29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Bez skutečné solidarity krizi nepřekonáme

Odlišnost pravicové a levicové politiky je pro mnoho lidí v době prosperity a poměrné hojnosti mnohdy zanedbatelná a málo vnímatelná. Jinak je tomu v době krize a hospodářské recese, kterou již třetí rok prožíváme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kadeřábek 12.10.2011 17:43

Jsem rád, že autor uvedl výsledek progrese

t.j. 1,5 miliardy. Je to částka za kterou ŘSD postaví 1,5 km dálnice a přibližně se rovná jedné tisícině našeho rozpočtu. Tedy nás to nevytrhne a jen donutíme některé bohatší, aby své daně odevzdávali v jiné zemi tak jak se to hojně děje s firemními.

P. Urban 12.10.2011 19:11

Re: Jsem rád, že autor uvedl výsledek progrese

Je-li tomu tak, pak nás nevytrhne ani to, když ti bohatí budou platit daně jinde. Přeju jim hodně štěstí.

Z. Bureš 12.10.2011 15:05

Rozumím Bublo . . . rozumím . . . . .

. . . . . bohatým brát - a chudým dávat !

To už tu Bublo ale bylo !!! Daleko lepší je . . . . jak to udělal váš mašinfíra - kázat vodu . . . . a chlastat božolé . . . . . . .

Vy sociál-bolševici . . . . . . vy jste Bublo ti poslední, kteří by nám měli radit !!!! Zlatej Pepek Vyskoč . . . . . . s ním byla alespoň pr*el - a navíc: NEKRADL !!!

R. Gramblička 12.10.2011 14:04

Bublan zas jen bublá

Bubli, bubla, bubli blub......

R. Langer 12.10.2011 10:42

Autore,

to fakt myslíte vážně? 8-o

J. Štrobl 12.10.2011 9:37

I kdyby páter vyklouz citoval deset papežů,

stejně mu nevěřím ani slovo. Bublan byl sice jednou solidární a to s Paroubkem, když mlátili mládež na CzechTeku. Jinak tihle socani chtějí být náramně solidární, ale vždycky jen za cizí peníze. Tedy lépe řečeno za peníze nás všech. Oni přece žádné peníze nemají, stranickou pokladnu prošustrovali a tak by to dopadlo i státem, kdyby se dostali k moci. To bychom pak všichni zaplatili i jejich dluhy.

S. Ševeček 12.10.2011 12:05

Re: I kdyby páter vyklouz citoval deset papežů,

Ano, solidoriti sosákům.

J. Hejna 12.10.2011 8:38

Smutné čtení,

ukazující, že i vzdělaný člověk může být hloupý.

Až jde mráz po zádech.

R. Langer 12.10.2011 10:45

Re: Smutné čtení,

On není hloupý, on je to zlý a závistivý sobec!

P. Urban 12.10.2011 19:11

Vzdělaný člověk může být hloupý

Teď ještě napsat, proč

J. Schwarz 12.10.2011 8:27

Tak se ptám, Františku,

když už jste všichni takoví milí, hodní, empatičtí a solidární - co vám brání být solidární napřed sami se sebou a nevnucovat svou verzi solidarity násilně jiným? Co má se solidaritou společného, jestli někoho "nesolidárního" násilím k solidaritě přinutíte? proč vám nepřipadají jako "nespravedlivé" příjmy sportovců, herců, zpěváků a jiných "showmanů", zato zisky farmaceutických firem jsou "nemravné"? A mezi sociálními demokraty podnikatelé nejsou? Pokud jsou, poskytují už dnes pracujícím to, o co sociální demokracie "bojuje"? Je nezaměstnanost - proč nedá sociální demokrat práci soc. demokratovi, když je to tak jednoduché a nezaměstnanost je "kapitalistickým zlem". Vaše výrobky by mohli kupovat třeba němečtí zelení, europoslanci a italští komunisté. Levičáků je v Evropě přes 50% a mohli by si vytvořit vlastní, oddělenou, naprosto samostatnou ekonomiku, plnou solidarity. jenže to byste se asi za pár let pozabíjeli, ze saA nakonec co vy sám, Františku? To žvanění o solidaritě vás docela slušně živí, což? A ta patetická slova o krizi a chudobě - málem by jeden uvěřil, že umírat hladem a nemít na kaviár k snídani je stejným druhem "nesnesitelné chudoby". Jak to jen dokážete přesvědčit vcelku blahobytného člověka že je vlastně žebrákem, že tlače před sebou narvaný vozík ze supermarketu má se hůř než před 40-ti lety? Vaše solidarita je podvod. Výroba chudáků je váš byznys plán. Chudáků, kteří sice mají byt, auto a denně chodí do hospody probírat jak jsou na tom zle. Jací to vzdělanci nemají práci? Možná takoví jako vy - mimo politiku se neuplatní, nikdo o jejich "vzdělání" nemá zájem. Pokud si nevyrobí vděčné klienty, jako vy. Z potenciálně spokojených lidí uděláte frustrované vzteklé trosky, které nemyslí na nic jiného než na své "ožebračování" a volí vás, abyste to těm "vykořisťovatelům" osolili. Proč nepodnikáte a nedáte jim lepší práci? Protože nic jiného než rozeštvávat, s úsměškem svatého Františka v ksichtě, nedovedete. Howgh.

