16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Brusel proti vůli voličů

Předesílám, že nejsem voličem hnutí ANO. Pokud se tímto článkem ozývám, je to proto, že se znepokojením pozoruji usilovnou snahu různých institucí znevýhodnit ve volební kampani hnutí ANO útoky na jeho předsedu Andreje Babiše.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Netolická 1.9.2021 21:10

Autor má obavy o rovnost předvolebního klání a jde mu o hnutí ANO. Který politik vlastní třetinu médií v zemi ? Andrej Babiš. A mezi nimi jsou ta velmi významná. Ta nepůjdou Babišovi tzv. po krku. Napíšou o jeho kauzách na třetí straně na pár řádků. Jeho redaktorům nemusí nic nařizovat, oni už vědí co smí a co ne. Další média má zavázaná reklamou a ty nebudou také na titulních stranách probírat jeho kauzy. EU už konstatovala s konečnou platností, že Babiš JE VE STŘETU ZÁJMŮ. Nesmí ani dle našeho zákona vlastnit média, ani nesmí mít více jak 25% akcií firmy. Svěřenské fondy nic neřeší,protože mu je spravují jeho právníci a manželka. Je konečným beneficientem atd atd. I ministři za ANO vědí co mají dělat, aby Babišovi posloužili. Havlíček dal např. na linku na toustový chléb udělat už desátý posudek, aby to nemusel řešit, oddaluje jak může, EU shledala podvod při dotaci sto milionů. Teď obdrželi výstražný dopis a mají zadky stažené a ihned že budou konat jak Unie požaduje. Vy si opravdu myslíte, že Babiš musí u každé dotace být a vyjednávat ji?? Na to má lidi, ti už ví moc dobře jak premiérovi posloužit. Pane autore, jste se svými názory k smíchu.

V. Čermák 1.9.2021 22:11

Spíše Úsměvné jsou vaše naivní antiBabišovské statě, kterými jste na NP proslulá, ale nic proti nim. U voleb prostě volte někoho jiného...;-DR^

F. Žůrek 1.9.2021 20:27

Ano, autore, souhlasím, je tomu tak, jak to říkáte či píšete.

Š. Hašek 1.9.2021 20:13

Projekt Čapí hnízdo žádal v roce cca 2006 o dotace na souboru formulářů, podle zvyklostí, soubor úředníků to schválil. Neboť Čapí hnízdo se nikterak neliší od jiných "bruselských osvětových a vzdělávacích center", které se sekají na každém rohu. Ale na rozdíl od nich je Hnízdo v plusu, píše pořadníky a platí daně v ČR.

Za deset let poté se vyrojily zástupy nezvolených nýmandů, které začaly ječet, že soudní verdikt vynese Moravec, Minář, Tabery, nějaká herečka a doufaly, že Andrej Babiš dostane v řádných volbách 2.8% hlasů.

Je to jasné. Jasné je snad i to, že Hnízdo mě volnočasově nezajímá.

Další pokračování na tiskové konferenci v ČT09, tři dny před otevřením volebních místností.

Ta konference mě nebude zajímat. Fakta zná každý kdo je chce znát.

V. Čermák 1.9.2021 19:33

To je takový Bruselský Evergreen, že na popud EU Pirátů a Zdechovského nařkne Babiše ze střetu zájmů a Vyhrožuje, že ČR kvůli neuposlechnutí nedostane EU Dotace. No, dělá to tam dokola několik EU Figurek a působí tím klamnou naději ČS Babišovým odpůrcům, kteří ho nedokážou porazit ve férovém boji. Nyní EK Vyhrožuje dokonce i Nezávislým ČS Úřadům. Obrovská je to EK Drzost .....;-DRv

Š. Hašek 1.9.2021 19:45

Jasný souhlas.

K. Křivan 1.9.2021 20:07

Prostě bruselská fašistická vrchnost. Fašismus je státní korporativní socialismus.

L. Netolická 1.9.2021 21:17

Čtu, jak si zde přikyvujete. Nemáte pravdu žádný z vás. Babiš naprosto cynicky všem lže a jsem ráda, že snad konečně ho někdo popožene k zodpovědnosti. U nás už má stát obsazený. U nás je nedotknutelný jako Putin v Rusku nebo Lukašenko v Bělorusku.Je naprosto nepochopitelné kolik lidí mu ty neustálé lži věří. Rv

V. Čermák 1.9.2021 21:56

Ve výčtu Babišových hříchů jste ještě zapomněla na Čínu, Afganistán a Kůrovce. Tak příště se musíte víc snažit..;-DRv

I. Hermanek 1.9.2021 18:52

Tentokrát krátké výstižné vyborne

A. Dudík 1.9.2021 16:12

JEMELÍK ZA 1* !!!

