16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Becherovka, koks a prachy

Z líhně finančníkovy skupiny Patria vyšli talentovaní ekonomové jako Zdeněk Tůma, kteří následně udělali slušnou kariéru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Matuška 6.8.2012 12:32

Pozornosti čtenářů by neměla uniknout role Knížete...

"Překvapivý byl i vítěz. Firma Value Bill, která Becherovku získala, totiž nesplňovala podmínky výběrového řízení. Naopak podle vyhodnocení předložila nejslabší podnikatelský záměr a nenabídla ani nejvyšší cenu...

Value Bill měla i z tohoto pohledu zajímavé majetkové složení. Vedle čtyřicetiprocentního podílu francouzského nápojového gigantu Pernod Ricard tam vlastnila dalších čtyřicet procent Bakalova Patria a DVACET PROCENT dnešní ministr zahraničí Karel Schwarzenberg z TOP 09."

Jak jde o peníze, nezná bratra, i když se tváří jako velký altruista. Dobrý kandidát na prezidenta. Bunga bunga!

J. Matuška 6.8.2012 12:42

Ani tohle by nemělo zapadnout...

"Bez vlivu přestává politická strana existovat a je pouze skautskou klubovnou." Po přečtení takového článku mě pomalu opouští můj pro stranický zápal. Ale když už jsem volil tu partaj dvacet let? Ať se do hrobu   dostanu jako pomýlený a nebo vědoucí, všechno je marnost. A navíc všechno je to jinak, že. /Ale článek se Páralovi povedl, všechna čest./

V. Venc 6.8.2012 11:15

Stačí jenom ty prachy

Výborný a poučný článek, dobře dokresluje systém a funkci politického vlivu ve společnosti.

Podle článku je třeba nahlížet na mnohé privatizační praktiky (nejen p. Koženého a jeho fondů) jinak!

Ad Reček

Podle mého, Vaše argumentace je na vodě, pouhým přáním. Je třeba uznat, že éra dnešních "kmotrů" sahá mnohem dál a hlouběji, a že čelní politici z KDU-ČSL tam společně se socialisty patřili!

Článek dobře informuje, jakými cestami se politické rozhodování děje, včera i dnes. Samozřejmě, že je tomu tak nejen u nás! Bez vlivu přestává politická strana existovat a je pouze skautskou klubovnou.

J. Boleslav 6.8.2012 12:45

Re: Stačí jenom ty prachy

Je jasné, že všichni současní miliardáři či multimilionáři museli a musí se stranami u moci spolupracovat, ať si teď říkají, co chtějí.

P. Kolář 6.8.2012 7:06

Je zajímavé s jakou

setrvačností se v takových případech setkáváme se stejnými jmény.Gross,Sobotka,Lux,Ruml a podobní neúplatní bojovníci proti korupci,politici s čistýma rukama,kteří by přece nikdy nic neukradli,protože to přece křesťani nedělají.Měli bychom si jejich jména pořád připomínat,protože až na vyjímky se jedná o ty samé lidi,které pořád dokola volíme a za sliby šťastné budoucnosti jim pěkně po křesťansku odpouštíme jejich hříchy.Někdy mám dojem,že jsme ztratili rozum při tom zvonění s klíči.

V. Hajková 6.8.2012 7:53

Re: Je zajímavé s jakou

Pane  Kolář-   o  tomto   největším  tunelu   ČSSD-   na   kterém  se  podílel   především   SOBOTKA   s   GROSSEM  ,  tu  již  píši  několik  let!   Přičtěte   k  tomu   i   kauzu   MUS-  GRIPENY-   pozemky  v  Praze  /ZGARBA/ kterou  má  na  hrbu   též   ČSSD-    a  sečtěte   uniky   peněz    v  kauzách   Open  kart-   Blanka-  IZIP-  CASSA  -   PromoPro-  a  nedostanete  se  ani   na  1/5    všech   zlodějin  -   ČSSD!   Přesto   mají   SOCANI   tu  drzost   kvičet   jak   byla  a  je  jejich    politika   křištalově   čistá!    Přesto   jsou   lidé    v  naší  zemi,   kteří  za  tou    sebrankou    z  ALTNERÁKU   jdou  jak  tupé   ovce!  

E. Došlík 6.8.2012 8:28

Re: Je zajímavé s jakou

Hájková, jak vidno asi vaše snídaně nestála za nic. Sebrankou jsou všechny strany s poslanci a senátory, všem se roztéká máslo na hlavě, je třeba se dívat na události střízlivým pohledem, a to v širokém obzoru, a ne jako vy, hledíte jen na to co se vám hodí do krámu. Mezi tu sebranku patříte i vy !!!

V. Hajková 6.8.2012 8:37

Re: Je zajímavé s jakou

Zavřete    zobák   -  komouši!   Umíte   jen  pindat   hovadiny!   To   jsou  skutečně   argumenty   k  mým    konkrétním   faktum!    v  ČEM  NEMÁM  PRAVDU   -  napsat   chudáčku   neumíte!

E. Došlík 6.8.2012 10:03

Re: Je zajímavé s jakou

Hájková, svými vulgárním výrazy se zařazujete opravdu do kategorie pavláčové drbny. Jasně jsem vám napsal, že, a to si přečtěte znovu! Tak mi tady nespílejte, a pozametejte si před vašim lázeňským prahem . . .

J. Slanina 6.8.2012 10:52

Re: Je zajímavé s jakou

Re: Ale stejně bylo za socíku líp:

Autor: E. Došlík Datum: 03.08.2012 22:03

Pane Procházka, nechci být sprostý, ale vy jste obyčejný vyučený kokkot.

V. Hajková 6.8.2012 16:50

Re: Je zajímavé s jakou

Tak   to    je  pěkné-   koukám,  že  by  si   Došlík   měl   zamest  před  svým   """NELÁZENSKÝM  BYTEM"    :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 

E. Došlík 6.8.2012 17:24

Re: Je zajímavé s jakou

Hájková, my normální lidé se díváme a ne koukáme, zamest píšeme zamést, """"NELAZENSKÝM BYTEM" píšeme

" NELÁZEŇSKÝM BYTEM ", je vidět, že vám už dochází i spisovná čeština, a zároveň i síla . . .

V. Hajková 6.8.2012 19:08

Re: Je zajímavé s jakou

haf-  haf-   čoklíku   :)))))))))))))))))))))))

E. Došlík 6.8.2012 20:12

Re: Je zajímavé s jakou

Hájková, můj trpasličí,králičí, dlouhosrstý jezevčík, černý s hnědým pálením měl daleko větší inteligenci než vy.

A. Reček 6.8.2012 8:34

Re: Je zajímavé s jakou

Autor byl, nevím zda ještě je, velký příznivec ODS a ostatní tehdejší partaje dodnes jsou pro něj póvl.  Jen upřesním, že v r.2002 po volbách nebylo možno s ODS pod Klausovým vedením spolupracovat, proto vznikla nová koalice pod Špidlovým vedením.  Že její výsledky byly pak jiné, zvláště po hádkách v ČSSD a odstranění Špidly, než původně měly být je už věc jiná. 

V. Hajková 6.8.2012 8:40

Re: Je zajímavé s jakou

Co  má   společné   s  uváděnými   fakty-  zda  byl   p.  Páral    příznivcem    ODS  ??

J. Boleslav 6.8.2012 12:43

Re: Je zajímavé s jakou

Možná že nebylo ani tak možno jako k tomu nebyla ze strany čtyřkoalice žádná chuť. Následky potom byly dost tragické.