19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Baxa - nový kandidát na prezidenta?

Bývalý předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa cítí „velké zklamání“ z činnosti prezidenta Miloše Zemana a jeho kanceláře. Zeman mu navrhoval, jak by měla rozhodnutí v některých kauzách vypadat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 21.1.2019 16:25

O naší justici si nemyslím nic moc dobrého

Postkomunistická justice? Každý šestý současný žalobce byl členem KSČ - https://eurozpravy.cz/domaci/politika/245213-postkomunisticka-justice-kazdy-sesty-soucasny-zalobce-byl-clenem-ksc/

J. Kanioková 21.1.2019 16:44

Re: O naší justici si nemyslím nic moc dobrého

Pavel Kučera: Nezávislost státního zastupitelství? Nezávislé jsou jen a jen soudy. - http://www.ceska-justice.cz/2014/08/pavel-kucera-nezavislost-statniho-zastupitelstvi-nezavisle-jsou-jen-a-jen-soudy/

Zneužívání moci ve státním zastupitelství - http://blog.aktualne.cz/blogy/zdenk-koudelka.php?itemid=27671

Hrad podle Baxy tlačí na justici, část opozice o tom chce jednat - http://www.ceska-justice.cz/2019/01/hrad-podle-baxy-tlaci-na-justici-cast-opozice-o-tom-chce-jednat/

P. Zinga 21.1.2019 11:35

Přesný ...

„Nejsem si ale jistý, zda pan dr. Baxa svým zařazením se do frontálního útoku všech proti prezidentovi republiky nestojí na nesprávné straně bojových linií. Možná až uvidí, s kým vlastně sdílí svou kritiku, bude překvapený. Anebo, snad od okamžiku rozhodnutí české justice podílet se na zahraniční politice ČR alespoň tím, jak se sjednotila proti soudním reformám v Polsku a jednala tak trochu na vlastní pěst, je sebevědomí některých ctihodností tak velké, že jim za to stojí hádat se s prezidentem,“ (Ukradeno z PL)..

L. Novák 21.1.2019 15:33

Re: Peter Zinga

Tak to tam zase běžte (z)vrátit...

P. Lenc 21.1.2019 10:42

Ani jednomu

nevěřím.Problém je jeden.Zatímco, i když obtížně je Zeman odvolatelný, nemluvě o tom že za dva roky skončí, tak soudci, potažmo celá naše justice se stává naprosto nedůvěryhodnou s tím, že soudce nebo st. zástupce je v podstatě celoživotně takřka neodvolatelný.

Š. Hašek 21.1.2019 21:02

Re: Ani jednomu

Jak je možné, že o hovoru s presidentem (za zavřenými dveřmi) referuje ta nula způsobem drbajících ojetých štětek ráno (po šichtě) u absintu??? Inu, protože je to nula.

P. Kubáč 21.1.2019 9:48

Ani ryba ani rak

Myslím že JUDr. Baxa je jenom o něco málo méně neprůhledný než Prof. Drahoš. Tedy s mohutnou dopomocí "kulturní fronty" a ve šťastné shodě okolností by byl schopen protlačit se do druhého kola, ale pak bude babinám z vesnice těžko vysvětlovat proč jej volit.

Š. Hašek 21.1.2019 9:55

Re: Ani ryba ani rak

Zde pozor. Značný rozdíl.

Baxa může být nebezpečným křivákem, který toho "dost ví". Drahoš je nastrčenou figurou, která se jen "zeptá" (směrem štrasbrusel), jak má hlasovat.

J. Jelínek 21.1.2019 10:02

Re: Ani ryba ani rak

Tak pozor soudruhu! Chceš snad říct, že na soudruhy nějakej Baxa může něco vědět, soudruhu? To by si soudruhu mohli soudruzi vyložit i takňák po soudružsku!

V. Čermák 21.1.2019 13:40

Re: Ani ryba ani rak

No ano, ve vaší oboře si všichni tak nějak posoudružsku Tykáte, to už víme....

L. Novák 21.1.2019 15:26

Re: Ani ryba ani rak

Babišova StBácká parta už je tady...

Š. Hašek 21.1.2019 21:21

Re: Ani ryba ani rak

Já tu nejsem. Volil jsem jinak.

Co tam máte dál?

L. Novák 21.1.2019 21:24

Re: Ani ryba ani rak

Na ty vaše žvásty nic.

Š. Hašek 21.1.2019 9:47

Baxa vykecává debaty mezi čtyřma očima!

A už bych konečně udělat pořádek v tom, že se politici sejdou, poklábosí. Jeden bude "pátečně v Lánech" komentovat druhého, řekne se názor .......

Politici se nadále budou scházet pod dozorem Taberyho z Respektu, on zhodnotí, zda je to diskuse nebo velezrada ....... Nahraje se to, všechno!!! A Moravec s Norou budou veřejnotribunálem.

Pokud právník Baxa udělá z běžného rozhovoru "nátlak až s hrozbou vězení", je to jeho osobností problém. Poradím mu, utíkejte s tím do brusele, do Haagu! Baxa je právníčkem typu "rozvodový sběratel drbů".

J. Kozák 21.1.2019 11:48

Re: Baxa vykecává debaty mezi čtyřma očima!

Gratuluju, tenhle skvost byl určitě psaný s výrazem drcené sochy Klementa Gottwalda v ksichtě .. :-)))

P. Zinga 21.1.2019 9:33

Jedno je jisté:

Baxa můj kandidát určitě nebude.

Š. Hašek 21.1.2019 9:47

Re: Jedno je jisté:

Připojuji se.