;-O;-O;-OR^R^R^

V. Bok 1.9.2021 16:37

Bohužel, až příliš často. Koná dobrou práci.

J. Ptáček 1.9.2021 13:31

Správnější by byl název "Brusel proti vůli některých voličů". Nebo snad autor nechal udělat seriózní průzkum, zda je brusel opravdu proti VŠEM voličům? Že je premiér ve střetu zájmu tvrdí mnozí: jeho voliči i nevoliči, politici všech zabarvení, staří i mladí. Jiná věc je otázka, zda střet zájmů premiéra je nezákonný, nebo aspoň nemorální. Od toho máme svobodně zvolené soudce, snad dobré úrovně, kteří by nám všem už konečně měli férově odpovědět. Zda přece jenom premiér je ve střetu zájmu, zda to je nebo není trestné a co s tím. Nebo je výklad práva tak složitý?

Odpovím si sám: možná opravdu ve střetu zájmů není, anebo je, ale není to trestné. A možná to není ani nemorální, naopak vysoce morální. Co já vím!

V. Čermák 1.9.2021 19:35

Pane Ptáčku, zkuste Babiše porazit u řádných voleb. Vyhrajete-li, pak vaše tzv, starosti rázem zmizí..;-DRv

J. Ptáček 1.9.2021 20:08

Ono to má přece jenom háček. Policejní šetření, důkazy, nezávislý soud, obhájce, možnost odvolání a pod. přece jenom se zdá objektivnější. Třeba zda jde nebo nejde o, řekněme tentokrát střet zájmů. O tom přece nemohou rozhodnout voliči u volebních uren. Ani Babišovi příznivci, ani Babišovi odpůrci. O vraždě také nerozhodují voliči. Na to máme policejní a soudní orgány.

V. Čermák 1.9.2021 22:03

No ale podle Českých zákonů Babiš ve střetu zájmu Není. Tak proč mluvíte o Policii, případně o Soudech? Jste-li Čech, měl byste podporovat Českou Spravedlnost a bránit ji proti zasahování, či dokonce Vyhrožování ze strany Bruselu...;-DRv

L. Netolická 1.9.2021 21:22

EU s konečnou platností konstatovala, že Babiš je ve střetu zájmů, že porušuje jak náš zákon, tak zákon EU. A porušovat zákon bývá trestné. U nás premiér převzal stát a je nedotknutelný. Mafie prorostla do státní správy a není proti ní pomoci. Jediná naděje jsou volby.

V. Čermák 1.9.2021 22:08

Babiš je premiérem ČR a řídí se Českými zákony. EU nemůže zpochybňovat České zákony a dokonce tlačit na Nezávislé České Úřady a nakonec Vyhrožovat celé ČR. Tak se vzpamatujte a jestli jste v ČR nespokojena, nikdo vám nebrání opustit svoji vlast a zabydlet se jinde...;-DRv

L. Netolická 1.9.2021 23:46

Babiš nedodržuje ani český zákon, i to konstatovala EU. Nesmí vlastnit média, ani mít více než 25% akcií firmy. Svěřenské fondy očůral, Dohled má manželka a jeho právníci. Je konečný beneficient. Je v brutálním střetu zájmů a EU už konečně na něj zatlačila dopisem, který ho zahnal do kouta. Zákony se mají dodržovat a premiér je nedodržuje?!

A. Renjascu 2.9.2021 8:45

Svěřenecké fondy? To byl tuším zákon navrženy a prosazený opozicí a Babiš se jim jen přizpůsobil.

J. Ptáček 2.9.2021 10:13

Není důležité kdo zákony prosadil, kdo se zachoval jako hlupák. Koalice, opozice, demokratická nebo ta druhá. Vždyť je to jedno. Jednou jsme členy Unie, kam nás mimochodem doslova dokopal Miloš Zeman ještě jako premiér, výhod členství v Unii zatím u nás převažují nad povinnými nevýhodami. Tak unijní zákony jsme povinni dodržovat. A ne, že to některému oligarchovi náhodou nepasuje do jeho krámu, ať je premiér, nebo jiný papaláš.

Jistěže je nejjednodušší čerpat plnými hrstmi, ale podle vlastních českých (možná slovenských, nebo nedejbože japonských) zákonů, které si oligarchové napíšou, schválí a prezidentský poskok jim ho, za jinou úlitbu, milostivě podepíše. U nás jako v celé EU platí zákony EU.

