18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Babišův politický podnik ukazuje ledví

Andrej Babiš a jím angažovaní nejviditelnější představitelé hnutí ANO (například Jaroslav Faltýnek, Vladimír Komárek, Věra Jourová či Martin Stropnický) pomalu svlékají středopravicový háv. Přestože jejich volební výsledek je opravňuje k velmi důraznému prosazování líbivých předvolebních slibů, při jednání se svým potencionálním partnerem – neokomunistickou ČSSD – rychle "měknou".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pospíšil 25.12.2013 21:26

souhlas

Plně souhlasím . Podle posledníich vyjádření pana Babiše a vůbec chování ANO při jednání se soc. dem, to vypadá , že nejsou pravicovou stranou. Chtěli prý být stranou , která  nebude spolupracovat s KSČ. Ale spolupráce  s českou ČSSD- ve srovnání  se zahraničím-která je skutečně stranou v podstatě neokomunistickou to potvrzuje.

S. Vaněček Šauerová 25.12.2013 22:51

KSČM je záložní stranou pána Babiše.

Podívejte se na dosavadní hlasování v PS. Sobotka se ještě bude divit. Babiš dá s komunisty, ANO, Úsvitem a částí - protisobotkovskou částí - ČSSD dohromady docela velký balík hlasů. Nezapomínejume, že pánu Babišovi bylo nejlépe za normalizace (i Šrougal dokázal stavět lépe dálnice než polistopadová politická garnitura !) : navíc, nevěděl, že někdo nemůže cestovat nebo studovat, nikdo mu to přece neřekl. O tom, že byli lidi v lapáku až do konce listopadu 89, neměl, chudák, taky tušení. Copak někomu vůbec může být divné, že Babiš bude především spolupracovat s komunisty a částí ČSSD/b ?

R. Lukeš 25.12.2013 17:50

Tak nějak.

Tentokrát se podepisuju za téměř každou větu v článku. Obzvlášť za poslední odstavec s mým velice oblíbeným citátem.

M. Prokop 25.12.2013 17:15

:-P

"Nejmenší partner je najednou označován za překážku, je viditelně postaven do stejné "obtížistické" a "trpasličí" pozice, do jaké byly v nedávné době zatlačeny Věci veřejné při vyjednávání o vládní koalici s ODS a TOP 09."

Ty se ovšem do pozice potížisty postavily přeochotně samy. Co také čekat od Bárty a jeho šašíka Johna, o zbytku lépe ani nemluvit.

No a pokud někdo čekal od Babiše a ANO pravicovost, prokázal naivitu těžkého kalibru.

J. Lufinka 25.12.2013 15:18

Vše je relativní.

Oni se totiž mohou stejně dívat na chování ČSSD po volbách její voliči. Příznivci obou těchto stran si mohou říkat že lahev je napůl plná nebo napůl prázdná a pravdivé jsou oba názory. Pokud tady bude poměrný volební systém nemůžeme očekávat nic moc jiného.

J. Malá 25.12.2013 11:55

"Koho chleba jíš, toho píseň zpívej"

Konečně se po mnohaletém úsilí podařilo panu Cabalovi vklouznout  do poslanecké sněmovny , tentokrát za stranu lidovou.Čtyři roky sladkého nicnedělání za velké peníze stojí za pochlebování či změnu názoru. Poprve  od r. 89 při sestavování vlády se předseda jedné z e stran, kandidujících do vlády vydal  v době jednání na 14denní výlet do USA. Ostatní na něj čekali. Nechápu proč! Po návratu mu splnilivšechny jeho vyděračské požadavky. Nechápu proč?! S jejich 14 hlasy. Na třetím místě přece byli komunisté se 40- ale to si stále  ani po pětadvaceti letech nikdo nedovolí.Ale co ten milion jejich voličů? Koho to zajímá? Že je ANO jaké je? To jsme ale věděli a přesto takový volební úspěch. Proč asi? Protože už  lidé mají dost stran, včetně té Vaší s velmi špatnou pověstí. Starého koně novým kouskům nenaučíš, už začátek dokazuje, že budete stejní jako za Kalouska.Jen jsem zvědava, kdy Babiš začne řídit tu firmu jménem stát.Kdy přestane platit lidem, kteří ani nechodí do práce.-Poslanecká sněmovna jako aždoročně skončila 19 prosince a znovu se sejde v začátku února. Za co budete těch  nejméně  pět týdnů brát plat včetně cestovného a všech ostatních výhod?Že by tak Babiš řídil své firmy? Jistě ani omylem.Ale Vám se to tak líbí, no komu by ne??? Sladký život politiků!!!