P. Lenc 21.1.2019 10:37

Re: Jedno je jisté:

Ani můj.

J. Svoboda 21.1.2019 12:54

Re: Jedno je jisté:

Ze tří nebo čtyř zahořklých pologramotných penzistů na NP diskusním fóru se pan Baxa určitě podělá a bude nosit plíny, jako Zeman když uviděl opravdová ňadra krásné ženy... :-DDD

P. Lenc 21.1.2019 13:34

Re: Jedno je jisté:

Těší mně, že z maxigramotného nepenzisty bude pan Baxa u vytržení.

S. Netzer 21.1.2019 14:44

Re: Jedno je jisté:

Antonym slova "pologramotný" není "maxigramotný", nýbrž gramotný, pologramotný důchodče.

R. Sorge 21.1.2019 14:58

Re: Jedno je jisté:

... antonymum, pologramotná důchodkyně ...

Š. Hašek 21.1.2019 20:58

Re: Jedno je jisté:

Milý plnogramotný kolego Svobodo,

faktem je, že jsem byl ze třetí vyhozen pro pologramotnost. Jako penzista aspoň nikam starobně nedocházím, jak mnozí okolo.

Pan Baxa se nepodělá, drzouni, kteří neudrží jazyk za zuby a všechno vyslepičí staré/televizi, mají velice drzé čelo.

Vy nosíte plíny a hovoříte o ňadrech s presidentem republiky? Tiše závidím.

Baví Vás opilecké nadávání???

K. Janyška 21.1.2019 9:24

I já cítím až biologický odpor proti levičákovi,

propagátorovi jakéhosi demokratického socialismu, tedy zločinu proti lidskosti na druhou, Zemanovi. Vy bezskrupulózní kobliháři ne. Vy dokonce milujate zločince až hrdelní...Dzp.

P. Zinga 21.1.2019 9:18

President má právo

vyjádřit se k činnosti justice. Jako já nebo i vy.

Baxa není žádné lilium, on je spoluodpovědný za prasárny, umožňující podvádět stát. Spolu se svými kolegy ze Správního soudu.Pod rouškou "lidských práv" na soukromí.

Klaus měl pravdu, když varoval před "soudcokracií": důsledky lze vidět všude kolem, od zdola až po Evropský soudní dvůr. Proto tolik řevu o "nezávislosti" justice: nezávislosti na demokraticky volených orgánech, ale závislosti na "nevolených" (Soroš a spol).

Š. Hašek 21.1.2019 10:01

Re: President má právo

Všichni budou/musí mlčet .....

Říci cokoliv smí jen autorizovaní demokratičtí demokraté, ........ možná i autorizovaní Mirkové Dušínové.

Říci něco někomu bez televize a nahrávání - VELEZRADA. Já se nedávno sešel s naší senátorkou, zpětně si říkám, jestli jsem jí neovlivňoval názorem/požadavkem svým a občanů. Jestli mě teď nedá projednat Baxou .......

K. Salajka 21.1.2019 9:15

o ústavu jde

Je zbytečné spekulovat, oč jde Baxovi. Protože to, oč běží, je jediná otázka. Jsou fakta, která sděluje, pravdivá nebo nepravdivá?. Pro pravdivost svědčí osobnost soudce ale i osobnost Miloše Zemana. Tvrzení má logiku a souzní s tím co o vystupování a jednání obou je obecně známé. Prezident pravdivost sdělení nepopírá, jenom věc dezinterpretuje jako nezávazný pracovní potlach. Až dosud jednal prezident proti duchu ústavy, když ignoroval rozhodnutí akademických sborů při volbě profesorů, uděloval řády české republiky kašparům a obklopil se spolupracovníky, kteří nesplňují ústavou předpokládané požadavky. (Nelze přece přijmout presumpci neviny u osoby, která několik let nedokáže předložit osvědčení o bezúhonnosti).

Ovlivňování soudců je už přímé porušení ústavy!!!

Pokud obhájci Zemanova chování namítají že sdělení od Baxy přišlo opožděně / obhájcem je tu i státní zástupce Zeman/, lze připomenout, že také mnoho žen oznámí znásilnění, až když se opakuje.

Z vlastní zkušenosti advokátního koncipienta /80. léta/ mohu potvrdit, že telefonní právo skutečně existovalo. Věc probíhala tak, že se někdo z ÚV zeptal soudce, jak si vlastně ta věc stojí. Už projevení zájmu stačilo k překvapivému úspěchu obhajoby.

Bez ironie je mi docela líto Ovčáčka, protože ve skutečnosti asi není hloupý. Nemůžeme ale ze sebe dělat idioty i my, kteří za to nejsme placení

P. Zinga 21.1.2019 9:28

Re: o ústavu jde

Vyslovujete domněnky. Jako advokát byste měl vědět, co si o tom myslí např. Ústavní soud: vytvářet z domněnek "fakta" a z těchto "faktů" vytvářet důkazy je nepřípustné.

Vaše představa o protiústavním jednání by byla směšná, kdyby nebyla idiotsky nebezpečná.

Jak to řekl Bismarck: Ani největší vesnický hlupák nedokáže říct takové pitomosti, jako ideologicky zblblý intelektuál.

Předpokládám, co předpokládám, jsem si jist, že se za intelektuála považujete.

Dokazujete, že Bismarck měl pravdu.

M. Valenta 21.1.2019 9:46

Re: o ústavu jde

Je to jednoduché, buďto vnímám co Zeman činí i se všemi důsledky pro stát nebo to v zájmu čehosi přehlížím.

P. Zinga 21.1.2019 11:36

Re: o ústavu jde

Dojmy a pojmy jedno jest...