28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tomáš Jedno 24.12.2006 21:27

Bylo nebylo

Kdyby nebylo politiky a politiků nad čím bychom se tak snadno rozčilovali?

(Y)

Viola 22.12.2006 9:12

Nebuďme zlí.

Budeme muset lidi pana Bursíka asi tolerovat. Horší to je z jeho případnou účastí ve vládě. Každá vláda, která si do svých řad pustí české "zelené" je odsouzena ke krachu. Současný problém je sice Temelín a jeho bezpečnost, ale to je pouze zástupný problém. Jde přece o přímé vměšování do národních zájmů naší republiky Rakouskou republikou. A naši "zelení" jsou onou pověstnou pátou kolonou, která u nás vyvíjí činnost za peníze rakouských politiků. Kdo to již řekne konečně nahlas? Jedině paní Kuchtová byla odvážná, když přiznala finanční podporu Jihočeských matek od rakouských úřadů!!! Jak jsme na přímé vměšování Rakouska a jeho prlamentu reagovali oficiální cestou? Nijak .Vláda ODS drží hubu a krok.

Pasáček koz ve Vermontu 22.12.2006 1:20

Atomová energetika

V americké televizi je  občas tento inzerát (zvaný zde commercial):

Kamera ukazuje rozkvetlu louku. Ptáčkové zpívají, motýlci poletují. Z lesa vyjde na louku srnka a začne sa pást. Pak se kamera zvolna zvedá a na konci louky stojí atomová elektrárna.

AeroKarel 21.12.2006 22:32

Teda tady se slezlo expertů,

Kuchta hadr. A ti, co by chtěli Rakušáky přesvědčit, můžou začít trénovat na Jehovistech a transfůzi. Sakra podobný materiál ........

Delfín 21.12.2006 19:44

Uspory

Kdyz uz jsme u toho setreni, tak mi shodou okolnosti prave (po roce sluzby) shorela usporna zarovka Osram za 400Kc. Jeste ji par tisic hodin do uvadenych 10.000 chybelo :-/

Tak jsem tam soupl zalozni 100W klasiku a v lektrarne si prilozi pod kotlem.

Ladislav N. 21.12.2006 22:36

Re: Uspory

Máte dva roky záruku...  Osram ji určitě rád vymění za novou. ;-)

Pametnik starejch dob 21.12.2006 19:04

Ve skutečnosti vždycky a všude bylo reálnou alternativou jaderné

energetiky pokračující spalování fosilních paliv. Větrníky jsou dobré tak pro rozhození sítě a její následný kolaps.

honzak 21.12.2006 17:51

na www.ceps.cz

jsou opravdu zajímavé informace. třeba ta, že v letošní teplé zimě je odpolední špička odběru cca 10 000 MW, tedy 10 temelínských bloků.Ten graf by se měl vytesat do kamene a těm melounoidním trotlům o něj otloukat hlavu. Reinkarnaci Neckáře s nickem oakman pak celé tělo...Třeba by pak přestal kecat nesmysly.

Jinak by mě potěšil odkaz na popis toho švihu parního potrubí. To musí být velmi zajímavé.

oakman 21.12.2006 19:04

Re: na www.ceps.cz

Když jseš drzej, máš to mít - se statistikou čeps si vytři víš co, to je jako bych se ptal nácka na názor na židy!! Je to akorát jeden velkej aglomerovanej bordel, tenhle ČEZ a jeho dcery!! Státem organizovaná zlodějina na občanech za účelem zalepení děr po rozkradených rozpočtových položkách jinde. Lež povýšená na státní pravdu. Vedení téhle firmy už nedokáže rovně ani močit, budou aspoŇ rovně viset?? Má to ovšem malý háček - je to státní bordel, většinově. Na malé akcionáře se neodvolávejte, ti dostanou za uši, jen co místní sockomouši najdou svého nového sponzora - privatizátora. To bude zase hromskej úplatek, co?? Špička odběru neznamená, kolik je opravdu potřeba, ale kolik se prostě propaří. Šetřit se nám v Česku nedaří, stačí se podívat na zvyky populu, takže tu technokrati budou dál blábolit neco o potřebě a mluvit tím o spotřebě. O koze, o voze, ale jde nám to. Stejné jako dálnice - tak si všichni krajští papaláši otevřou dálnici do Prahy, ale nepostaví okruh.No postavíme mýtní vstupy, budete za vjezd pěkně platit!!! To zas bude v polích řevu!!!

