29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kún 11.5.2011 16:58

Jste pokrytec, pane Pacnere

Pane Pacnere, sledovat  jiné občany - mezi nimi i politiky - je už holt úděl sledovacích agentur. Daleko významnější je, kdo si to sledování objednal. A ejhle - ona si to sledování objednala a zaplatila ta podle Vás nejdemokratičtější strana - ODS! To Vám nevadí, jaké praktiky sem ODS zavádí?

Vůbec je k podivení, jak se dnes angažujete v politice. Za bývalého režimu jste chrlil jeden oslavný článek na ruskou kosmanautiku za druhým, jednu patetickou knihu o úspěchů SSSR za druhou. No, převlékači kabátů byli, jsou a budou. Tak do toho, pane Pacnere!

A ještě poznámka: O tom "podnikateském záměru" strany VV dostat se pomocí politického vlivu a přes posty politiků k zakázkám státu a tím k lizu, hovořil dávno před "objevem" MFDnes hejtman a poslanec za ČSSD Rath. - Pamatujete se? - Bárta  tehdy, ve snaze odvést od této pro něj tak nepříjemné interpelace pozornost, vypukl v uměle hurónský - či lépe v křečovitý - smích, a za souhlasného potlesku pravicových poslanců Ratha skutečně  umlčel. - Kde jste tenkrát, pane Pacnere, byl? - Neposmíval jste se tehdy Dr, Rathovi i Vy, jk mu to Barták nandal?

K. Loucký 11.5.2011 16:16

Od pana Pacnera tentokrát velké zklamání

Pozoruhodná slátanina, silná tvrzení bez důkazů, případně si odporující.

Jestliže "Bártův podnikatelský záměr z podzimu 2008 zkrachoval" - tak proč je mu nyní předhazován jako nejtěžší vina, a dokonce "dosud nejtěžší útok na demokracii u nás"? Může autor doložit jedinou veřejnou zakázku, kterou Bárta (resp. ABL) získal poté, co aktivně vstoupil do politiky ("největší šrám")?

Jestliže "hříchů je mnohem víc, předně špehování politiků ODS": patrně si autor myslí, že politik ODS je něco víc než normální občan, takže špehován být nesmí, nebo se domnívá, že legálně fungující detektivní agentura dělá něco jiného, než "špehování", třeba by měla péct rohlíky? A to, kdo si službu této agentury objednal, už autora nezajímá vůbec (v tom ovšem není sám).

Je "naprosto nepřípustné, aby VV požadovaly odchod ministrů... kterým zatím nikdo nějaké korupční jednání neprokázal" - a Bártovi snad prokázal? Atd. atd.

Takže se vrací klasická otázka - z blbosti, nebo za cizí peníze?

J. Kadeřábek 11.5.2011 12:42

Vy mě při vší úctě autore

připadáte jako protijaderní aktivisté, kterým Vadí nový Temelín a nevadí staré Dukovany. Bárta a ABL je stará písnička. Nikomu nevadí Kubice a jeho firma stejného zaměření jako ABL. To, že do politiky lezou jen Ti co  chtějí moc a provize ze státních zakázek je stejně alarmující jako vaše vrtění Bártou. Stačí připomenout dva základní velkotunely. Fotovoltaika v režii socánků a Dalíkovy Pandury probírané aktuálně. Na Bártu kromě pomluv nic konkrétního nemáte.

P. Čech 11.5.2011 10:30

Nevím proč

Nevím čemu se zdejší přispěvatelé stále diví. Propojení ekonomické a politické moci existuje a projevuje se všude ve světě a to nezávisle na tom, zda se jedná o státy monarchistické, diktátorské či t. zv. demokratické. Projevuje se všude tam, kde někdo vládne a tudíž tvoří politiku. Politika je s ekonomikou propojena, ať se nám to líbí či nelíbí. Existuje však možnost, jak toto propojení narušit a minimalizovat, ovšem pouze ve státě, který se blíží skutečné demokracii. Nástrojem pro toto je obecné referendum. Referendem, jakožto nástrojem občanů k nastolení jejich většinové vůle, je možno narušit vše nesprávné, zejména moc politických stran, jejichž vůle je vždy menšinová, tedy nedemokratická. Nemá-li stát uzákoněn institut obecného referenda, hrozí propojení politické a ekonomické moci téměř absolutně. Ne nadarmo se zavedení referenda v ČR politické strany brání (zejména ODS). Dobře vědí proč. Protože se většinové občanské vůle bojí jako čert kříže.

