28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Bojácní politici a nebojácný Okamura

Mám na Moravě přítele, který občas glosuje mé články. Jestli mě paměť nezradila, v minulosti hlasoval pro sociální demokraty nebo pro lidovce, ale nyní volí Okamurovu Stranu přímé demokracie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 17.1.2019 15:49

Bez vzdělání kompozitivní teorií politici a voliči nebudou

nikdy vědět, jaké a které meze jim při politické činnosti klade spontánní řád lidského světa a pořád dokola se tedy mýlí a mýlit budou... Dzp.

D. Polanský 17.1.2019 15:03

Problém je, že v životě

jsou pouze dvě možnosti: ANO, nebo NE. Můžeme diskutovat celý život, ale třetí možnost není.

J. Jurax 17.1.2019 23:11

Jako bonmot dobré, ale zdaleka to neplatí vždy.

F. De Winter 17.1.2019 14:26

Intelektuální snobismus

Západní intelektuální snobismus 20. století byl spojen s propagací komunismu a Sovětského svazu. Sovětský svaz padl a intelektuální stádo změnilo směr. Dnes je „in“ a „cool“ islám, Afrika, barbaři. Intelektuální snobismus dneška je spojen s propagací migrace. Ale ne každé. Všimněte si, že třeba takoví Ukrajinci v západním intelektuálovi touhu pomáhat neprobouzejí. Položme si otázku: Jak mohli dříve inteligentní lidé věřit, že země gulagů je hudba budoucnosti? A jak mohou dnes věřit, že dovezení muslimů a afričanů jejich zemi vylepší? Přiznám se, já to pochopit nedovedu.

M. Martinelli 17.1.2019 15:53

Re: Intelektuální snobismus

souhlas pane Winter...

V. Kotas 17.1.2019 20:35

Re: Intelektuální snobismus

Ani já ne.

K. Vyšata 17.1.2019 14:08

Pokud budou lidé jako Vy, s prominutím pane Drápale

a budou se snažit za každou cenu prorazit lákáním imigrantů jak jste zrovna Vy předvedl, budeme asi potřebovat Okamuru. Nejste sám, je takových docela hodně a poslouchat třeba pana Rozumka a tu paninku co je v čt24 jako doma, má Okamura zadarmo PR.

Ś. Svobodová 17.1.2019 13:23

Ani Okamura nemá řešení.

Migraci zastavit nelze. Jedině střelbou na hranicích. A i to by fungovalo jen nějakou dobu. Naše civilizace dosáhla vrcholu a bude nahrazena postupně jinou kulturou, která je životaschonější. Tak to prostě v dějinách Země bylo je a bude. Můžeme mluvit o štěstí, pokud tento přechod bude pozvolný a za 60-80 let se naše pravnoučata budou rodit už jako muslimové.

R. Langer 17.1.2019 13:51

Re: Ani Okamura nemá řešení.

Já bych zase hned tak neházel flintu do žita...

V. Petr 17.1.2019 16:02

Všechno jde, když se chce!

Střelbou lze migranty zastavit napořád. Problém by mohla být válka, ale na tu je třeba se neustále připravovat, včetně vlastních ZHN!

Nikdy nesmíme dobrovolně PROHRÁT!

Ś. Svobodová 17.1.2019 16:55

Re: Všechno jde, když se chce!

Mýlíte se. Střelbou můžete zastavit ty venku. A v takovém okamžiku příjde útok zevnitř. Prohráli jsme v okamžiku, kdy někomu přišlo před desítkami let jako dobrý nápad dovážet levnou pracovní sílu z islámských zemí a nechat jí aby zapustila kořeny. A porážku jsme pojistili tím, že jsme nechápajíc tamní kulturu ustoupili z naší kultury i zákonů v domění, že to přinese multikulturní porozumění. Po schodišti ústupků se v demokracii nedá vyjít nahoru.

J. Kanioková 17.1.2019 20:50

Velmi souhlasím

J. Jurax 17.1.2019 23:31

V tom případě je nutno zabránit všemi prostředky tomu, aby země dosud nezamuslimené takovými zůstaly i nadále. Týká se nás a vůbec byvších zemí tábora míru a socialismu, jež byly příslušností k tomuto táboru importu muslimů naštěstí ušetřeny.

