26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Bohouš a jeho počty

Poslancům letos ty prázdniny nezačínají dobře. Pro mnohé to jsou navíc poslední parlamentní prázdniny. Týká se to hlavně všech poslanců Věcí veřejných, LIDEM a nezařazených. A také velké části poslanců ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kuka 2.7.2013 16:13

Tak...

Tak jedine stesti "pravice" v poslednich 8 letech je to , ze jak CSSD tak KSCM maji ve vedeni hotove panoptikum . Lide jako zaoralek , sobotka , filip jsou tak smesni a neschopni , ze je jich cloveku az lito .Kradousek je pro proti nim politik a ekonom svetove extratridy :D

R. Langer 2.7.2013 14:33

Předčasné úvahy o něčem,

o čem autor nemá ani páru...

J. Kanioková 2.7.2013 19:34

Autor si dělá prču :)))))

V. Bok 2.7.2013 20:34

Re: Autor si dělá prču :)))))

No, nějak to na prču nevypadá. Je to takový nevyrovnaný. Takhle psal Kojzar o Havlovi, ale psal rozhodně líp.

Víte, i satira musí být zejména dobrá, aby zapůsobila. A nesmí být jednostranná. Pak působí totiž jen na pevně přesvědčené. Takže pak je k ničemu.

J. Kulheim 2.7.2013 13:53

Já radši dám přednost té vládě M. Šejna Datum: 02.07.2013 10:49

za které se budu mít dobře a se mnou většina obyvatel. Zatím to bylo vždy za vlád socanů a nikdy za vlády pravice."

Pan Šejna je typický příživník a volič KSČM a ČSSD.  On se chce mít dobře a vůbec mu nezáleží na tom, kdo ten jeho blahobyt,  zaplatí. Nevím co pod tím "mít se dobře", představit. Každý má o tom jinou představu. Já se snažím pracovat, aby já a moje rodina žila slušně. V žádném případě bych nechtěl žít za cizí peníze. Jenomže tento pán se nechce mít dobře a aby se mu jeho přání splnilo, tak bude víc pracovat. Jemu se ale pracovat nechce, ale dobře se mít chce. Kdo vám ten vysněný ráj na zemi, má zaplatit? Komunisté a socialisté? On vám pan Sobotka s Filipem dá ze svého nějakou korunu na přilepšenou? Ze svého vám nedá nic a vy to dobře víte. Oni okradou ty, kteří pracují v primární a sekundární sféře a rozdají to takovým příživníkům, jako jste vy. Dají vám cizí peníze a vy je za to volíte. Tomu se říká legalizovaná korupce. 

R. Langer 2.7.2013 14:36

Re: Já radši dám přednost té vládě M. Šejna Datum: 02.07.2013 10:49

Kdepak, pan Šejna není žádný příživník, je to OSVČ a prohlašuje, že chce platit mnohem vyšší daně, protože jinak okrádá občany tohoto státu, a těší se na to. Inu, brzy se dočká...

J. Kulheim 2.7.2013 15:02

Re: Já radši dám přednost té vládě M. Šejna Datum: 02.07.2013 10:49

Asi jsem mu dobře nerozuměl. On asi chce, aby se všichni měli dobře a předpokládá, že žabou na prameni ze kterého tryská to dobro, byl Nečas. Jeho pocit štěstí bude naplněný až odevzdá víc jak 80 % svého příjmu Sobotkovi a ten je předá ve formě dotací panu Babišovi.  

M. Šejna 2.7.2013 15:22

pane Langere,

Vy jste dokonale překroutil to, co jsem tady kdysi napsal. Napsal, jsem, že živnostníci platí podstatně méně na daních a pojištění, než průměrný zaměstnanec. Tehdy jsem to ukázal na mém příkladu, kdy jako OSVČ platím na daních a pojištění podstatně méně, než v dobách, kdy jsem byl manažerem v zaměstnaneckém poměru. Zároveň jsem napsal, že z tohoto pohledu chápu výraz "parazitování" živnostníků na systému.

To další jste si už vymyslel Vy.  A je také půvabné, že na tzv. "parazitování" živnostníků už upozorňovali dva ministři Nečasovy vlády, ale Vám to vůbec nedocvaklo. Teprve, když to řekl Mládek, tak se můžete Vy pseudo-pravičáci podělat.

Já nehodlám platit vyšší daně. Radši budu "parazitovat" coby OSVČ. Narozdíl od ideologickým troubů typu Langer si to ale uvědomuji a nebojím se napsat, že parazituji.

