24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Čeho se vlastně Babiš dopustil?

Lidé, kteří ještě včera masivně odevzdávali své hlasy ve prospěch Babišova hnutí ANO, dnes masivně demonstrují za „dočasné“ odstoupení téhož muže v jeho čele. A důvod? Neověřené prohlášení duševně nemocného člověka!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Petr 22.11.2018 13:00

No, Babiš zase uvádí fakta proti Radovi...

J. Schwarz 22.11.2018 12:22

Re: Další "hyenistka".

Tak tak - dřív byli ve funkcích jen "poctivci" co těm lumpům dotace za úplatky přiznávali...

P. Lenc 22.11.2018 13:29

Re: Další "hyenistka".

Jo a ti jsou většinou straníky nynějších vládních ministrů a náměstků.

J. Hejna 22.11.2018 11:09

Neobjasněno.

"Babiš neprávem získanou dotaci (Čapímu hnízdu) vrátil."

Zatím jsem neslyšel argument potvrzující neprávnost získání dotace. Dotaci si sám nepřidělil.

Získání dotace nepovažuji za mravné, ale neprávem?

J. Václavíková 22.11.2018 12:43

Re: Neobjasněno.

Ta firma podvodně předstírala, že s Agrofertem není propojena. Za účelem získání 50 mio. Co s tím má společného formální kontrola předložených dokladů?

V. Petr 22.11.2018 12:50

Co to je "propojení?"

Formální požadavky pro získání dotace byly dodrženy, jinak by museli být stíháni úředníci, kteří ji schválili.

A motat do toho "neformální vazby," je něco na způsob "třídní justice," protože se nedají objektivně zhodnotit. A už vůbec nejsou slučitelné s trestním právem, právě pro svou NEURČITOST a SUBJEKTIVNOST!

J. Václavíková 22.11.2018 12:57

Re: Co to je "propojení?"

Místo těch fantasmagorií, co předvádíte, se zkuste držet faktů. Čapák nebyla finančně a personálně samostatná malá firma, ale pouze dočasně a účelově vytvořená divize Agrofertu, která byla Agrofertem zaštiťována finančně, zárukami u banky a zárukou ekonomické rentability přislíbenými zakázkami. Nemluvě o tom, že za zadavatele prací přímo jednal několikrát sám Babiš.

V. Petr 22.11.2018 13:15

Právně byl Čapák nezávislou firmou.

Jinak by nemohl dostat dotaci!

Pokud chcete někoho kriminalizovat, musíte se držet formálního práva, protože opačnou alternativou je "třídní justice."

Vlastně skoro včechny dotace jsou získávány na účelově vytvořené projekty a v podmínkách ČR dokonce na státem účelově vytvořené územní celky, protože naše normální kraje by je podle podmínek EU nemohly dostat!

Ostatně, žádný zákon nezakazuje miliardáři aby si nezaložil malou firmu a už vůbec ne, aby malou firmu neopatřil svým dětem a v podnikání jim nepomáhal!

J. Václavíková 22.11.2018 13:21

Re: Právně byl Čapák nezávislou firmou.

Jste úplně mimo. Vy nejste podnikatel, že? A nemmáte tušení, jak se finanční úřady dívají na účelovost.

J. Ptáček 22.11.2018 11:04

Premiér a stud

Pan premiér se nedopustil v podstatě ničeho protizákonného. Jenom sebral dotace, které naléhavě potřebovali jiní podnikatelé, třeba začínající. Byl zkrátka rychlejší a stud mu v tom nebránil. Jak říkal Kristův současník, filozof, ale také politik L. Seneca: Co nezakazuje zákon, zakazuje stud. A i když pan premiér oplývá vším možným, studu se mu jaksi nedostává. Ale zákon zcela určitě neporušil.

J. Schwarz 22.11.2018 13:33

Re: Premiér a stud

Jenže ti "začínající podnikatelé" by beztoho dostali pendrek. pro začínající podnikatele s dobrým nápadem je tu venture capital a ne úředníkem přiklepnutá dotace. Ta je spíš narušením hospodářské soutěže než pomocí.

J. Ptáček 22.11.2018 13:55

Re: Premiér a stud

Tak to spravedlivě dostala rodina velkopodnikatele s dobrým nápadem. Nakonec proč ne?

M. Prokop 22.11.2018 10:58

"Ptejme se, čeho se Babiš vlastně dopustil."

Tak historicky nabytí Agrofertu podezřelým způsobem, ale to by ještě nebylo tak nejhorší.