Delfín 21.12.2006 19:08

Re: Re: na www.ceps.cz

A kdeze se to dari setrit? O zadnem statu, ktery by snizil spotrebu, tedy mimo Konga, nevim.

Pametnik starejch dob 21.12.2006 19:17

O šetření se svého času snažil soudruh Ceausescu (žárovky do 40 W, 14 stupňů tepla v bytech),

ale jeho ekologicky nevzdělaní krajané ho zastřelili. Přitom on moudře věděl, jak mají svítit, topit a také dbal o to, aby se nepřejídali.

Ladislav N. 21.12.2006 22:39

Re: O šetření se svého času snažil soudruh Ceausescu ...

A svým skromným životem v paláci jim šel příkladem.... ;-D

pavel 99 21.12.2006 22:41

Re: Re: O šetření se svého času snažil soudruh Ceausescu ...

tak v tom nebyl mezi podobnými "věrozvěsty" - tedy hlasately toho, jak mají OSTATNÍ žít, žádnou vyjímkou. Nebo snad znáte jediného ekolgistu, který je kompetně zásobován energií z obnovitelných zdrojů?

oakman 21.12.2006 19:25

Re: Re: Re: na www.ceps.cz

No ono se nikde ještě nešetří, ale bude......ironicky vzato, o návrat na stromy tu zejména bojují naši inžinýři. V důsledku jejich "rozvoje" tam skončíme všichni. To je jednoduché - zavedou se imisní limity, ale hned se najde chytrák, který z toho udělá vexl se špínou. Zavede se povinnost čistit odpadní vody, ale náš český špindíra si vydyndá vyjimku. Zakáže se dovoz odpadu a hle, v Nalžovicích najdeme cizí radioaktivní odpad. To jsou češi.....tak proč ti mám věřit, že JETE není jen další velká blamage, která nás ještě čeká. Když vím, kdo to stavěl, dělá se mi slabo... nebo mi chcete všichni namítat, že je vše v pořádku, že voda a vzduch je čistý, lidé solidní, technika na úrovni?? Výsledky bohužel hovoří jiným jazykem.

Delfín 21.12.2006 19:36

Re: Re: Re: Re: na www.ceps.cz

Na to "vyspelem" zapade uz setri energii cca 20 let - teda nejak se jim to nedari. Pokud se jedna o emise, tak Rakousko si pred 20ti lety dalo zavazek snizeni emisi O2 o 20% - no podaril se jim narus o 16%, tj. o vice 36% oproti planu. O odpadu bych mohl vykladat - bydlim na horach a mam zkusenosti s nemeckymi turisty. Ale nechme predsudku - co je presne na JETE spatneho kdyz desitky kontrol (SUJB, MAAE, WANO, EU) tvrdi opak? Co na to reknes? Po precteni tvych plku bych take mohl dojit k tomu, ze co Cech to negramotny blbec, ale ja nepausalizuji.

AAA 21.12.2006 22:16

Re: Re: Re: Re: na www.ceps.cz

Jo ceskej spindira si vydyndal vyjimku na odpadni vody tak dokonale, ze mu ted hrozi sankce z Brusele pokud vcas nestihne postavit novou cisticku v Pze. Pricemz po nem vlastne nikdo nechtel aby se k tomu vubec zavazoval. Vexl se spinou, tim myslis emisni povolenky? Vskutku ceska specialita...