J. Václavíková 25.12.2013 12:45

Re:

Umanutá nenávist k čemukoli, co souvisí s křesťanstvím, naivní víra v politické spasitele hlásající jednoduché pravdy. Že Vám se taky stýská po komunistických časech?

M. Prokop 25.12.2013 17:17

Re:

Stačilo napsat "nechápu", to "proč" už je zbytečné.

Skutečně nechápete. Nic.

R. Lukeš 25.12.2013 17:42

Re: Slabozrakost

Paní Malá, můžete napsat za jakou stranu se pan Cabal dostal do PS? Zkuste si znovu přečíst jeho jméno a zamyslet se!

S. Vaněček Šauerová 25.12.2013 22:52

Re: Slabozrakost

:-)

J. Malá 26.12.2013 8:34

Re: Omluva autorovi.

S politováním se omlouvám autorovi. Pokud jde o vklouznutí do posla necké snemovny - za středočeský kraj je poslancem Ivan Cabal, který rovněž není členem KDU. Takže rozdíl v křestním jménu.Omlouvám se a děkuji panu Lukešovi za upozornění.

R. Lukeš 26.12.2013 12:02

Re: Omluva autorovi.

I v příjmení, paní Malá

Š. Hašek 25.12.2013 11:34

Bylo to jasné od samého počátku.

Souhlas s článkem.

J. Boleslav 25.12.2013 10:28

Babišovci dělají pouze to

co se od takového nesystémového a nečitelného slepence dalo dopředu očekávat. Vždyť jim velí bolševicko-estébácká stvůra. Čemu se divím je pouze to, jak mohl člověk s takovým intelektuálním potenciálem dosáhnout takových ekonomických úspěchů. Pravděpodobně hlavně těmi metodami, které teď tak kritizuje. Asi proto, že už mu přestaly fungovat nebo že už si nahospodařil dost a nemusí jich nadále používat.

J. Šimek 25.12.2013 9:28

Všichni to dělají blbě.

A kolik procent máte z voleb, že tomu tak přesně rozumíte?

Komárek je pro Vás nepřijatelný, kvůli rodinnému původu. To by mě pak zajímal Váš názor na stejný problém u Lívie Klausové. Při stejném metru byl Klaus už od roku 89 naprosto nepřijatelný ve všech funkcích a všechna jeho rozhodnutí jsou poznamenána nepřijatelnou rodinnou minulostí manželky, čili jsou podivná a nevěrohodná. Nejspíš poškozující stát a občany.

A víte, že mě ty vaše kádrovácké kecy hodně připomínají předlistopadové Rudé právo?

Jestli jste prototypem úspěšného echt pravicového politika, pak zasazujete pravici smrtelnou ránu.

J. Boleslav 25.12.2013 10:24

Re: Všichni to dělají blbě.

Autor má pravdu, Vy se mýlíte.

J. Šimek 25.12.2013 10:33

Re: Všichni to dělají blbě.

Tak mě poučte, ať prozřu. Hlavně ve volebním výsledku KS a rodinném kádrování :o) :o) :o)

J. Boleslav 25.12.2013 10:52

Re: Všichni to dělají blbě.

Klaus na rozdíl od Komárka nepochází z bolševické rodiny ani u bolševiků nebyl. O volebním výsledku knížete se v článku nic nepraví.

M. Šejna 25.12.2013 10:54

pane Boleslave

asi Vám uniklo, že o Klausovi nebyla řeč. Řeč byla o jeho manželce.

Dělá Vám často problém odlišit muže od ženy?

M. Stuchlik 25.12.2013 20:37

Re: pane Boleslave

A pani Klausová dostala ve volbách 20% hlasů a chce ovládat stát?

K. Kužel 25.12.2013 12:16

Re: Všichni to dělají blbě.

"...Martin Komárek (pochází z ortodoxní komunistické rodiny), který před rokem 1989 psal až neuvěřitelně oslavné články na "skvělou" politiku tehdejší komunistické strany. Mám zkušenost, že lidé z podobných poměrů své myšlení příliš nemění, jen se dokáží úlisně adaptovat na nové podmínky a jednat skrytěji i zákeřněji."

