrhnout vládu, má přesně narýsovaný půdorys co bude dál. ta naše nemá vůbec nic, a ani mít nemůže- --partička kolem ubožáka Fialy jen tvrdí že mají plán A. a to že bohatě stačí. řekl bych, jak jsem hloupý, že nestačí. jde jim jen o vyvolání chaosu a frustrace.,, jen prý stačí když Babiš nebude premiérem. největší škodiči naší země.

J. Houška 22.11.2018 7:39

My ostatní jsme zprávy nesepisovali ...

a to ani poté, co jsme jednou za pár let jeli škodovkou do NDR k Baltu. Autorka asi patří k jiným "my". Což by ostatně vysvětlovalo i zbytek obsahu článku.

P. Jášek 22.11.2018 8:12

Re: My ostatní jsme zprávy nesepisovali ...

Tak!

R. Meišner 22.11.2018 8:15

Re: My ostatní jsme zprávy nesepisovali ...

hlášení tehdy musel sepsat každý, kdo jel např. do Jugoslávie. o kapitalistických státech nemluvě. jak to bylo v NDR nemám tušení,--tam jsem nejezdil.

I. Procházková 22.11.2018 13:05

Re: My ostatní jsme zprávy nesepisovali ...

My byli v NDR dvakrát (1977, 1986) a nic jsme sepisovat nemuseli.:-) A dokonce nás na hranicích kupodivu nekontrolovali, všimli si totiž, že vzadu máme spící děti (bylo to v noci). Byli to nejspíš ti "hodní" Němci, žádní imperialisti.:-))

J. Svoboda 22.11.2018 7:22

Trestně stíhaný STBácký fízl nemá co dělat ve vládě.

Pěkný den.

J. Fridrich 22.11.2018 7:26

Re: Trestně stíhaný STBácký fízl nemá co dělat ve vládě.

Vy jste ten soudce, co již vynesl konečný rozsudek ? Měl jste nás o tom ukončení soudního procesu informovat, my o tom nic nevíme.. My jsme mysleli, že stále platí po staletí jedno z hlavních právních pravidel zvané " Presumpce neviny " - je právní domněnka spočívající v tom, že je na účastníka trestního řízení v jeho různých fázích nahlíženo jako na nevinného, pokud není pravomocným rozsudkem soudu rozhodnuto o jeho vině.

Přesná citace - " Tato zásada presumpce neviny v praxi znamená, že i ten kdo je momentálně obviněn z nějakého trestného činu, by neměl nikým být předem odsuzován a dehonestován."

Vy jste to již zrušil ?

R. Tichý 22.11.2018 7:44

To jste si ho spletl. Mozna s Minarikem nebo jinym aktivnim agentem STB.

P. Moravčík 22.11.2018 8:23

Re: Trestně stíhaný STBácký fízl nemá co dělat ve vládě.

Vy ste fakt zlatúšik! Čo Netzer, ešte spí?

P. Jášek 22.11.2018 6:52

Babiš je

hlavně darebák.

Někteří nesepisovali, protože je nepustili ani do Bulharska!

J. Holíček 22.11.2018 7:43

Re: Babiš je

Že je Babiš hlavně darebák? Tak s tím naprosto souhlasím a za to co dělá konkurenci by se měl smažit v pekle.

Dělá to ovšem v souladu s demokratický vytvořeným právním řádem. :(

P. Jášek 22.11.2018 8:11

Re: Babiš je

Nedělá má totiž vliv na policii a státní zástupce.

A to už demokratické není!

H. Gene 22.11.2018 14:13

Re: Babiš je

ledahovno

J. Vavrochová 22.11.2018 6:43

Sice poněkud zmatené a velmi emotivní,

ale nepřesnosti, i dost do očí bijící, přičítám spíš básnické zkratce, než autorčině touze účelově zkreslit situaci.

Ti, kteří volili ANO 2011, jistě po těch podivných událostech nezměnili názor a volili by i dnes stejně, ale myslím, že mnozí voliči stran tzv. demokratického bloku, přehodnocují svoji víru v morální kredit "svých" politiků a zhnuseni, se zatnutými zuby, to příště hodí ANO 2011 nebo SPD.

Nevím, zda to takto organizátoři toho zmatku plánovali, ale ČT má zase co vysílat, politologové snaživě extrapolují budoucí vývoj (a nepřipadají si tak zbyteční) a my, venkovští burani, kroutíme hlavami.

J. Fridrich 22.11.2018 6:11

Souhlas paní Kubešová. Náš pan premiér Babiš to, co se

Souhlas paní Kubešová. Náš pan premiér Babiš to, co se nazývá " kauza " shrnul a vysvětlil po jednání v Lánech s panem presidentem – a jasně popsal to, co někteří politici a novináři dělají za odporné útoky na jeho rodinu, nemocného syna i na něj – velmi úspěšného premiéra naší země.... Chtějí zvrátit výsledek našich voleb.

https://www.novinky.cz/domaci/489562-babis-po-schuzce-se-zemanem-poveri-me-vladou-znovu-a-prectete-si-neco-o-schizofrenii.html

Velmi dobrý rozhovor po schůzce s presidentem.

Myslím, že organizátoři - ale i rodiče 6-7 letých dětí nesoucích politické transparenty proti úspěšnému premiérovi naší země jsou už za hranou zdravého rozumu a PŘÍČETNOSTI.. Co myslíte, mají být v této pseudokauze ZNEUŽÍVÁNY I DĚTI ? V naší zemičce je problém respektovat po staletí jedno z hlavních právních pravidel zvané " Presumpce neviny "