J. Kulheim 2.7.2013 15:31

Re: pane Langere,

Můžete objasnit jak může živnostník parazitovat na systému. Jaké služby stát živnostníkovi poskytuje? Pokud si nesežene práci, tak ji nemá, nemá placenou dovolenou, nemá stravenky, atd.

Z práce lidí pracujících v primární a sekundární sféře všichni žijí. Tito lidé, kteří mají nejmenší příjmy, jsou zdrojem bohatství státu. Není to pan Mládek a jemu podobní. Jaké hodnoty, které by zvýšily bohatství státu , vytvořil?

V. Bok 2.7.2013 20:37

Re: pane Langere,

Jo a z čeho a kdo platí tu dovolenou?  ovolenou stát přece neplatí, to snad tušíte?

R. Langer 2.7.2013 15:43

Re: pane Langere,

Marně se tomu dodnes snažím porozumět, ale prostě na to asi nestačím. Můj zdravý rozum se tomu prostě vzpírá. :-(

J. Olšanský 2.7.2013 13:52

Ubohý blábol v Kalouskové žoldu.

Až se autor zbaví virózy, možná pochopí, že při demisi premiéra  odchází ze zákona celá vláda. Na to nepotřebuje komentář preziddenta. A možná pochopí i mnohem víc. Třeba to, že legitimitu vládní trojkolkový slepenec už dávno ztratil. Jednak tím, že provedli podvod na svých voličích, protože zcela opustili svůj program a předvolební sliby. A taky politickou korupcí, kterou se uboze snaží vydávat za  "normální" věc.  V cvivilizovaných zemích by pouhý náznak takového jednání byl důvodem pro odstoupení takového výlupka. Pouze v našem bananistánu se najdou tupci, co s radostným hýkáním bezmyšlenkovitě odkývají cokoliv.

J. Kulheim 2.7.2013 14:16

Re: Ubohý blábol v Kalouskové žoldu.

Na politické korupci je socialismus postavený. Kdo slíbí voličům víc, ten je zvolený.

J. Holič 2.7.2013 15:02

Re: Ubohý blábol v Kalouskové žoldu.

"Podvod na voličích" je naprosto hloupá (eufemicky řečeno) fráze. Žádná z politických stran nikdy nedodržela 100 % svého programu. To, jestli je ten rozdíl relevantní a jak na to reagovat, je věc voličů a je jasně dáno, že poslanci mají 4 roky na předvedení toho co umí a voliči 4 roky na rozmyšlenou, co s tím udělají. Takže legitimita poslaneckých postů na míře držení se programu nezáleží. Mandát je dán výsledky voleb. Politická korupce (pokud máte na mysli obchod s Tluchořem a spol.) opět nikterak nemůže brát poslanci mandát a pravomoci s tím spojené. To má rozhodovat strana, parlament, nebo poslanec sám, případně voliči ve volbách. Navíc posouzení škodlivosti politických dohod tohoto typu není obecný a každý to vidí jinak - já například považuji správné, když mají politici možnost uzavřít dohodu, podle které politik škodící státu za miliardy ročně odejde škodit jinam, kde to stojí třeba už jen miliony ročně. A že zrovna Tluchoř škodič byl, o tom asi mnoho lidí pochybovat nebude. To, že v cizině politici ihned odstupují, je dáno tím, že voliči ve volbách obvykle reagují na to, co politici dělají a když odstoupí, zvýší si šance na zvolení po vyprchání kauzy a nepoškodí svojí stranu pro následující volby. U nás ale lidé k volbám nechodí a inkriminovaným politikům nezáleží ani na politické kariéře ani na jejich straně. Takže legitimitu ta vláda bude mít, dokud bude stát na výsledcích posledních voleb, tedy na zvolené sněmovně. Proto je třeba Rusnokova vláda nelegitimní a ta Němcové legitimní.

P. Vaněk 2.7.2013 15:31

Re: Ubohý blábol v Kalouskové žoldu.

To je ale blábol. Ono tady bylo nějaké referendum? Jak to víte, že většina nechce nechat Nečase dovládnout? To se říká u vás v hospodě? Blbější argumenty jsem neslyšel. 

J. Svoboda 2.7.2013 12:01

Ví pan Vašek, co to je pravice?

