24.4.2024 | Svátek má Jiří


POLITIKA: Blbákov

8.9.2015

Tak by se podle mého názoru měla jmenovat tato zem.

Zase nám budou odborníci reformovat školství. Když jsem tak zaslechl, kterak má být možno vysokoškolsky studovat bez maturity... No, hlavně že všichni budou mít akademické tituly. Konec konců umět slušně číst a psát v mateřském jazyku začíná už být v dnešní době jevem málo obvyklým. Také se mluví o tzv. mistrovských zkouškách u technických oborů. Nic proti tomu. Naše jedinečná a nenapodobitelná Česká televize tuto zprávu ihned vtipně uzavřela střihem na soustružícího mladíka, který si liboval, že je to fajn a že po dvou létech praxe bude moci jít do ciziny. Takových bude samozřejmě mnoho a této zemi určitě hodně pomohou. Co také jiného čekat, když mnozí naši úhlavní přátelé z EU platí za stejnou práci násobek zdejší mzdy.

Tak mi iluze o tom, jak se životní úrovní přiblížíme těm bohatším, připadá čím dál pitomější a zdráhám se uvěřit, že ji dosud někdo bere vážně.

Ti, kteří se u nás za peníze zdejších daňových poplatníků něco naučili a jsou v oboru dobří, odcházejí (za vyšší plat) vytvářet zisk k těm bohatším, kteří také vlastní téměř polovinu našeho průmyslu a zisk plyne rovněž jim.

I když značně zjednodušuji, princip takový je a bylo by dobré si rychle uvědomit, že tohle nemůže dobře dopadnout. Pro nás.

Jako náhradu zřejmě dostaneme příděl vesměs nezaměstnatelných uprchlíků. To, že se pan Sobotka poněkud zdráhá, jsou pouze rituální tanečky pro domácí publikum. Vsadím jakoukoliv částku, že nakonec prohlásí, že dávku určenou Bruselem přijmeme, ovšem „ z vlastní vůle“!

Pan Babiš, který „není ve střetu zájmů“ a prosadil dotace dle svých přání, předhodí nám, důchodcům, tvořícím značnou část voličů, před vánoci šest stovek a bude opět miláčkem národa.

A dál na nás veškerá vrchnost, Bruselem počínaje, bude chrlit nové a nové předpisy, směrnice, nařízení, zákazy a příkazy. Čím dál zbytečnější a hloupější. Podstatný problém, tedy nové stěhování národů, nikdo neřeší a řešit nebude. Ti hloupější (nebo zaplacení?) nám dokonce tvrdí, že imigranti jsou pro nás přínosem! Nikdo nezkoumá, kterak tato vlna uprchlíků vznikla. Anebo zkoumá, ovšem výstupy nesmíme znát, což je pravděpodobnější. Elementární logika napovídá, že to nevzniklo jen tak, samo od sebe. A neprobíhá to dál samo od sebe. Před časem jsem slyšel na „veřejnoprávním“ Radiožurnálu blábol jakési dámy o tom, jak v Německu vítají imigranty a dvacetiletý mladík si stěžuje, že cesta do Německa jej stála 8000 eur, tedy cca 200 000 Kč. Tu nanynku samozřejmě nikterak nenapadlo se ptát, kde takovou částku, jejíž vydání by bylo nejméně pro polovinu českých rodin problémem, získal. Nadšeně však vyprávěla o tom, že dotyčný má skvělé sousedy v bytě, který mu v Německu přidělili, a hodný soused mu opravuje kolo. O tom, že by pracoval, ani zmínka.

Nejsem závistivý nebo nepřející. Nejsem bohatý, ani chudý. Do sedmdesáti let jsem žil ze své práce a platil daně. Nyní žiji z důchodu a není to žádná sláva, leč nestěžuji si. Přispívám čas od času na různé dobročinné akce – dle svých možností a dle své vůle.

Aby mi někdo (ještě k tomu z ciziny) nařizoval, že musím část toho, co jsem celý život svou prací budoval pro své potomky,poskytnout povinně někomu odjinud, jehož problémy jsem nezpůsobil, říkám ne!!!

Pokud mne k tomu někdo chce nutit, nechť si laskavě nebere do úst pojmy jako demokracie či lidská práva! Chce mne totiž o tato má práva připravit!

Zmíním ještě zklamání z politiky mých dříve obdivovaných USA. Vzpomeňme si prosím – za prezidenta George Bushe staršího vyháněli Američané Saddáma z Kuvajtu. A ve chvíli, kdy generál Schwarzkopf, zveřejnil, že má Saddáma „na lopatě“, pan prezident zastavil vojenské operace. Země zůstala stabilní a zbytečně neumírali lidé. Bush mladší rozvrátil Irák a o Obamovi raději nemluvit.

Jen tiše doufám, že tlupa nebezpečných dobrodruhů bez přemýšlení akceptujících politiku USA opravdu nevyvolá válku s Ruskem. Zbrojní sklady jsou plné a výzbroj je nutno neustále inovovat! A takhle drahá technika se přece nedává do šrotu! To je motiv jako zvon.

Ne, nestěžuji si, žije se mi celkem dobře, ale směr vývoje se mi vůbec nelíbí. Jak už jsem jednou psal, za kecy se zatím nezavírá, ale už se začíná.

A tak si myslím, že název Blbákov by byl pro mou vlast celkem příhodný.