Mnohem horší je, že na jeho popud zlikvidoval Palas a oranžgutani mnoho menších podniků, čímž zlikvidoval Burešovu konkurenci, ovšem k naší škodě, mohli jsme mít více na vybranou a nižší ceny při vyšší kvalitě. V likvidaci konkurence pokračoval jako mninfin, různým zaklekáváním, zmnožováním buzerace a počtu úředníků. Jeho podniky jsou dotovány všemožnými způsoby i nezpůsoby, penězi z Brusele i z našeho rozpočtu.

Je hezké, že se trochu brání největším EUnijním i jiným hovadinám, ale tyhle a další jeho prohřešky to nevyváží.

Demise by změnu k lepšímu nepřinesla, hlavně vlivem z božího dopuštění presidenta. Což ale není důvod k tomu, aby "občané dávali najevo, že o toho podvodníka stojí".

J. Schwarz 22.11.2018 12:28

Re: "Ptejme se, čeho se Babiš vlastně dopustil."

Všichni ti "čistí" a "morální" co se dnes tolik proti Babišovi vymezují tu už vládli a právě jejich vlády mu umožnily zbohatnout. Vadit začal až v tom momentě, kdy nabyl dojmu že je dost vlivný na to, aby se jich nemusel doprošovat a nemusel jim dávat úplatky. A vo tom to je. vypadá to jako prohnilí proti prohnilým, ale daleko nejprohnilejší je tu "liberálně demokratická opozice", která je neznámo proč označovaná za pravici i když se chová a řeční jako komunisti v roce 1982.

H. Gene 22.11.2018 14:10

Re: "Ptejme se, čeho se Babiš vlastně dopustil."

Zkrátka v momentě, kdy začal mimo žraní i mlaskat...

I. Procházková 22.11.2018 12:44

Re: "Ptejme se, čeho se Babiš vlastně dopustil."

Pro M. Prokopa 1* :-)

M. Rastislav 22.11.2018 10:44

Vtip, který koluje.

Otevřu televizi a slyším „moudra demobloku“, jak radí Babišovi, aby odstoupil; a slyším „moudré“ vysvětlování ČSSD, proč zmizí z parlamentu při hlasování.

Otevřu rádio a slyším „moudra demobloku“, jak radí Babišovi, aby odstoupil; a slyším „moudré“ vysvětlování ČSSD, proč zmizí z parlamentu při hlasování.

Otevřu ledničku a neslyším nic; asi je porouchaná.

PS. Nejsem volič ANO ani KSČSSD, ale blíží se advent a byl bych rád, kdyby ta „moudra“ k ničemu zmizela, a do TV + rádií se vrátily klasické české pohádky.

P. Svoboda 22.11.2018 10:30

V článku nejsou uvedeny zdroje

Tak

jsem hledal a našel kromě odkazu na NP i https://www.kscm.cz/cs/aktualne/aktuality/odvracena-tvar-ceske-demokracie

, který už zdroj obsahuje: http://ppmagazin.com/vybusna-vypoved-ctverice-vysetrovatelu-promluvila-kauza-capi-hnizdo-vznikla-na-prikaz-chovance-tvrdi/

a v něm jsou i fotokopie některých materiálů. Je to pravděpodobně web jednoho z

aktérů kauzy Šuman.

P. Svoboda 22.11.2018 10:33

Re: V článku nejsou uvedeny zdroje

Omlouvám se za neuspořádaný text, kopíroval jsem to z Wordu a to nějak zlobí.

J. Schwarz 22.11.2018 10:20

Taky už je mi

na blití z toho počtu moralistů. Přitom kdekdo přepisoval obecní byt na vnučku aby "zůstal v rodině", "šetřil" benzín či naftu popřípadě si bral v práci materiál a dělal fušky. Prostě, každému byla / a je / každá koruna navíc dobrá bez ohledu na to kolik už má, neboť ani mnohý europoslanec neváhá jít si ráno na bránu "štípnout" než odjede domů aby nepřišel o náhrady a "čerpal". No a Babiš se stará na své úrovni, kde využívá bordelu ve společnosti stejně jako ostatní. Kdyby neexistovaly / za komanče / zvýhodněné obecní byty, nikdo by je nepřepisoval na rodinné příslušníky. Kdyby neexistovaly dotace, kde si musíte kvůli správné formulaci žádosti najmout specializovanou firmu chcete-li uspět / ať mi někdo vysvětlí že nejde vlastně o formu úplatku byrokratickým strukturám / nebylo by Čapí hnízdo - tedy možná bylo, ale bez dotace. Babiš přece nežádal osobně, má na to celá oddělení právníků a ekonomů takže tu zase jde o "souboj expertů" a mediálních propagandistů. Fandím Babišovi proti té sbírce pokryteckých moralistů. I kdyby babiš těch 50 milionů opravdu "ukradl" byly by to jen drobné proti tomu, co nás stojí a stáli eurohujeři a "liberální demokraté". Howgh.

