19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Budoucnost lidovců je v integraci

Lidovci jsou sice stoletou stranou, druhou nejstarší po sociální demokracii, přesto jim to v novodobé historii vždy víc slušelo, když nehráli sólo a spolupracovali s jinými.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 3.4.2019 19:52

Budoucnost lidovců je bez lidovců

Velmi pochybná partaj, prostituující na politickém trhu.

P. Portwyn 3.4.2019 17:39

Já bych se nejdřív

naučil derivovat. Integrace až pak...

A k derivování je potřeba nejdřív pochopit limity ;o)

J. David 3.4.2019 20:07

Re: Já bych se nejdřív

Víte, oni vždy historicky význam limity zprava i zleva v daném bodě, v intervalu "funkce doby", aby v onom bodě mohla vzniknout derivace (směrnice, neboli tangenta). "Čjornoperci" (černoprdelníci) byli vždy v derivování znamenití, v průběhu své existence a v jakémkoliv režimu (až na malé výjímky), měli vždy svojí derivaci, tedy tečnu s režimem, aby mohli vytvořit integrál (Národní fronta), Nějak tu integraci dříve tutlali, ale v plošném integrálu vždy byli. Asi to ode mne není matetematicky přesné, ale do detailu roubovat matematiku na politiku, lze pouze hypoteticky a heuristicky předjímat v oboru reálných čísel, tedy bez imaginarity. Jedno je jasné. Lidovci byli, jsou a budou, něco jako "had v Ráji", pletichami a "poňoukáním" se živící, aby alespoň svým sliznictvím si zajistili, vždy býti tak trochu "u lizu". Integrace, určitý, či neurčitý integrál, v jakém oboru funkcí a v jakém intervalu F(x)?

Z integrovaných tradic nelze žít, staří Lidovci odcházejí v Království nebeské, jejich oplégři tíhnou spíše k agnocisismu ve smyslu liberalismu k dogmatům ŘKC i na volební Moravě, nedělní ráno mladý šohaj raději propeleší tělo na otomanu s kompem na duchně, než by si oznobil nohy v kostelní lavici ve smyslu katolických thezí Lidovců sice z minulých dob, ale ti novodobí mu také nic nenabídnou, vyjma jalových žvástů o "integraci". Jak, s čím a do čeho?

Kolegu, voliče a aktivisty KDU-ČSL, jsem se vždy ptal, tak co Otíku, co je nového v klerikálních kruzích Vaší strany Lidové? Všchno při starém, děl on. No comment, alegorie geocecentrismu u nich zvostává, proto jsou nevolitelní (tedy mnou, jiným právo volit "črojnoperce" neupírám, někdo rád vdolky, jiný holky, viz. volit Zuzu Čaputovou na Slovači). Dáma ta je "ve zveřině" v dobrém stavu výživném, faceliftem také OK, kam se hrabal třeba Kotleba. Skvělých 23% cílených. Ale většina binární volby, s tím "druhým". Také integrace, na to asi Lidovci spoléhají. Jeskyňky s dvěmi prstíčky na kůzlátka vyrazí, integračně s Vlkem?

V. Povolný 3.4.2019 12:29

pravicová ODS?

pane politilogu, skutečná pravicová strana na naší oficiální politické scéně není. Tam jsou jen strany středolevé, levicové a ještě levicovější. Jako politolog byste to měl vědět.

K. Janyška 3.4.2019 17:17

Re: pravicová ODS?

ODS není pravicová. Ani náhodou. Ten, kdo podporuje socialistickou EU, a šéf Panevropské inie na Moravě Fiala ji podporuje, nemůže být pravicovým. Jen levičákem... Dzp.

J. Poživil 3.4.2019 12:17

KDU-ČSL

KDU-ČSL není ani pravicová, ani konzervativní. Spíš jsou to takoví zabalenější socani... Pod KDU se sbíhají lidé jako Hayato Okamura nebo Pavel Fischer, kteří fakt konzervativní nejsou.

P. Lenc 3.4.2019 10:00

Lidovci?

Budou spolupracovat s každým, jenom to, co měli kdysi dávno, t.j. konzervatismus je holt pasé.Nakonec, jejich šéf papež František, tento kryptokomunista je zářným příkladem toho, co dnešní lidovci jsou.

M. Marek 3.4.2019 9:44

Pokud

vidíte Fialovu ODS jako pravicovou, je škoda dalších slov.

F. Svoboda 3.4.2019 9:38

Jak dál.

Především by strana KDU si měla ponechat pouze první 3 písmena KDU a tím se definitivně odstřihnout od občasných paralel s lidovou stranou z časů národní fronty. Potom by měla provést zásadní úkrok doprava, vždyť téměř všechny křesťanské strany v Evropě jsou přirozeně konservativní a pravicové. Stačí aplikovat křesťanské heslo Modli se a pracuj, tedy pro nevěřící alespoň podstatnou druhou část. Ne tedy dávat a rozdávat z výdobytku cizích pracovitých. Dále zásadním způsobem hájit naše národní zájmy vůči nájezdníkům a tím také odříznout prebendy renegátům jako je Šojdrová, Pavel Svoboda a pod. Z projevu pana předsedy jisté náznaky se objevily, snad se vyprofiluje žádaným směrem . Pokud by se KDU takto obrodila, tak jistě nebude mít problém se v parlamentu nejen udržet, ale i trochu zazářit !!!

M. Prokop 3.4.2019 9:46

Re: Jak dál.

Vynechat nějaká písmena neznamená změnu myšlení strany i straníků.

V lidovcích je to jak v koze, po celou dobu jejich existence: "Být při tom!"

K. Janyška 3.4.2019 9:11

V integraci s kým ? S vámi rudými ?

Ale to už dávno funguje. Dokonce i za komunistického režimu a teď držíte spolu nad vodou zločineckou EU... Dzp.

A. Reček 3.4.2019 7:15

Toto je pohled z Prahy na lidovce.

Nějaké slučování nepřichází v úvahu a na Moravě zvláště!

I. Dekyský 3.4.2019 0:56

Současná ODS

je asi tak pravicová jako pomatený autor článku a tudíž má k lidovcům, kteří jsou konzervativní jen žvaněním, nikoli skutky, velmi blízko.

P.S. Lidovcům to nejlépe slušelo v opozici.