28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Budou jako oni?

Z výsledků skončených sněmovních voleb je zjevné, že volební koalice ODS, TOP 09 a KDU-ČSL a volební koalice Starostů a Pirátů dosáhly v Poslanecké sněmovně hlasovací většiny. Zároveň tyto strany hned po volbách jasně deklarovaly, že právě ony hodlají společně utvořit vládu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. David 26.10.2021 18:52

Tak jsem koukal na tiskovou konferenci "pětikolky", Jsem na rozpacích, kterak to "konkláve" pojímat. Tak nevím, pětibytová vilka se společnou zahrádkou, nebo řadová pětibytovka s předzahrádkami? Programově to mají prý skoro vyřešené, jenom detaily prý musí "vybrousit", a pak dojde na žír slimáčků na kapustičce (eufemisticky pronesl pan professore). Bartoš, byl krapánek nesvý, mektal cosi o rozdělení funkcí "fifty fifty" se Stan, byť jsou tam v PS, jak do licitovaného pauzírovaného mariáše. Pekari páskované tam bylo (genderově) ozdobou, kukadla má jako sova pálená pod reflektory v modrém kostýmku, ale moc toho neřekla. Jen jsem zvědav, kdy klouzavý mandát není schválen, jak to tedy bude (ministerstvo/PS?) s náhradníky a nemožnost návratu do PS? To budou pak kalkulace v "pětidomku", to bude kalkulační hukot. Natáhnou na ministerstva "strannické adláty" z partají, a oni zvostanou "poslancovat", ministři "za ...". Bude ještě srandy kopec. Asi jsem staromilec, ale každá strana má jít "se svou kůží" na trh, a pak po volbách tvořit koalice, a ne před volbami tvořit "Národní fronty". Nějak jsme ten "schweinerei" v minulosti zažili, Jednotná kandidátka. Babiše jsem sice nevolil, ale šel do toho jako samostatný ohař, proti smečce slídičů, yorksheerů a bischonků, v souručenství labradorů (Stan) a palácových psíků zajímavě osrstěných (Piráti). Kynologové prominou, ale malá plemena vždy dělají větší kravál, než ta větší. Jsou to plemena pacovní, na rozdíl od plemen společenkých v jejich ryku. Jsem zvědav, jak se pan professore vypořádá se smečkou plemen společenských, aby se stal vůdcem smečky dominantním. Nu nic, puze alegorizuji, nebude to mít ve smečce "pědidomku" na defekaci canis domesticus na "mrkvi a karfiólu" při sklizni lehké, čí to na záhonu bude lejno z "pětidomku vilage"?

V. Mokrý 26.10.2021 19:30

R^R^

!!

J. David 26.10.2021 21:55

Ono to není pouze na vztyčené palce, je to pouze objektivní realita. Časem i v dvojdomku vyvstanou nájemní různice, natož v pětidomku. Realizační nadšení, záchvat koncenzu, realizační vystřízlivění a pak partajní (partaj- rodina obyvatele) hašteření ve smyslu ucpané senkrovny. Piráti to naladili, 4 mariášníci, a tři na forhontu, kdo bude vynášet? Jo, bude veselo, mariáš nebude, nasadili již Gotesa, hauptrefa je ta ve smyslu zeleného spodka s píšťalou, genderově, s koulením světel, při foukání do píšťaly. Pekari-Adam, knihovnice Němcová to bude jistit, v zádech s parlamentním trilobitem Bendou, který se snad i v PS narodil, otec zvaný Medvěd, v červených trenýrkách a s flaškou rumu v pazourách. Pamětníci disentu vzpomínají, jak byli pošahaní a podlehli emocím a pragmatismu své blbosti. Ale Mareček Benda, toť etalon redundance poslaneckých funkcí, posnatální život v PS ve smyslu "na furt". Něco jako knihovnice z panství nebožtíka Radslava Kinského. Asi i u rybníku, s kapry výlovu by byla "Mirka" zděšena, neb je blbější, než ti kapři v sítích.

J. Jurax 26.10.2021 17:00

Nedělejte si iluze. Budou jako oni, neboť jde o moc, vliv, moc a peníze, což je takříkajíc ohne sranda. Zde půjdou ohledy stranou.

J. Novák 26.10.2021 16:44

Tak ten poslední odstavec po vyjádřeních Rakušana či Pekarové opravdu nehrozí.

J. David 26.10.2021 18:58

Klasická "messaliance", ta již nastala. Nuž tak, volby dopadly, jak dopadly. "Kukadla" 14 procent mandátů, a šup, předsedkyně PS. Jak v Kocourkově.