J. Hanzal 11.5.2011 9:21

Máte pravdu,

veverky se tam budou držet jako pijavice či klíšťata, páč s toho mají výborný profit. Ještě 3 roky budou otravovat a pak půjdou do pr...e, ale co to bude stát peněz.

F. Eliáš 11.5.2011 9:21

Špehování?

Jak to slovo zní negativně. Tuším, že sledovací agentura sleduje. Sleduje toho, na koho získala zakázku. Na sledování nevidím nic špatného, na rozdíl od prostituce, krádeží, násilí nebo přijímání úplatků. Pokud byli sledováni politici ODS, asi je někdo potřeboval sledovat, ale pořád mi uniká, proč to není správné? Naopak, každý politik by měl být na každém kroku sledován více firmami. Tím se zamezí jejich pokušení páchat nekalé skutky.

O. Kadlec 11.5.2011 14:30

Re: Špehování?

Bezva!

Pacner je starej chlap, ten to nemá zapotřebí se takto hloupě angažovat. Z nějakého důvodu, patrně z nerozvážnosti, se připojil k troubení gaunerů, kteří mají strach.

P. Schuh 11.5.2011 9:08

Demo demokracie u nás

Alespoň se ukázalo, že i nová neprofláklá strana se brzy "namočí". Není koho volit.

P. Čech 11.5.2011 11:36

Re: Demo demokracie u nás

Máte naprostou pravdu. Není koho volit. Lépe řečeno "čeho volit". Slůvko "koho" by nutně znamenalo, že volíme kandidáty, nikoliv politické strany. Voličů podobného a nebo stejného názoru je velmi mnoho a jak se ukázalo v některých volbách dokonce většina. Ti, kteří jsou dosud přesvědčeni, že v demokracii mohou vládnout (mít moc) politické strany jako zástupci všech (nebo alespoň většiny) občanů časem svůj omyl poznají. Od prvních "voleb" po roce 1989 to poznalo mnohdy již více než 50% voličů. Zde mám na mysli všechny voliče, tak, jak je definuje volební zákon, nikoliv pouze ty, kteří chodí bezmyšlenkově "volit". Slůvko volit dávám do uvozovek záměrně, poněvadž toto nedemokratické směšné divadélko, u nás provozované, nepovažuji za svobodné demokratické volby.. Svobodné nejsou proto, že ústava a volební zákon občanům diktují jak mají volit a demokratické zase proto, že předjímají a generují vždy vládu a moc menšinových uskupení občanů - politických stran.

O. Kadlec 11.5.2011 14:37

Re: Demo demokracie u nás

To jste pane patrně nedával pozor. Nenamočila se neprofláknutá strana. Vznikla nová strana, a my jsme zjistili, že je tam plno namočených lidí. Ale mokrý byli už když tu stranu založili. Strana jako taková ještě neudělala nic dobrýho ani zlýho - kromě toho, že pomohla vynulovat Paroubka. Za to jí patří dík.

..a pan Čech si myslí, že volbami bez politických stran lze dosáhnout toho, aby přišli do parlamentu samý suchý lidi. Kdepak je chce holoubek brát? A jak chce zajistit, aby namočení voliči nevolili své namočené kamarády? Ten Čech je takový mimoň! Ať se jde zeptat na Sicílii, kam vedou volby bez politických stran.