Pan Vašek by se rád tvářil jako pravičák. Jeho projev však vypadá jako projev pravověrného komunisty.Proč mluví o pravici, když by už konečně mohl vědět, že tady žádná pravice neexistuje?Snaží se protivit přírodním zákonům, jejichž součástí vztahy mezi lidmi konec konců jsou. Rozhodně nejsem zastánce socdem, ani levice obecně. Jen mi tady chybí ta pravice. Člověk s mozkem v hlavě by měl vědět, že jeho článek je pláčem nad rozlitým mlékem.Měl by vědět, že logickým důsledkem chyb jedné strany je to, že protistrana toho využije, což je legitimní postup v politice. Je rozhodně daleko přijatelnější, než tzv. "pravicový" obchod s trafikami. Měl by také vědět, že na tento obchod si soudní a inteligentní lidé udělají názor bez ohledu na Nečasovy a Kalouskovy kritiky a jejich hloupá tvrzení, že je potřeba zavřiít všechny politiky od roku 2003.Pokud se tzv. "pravicoví" politici chovají tak, jak se chovají, je scestné, kritizovat snahy levicových stran, toho využít. Je to přirozrné a v demokraciích je to tak naprosto všude. Pokud nám chce např. paní M. němcová vykládat, že o sviňárnách kolem ODS opravdu nevěděla, ať si tomu pan Vašek věří. Já tomu rozhodně nevěřím. Pan Vašek, pokud to myslí s pravicí opravdu dobře, by se měl ptát, případně odpovědět na otázky, jako například, proč pan Nečas vyhodil pana Fuksu, proč pan Nečas vyhodil a navic tak rychle pana Pospíšila. Po těchto eskapádech se pan Vašek diví, že se lidé chovají přirozeně a regulérně? Vůbec se mi nelíbí, že jak pan Vašek píše, to posílí moc pánů Sobotky a Filipa, ale rozhodně proto nechci Janouškovsky zavírat oči před nepravpstmi tzv. modré levice. Pokud pan Vašek chtěl pro pravici něco udělat, měl se ozývat už dávno, když se nepravosti děly. Bohužel je to tak, že tzv. pravice by měla uznat, že současné problémy si vyrobila sama a tomu podřídit všechno budoucí konání. Socdem, ani komunisté tyto problémy nezpůsobili a chová se nerozumně ten, kdo se je za toto přirozené a naprosto legitimní chování snaží kritizovat.

R. Gramblička 2.7.2013 13:39

Re: Ví pan Vašek, co to je pravice?

šmarjá, vy toho naděláte! Autor rozhodně nepíše jako komouš (na porovnáni zkuste texty soudruha zaorálka) a termín pravice používa v jeho relativním významu jako označení konzervativnější části našeho polit. spektra. Takže váš nářek je jaksi zbytečný. Pravice sensu stricto tady nebyla, není a hned tak nebude, pokud nepočítame pidistraničky typu SSO

J. Svoboda 2.7.2013 13:50

Re: Ví pan Vašek, co to je pravice?

Pane Grambličko, já nenaříkám. Jenom chci říci, že článek pana Vaška je nemístným nářkem a je minimálně úplně zbytečný.

Z. Švrček 2.7.2013 10:07

Ano, ano.

Mozkový trus socdem, nejspíše ruku v ruce společně s komunisty a SPOZ, již kráčí mohutnými kroky vstříc ideji, kterou dlouhodobě vyznávají: všeobecné dobro pro nás, pro pitomce, kteří si sami neumí poradit a proto nám je přinesou třeba proti naší slabé vůli. Za svoje uskutečněné představy oni rádi položí i naše životy. Tuto oběť ale ve jménu vyššího dobra rádi podstoupí.  

Již se na to divadlo nesmírně těším, bude to dokonalé s ideově spřízněnou EU za zády... A nejhorší na tom je, že to s největší pravděpodobností nějak moc jinak nedopadne :-( a přesto to bude teprve začátek).

Howgh.

J. Barto 2.7.2013 11:31

Re: Ano, ano.

Jelikož pane, přes polovina voličů, je proti EU a zároveň volí komunisty a socialisty, tak to máte trochu popletené.

Ale tak to v téhle zemi prostě je!!Zvolili jsme komunisty a pak hned hledali viníka, kdo za to může.

J. Svoboda 2.7.2013 12:35

Re: Ano, ano.

Ano pane Barto, tak nějak to pravděpodobně bude. Bohužel pro většinu lidí je snadnější kritizovat někoho jiného, než si zamést před vaastním porahem.