A. Renjascu 2.9.2021 11:12

Jaké unijní zákony? Snad zákony ČR. A ty zákony, které kritizujte sepsala a prosadila opozice proti Babišovo vůli. O Babišovi si nedělám iluze, ale když ho kritizujte, tak používejte pravdivé a ne účelové argumenty. Koneckonců Babiš je jen produktem ignorance voličů, kterými tradiční strany léta pohrdali, které Babišovi vyráběli zákony na míru a do kterých Babiš léta lil prachy.

J. Ptáček 2.9.2021 13:27

Stoprocentní pravda, "Babiš je jen produktem ignorance voličů".

Proto musíme my všichni přispět k tomu, aby tomu tak nebylo. I s těmi zákony máte do značné míry pravdu. Ano zákony se často vyráběly Babišovi na míru, k jeho spokojenosti dál a dál hrabat. Hrabat jen a jen pro sebe, kdepak pro svůj, nebo přesněji, sousední národ. Teď je šance tuto zrůdnost skončit, nebo budeme zase čekat v Babišově bahně několik let. Za pár drobků z jeho ukradené hodovní tabule.

Volme si každý podle svého přesvědčení, ale už jednou provždy proboha skoncujme s touto poníženou ustrašeností z jednoho oligarchického vetřelce!

A. Renjascu 2.9.2021 19:05

Před tím, jak říkáte oligarchistickým vetřelcem jsem varoval v době, když většina národa ani netušila, že někdo takový existuje. Nicméně nemám rád, pokud někdo proti němu používá podpasové argumenty či lži, protože takový člověk či strana pro mě nejsou žádnou alternativou či lepší volbou. Jinak si nemyslím, že Babiš je produktem ignorance voličů, ale toho, že tradiční strany dlouhodobé voliče ignorovali, nedokázali se zbavit (a to většina až dodnes) vlivových osob v pozadí, jako byl třeba Babiš, který uplácel ČSSD i ODS (ale byli a jsou další jako třeba Bakala, Křetínský, Janoušek,...) či měli dokonce podobné osoby jako Babiš v čele strany (Schwarzenberg TOP 09), kterým se prihravali dostace, odpouštěli penalizace, dělali zákony na míru, aby mohli přijít k majetku, zavřeli se oči při tunelu na Becherovku... a nebo zde byli takoví jako Topolánek, kteří se před volbami veřejně dušovali, že něco takového jako euroustava nepřipadá v úvahu, aby jí pak podepsali a přidali se ještě k těm co vyhrožovali Klausovi, že jí podepsat musí také a nakonec Nečas, který byl sice odstraněn pučem, ale ukázalo se, že vládu řídil někdo jiný. Takže se není divit, že se mnozi obrátili k jinému subjektu. Už VV měla být pro klasické strany varováním, ale všechny je ignorovali doufajíc, že se VV znemožní a oni pojedou stejně dál. A tak i když pro mě osobně je Babiš naprosto nepřijatelný, tak nepohrdal lidmi kteří jej volí, protože rozumím jejich znechucení a zklamání z toho, že léta volili ty, kteří se na ně vykašlali a dokonce ani dodnes se nedokázali zbavit lidí, kteří se na těchto svinstvech podíleli či před nimi zavírali oči a dnes ze sebe dělají rozhořčené funkcionáře, kteří jsou pohoršeni z Babiše a jemu podobných ačkoliv s nimi léta spolupracovali a teď jsou jen naštvání, že je odstavil od lizu. A o tom jakým směrem se vydala původně částečně pravicová ODS či údajně konzervativní TOP 09 škoda mluvit. Poslední zbytky pravice vidím snad jen v Trikolóře...

P. Nešvara 1.9.2021 12:01

Jak řekl Klaus starší. U nás nepanuje demokracie, ale soudcokracie.

V. Petr 1.9.2021 13:50

A jak by řekl soudruh Lenin, žena z domácnosti, by funkci soudce vykonávala lépe, než naši studovaní právníci!

Z. Lapil 1.9.2021 17:24

Což má třeba i pravdu, ale soudců se na Čapí hnízdo ani na Babišův střet zájmů (zatím) nikdo nezeptal.

V. Čermák 1.9.2021 19:37

Nejspíš proto, že nebyl porušen žádný Zákon? ;-D

L. Netolická 1.9.2021 21:25

Nejspíš proto, že Babiš nechce stanout před soudem a dělá vše pro to, aby nemusel. Proč asi?

Z. Lapil 2.9.2021 9:23

I to je možné. Rozhodně už se staly divnější věci :-).