26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jirka 20.6.2006 12:57

Re: Re: Re: Re: Tak tak

Je by me zajimalo, zda povoli dostavbu Temelina. Porad je tam misto pro dalsi dva bloky....

ahasver 20.6.2006 12:56

Re: Re: Tak tak

pan Felagund mně konečně vyložil co to je demagogie, a co to je správná cesta. Nevím proč, ale připomněl mně našeho vojenského politruka - sloužil jsem v Táboře v hlobokém totáči. Na hodinách  PŠM - politického školení mužstva -  vždy  přesně věděl, kdo jsou ti správní - komunisté, kdo jsou ti špatní - Západu zaprodaní reakcionáři atd. Demagogie pouze převléká kabát, její filosofie se však nemění. Pane Felagund, nebyl jste tím politrukem u spojovacího pluku v Táboře?

76house 20.6.2006 12:49

Re: Re: Re: Brezina - cesky Urvalek

Nesouhlasim a dodavam: odtahnete Brezinu ze slunicka, to horko mu ocividne nedela dobre.

I.L. 20.6.2006 12:49

Re: Re: Re: Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Souhlas, dostali bychom se do Guinessovy knihy

rekordu. Nejblbejsi myslitelna ministryne skolstvi,

ktera si plete korelaci s implikaci

a ktera neumi odhadovat souciny velkych cisel...

Petr Benes 20.6.2006 12:42

Re: Re: Re: Brezina - cesky Urvalek

To by se muselo vyzkouset, az by se Bursik dostal k moci. Ale tohle bych teda neriskoval. Uz dost na tom, ze se uvazuje o tom, ze Kuchtovou dosadi na nejake ministrestvo. Jsme snad v Kocourkove? Copak se ti ODSaci uplne zblaznili?

WtD 20.6.2006 12:39

Re: kdo jste?

OK, mate pravdu. Ja uz Brezinou nechci ztracet mnoho casu. Jeho texty jsou zpravidla uplne hloupe. Ale on pracuje v magazinu pro vosousty www.maxim.cz

Tam bude klic k jeho osobnosti. Slibil jsem mu v minulosti vysuseni baziny. U toho zustavam. Ale jinak - lysolebost je v psychiatrii vyznamnym indikatorem ;-D

Ze SZ je natlakovou politickou skupinou je jasne, ani jeji predstavitele to neskryvaji. Bursik osobne priznava a vysvetluje, ze ambici strany neni vyhravat volby, ale byt v Parlamentu a mit moznost ucinneji se vyjadrovat predevsim k tematum primo souvisejicim s zivotnim prostredim.

Kdo zna Mosteckou a Sokolovskou panev, asi tusi, ze to neni spravna cesta. Atd ....

hodne neRath 20.6.2006 12:28

Re: Re: Re: Tak tak

ale o odstavce prece nikdo nemluvi... rec je jenom o neschvalovani stavby NOVYCH JE.... snad Vas to trkne....

ok 20.6.2006 12:27

kdo jste?

Kdo jste, ze vam nevadi oznaceni Bursika za ceskeho Lukasenka? Jste vubec normalni soudni lide? Ten clanek ma uroven Sladka nebo doktora Zelezneho. Vy to opravdu nevidite? Ze psa se stava platek umirnenych nacistu (kteri o svem nacismu zatim jeste nevedi).

S demokratickou diskusi Brezina nema uz nic spolecneho. A asi ani Neff.

Miki 20.6.2006 12:19

Re: Re: Tak tak

I za cenu odstávky jaderné elektrárny? To máme pak přestat používat elektrřinu? To určitě raději spolupráce s ČSSD, i když je to dost nereálné. Ale zelení - hotová katastrofa, jsou to ekonomickí sabotéři protože jsou to diletanti., banda primitivů.

ok 20.6.2006 12:18

Re: Re: Brezina - cesky Urvalek

S tim, ze je Bursik cesky Lukasenko predpokladam take souhlasite? ;-P

76house 20.6.2006 12:18

Re: Re: Re: Re: Pecina nepokryte podporuje jadernou a uhelnou lobby

Princip obchodovani s povolenkami chapu, to mi nemusite vysvetlovat.

CR se ale pod tlakem ministerstva prumyslu snazila u EK vydupat vice povolenek, nez ji melo byt puvodne prideleno. Kdyz se to az tak uplne nepovedlo, prohlasil Pecina, ze system povolenek by mel byt od roku 2008 zrusen.

Chosé 20.6.2006 12:17

Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Ale bože, to fakt musím vysvětlovat? Kdyby se elektřna z Temelína neprodávala ven, nemuseli bychom si zasírat ovzduší těmi hnědouhelnými. Co je na tom za "ujetí"?

ok 20.6.2006 12:17

Re: Re: Brezina - cesky Urvalek

To se prece obecne vi, to neni zadna temna minulost, ale prosty fakt.

