28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lucifer (předseda IKM) 10.2.2008 23:13

milý pane Payne

jen ne, proboha, cinkat klíčema, to už tady bylo, teď by bylo zapotřebí vycinkat všem šmejdům převážně s bolševickou minulostí i budoucností, ale na to tady nemáte lidi, tak si cinkněte ferneta a hoďte se marod u Cikrta;-P

Haf 10.2.2008 22:20

Re: Milý Jiří !

Máme holé ruce  ? - měli sme mít hole v ruce !!!

Haf 10.2.2008 22:19

Milý Jiří !

Všechno to začalo už při založení ODS v Olomóci - delegáti přijeli s mandátem nepřijímat bejvalé komanče do ODS - sekce pro stanovy - VK -jestli tohle dáte do stanov, v takové straně nebudu. Odhlasován můj návrh (VK u Graubnera) nevolit je 5 let do funkcí. Další kongres v Plzni - seděli sme tuším spolu v návrhové komisi pod podiem - ještě kongres nezačal VK si vzal mikrofon - to chcete vodstřelovat naše ministry - Dybu,Kočárníka, Stráského - a bylo po usnesení....  Dospěl sem k názoru, že zachování systéme zastupitelský demokratury je nástroj k ovládání a ne vládnutí. Jen postupné zavedení prvků přímý demokracie vodstraní moc pol. stran a korupci - přímá volba starosty, hejtmana, prezidenta, ale i soudce, šerifa a SZ. Hlavně možnost odvolání...

vakavaka 10.2.2008 14:52

Re: Stranická disciplína

bohužel máte pravdu

Vlad 9.2.2008 0:58

Re: politik

Omyl. Voliči volili partaj, nikoliv politika. Partajní mafie rozhodne, koho voliči vybrali.

Vlad 9.2.2008 0:55

Re: Re: Ach, ta čeština

tinkle keys, nikoliv tinkle keysama aniž sprout cornu za rivrem :-)

Vlad 9.2.2008 0:50

Re: Re: Co s těmi nahoře ?

Když je někdo podvodník, budete o něm ¨příště vykládat, že kvete, abyste se neopakoval?

KUK 8.2.2008 22:11

neblbnete , v kovomatu uz nejsou francouzaky

ani jine klice s vahou vetsi nez 1kg

Joska 8.2.2008 19:18

No pane Payne..

Už jsem o Vás dlouho neslyšel a ani nevím, že už nejste v politice. Mile jste mne překvapil, opravdu, tím víc že jste (?) z ODS. Zrovna si tu přemýšlím, jak hodně mne poznamená ve vztahu k ODS nynější předvolební i volební časy. Kolik nadějí bylo tímto časem pohřbeno. Jakou sektou se oDS jeví, jak zklamal Topolánek, jakou ještě vyšší (snad už na hranici opovržení) neúctu si ODS vyslouží. A s jakou nechutí a nectí budu vnímat pravděpodobného opět prezidenta Klause. Pro mne - čas na ještě blbější náladu než kdykoliv předtím.

koloděj 8.2.2008 19:17

Re: Co s těmi nahoře ?

jarmileR^R^R^R^

NP 8.2.2008 18:57

Re: Co s těmi nahoře ?

Napiš něco nového. Tahle tapeta je okoukaná.

George 8.2.2008 16:38

Re: Ach, ta čeština

Cinkat  neni obili aby mohlo  klicit.  :-P

Jarmil 8.2.2008 16:36

Co s těmi nahoře ?

Ti zleva nadávají těm zprava, ti zprava nadávají těm zleva. Nahoře nad tou melou si společně mnou ruce ti nalevo s těmi napravo. Rukou společnou a nerozdílnou si rozdělují výsledky práce těch dole. Stále vymýšlejí nové a další balíčky, baťohy a jiné reformy. Výsledkem každé je, že těm nahoře to něco přidá a těm dole něco ubere. A jedno jestli vlevo, nebo vpravo: jak nahoře, tak dole.

To je účel hry zvané politika: Rozděl a panuj. Těm dole vždy trochu chleba a her. Hodí vám kost, a vy se o ni rvěte. Skoro jako ti římští gladiátoři.  A v ochozech odulé tváře těch nahoře. Tak bylo, jest a bude. A čím víc těch dole přijme tuto hru (skočí na špek), tím více bude nahoře těch spokojených se svým dílem.

Je potřeba vychovat občana davového (o člověka nejde nikdy ani náhodou), který poslušně plní své panděro v supermarketech a jako protislužbu za to mlátí svého bližního v opačném davu. V tom se komunisté hrubě mýlili. Vytvářeli pouze jeden dav, a ten se pak obrátil proti nim. Jak vidět, „demokratičtí“ politikové se poučili. Aby trvale vznikl dav jediný, není možné jednak z důvodů lidské podstaty, ale hlavně to nikdy nepřipustí ti nahoře. K čemu by pak byli? Z čeho by pak žili?

A tak se dál mezi sebou hádejte a metejte slova nenávisti otrocky sehnutí před těmi nahoře.

Pokud se občanských svobod týká, stále se ztenčují. Mít plný supermarket zboží a moci kdekoli a kdykoli vykřikovat cokoli, to ještě není svoboda. Pravé svobody těch dole ubývá s narustajícími zisky těch nahoře.

Němek 8.2.2008 16:32

Vůle k moci všechno moci

ODS se očividně přeměňuje z politické organizace v organizaci mocenskou. Průvodním jevem jsou narůstající vnitřní spory: Tlustý v ústředí, tvrdé rozmíšky v některých okresních organizacích vrcholící vzájemným vylučováním, složení členského průkazu někdejšího poslance Parlamentu za ODS Cabala aj. Podobně jako kdysi v KSČ. V době nejistot je to jedna z mála jistot, že vývoj se děje vždy stejně, podle stených šablon. Až k tomu pádu.