Komárkovi tedy autor rozhodně nevyčítá manželku. Říká, že ortodoxní smýšlení a duch jeho rodiny se mu silně zažral pod kůži, což dokázal neuvěřitelně oslavnými články na adresu komunistické strany.

Myslíte, že nyní zahořel pro demokracii?

M. Šejna 25.12.2013 13:55

pane Kuželi

mě je úplně ukradené, kdo byl fotrem Komárka, protože kádrování mě opravdu nezajímá. Ani si nevzpomínám, že by Komárek psal za bolševika oslavné články o KSČ. To si nejspíš autor článku vymyslel. Zato si Komárka vybavuji po revoluci jako nadšeného redaktora Mladé Fronty (později iDNES) oslavujícího nejprve OF a poté ODS. Byl velkým kritikem socanů a obdivovatelem pravicových stran počínaje ODS a ODA konče.

Právě díky Komárkovi a jeho pravicovému fanatismu byla pro mě ANO nevolitelná a jestli mi něco dnes připadá na Komárkovi záhadného, tak jeho současná ochota být v koalici s jím nenáviděnými socany. Pokud by Komárek spolupracoval koaličně s pravičákama, chápal bych to, protože jim lezl celou dobu po sametu do zadnice. Ale jeho působení v ANO a jeho spolupráce se socanama z něho dělá politického prostituta.

V žádném případě bych ho ale nekritizoval kvůli jeho tátovi.

K. Kužel 25.12.2013 14:04

Re: pane Kuželi

Komárkův bolševický zápal si autor článku nevymyslel - viz:

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/volby-2013/stud-za-gottwalda-text-lidra-ano-komarka-tercem-kampane_285904.html#.UrrXRvTuJlg

Oslavný článek na Gottwalda opravdu napsal. Wikipedie o něm říká: "Absolvoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obory marxisticko-leninská filosofie a politická ekonomie. Po studiu působil na fakultě jako odborný asistent.[4] V roce 1985[4] nastoupil do tehdy svazáckého deníku Mladá fronta, přejmenovaného po roce 1989 na Mladá fronta DNES, kde do roku 2013 působil jako hlavní komentátor. Byl členem KSČ."

Takovým lidem říkám političtí prostituti.

M. Šejna 25.12.2013 17:39

Re: pane Kuželi

aha, takže je to s tou politickou prostitucí Komárka ještě horší, než jsem si myslel. To jsem rád, že můj odpor ke Komárkovi a tudíž i ke straně ANO má o další důvod víc.

M. Luňák 25.12.2013 6:13

Jedného Kostelanského

tíež znaju. Jsem docela nachystán, jak Babišovi vytřu zrak. Má to však jeden hák. Dal si dva roky na zprovoznění téhle republiky. Habeše?

J. Kostelanský 25.12.2013 4:30

Je mi vás trochu ľúto

Nepochybujem, že ste kresťansky založený (rovnako ako ja). Ale práve preto by ste mali poznať to známe "Najskôr si vytiahni brvno z vlastného oka a až potom hľadaj smietku v oku svojho blížneho".

Najskôr sa všetci z Babiša smiali, že o politike vie houby, a že tam bude hrať tretie či štvrté husle. A keď sa ukázalo, že tie klasické politické hrátky zvládne Babiš ľavou zadnou, tak je zase hlupák on. A to ešte nemal šancu nič dokázať.

A ešte k tej eštebáckej minulosti. Určite poznáte prípade svätého Pavla, ktorý ešte ako Šavol prenasledoval kresťanov. V histórii kresťanstva je plno prípadov, že práve jeho najväčší prenasledovatelia mu neskôr najviac pomohli - viď napr. cisár Konštantín.

Skúste dejiny chápať aj z takého kresťanského nadhľadu. A dopredu nikdy neodsudzujte žiadneho človeka. Dajte mu najskôr šancu...

Myslím si, že takto by mal vyzerať kresťanský pohľad na svet. A nie hádzanie nenávistného blata naľavo i napravo, napr. na pani Jourovou...

J. Boleslav 25.12.2013 10:30

Re: Je mi vás trochu ľúto

"Křesťanský" pohled ve Vašem podání je pouze cestou do pekel. Jeho přílišnou aplikací se dostali k moci všichni nejodpornější diktátoři v dějinách.

J. Kadeřábek 25.12.2013 15:20

Křesťanský pohled na člověka, který

nejméně ve 14 zadokumentovaných případech donášel StB je zosobněn v Jidášovi.