Chosé 20.6.2006 12:09

Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Blbost příteli, IKEA tady nevyrábí, když tak na Slovensku a v Maďarsku. U nás je pouze prodej.

LOJR 20.6.2006 12:08

Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Chosé, Chosé, vy toho asi fakt moc nevíte, že? Zkuste se někdy podívat na cedulky popisující zemi původu u těch "IKEA" výrobků. Budete překvapen a v lepším případě vám možná i dojde, že dovážet surové dřevo do těchto zemí (např. Ukrajina) asi fakt nebude to pravé podnikatelské ořechové.

Miki 20.6.2006 12:02

strana diletantů

Bůh nás ochraňuj před vládou diletantů. Strana zelených nemá žádného člena disponujícího znalostmi byť i elementárních fyzikálních zákonů. Jinak by totiž nepřesazovali nesmysly náhrady jadrové energie alternativními zdroji. Protože větrné, nebo sluneční elektrárny mohou poskytnout výkon tak řádově desítek kW, kdežto jaderné elektrárny mají výkon řádově GW. Nedostatek elektřiny by tak vedl zákonitě k jejímu zdražení. Já bych ty zelené pitomce vystěhoval do jeskyň a ať si tam třeba svítí petrolejkou. Jejich postoj je vyložene destruktivní, sabotující ekonomické zájmy státu. Jaderná energetika navíc neprodukuje exhhaláty, tudíž šetří životní prostředí,k terým se zelení tak ohání. Všimněte si také, že jsou i proti vodním elektrárnám. Takže asi bychom měli přestat používat elektřinu. Vítejme do doby kamenné.

LOJR 20.6.2006 12:00

Re: Ale ale Ivánku

Nesmíš si chytrolíne  Františku myslet, že všichni mají motivaci jako ty.

Psí vrah Čumil 20.6.2006 11:58

Re: Re: Hehehe, nejlepší na zdejších komentářích je okolonost, že za zeleného pana Bursíka

Jsou i výjimky. Ale řpedstava, jak někteří budou plamenně obhajovat i ty největší zelené voloviny jen proto, že to tč. mohou být koaliční partneři, mne naplňuje poněkud škodolibým potěšením. Je to hnusné, uznávám.

Finrod Felagund 20.6.2006 11:34

Re: Tak tak

To, co říkáte, je demogogie

ODS mohla uvažovat jedině tímto způsobem - seřadila si strany od nejhorších po nejlepší ke spolupráci (KSČM, ČSSD, SZ, KDU-ČSL) a podle toho jednala: s komunisty ne, se socialisty ne a kdybychom odmítli zelené, tak s KDU-ČSL nebudeme mít ani tu stovku a zelení půjdou k socanům.

To byla naprosto zdravá úvaha, ne touhla po moci. Uvědomte si, že důležité není, aby moc měla ODS, ale aby moc neměla KSČSSD. A řešení, které KSČSSD nejvíc odstaví od moci je správné.

Stredocech 20.6.2006 11:27

Re: Re: Re: Pecina nepokryte podporuje jadernou a uhelnou lobby

Podporu zvyšování produkce CO2 nebo podporu ZACHOVÁNÍ množství povolenek, které nám náleží podle Kyota. To jsou dvě rozdílné věci, ty povolenky jsou totiž např. OBCHODOVATELNÉ.

jonáš 20.6.2006 11:26

Re: Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Halvně že už vymysleli nějaký inteligentní zařízení, který ty elektrony dokáže vytřídit podle třídního a kádrovýho původu ;-D

Ale s tou IKEOU je to blaf, ta se tady nejen vyrábí, ale i balí do kartonů -- co jinýho by nábytkárny dělaly.

vita 20.6.2006 11:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

Skoro bych řekl, že to je marné vysvětlování a příště Evropan (originál) položí tutéž otázku... Originální...

vita 20.6.2006 11:22

Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Á - opět cimrmanovský krok stranou... Když není argument proti JE, tak vyvážíme dřevo. Ještě že nebijeme ty pověstné černochy!

Jsou země, které mají dostatek, ba přebytek zdrojů - a pak ty, které mají nedostatek a musí se spolehnout, že jim ty jiné dodají. Když nedodají, ať kvůli pádu sloupu na hranicích nebo horkému létu - mají problém. Ty země s nedostatkem zdrojů, tedy závislé na importu, mají problém.

Jsem radši, že naše země je v podobné situaci jako Francie (typická země 3. světa, není-liš pravda?) a dokáže zvládnout s přehledem i náhlý výpadek 1600MW.