P. Čech 11.5.2011 20:31

Re: Demo demokracie u nás

Mezi občany je suchých lidí hodně. Zásadne však nechtějí do politiky a mezi politiky současné, kteří jsou všichni mokří, jak říkáte. Zásadním problémem ovšem je, že tito moří se sdružují do politických stran. Tam suché nenajdete. Je to neoddiskutovatelná skutečnost. Pokud se nějaký "suchý" náhodou do politiky připlete a dokonce je zvolen, dlouho tam nevydrží a znechuceně odejde. Příklady tady již byly. Teď jsem jen zvědav, jak dlouho tam vydrží pan Schwarcemberk. Ten vypadá zatím suchý, ale je zcela osamocen. Nikdy jsem neříkal nic o politice bez politických stran. Zásadní námitky mám ovšem proti jejich moci a vládou nad občany země. V zastupitelské demokracii totiž mají mít moc demokraticky a svobodně, nadpoloviční většinou občanů zvolení jejich zástupci, tedy nikoliv politické strany, které vůči občanům nenesou žádnou odpovědnost.. Slovní spojení "politická odpovědnost je terminologický a skutečný nesmysl.

P. Čech 11.5.2011 20:33

Re: Demo demokracie u nás

Prosím, oprava : tito mokří....

K. Janyška 11.5.2011 8:13

VV jsou nejvyšší zárukou amatérismu a raplovství... Dzp.

F. Eliáš 11.5.2011 9:30

Re: VV jsou nejvyšší zárukou amatérismu a raplovství... Dzp.

Nesmíme věřit tomu, co napíší novináři. Já myslím, že většina našich politiků předevšínm slouží bohatým této země. Proto jsou politiky, proto získali peníze na osobní propagaci, proto byli naivními voliči, kteří věří novinářům, zvoleni. U VV je procento propojení s našimi zbohatlíky zřejmě nejnižší. Proto jsou trnem v oku našim politikům.

O. Kadlec 11.5.2011 14:41

Re: VV jsou nejvyšší zárukou amatérismu a raplovství... Dzp.

No tak to je zřejmý omyl, protože ta strana vznikla tak, že zbohatlíci sami přestali spoléhat na tradiční strany a rozhodli se vlézt do toho kolbiště osobně. A to co jim láme vaz jsou právě ty nesnesitelné zbohatlické manýry, které jim připadaly normální, dokud si na ně neposvítili ti novináři.

To je jako když se Klaus v roce 1997 strašně divil, že černý fondy - to opravdu nejde. Vždyť on v tom vyrůstal od mládí!

P. Jirka 11.5.2011 7:35

Trefně napsáno,

co více dodat...

T. Pansky 11.5.2011 7:30

Bic predcasnych voleb !!! Nesmysl pred casem vytvoreny ...

... suprekoalici ODS-CSSD-prezident.  Autor clanku neni jedinym clovekem, ktery podobne vytahuje klacek predcasnych voleb.  Pokud zacneme pouzivat (stale jeste) platnou ustavu, zjistime, ze predcasne volby neni tak lehke vypsat.  Pokud by se soucasna vlada rozpadla, potom je lze ocekavat, ze novou vladu bude sestavovat CSSD (s kom-isty v zadech) a ziska na svou stranu VV.  Z tohoto pohledu je potom autorova uvaha celkem mimo.  Po uvaze bude tedy soucasna vlada pokracovat a volici se musi v pristich volbach rozmyslet, kam lepe umistit svuj hlas.  top0625top@live.com

J. Urban 11.5.2011 6:46

Pacner

takže komu jejich "podnikatelské záměry" naopak vycházejí, ten by podle vás měl zůstat? No, má se vrátit Paroubek, možná přijde i Dalík. Pak budete asi spokojenej :-)))

O. Kadlec 11.5.2011 0:44

:-))

Tak pan Pacner taky naletěl na tu flignu s údajným "podnikatelským záměrem"! To je psina.

J. Vích 11.5.2011 0:31

přiznejte se

to jste sepsali s Kalouskem a Topolánkem. Myslíte si že jsou všichni hlupáčci co to zbaští, jak to upečete?

L. Kubeš 11.5.2011 15:25

Re: přiznejte se

A já myslel, že na Johnův knír letí snad jenom obézní ženské po přechodu. Obdivuhodná naivita komentátora. A dík panu Pacnerovi za výstižný článek.