25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Čaputovská beznaděj

Tak označil situaci bývalý prezident Václav Klaus možnost, že by se hlavou státu v příštím volebním období stala bývalá rektorka Mendelovy university v Brně paní Danuše Nerudová.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Král 14.2.2022 14:43

Na otázku FORMA versus OBSAH si odpovídám přesně opačně než autor. Proto mě dost děsí, že by se jeho poslední věta mohla stát popisem skutečnosti.

Jestli někdy definitivně zvítězí nějaká dutá načesaná, nalíčená, čaputovská kostýmní fraška hraná podle cizích scénářů, abychom se venku líbili, tak pámbu s námi. Lidi volící "vkusem", podle toho jak politik krásně vypadá, jak mu sluší (falešné) brýle, si ale nějakou pořádnou bidenovskou lekci zaslouží.

Akorát, že se nepoučí, protože k tomu už dávno měli příležitost - letmým pohledem za hranice nebo do sněmovny. Tak si kladu jinou, řečnickou otázku: Čím to, že i vzdělaní lidé spolehlivě naskakují na první signál a veškerou svou intelektuální kapacitu pak věnují jen na obhajobu prvosignálního dojmu, nikoli jeho problematizaci?

D. Novák 14.2.2022 15:38

R^

"Dalekáť cesta má! Marné volání!"

V. Církva 14.2.2022 18:31

R^ Přesně tak. Pokud má být ta nastupující generace ještě povrchnější - velebit FORMU místo obsahu ještě víc než v dnešním světě, tak pán Bůh s nimi.

J. Brunner 14.2.2022 19:16

R^

Š. Hašek 14.2.2022 20:29

R^