A je možný i scénář, že i v zemích tzv. Západu nyní zamuslimených vznikne vůle problém řešit. Tlak - islámský - budí protitlak - protiislámský - už teď, jenže tento protitlak je zatím jen spontánní, občasný, neorganizovaný, oficiálně potlačovaný a dehonestovaný všelikými nálepkami xenofobů, fašounů a rasistů. Jen se obávám, že tam to řešení už bezbolestné nebude.

A nakonec - střelbou lze zabránit i útoku zevnitř. Ne že bych si něco podobného přál, ale i tohle je jedna z možností příštího času.

A. Reček 17.1.2019 12:59

Okamura by měl raději věnovat péči své straně

Jeho vzlet v krajských volbách r.2016 a pak ještě větší v parlamentních r.2017 byl hodně už zmrazen výsledky v komunálních volbách. To byl doslova debakl! Členská základna mizerná a bez ní není naděje na udržení se mezi zaběhlými stranami. Viz US-DEU, SRP-RSČ, VV, Úsvit, Zelení.

P. Moravec 17.1.2019 12:40

Posuzovat někoho za to

co ještě neudělal, je skutečně zvláštní pane Drápale. A i kdyby - naprostý souhlas s p. Wiszniewskim. Nebezpečí islámu je vážné bez ohledu na to, kolik procent z nich je fanatických a kolik normálních. Stačí si přečíst, co se děje v sousedním Německu, jak jsou šikanované židovské děti od svých arabských spolužáků (http://www.israel.cz/lang_cs/aktualita/3/12529/) - i toto je projev islámské ideologie. Proto je dobré mít téma migrace na 1. příčce priorit. Nebezpečí ještě nepominulo. A až se najdou jiní politici a pol. strany s touto prioritou než p. Okamura, bude možno mezi nimi volit. Do té doby ne.

J. Schwarz 17.1.2019 12:22

Vaše obavy,

pane Drápale stran důsledků možnosti referend a odvolávání politiků nesdílím. Referenda by se nejspíš nekonala kvůli prkotinám, na to by se nesešlo dost podpisů ani voličů. Mohla by ale politikům zabránit v podpisech velezrádných smluv a preferování cizích zájmů na úkor vlastních lidí...

M. Martinelli 17.1.2019 13:11

Re: Vaše obavy,

správně...

F. De Winter 17.1.2019 14:01

Re: Vaše obavy,

Souhlas.

F. Navrátil 17.1.2019 12:05

Hlas občana jako noční můra

Autor brojí proti zákonu o referendu a šermuje představami o neschopnosti a nevzdělanosti prostého lidu, který není bez pevného vedení schopen rozhodovat. Bohužel se jedná jen a pouze o jeho frustraci, pocit méněcennosti a nedůvěru ve vlastní znalosti a schopnosti. Je to obvyklý jev u lidí, kteří ve kterých se tluče komplex méněcennosti a pocitem velikáštství, a proto sami sebe nazývají elitami. Musím autora uklidnit. Průměrný volič je moudřejší a odpovědnější než průměrný politik. A má na rozdíl od elitářů životní zkušenosti. Jako důkaz můžu uvést, že zatímco občané vyjadřovali před lety odpor proti nekontrolovatelné invazi islámských nelegálů, elity smolily vítačskou výzvu akademiků.

M. Martinelli 17.1.2019 13:09

Re: Hlas občana jako noční můra

velice výstižné...

F. De Winter 17.1.2019 14:03

Re: Hlas občana jako noční můra

Souhlasím.

A. Alda 17.1.2019 11:27

Migrace je stěžejním volebním tematem.

A ne že ne.

Migranti v Italii či ve Španělsku, Francii, Německu, Rakousku nebo Švédsku nás extrémně ohrožují, protože stačí, aby v těchto zemích získali právo pobytu, asyl, či občanství a rázem se budou moci stěhovat i k nám a zůstaneme-li členy EU, nezabráníme tomu.

T. Hraj 17.1.2019 12:22

Re: Migrace je stěžejním volebním tematem.