J. Svoboda 2.7.2013 12:31

Re: Ano, ano.

Vážený pane Švrčku, rozhodně se nechci zastávat socdem, ani levice obecně. Nezlobte se na mne, ale že jsme pitomci, o tom svědčí to, že tzv. pravici málokdo z těch, u kterých by se to předpolkádalo, oprávněně kritizuje. Česká politika mi připomíná klukovskou válku. Každý kritizuje jen protistranu, ale málokdo si dovolí kritizovat vlastní stranu. Pravdou však je, že kritika vlastní strany většinou vede k ostrakizaci, pokud je vůbec vyslyšena. Svědčí to o kvalitě našeho politického systému.

F. Michek 2.7.2013 9:51

Fakt dobrý!

Trocha legrace na začátku prázdnin mě osvěžila, díky pane autore. Taky jsem si stále říkal o čem to (nejenom ve vědeckém tanku ČSSD) stále dokola plkají - a ona je to vlastně legrace.

M. Urban 2.7.2013 13:29

Re: Fakt dobrý!

Občas se i stane, že někdo nechá ve fast foodu 190000 kč a uteče bez zaplacení.

V. Petrová 2.7.2013 9:19

Vláda demisi nepodala !!!

VLÁDĚ SE NAOPAK ZAČALO DAŘIT a proto musela rychle "od válu". Vláda začala sklízet ovoce za svá nepopulární rozhodnutí, mohla vytáhnout miliardy na pomoc postiženým povodní aniž by je chtěla hradit od občanů, jako při povodních minulých. A Nečas podal demisi jen podle první věty odstavce 1 článku 73 Ústavy, která zní: " Předseda vlády podává demisi do rukou přezidenta republiky. "  Teprve druhá věta říká: " Ostatní členové vlády podávají demisi do rukou prezidenta republikyprostřednictvím předsedy vlády. "  PROČ SI TOHO NIKDO NEVŠIMNUL ?

P. Zeman 2.7.2013 9:42

Re: Vláda demisi nepodala !!!

Možná všimli, ale chtějí to hezky zdramatizovat ;-). Budeme mít legální vládů bez premiéra a pak ještě jednu – srandovní, kterou si sestavil Miloš Akbar Zeman ze svého fan klubu. Bude to ještě zajímavé :-).

J. Blažek 2.7.2013 13:27

Re: Vláda demisi nepodala !!!

A až pak nastoupí zachránkyně, úřednice ze statistiky a neúspěšná knihkupně a zachrání republiku. Cha, cha, cháá ........

P. Vaněk 2.7.2013 15:38

Re: Vláda demisi nepodala !!!

Blažku, kam jsi to dotáhnul ty, že si děláš legraci z úspěšné ženy? Akorát tak do pr dele,že?

P. Götze 2.7.2013 9:50

Re: Vláda demisi nepodala !!!

Vy jste si nejak nevsiml, ze ti ministri bali sami od sebe. Nebo vy nam tady snad chcete tvrdit, ze jim tam nekdo drzi kver u hlavy?

M. Šejna 2.7.2013 8:45

dojemné, pane autore

Ta Vaše ironie vůči socanům by byla docela vtipná, kdybyste byl stejně ironický i Vůči těm Vašim oblíbencům napravo. Jedni z těch napravo si říkají občanští demokraté, ale na občana z vysoka kašlou, protože ho potřebují jen na volby a na placení daní. Ti druzí napravo se jmenují TOP09, což prý mělo znamenat Tradice-Odpovědnost-Prosperita. Zatím to ale vypadá na Tragédie-Oblbování-Pokles.

Na vládu socanů se těším. Nakonec i Rusnokova vláda je vládou socanů. Ta budoucí socialistická vláda bude nejspíš směsicí ČSSD a Zemanových socanů. Proč by ne? Aspoň ekonomika konečně zas poroste. Pravicoví ideologové totiž mnoho let razí toto pravidlo: "Pokud ekonomika roste, pak díky pravicové vládě, nebo navzdory levicové vládě. Pokud ekonomika klesá, pak díky levicové vládě, ale navzdory pravicové vládě." Toto pravidlo pravicových ideologů ukazuje, že po celou dobu existence ČR se nám ekonomika vyvíjela navzdory všem vládám. Pro obyvatele ČR pak je samozřejmě výhodnější, když se ekonomika vyvíjí navzdory vládě levicové.