H.K. 8.2.2008 16:23

Re: Re: Re: Re: Bída české politiky

Nemusíte děkovat. Souhlasím s Vámi. Kdo nic nedělá nic nepokazí.

jirka.s. 8.2.2008 15:54

Re: Re: Re: Re: Budeme zase cinkat klíčema?

 Nevím, jak na Jánském vršku, ale já jsem zahlédl červenou lucernu právě na lihovém domě! A navíc tak mají exemplář, do kterého se dá velmi snadno trefit! ;-D

Öman 8.2.2008 15:39

Re: Re: Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

Ale, ale? A jak se měří poměr demokratičnosti? ;-D

Milan 8.2.2008 15:39

ady se potvrzuje......

že do politikyse nechodí pro přinášení dobra pro veřejnost,ale pro peníze.Ty peníze mají takovou moc,že z charakterního člověka udělají bezcharakterního jedince,ochotného k čemukoli co sype.

Merlin 8.2.2008 14:18

Ach, ta čeština

Vážený pane Payne, neříká se cinkat klíčema, nýbrž klíči. Jinak s vámi naprosto souhlasím.

Kolombo 8.2.2008 14:10

Re: strach z veřejné nebo tajné volby prezidenta

Co takhle se na volbu vykašlat úplně - ať existují mezi lidmi jen dobrovolně přijaté závazky - jsme přece rovnoprávní, ne? Pak by se vidělo, kdo je vlastně solidárnější, jestli zastánci pravice nebo levice. Osobně si myslím, že různí ti zastánci "hlavních proudů", regulací, pravdy a lásky by se bez podpory ze strany těch, co míň žvaní a zato víc pracují ze samé lásky do deseti let vzájemně vybili.

Kolombo 8.2.2008 14:05

Stranická disciplína

je veliký problém. Členové strany nejsou úplně jednotní, například 20% socanů by bralo Klause, 80% raději Švejnara. Stranický boss je jen jeden, a má svoje preference - třeba i v souladu s většinou straníků. Pokud bude ale stejné procento zákonodárců volit Klause jaké odpovídá preferencím členské  základny, budou mít problém s bossem a kolegy. Takže namísto veřejné volby by stačilo hlasování jako na valné hromadě akciové společnosti - přijdou jen bossové stran, váha jejich hlasu budiž dána počtem mandátů. Dohodnout se mohou v jednotlivých parlamentních stranách a stát velice ušetří. Bude možné zrušit parlament ,senát, celou agendu kolem nich, poslanecké platy, náhrady, byty, auta a vůbec všechno. Bossové se mohou scházet a hlasovat třeba na Tahiti , i tak by to bylo mnohem levnější.  Nejlepším řešením by byla anarchie - nikdo nemá k druhým žádné jiné závazky, než ty, které dobrovolně uzavřel. Pak by odpadly nejrůznější stížnosti a stesky na zklamaná očekávání.  Pokud má někdo pocit, že se obětoval a nebylo to oceněno, tak danou věc neměl dělat. Z jeho strany šlo jen o kšeft, co nevyšel. Pojem oběti je stejně divný, Obětuje se kočka, když brání koťata? To sotva.  Člověk, který něco vnímá jako hodnotu kterou brání to dělá kvůli sobě a pocit oběti nemá.  Zato ho má  ten, který čeká od okolí lukrativní kompenzaci a přepočítá se.

nup 8.2.2008 13:41

Re: Re: Re: Budeme zase cinkat klíčema?

To jste nějaký ten měsíc zaspal - tomu bordelu tady šéfují z Jánského vršku - a ve Strakovce mají výkvět! ;-D

Dlabáček 8.2.2008 13:20

Re: Re: hra na pravdu

Každej jsme nějakej. Snažil jsem se naznačit že i poslanci jsou lidé kteří mohou mít jiný názor než jejich lídr a mají mít možnost volit podle svědomí ne podle diktátu šéfa. Jinak proč tam sedí to potom stačí sešlost stran kteří mezi sebou volí s vlivností určenou volbama a ostatní jsou pouze stafáž.

NP 8.2.2008 13:08

Re: Re: Můžete se uklidnit. Je dohodnuto.

Politická mrtvola již byla určena. Šajlok si pro svou libru určitě přijde.

relikt 8.2.2008 12:38

Re: Důvod je jednoduchý.

 Tak už vím, proč jsem nekandidoval. :-D

relikt 8.2.2008 12:36

Re: Můžete se uklidnit. Je dohodnuto.

 Neklid je znak života. Klid je jen ve smrti. :-)

mira 8.2.2008 12:36

Důvod je jednoduchý.

Do volených funkcí zpravidla nekandidují sebevědomé charakterní osobnosti, ale lůza, která často a ráda podlehne 'domlouvání' shora v domnění, že si tím pomůže a získá nějakou pofiderní výhodu. A to bez ohledu na to, o jak významné rozhodování se jedná.

KUK 8.2.2008 12:35

ale tobe Payne

a pritom te osobne kopnu do riti , pac nemas modry gule, jeb se tvaris se jako pravicak a potajmu jdes proti Mirkovi.Vim to o tobe . A trenuji se na na strilecce Payne2 , jen pockej zajici

NP 8.2.2008 12:32

Můžete se uklidnit. Je dohodnuto.

relikt 8.2.2008 12:31

Re: Možná že dojde na další zvonění kolíčí.Zase to povede ke stejným koncum.

 Nestranická společnost je také ale problém. Lidi si tak zvykli na to, že za ně někdo řeší problémy, že jen ztěží by se pravidelně účastnili neustálého referenda. A v důsledku by takový systém mohl vést k ještě větší koncetraci moci jedinců.