O čistší vyvážené elektřině se radši zmiňovat nebudu - to jste jen ujel, že?

ach2 20.6.2006 11:21

Re: Ale ale Ivánku

IQ tykve

davit 20.6.2006 11:17

Re: Re: Re: Ač socdemák, má pan Pecina pravdu od začátku až do konce.

Pecina kecá do vlády, hele: (Alt+C, Alt+V ze včerejších Lidovek)

<Citát> ... Pecina ostře kritizoval energetický program Strany zelených. Programové odmítnutí výstavby nových jaderných bloků označil za krátkozraké a laciné gesto a dodal, že snahu zelených usednout do vládních křesel sleduje s velkou obavou.

"České pořekadlo o kozlovi, který se stal zahradníkem, může v ČR brzy nabýt obludných rozměrů," napsal ... </Citát>

Neboli komentuje sestavovování vlády. Jo, a v ČSSD byl do roku 2005, kdy vystoupil, aby mohl pracovat ve své dnešní funkci. Pro mě je to socan. Pořád se nebavím o programu SZ, neb je mi ukradený. Problém a spor vidím v tom, že úředník kecá do vlády. Atd., viz můj první příspěvek. Tak, a teď si budeme psát, kdo je větší a ještě většší blb, že jo. Kdepak ty diskuze na psu, to je ale maso.

R^

míša mýval 20.6.2006 11:17

Pecina je oranžový Macek

Rath si facku zasloužil, s tím souhlasí všichni, ale neměl ji dostat na sále, ale radši na hajzlíku. Pecina má pravdu, ale je to vyžranej socan, kterej se z posledních sil drží koryta. Takže buďte nad věcí a pořiďte si svou větrnou elektrárnu. Více o <a href="

http://proatom.luksoft.cz/view.php?cisloclanku=2006040601

" target="_blank">výhodách.</a>

Stredocech 20.6.2006 11:15

Re: Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

Evropane, Vy si děláte srandu, ale zelení ideologové (např. Keller) by se rádi vrátili až někam do renesance před renesanci. Oni si ovšem myslí, že by byli třeba filosofy na dvoře Lorenza di Medici a ne nevolníci kdekoliv v Evropě.

Petr Vaňura 20.6.2006 11:10

Re: Re: Re: Re: Re: Jaderna energetika ano, ale

Jsou tady v podstatě tři důvody, proč se pořád řeší trvalé ukládání

1) Protože se zeleným daří v některých zemích blokovat reprocessing, který odmítl v USA koncem 70 let president Carter. Ten namísto toho dotoval výzkum "alternativních zdrojů," ale protože v USA nikdo nechce trvale dotovat jejich provoz, skončilio to více méně debaklem.

2) Pokud odmítneme reprocessing, nic jiného opravdu nezbývá, ač je to celé nesmysl.

3) Z bodů 2 a 3 vyplývá nutnost "řešit" trvalé ukládání a tak se platí tyto výzkumy, namísto aby se zdokonaloval reprocessing.

A teď k reprocessingu. Reprocessing byl původně vyvinut k získávání plutonia pro vojenské účely. První technologie ani nic jiného neuměly a dnes se používá zcela jiných postupů. U některých typů reaktorů je rychlý reprocessing nutností, protože palivové články mají lehce odstranitelné ale nepříliš trvanlivé obaly (plynem chlazené reaktory Magnox). Proto se reprocessing trvale provozoval v GB. Francie zavedla reprocessing ve velkém pro palivo z lehkovodních reaktorů v rámci své energetické politiky. Vlastně až do počátku 90 let měl reprocessing ještě jednu nevýhodu, totiž vznik sekundárních nízko a středně aktivních odpadů. Ale radioaktivní odpad má také jednu zásadní výhodu, jeho množství měřeno jeho radioaktivitou klesá v čase a dokonce prakticky mizí celé skupiny radioizotopů. Pokud bychom řešili např. zpracování 100 let starých odpadů, bude to jednodušší a vyjde to levněji.

R 20.6.2006 11:08

Re: Tak tak

Bohužel ODS má sice nejvíc křesel, ale sama sestavit vládu nemůže, tak musí handlovat s ostatními a vyhazovat do koše části svého volebního programu. Ale jestli přistoupí na Bursíkovy požadavky zastavení  přípravy na výstavbu nových JE nebo dokonce zastavení těch původních, bude nejvyšší čas na nové volby.

cb 20.6.2006 11:04

Re: Re: Proč Zelení jsou pro mě nepřijatelní ?

Elektrina z jaderek je nejaka lepsi, ze ji maji jako exportni artikl a sam pouzivaj tu necistou? ;-D