Pepan 21.12.2006 20:16

Re: Re: na www.ceps.cz

Prokrista!!!

Já skutečně nerad někoho urážím, ovšem konstatování faktů jistě není urážkou.

Ty jsi tak blbej, že Kuchtová s Jacques jsou proti tobě geniální bytosti. Neuvěřitelné...

Paul 21.12.2006 21:18

Re: Re: na www.ceps.cz

Boze muj, clovece, ja bych chtel mit Vas nazor na svet. Co budete rikat, az Vam zdechne computer a veskera ostatni zarizeni, protoze Vam technokrati, co podle Vas jenom blaboli o potrebe a spotrebe nedokazou dodat elektrinu, protoze holt nebude? Myslite si, ze je to nemozne? Co treba Svedsko, Kalifornie nebo Italie? To je pro Vas daleko? Nezlobte se na me, ale podle me jste opravdu mirne jednodussi osobnost (pardon).

fafnir 21.12.2006 22:16

Re: Re: Re: na www.ceps.cz

on je asi také oakman také ,jako Hornorakouská vláda, vlastníkem akcií Energie AG a ty díky Temelínu holt tolik nevydělávají,jinak z Rakouské strany jde o obyčejnný sprostý konkurenční boj.A naši zelení,z části z vlasní blbosti,z části za konkurenční peníze,vehementně bojují za zájmy E -AG.

drak 21.12.2006 22:40

Re: Re: na www.ceps.cz

A vzhůru zpět do jeskyně ;-D Kolik procent z populace budeme muset vymlátit či nechat vychcípat vydáme li se plnou parou zpět do jeskyní? Bez elektrické energie je totiž celá naše civilizace poněkud v loji, buďte proto rádi, že tu ten Temelín je a nechte ho už konečně laskavě na pokoji. Já do jeskyně zpátky fakt nechci a kdo používá mozek, tak tam určitě nechce také.

honzak 22.12.2006 6:37

Re: Re: na www.ceps.cz

synku, skoč si k doktorovi. Horší se ti to docela dramaticky. A blíží se Vánoce, to se deprese prohloubí.

Tomas 11.1.2007 0:11

Re: na www.ceps.cz

Ono nejde o "švih parního potrubí". Jedná se o "švih" respektive prasknuti potrubí (vodniho) primarniho okruhu. Prakticky jde o to, ze kdyz by praskla jedna vetev primarniho portubi privadejiciho a odvadejiciho vodu do reaktoru, tak nesmi dojit k tomu ze ta praskla vetev zacne litat ze strany na stranu (to potrubi je pod tlakem snad 20MPa, to cislo taky jen odhaduju, ale neco mi rika ze bz to snad mohlo tak bejt) a poskodi dalsi smycky primarniho potrubi u reaktoru. Abzch pravdu rekl uz si toho moc ze skoly nepamatuji. Ted si nemohu vzpomenout zda se jedna o primarni potrubi u parogeneratoru nebo u reaktoru, je opravdu mozne ze se jedna o vodni potrubi do parogeneratoru¨. Ono by totiz nemelo priprasknuti poskodit parni potrubi vyvadejici paru z parogeneratoru, tak nejak to je, snad. Odbornici mi snad prominou.

Jeste jsem si vzpomnel, ze Westinghouse to upravoval podle americke normy, tzn. okolo primarniho potrubi je ocelovy prstenec, ktery ma zabranit poskozeni dalsiho potrubi, snad je to primarni okruh (vodni) nebo sekundarni z parogeneratoru (parni). A proto tenkrat rakusaci chteli schvaleni podle nemeckych norem, protoze nemci maji v normach narizenu betonovou stenu mezi temito potrubimi. Snad bych nekde vyhrabal podrobnosti, pokud by to nekdo chtel vedet presne. Dnes si opravdu nemohu uz vzpomenout jak to bylo:-)

Jadru zdar!

zdenek 21.12.2006 17:28

Nechte energetiku zeleným,

mě by to nevadilo, umím dobře štípat louče.

