25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: ”Bunkrová mentalita" na Hradě

Recesisté ze skupiny Ztohoven se v převlečení za kominíky vetřeli na Pražský hrad a vyměnili prezidentskou standartu za červené trenýrky. V zásadě šlo o klukovinu. Prezidentská kancelář na to ale teď reaguje, jako kdyby to byl teroristický útok.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 9.11.2015 14:05

Myslím si

Myslím si, že by úplně stačilo vyměnit prezidenta za slušného člověka a všechny plánované miliony by se mohly ušetřit.

K. Luboš 9.11.2015 13:26

Re: Až na migranty se chová jako idiot. Ale je pro mne

Jsou věci, které jsou sice nepříjemné, ale přesto se musí udělat: vytrhnout bolavý zub, znovu zvolit M. Zemana.... atd., atd.

I. Břízová 9.11.2015 13:24

Re: Vy jste jak perpetum mobile ...

Pan Janyška si musí stále zdůrazňovat, že udělal dobře.Asi si tím tak docela jist není.

S. Vaněček Šauerová 9.11.2015 13:03

Vy jste jak perpetum mobile ...

:-))

T. Kočí 9.11.2015 12:26

Jen mne znepokojuje

půjdou přes špinavé pracky Mynáře-kancléře "bez důvěry".

Z. Švrček 9.11.2015 11:27

Že by to bylo jinak?

Že by si Zeman vzpomněl na to, že po naprosto jednoduše provedeném a nezachyceném útoku kuličkovou pistolí (i když vypadala jak pravá) na Klause se celkem nic nestalo? Že to možná vyprovokoavalo další, i když ne zrovna vkusem oplývající recesisty?  Že by mu došlo, že místo hovnařů tam mohl vniknout kdokoliv jiný, kterému se nelíbily jeho řeči o nutnosti bránit zemi proti islámu, o nutnosti zaútočit na IS a řeči podporující Izrael  (za což jsem mu i docela fandil) a ten jiný taky nemusel vytáhnout z baťohu trenky ale třeba pořádnou hroudu semtexu? Že taky dotyčný nespokojenec nemusel lézt na střechu, ale položit to třeba u pilíře katedrály jako symbolu? Pokud tohle Zemanovi došlo a on si řekl, že má poněkud větší zodpovědnost, než to pouze bonmotem okomentovat, pak učinil správně. Já se tedy k jeho kritikům v této věci nepřidávám.

O. Horák 9.11.2015 11:09

Re: A něco k současnosti by nebylo?

A na kolik že nás přijde týdně či měsíčně jen jeden uprchlický tábor? Když už jsme v tom šetření.

Ono je to opravdu trochu divné když se každý dostane kamkoliv a máme štěstí, že nás zatím terorismus míjel. Ale to si mysleli i Rusové že si vystačí s vnitřními teroristy třeba v metru z Čečny, ale jen co plácli přes čumák síly ISIL už jim bouchají letadla.

K. Luboš 9.11.2015 10:49

To by se mohla ona...

...recesistická skupina vypravit do JůEsÉj a jenom se pokusit zdolat plot kolem Bílého domu, sundat americkou vlajku a místo ní třeba vyvěsit něco jiného, třeba vlajku čínskou anebo ruskou.

A ubezpečuju Vás, že by členové oné recesistické skupiny ani nestačili seskočit z onoho plotu. A nevím, jestli by poté americké média zareagovala stejně jako ta česká.

Rozdíl je totiž v tom, že Amerikáni jsou vlastenci, zatímco správný Čech uznává pouze sebe a bytostně nenávidí vše, co je české, zvláště pak ostatní Čechy, jejich politické představitele a české státní symboly.

V. Vaclavik 9.11.2015 10:04

Re: A něco k současnosti by nebylo?

Vsak ja bych na tu kreaturu vytahnul kdykoli pozdeji to jeji lhani a sproste podpasove utoceni ve volebnich diskuzich a nesejde na tom, ze protivna strana byla take spatna, jinym zpusobem. Cas samotny nic nemaze, vase ciny s vami pujdou i za hrob.

K. Janyška 9.11.2015 9:38

Až na migranty se chová jako idiot. Ale je pro mne

menším zločincem, než Khárl a tak jsem ho ve druhém kole volil, jako menší zlo... Dzp.

F. Vejr 9.11.2015 9:19

Rám u standarty?

Já mám zato, že autor chtěl říci, že se často řeší věci obráceně. To znamená že se reaguje na přestupky hned vyhláškou, neb zřízením komise, nebo dokonce jako v tomto případě bezpečnostní četou a technickým zařízením. Příjde jiný prezident. Myslím, že současný prezident není zas tak marastický, že by tato opatření na Hradě dle svého kancléře Mynáře dovolil. Ty trencle se zapíši sice do historie Hradu, ale ty rámy nikolvek, a potom ty trenky něco vyjadřují, ale ty fádní rámy ne a vyvolají spíše opak.

I. Brezina 9.11.2015 9:15

Re: A něco k současnosti by nebylo?

Je to naopak horká aktualita. Ty šílené investice na obranu Hradu proti srandě byly zveřejněny právě teď.

J. Myslivec 9.11.2015 8:34

Trenýrky

Myslíte, že vniknutí na střechu hradu je klukovina? Až kam je pro vás klukovina a kde začíná útok na státní symboly. U nás se zatím beztrestně smí střílet kuličky a házet vajíčka na presidenta republiky, ale namalovaná tykadla politikům už se stíhá!

Je to pokřivená morálka ke které bohužel přispívá té.

O. Horák 9.11.2015 8:31

A něco k současnosti by nebylo?

Tohle už je "trochu" vyčichlé a připomínáte hádavou manželku/manžela, kterému když dojdou argumenty a chce se hádat, tak vytýhne i co se stalo před deseti lety aneb co řekla teta Roza strýčkovi Evansovi na vaší svatbě.

I. Brezina 9.11.2015 7:20

Re: Pane Brezina, myslíte, že Japonci a Australané jsou hloupí

Zbývá jen abyste vysvětlil jak to souvisí s červenými trenýrkami na Hradě. Že by je tam snad vytáhnul Islámský stát?:-))

J. Fridrich 9.11.2015 6:22

Pane Brezina, myslíte, že Japonci a Australané jsou hloupí

Pane Brezina, myslíte, že Japonci a Australané jsou hloupí a neví co dělají v jejich vztahu k imigrantům - hlavně agresívním islamistům ? Vašemu pohledu na tento opravdu nebezpečný vývoj se dříve říkávávalo " nevidí si na špičku nosu ". Také o hrající hudbě a tančících lidech na horních palubách potápějícího se Titaniku jste asi nikdy neslyšel.................. Po skončení I. svět. války v roce 1918 si většina lidí nedokázala představit, že za cca 20 roků přijde druhá a daleko strašnější - Neville Chamberlain si to při návratu z Mnichova také jistě nemyslel.........

P. Dvořák 9.11.2015 3:47

Jste si opravdu jist, že zrovna psychologové

řeší chování politických stran, které náhle ztratily popularitu, prohrály volby nebo se kvůli nějaké vlastní aféře či maléru staly předmětem negativního zájmu novinářů?

Skupinovou terapii mají na svém sjezdu vždy jen členové jedné politické strany nebo si pozvou i ostatní spřátelené strany či snad rovnou celou politickou škálu a to vč. stran, které ve volbách získaly pod pět procent?

Z. Jaromír 9.11.2015 3:27

...

Dále, od Hradu dále!