Přesně tak. A ještě doplním: myšlenka pana Drápala, že "standardní strany" mají nějaký pevný a zásadový postoj, na základě kterého budou (ať už bude vládnout kterákoli) vždy hájit zachování imigrační politiky v našich rukou, že odmítnou kvóty, společné sociální příspěvky nebo jiný nebepečný nesmysl je od autora neopodstatněným optimismem.

Naopak u tématu migrace lze v podstatě ve všech těchto stranách pozorovat nekoncepčnost, názorovou nevyhraněnost, nedostatek axiomatické ukotvenosti (t.j. ideologické konzistence) a vůbec celkovou nepřesvědčivost. Babiš sice v posledních měsících mluví celkem rázně a otevřeně, ale nevěřím, že je to z vnitřního přesvědčení. Pragmatický oportunista jeho typu kdykoli otočí o 180°.

P. Marcín 17.1.2019 12:47

Re: Migrace je stěžejním volebním tematem.

Bohužel s Vámi musím souhlasit. Orgány EU imigraci, zejména muslimskou podporují.

https://www.euro.cz/byznys/budovani-euroarabskeho-kalifatu-792615

http://www.konzervativnilisty.cz/index.php/152-cisla/cervenec-srpen-2017/1674-jak-vznikla-euro-arabska-osa

https://www.cspii.org/cz/blog/globalni-pakt-o-migraci-bude-mit-globalni-dopad-na-zapadni-civilizaci

Ś. Svobodová 17.1.2019 12:55

Re: Migrace je stěžejním volebním tematem.

Asi budete šokován, ale v dlouhodobém horizontu se tomu nedá zabránit. Leda nějakou děsivou občanskou válkou mezi původně evropským a neevropským obyvatelstvem. Některé progózy ukazují Německo za 60 let jako převážně muslimskou zemi, stejným směrem jde Francie. V Rusku žije současně cca 40mil. muslimů, které drží víceméně pod prackou Putin. Pokud po něm příjde politik "západního střihu", problém se jen urychlí. Představa, že Česko mimo Unii bude ostrůvek nedotčený je směšná. Nemusí nás ani dobít násilně. Stačí bojkotovat naši ekonomiku a nechat nás vyhladovět. A nějaký Okamura s tím nemůže udělat zhola nic dnes ani jindy.

P. Marcín 17.1.2019 13:18

Re: Migrace je stěžejním volebním tematem.

Bohužel vývoj který popisujete, se jeví reálně. Vlivné korporace trend ještě podporují podsouváním viny za všechny problémy světa "euroatlantické civilizaci bílého muže". Máte nějakou strategii pro zachování co největší svobody pro co nejvíce bytostí?

Ś. Svobodová 17.1.2019 13:37

Re: Migrace je stěžejním volebním tematem.

Strategii? O tu se marně pokoušejí 50 let eurosociální inženýři. Je to tak, že v Evropě islám musí převládnout nevyhnutelně. Ale jakou formu bude mít, to těžko předvídat. Existují stovky islámů - od brutálních a středověkých wahábistických po téměř liberální systémy. Nakonec vždy bude záležet na lidech, jaká cesta jim bude připadat ta dobrá.

P. Marcín 17.1.2019 13:55

Re: Migrace je stěžejním volebním tematem.

Eurosociální inženýři se pokoušejí o islamizaci Evropy. To není strategie pro zachování co největší míry svobody.

Ty stovky islámů mají stejně jednoho proroka, že? To by dopadlo stejně tak, že se salámovou metodou vrátí středověk.

D. Pirkl 17.1.2019 10:40

co si myslí Okamura

Nemohu s naprostou jistotou říct, že vím, co si Okamura myslí o exekucích a sociálním bydlení. Zato ale vím, co o těchto tématech říkal na svém profilu na youtube. Sleduji jeho profil dlouhodobě a zatím jsem našel pouze jedno téma, ve kterém s panem Okamurou nesouhlasím, a to je otázka financování soukromého školství.

J. Lepka 17.1.2019 10:55

Re: co si myslí Okamura

A co osobní financování průtokem přes politickou stranu, o tom nepíše?