29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Bojovat za Zemana nebo proti Zemanovi nemá smysl

Až příliš snadno podléháme dojmu, že prezident je v České republice silným ústavním hráčem. Čerstvě se to projevuje na pozadí demise ministra kultury Antonína Staňka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ticháček 23.5.2019 20:10

Pane Jelínku

Řešením je skutečně vést kultivovanou debatu s občany. Jenže to není tak jednoduché. Kdokoli se pokusí s občany debatovat je odsouzen coby populista, nácek, extremista, nebo radikál. Protože s občany není radno se bavit. Oni totiž jsou buď staří, nebo mají za sebou špatné školy, bydlí v malých obcích, nechodí do divadel (nejsou tam žádná), mají malý příjem, chodí v sedm večer na pivo, místo aby šli v deset na nějaké jiné pití, a mají tendenci si něco myslet. Problém je v tom y že vesnická hospoda si opravdu myslí něco jiného, nežli pražská kavárna. A platí to i pro naše dvě paní profesorka, pro naše docenty, pro pana generála že zahraničních misí...

A kupodivu jsou tady v zapadlé dědině schopni vést kultivované debaty. Jenže oni jsou ti staří, kteří tomu nerozumí. A navíc z okraje světa.

S občany už dialog vést nelze. Z jednoho prostého důvodu. Nemůže vést smysluplný dialog s někým, komu jste dvacet let pracně vysvětlovali, že se s ním nehodláte bavit, protože je blbý, starý, šeredný. A že by to ještě jakžtakž zkousl, kdybyste s ním bezpodmínečně souhlasili.