D. Bowman 26.10.2021 12:33

Nezávislost státních úředníků je totální blbost, samozřejmě. Ti mají své vlastní zájmy. A buď jim nějaká strana nadbíhá nebo drhnou a dělaj naschvály. Jejich zájem, jako každého jiného, je udržet si nebo navýšit status, za co nejméně energie a rizika.

To samé platí pro umělce, akademiky, žurnalisty atd. Z principu věci tedy většinově levicově orientovaní lidé. Protože jen levice jim nabízí vyšší společenský status dodaný pomocí vládních opatření a přerozdělování. A tu skupinu Levice neustále rozšiřuje o různé etnické nebo sexuální menšiny, imigranty, samoživitelky a nakonec i krimináníky. Rovnost je jejich motto. A 5koalice není vyjímkou.

Až když pak někdy získají absolutní moc, tak to pročistěj jako Lenin (Stalin to jen dokončil). Židů a jinejch etnik se zbavěj, homosexualitu zakážou, rodinu tj. továrnu na dělníky a vojáky si rozvracet nenechaj a migranty řešit nemusej, protože všichni chtěj spíš ven než dovnitř.

U nás je situace jiná. Režim se nemá tendenci etablovat, a tak zvyšování statusu různým obskurním skupinám stále pokračuje.

Ikdyž je 5koalice to samé v bledě modrym, to neznamená, že se nechystaj na korýtka. Od velmi lukrativních a prestižních postů náměstků až po běžné úřednictvo - které zaplavilo ČSSD, když jim došli peníze na stranické sekretariáty. Placený nic moc ale jdete před pátou domu a furt lepší než rovnat zboží v Tescu.

Ať jsou férový nebo ne, připravte se na to, že jako daňovej poplatník utřete hubu tak jako tak.

P. Kubáč 26.10.2021 11:01

Myslím, že na smrtelném loži budeme osudu vděční, že celých 30 let jsme mohli sledovat jak pravda a láska bojuje se lží a nenávistí. Jen si nejsem jistý jestli naši potomci budou mít pochopení pro výsledky tohoto boje.

D. Bowman 26.10.2021 12:14

Pokud "prohraje" pravda, tak si troufám říct, že tady žádní potomci nebudou. A to žádní ani těch nepravdivých.

F. Navrátil 26.10.2021 10:39

První slova a kroky pětikolky ukazují, že se nehodlá řídit žádnými závazky férovosti, politické odpovědnosti nebo poměrného zastoupení. Jasně oznámila, že poměrné zastoupení sněmovních funkcí nebude, že bude provádět čistky ve státní správě a že nebude hledat konsensus s politickou opozicí. Jako Klement Gottwald hodlá pětikolka zatočit s opozicí jako to udělali ruští bolševici s carem a Kerenským.

K. Salajka 26.10.2021 9:27

Kdo zažil socialistickou demokracii, ví, co má od pětikolky čekat.

J. Hruška 26.10.2021 9:47

A kdo je "pátý kolo u vozu"? Heč.!

I. Lyčka 26.10.2021 14:31

My, běžní občané.

P. Macejko 26.10.2021 8:38

Po 89-tom tiež sme nechceli byť ako oni ... a výsledkom bolo, že väčšina komunistov ostala na svojich miestach ... a výsledkom je súčasný stav ....

J. Bárta 26.10.2021 8:06

Čekejte dál, kostky jsou vrženy.

L. Písařík 26.10.2021 10:14

Až ty kostky dopadnou, nastane kamenobití?:-/

S. Sedlák 26.10.2021 0:48

Takže kdo do tebe kamenem, ty do něj chlebem, že?

Čas pro velkorysost ještě nenastal. V této chvíli svěřit třeba předsedu sněmovny ANO by mohl jen hlupák. Fialu po volbách v roce 2017 taky ne a ne zvolit místopředsedou. Pokud se někdo zachová jako sketa nemůže čekat respekt.

J. Pankovic 26.10.2021 7:16

Jasně ! Však mi jim ukážeme, že ve jménu Pravdy a Lásky jsme ještě větší svině !

V. Církva 26.10.2021 8:13

Tak Fiala nechtěl mít nic splečného s vládou a politikou ANO po předchozích volbách.

Třeba měl i xenofobii být místopředsedou v takové fuj ;-€ sněmovně.

V. Pokorný 26.10.2021 9:01

Zdravím. Nojo, ale to tenkrát rozhodly principy, hodnoty, morálka. Tedy prý...z pohledu těch nejsprávnějších a stoupenců Pravdy a Lásky i kolaborace.