V. Petr 22.11.2018 12:34

Souhlas

A. Alda 22.11.2018 12:42

Souhlas, pane Schwarzi.

Chartistů bylo asi 2 tisíce. Osvědčení účastníka 3. odboje bylo zatím přiznáno pouze 1657 lidem (http://www.mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/ucastniky-tretiho-odboje-bude-navzdy-spojovat-vule-ke-svobode--pevnost-charakteru-a-ciste-srdce-205626/). Ale kdejaký obejda se snaží přiživit na 17. listopadu a staví se být komunistobijcem, i když v té době se jeho rodiče třeba ani neznali. Nebo naopak v té době držel hubu a krok a na náměstí přišel demonstrovat, až když bylo plné už včera a nikoho nezatkli.

M. Krutý 22.11.2018 13:04

Re: Taky už je mi

neomlouvejte laskavě svoje zlodějničky tím, že to dělal každý. Nedělal a to ani zdaleka, jenom se tím každý zlodějíček utěšuje.

V. Pokorný 22.11.2018 9:55

Souhlas s

článkem. Opoziční chcíplotinky počínaje manekýnem z ODS s mnoha tituly Fialou a předsedou Pirátů Bartošem, jakožto podporovatelem a příznivcem extremistické tlupy ANTIFA, Hurvínkem ze Suché Lozi Gazdíkem, snad Top 09 a Kalouskem? Nebo snad modláci z KDU-ČSL a Bělobrádek? Či socani z Prahy s Pochem? Mne mrzí jen, že se k nim přidalo Okamurovo SPD. Tím pro mne asi skončilo.

Takže jen kvičení opozičních pindosníků. A čekání na povely ze zahraničí. Co s tím můžou dělat? Jen fňukat a doufat, že nebudou předčasné volby, nebo že prezident nejmenuje úřednickou vládu. Nějak to, jako vždycky zmršily. Fuj.

K. Janyška 22.11.2018 10:07

Re: Souhlas s

Jéžiš, vy jste vzteklý proestébácký magor a zločinoid... Dzp.

V. Pokorný 22.11.2018 10:11

Re: Souhlas s

Zdravím. Tak tolik neplačte, já se, možná, polepším. Copak, počítáte se mezi ně? Mějte se. To víte, není to holt ten spontánní řád. Jo, a kompozice.

J. Kratochvíl 22.11.2018 9:50

Souhlasím s článkem,

nikdy bych nevěřil, že je mořné takový to text zde na NP zveřejnit.

M. Prokop 22.11.2018 10:59

Re: Souhlasím s článkem,

Blbost kvete, tak pronikne i na NP.

F. Navrátil 22.11.2018 9:49

Cui bono? Komu to prospěje?

Celá akce je rozehrána tak, aby rukama opozice a zdánlivých emotivních nepřátel Miloše Zemana byla oslabena pozice Andreje Babiše. Prezident a jeho parta nemohou prohrát. Buď Babiš odstoupí a stane se premiérem z boží vůle Zemana nebo po předčasných volbách rozjede prezident seriál nového sestavování vlády, který mu vydrží až do konce volebního období. Zdalipak si tento stav uvědomují mluvící hlavy demobloku a adrenalínoví bojovníci z pražských pouličních kraválů?

M. Krutý 22.11.2018 9:49

se starýma holkama to umí Babiš nejlépe

jak ostatně vidno i z tohoto "článku". Dáma poněkud zapomíná, že oni "ostatní", co taky čerpali neoprávněně dotace nebo využili korunových dluhopisů, nejsou premiéry České Republiky.

Ta relativizace šméčka je totiž hrozně nebezpečná. Babiš účelově podváděl, přepsal firmu na děti, vyčerpal dotaci, přepsal si ji zpět. Je fuk, že se peníze vrátily, je fuk, že areál slouží, důležitý je podvod na začátku.

Podobně korunové dluhopisy. Šlo jednoznačně o účelovou daňovou optimalizaci, již využili i další velcí hráči jako Kellner nebo Křetínský, kteří však nejsou premiéry ba ani politiky. Kde jsou dnes plakáty z období provních parlamentních voleb, kde Babiš hlásá, kolik jeho firmy odvedly na daních. Jsou pryč, protože dnes jeho firmy čerpají vice dotací, než kolik odvedou na daních a do toho je jejich faktický vlastník premiérem ČR.

Soudnému člověku to vadí...