Hudec 21.12.2006 16:54

Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

Když se "čeští odborníci zabývali požadovanou bezpečnostní úpravou ...a došli k závěru, že by to byly jen vyhozené peníze.", proč o tom také nepřesvědčili rakouské odborníky, když to je tak jasné? A proč nevydá společný závěr nějaká autoritativní skupina českých a rakouských odborníků? Mezi námi, čeští odborníci už deset let "ladí drobné chybky", uklidňují veřejnost, a bagatelizují jakékoliv námitky. To moc důvěryhodně nezní. A nakonec ještě toto: když by nám tedy elektřina z JETE chyběla, proč ji vlastně vyvážíme do zahraničí a prodáváme za tak dumpingové ceny, že jsou sousední konkurenti z oboru do jednoho naštvaní?

Pepan 21.12.2006 17:06

Re: Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

Jaderná elektrárna má projektovanou životnost 50 let. 6000MW v severočeských uhlených elektrárnách se bude muset do 10-ti let odstavit. Čím se to asi nahradí? Otázka nezní, jestli máme elektřiny nadbytek, ale proč už nyní nestavíme další 2 bloky v Temelíně?

Jura Jurax 21.12.2006 18:52

Re: Re: Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

Přesně R^R^

Václav 21.12.2006 17:13

Re: Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

A jak toho chcete docílit, když Rakousko si do té komise najmenuje lidi co mají do odborníků hodně daleko. Jedním ze skutečných a světově uznávaných rakouských odborníků na jadernou energetiku je profesor Helmut Bock z vídeňské univerzity. Ten ovšem leží pro své názory a postoje tamním politikům tak v žaludky, že by se do takové komise zcela určitě nedostal. Pochopte, že skutečné odborníky přesvědčovat nemusíme, protože s těmi se názorově shodneme. Problém je s "odborníky" typu pana Pavlovce. A ty nepřesvědčíte ničím protože by přišli o výnosné koryto. A pokud jde o ten vývoz, tak Čez čelil obvinění z dumpingu několikrát a pokaždé konkurence utřela, protože se to ukázalo jako nepodložené plácnutí do vody. Tím ovšem nechci říci, že se zastávám pana Romana a jeho "supermanažerského" týmu. To ani ve snu.

Jiří K. 21.12.2006 17:24

Re: Re: Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

Přesně tak, rakouské odborníky přesvědčovat nemusíme, problémem jsou rakouští sedláci, učitelky a hlavně politici, kteří si z toho udělali bezvadné a účinné zástupné téma. A pak také aktivisté, kteří si na "gegenatomu" založili prosperující živnost.

Hudec 21.12.2006 17:57

Re: Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

Jenom jsem chtěl upozornit na to, že nám komunikace, jako správným taťkům, zrovna moc nejde. Všimněte si vašich reakcí. Rakouské odborníky zvát ani nebudeme, protože oni si tam stejně najmenují neodborníky. (Takže jedině čeští odborníci jsou asi odborníci.) Když "rakouské odborníky přesvědčovat nemusíme", kde jsou ty souhlasné příspěvky rakouských odborníků? Také si všimněte, že nikdo, ani z rakouských učitelek a sedláků, nemá nic proti JE Dukovany. Z rakouské strany k nám nejde hlas o tom, že se jádro nesmí, ale hlas že se nebezpečné jádro nesmí. A to u nás pořád nechceme slyšet.

Delfín 21.12.2006 18:08

Re: Re: Milí taťkové! Třeba to bude jenom ve špatné komunikaci.

Rakousti odbornici - jaderni fyzikove opravdu nemaji problem s JETE, ani MAAE ktera ma sidlo v Rakousku nema nic proti JETE, ani WANO nema nic proti JETE, ani Euroatom (EU) nema nic proti JETE - problem maji pouze sedlaci a podobna placena priblbla ...