R. Gramblička 12.10.2011 14:05

Re: Tak se ptám, Františku,

Schwarzi, zase perfektní reakce. Souhlas se vším

J. Kanioková 12.10.2011 14:50

Skvěle napsáno..díky

J. Urban 12.10.2011 8:08

Slyšeli jsme socialistické slovo Boží. Ámen!

J. Urban 12.10.2011 8:14

Re: Slyšeli jsme socialistické slovo Boží. Ámen!

Ale to že bohatých je stále méně, střední vrstva se umenšuje a chudých je stále více - to je pravda. Ovšem je to váš - socialistů - trumf a zásluha! Vy - levičáci z čssd a ods - jste největšími likvidátory střední třídy! Uvalováním daní, zvyšováním poplatků a administrativními překážkami bráníte lidem v práci a podnikání a uvalujete je do stále větší závislosti na státu. Proklamovanou "sociální spravedlností" lidi jen demotivujete - a pak klidně odpustíte mnohamilionové dluhy spřízněnému hoteliérovi.

M. Šejna 12.10.2011 9:26

Spřízněný hotelier

Spřízněnému hoteliérovi nebyla odpuštěna daň. Spřízněnému hotelierovi byla v rozporu se zákonem doměřena daň. On se odvolal a ministr financí uznal, že doměření daně bylo protizákonné. Tento postup Sobotky potvrdil kupodivu i ministr Kalousek, který poté, co převzal po Sobotkovi ninisterstvo, prohlásil, že by postupoval stejně.

F. Eliáš 12.10.2011 8:07

Ach ti socialisté

Oni se skutečně domnívají, že progresívní daní získají nějaký peníz do rozpočtu? Jedině kdyby vytvořili zákon, že firmy musí mít svá sídla v zemích, kde pracují jejich dělníci, jinak jim všichni utečou do daňových rájů.

M. Šejna 12.10.2011 9:21

Ach ten Eliáš

Eliáš ještě nezjistil, že progresivní daň se týká fyzických osob a nikoli firem. Právnické osoby (tedy firmy) měly v ČR vždy daň rovnou, a to už od dob premiéra Klause, pak i za socanů, kteří tuto rovnou firemní daň dost výrazně snížili.

Zaměstnanci, nebo OSVČ jaksi do daňových rájů uteci nemohou.

J. Kunes 12.10.2011 23:54

zamestananci utect nemuzou :-)

Tak to jste me pane Sejno fakt pobavil. Bezte se zeptat to Nemecka, kde pracuji jejich lekari.

A. Bocek 12.10.2011 7:41

Každé takové prohlášení ,

je zatíženo závistí a sobectvím . Všichni v okolí chtějí zdanit vždy jen ty příjmy,  na které sami nedosáhli.

J. Šimek 12.10.2011 7:22

Možná je progresivní daň v některých západních zemích vyšší, ale

je v nich taky školství (minimálně vysoké) a zdravotnictví "zadarmo", což je váš ideologický trumf ? Není. Takže morální apel je to pěkný, ale v souhrnu vaší praktické politiky je to jen slohové cvičení.

T. Pansky 12.10.2011 6:55

Ukazka zneuziti slova "solidarita". Trochu zavzpominejme: CSSD byla ...

... schopna zvysovat statni dluh rekordnim tempem v dobe, kdy HDP rostlo vysokym procentem. Ted chce CSSD progresivne danit za ucelem "solidarity". Jak zvracene !!! K tomu autor pouzil (zneucil) papezova slova o solidarite. Absolutne pochybuji o tom, ze Jan Pavel II. mel na mysli solidaritu = zvysovani dani, jak nam ji autor predzvykal. CSSD dokazala pouze jedine a to, jak penize rozfofrovat. A co takhle: rovne dane + odbouravani ruznych vyhod pro ruzne skupiny = snizovani administrativni zateze. Nizke dane = davani moznosti lidi si vice vydelat, investovat, dobrovolne se rozhodovat, co je a co neni ucelne vynalozene. Stat tohle nedokaze a socialiste to nedokazou pochopit. top0625top@live.com