20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Babišův eE.T. mimozemšťan patří na jinou planetu

Na podivné planetě ANO nejspíš patří represivní opatření a obtěžování lidí ve jménu svaté války za údajnou spravedlnost a pořádek mezi standardní atributy tamějšího systému.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 30.11.2015 13:20

Babiš je komunistický darebák

kterému se nějak podařilo skrze soud na Slovensku vyklouznout z registrace agenta StB. Doufejme, že ne navždy, záležitost je zřejmě stále otevřená, slovenský ústav pro dokumentaci (nepamatuji si jeho přesný název) totalitních praktik chce kauzu Babiš znovu vrátit k soudu.

Kdo sledoval Babiše ve vypjatých diskusích (např. v ČT nebo v poslanecké sněmovně), měl možnost vidět jeho "argumentaci", když se dostal do úzkých. Okamžitě útočil na osobu, která mu byla oponentem, a snažil se ji odrovnat jakýmisi dehonestujícími bláboly vyčtenými z bulvárních zdrojů. Estébák jako vyšitý!

Babiš sám o sobě v ČT kdysi prohlásil, že on sám ničemu nerozumí, na všechno si najímá lidi... Vzpomínáte na jeho amatérské blábolení o úsporách z "centrálního nákupu"? Co může dobře fungovat (v praxi obvykle s velkými problémy) u velkých firem s velkým obratem financí i materiálu, nemusí fungovat u státních úřadů rozptýlených po celém území ČR.

Přesvědčil se o tom na prvním pokusu nakoupit kopírovací kancelářský papír pro ca 170 úřadů. Než sepsali požadavky, trvalo to půl roku, a výsledek je podle dostupných kusých zpráv velmi žalostný. Babiš to prý komentoval, že je to důsledek naprosto šílené byrokracie v ČR. Skutečnost je ale jiná. Ne že by byrokracie v ČR nebyla "šílená" (mohou za to šílené zákony přijímané Parlamentem ČR!), ale Babiš "zapomněl", že do nákladů celé akce je také nutno zahrnout distribuční náklady. A ty lze u státních úřadů očekávat mnohem vyšší, než u velkých soukromých firem s fungující infrastrukturou a dopravou.

Výsledkem Babišova "centrálního nákupu" tedy nebude snížení nákladů pro stát, ale zvýšení neefektivity hospodaření s centrálně objednávanými, nepružnými a v důsledku toho nedostatkovými či naopak silně přebytkovými zásobami jednotlivých druhů zboží - potřeb.

L. Novák 30.11.2015 13:25

Re: Babiš je komunistický darebák

S EET je to podobné. Někdo Babišovi nakukal (nejspíš Sobotka s Mládkem z ČSSD, - je na to blbej dost :), že drobné podnikání lze potlačit nutností zasílání zprávy o každém jednotlivém prodeji na ministerstvo financí.

No a výsledek bude stejný jako u EET. Všichni na tom prodělají, jenom Sobotka, Mládek, Babiš e ještě pár přitakávajících pitomců v jejich družině si bude pochvalovat, jak se jim podařilo "narovnat" podnikatelské prostředí v Kocourkově.

P. Papež 27.11.2015 20:28

Je velmi

Je velmi zajímavé, že ve filmu o Babišovi v jednom místě hovoří Babiš se "zemědělcem",ANO, který sprostě uráží svoji stranickou kolegyni a Babišovi říká, že sám dobře žije jen ze zemědělských dotací. Ministru financí státu to vůbec nevadilo, protože sám se svými dotacemi nadstandardně využívá miliardových dotací a navíc kdo je jeho kamarád či člen a sympatizant ANO, může si dělat co chce.

J. Kyselková 27.11.2015 20:22

Babiš rozehrál

populistickou hru na "všici kradnú". Mládek to upřesnil, že živnostník je parazit. A je vymalováno.

 Žádný malý živnostník ani OSVČ nemá lehké živobytí. Trh je nasycen. Režie, množství kontrol, byrokracie a hlášení jsou těžko zvládnutelné. Daňový systém už nyní je nesrozumitelný, složitý, plný výjimek, a pořád se měnících komplikací. Člověk při sebepoctivější snaze je jednou nohou v maléru. Za pár dní je konec roku a neví se do jaké "zákonné" pasti se podnikatel chytí. Jasné je, že spíš než sebe - musí uživit státní vyžírky a spousty nabraných úředních šimlů, aby ho kontrolovali.

Zatím je snad jasně odsouhlaseno jen kontrolní měsíční hlášení u osob přihlášených k DPH.  To je taky pomsta ! Opožděné podání o den je 1 - 50 tisíc Kč pokuta !

Vy, co tak závidíte - můžete se začít chechtat !

K. Janyška 27.11.2015 17:02

ANO je jednou z běžnými lidmi nerozpoznatených, soukromých

zločineckých organizací. Jsem o tom skálopevně přesvědčen. Kdyby si zlomek z toho, co si dovolí Babiš, dovolil někdo jiný, jím tak nebo tak nepodlacený, nepřežil by politicky ani  měsíc... Dzp.

P. Čech 27.11.2015 17:06

Re: ANO je jednou z běžnými lidmi nerozpoznatených, soukromých

Vaše ODS také již dlouho nepřežije a to právě na úkor ANO.

K. Janyška 27.11.2015 18:32

Re: ANO je jednou z běžnými lidmi nerozpoznatených, soukromých

Už není moje. Po čtvrtstoletí  jsem z ní vystoupil. Do kostela a k lásce k EU mě Fiala nedostane... Dzp.

L. Novák 30.11.2015 13:27

Re: ANO je jednou z nerozpoznatených...

Klaus vám pošle metál, Kajane, nebo ne? :-D

P. Čech 27.11.2015 17:01

ANO či pan Babiš?

Autor poněkud přehlédl skutečnost, že občanské sdružení ( ANO ) není politickou stranou a že proto se také jako politická strana nechová. Spousta nenávistných lží, které zde uvedl je toho důkazem. Ať je pan Babiš jakýkoliv (bývalý komunista), vlastizrádné úrovně pana Václava Klause zdaleka nedosahuje a naopak pan Fiala zase nedosahuje inteligence pana Babiše. Autor by si měl především položit otázku, proč vzniklo ANO ev. Úsvit přímé demokracie. Je to proto, že lidé již mají politických stran po krk, jak trefně řekl pan Schwarzenberg a poznali, že tyto strany nejsou schopny prosadit změny v systému, které občané požadují.  Občanská hnutí by toho dosáhnout mohla a to právě proto, že nejsou politickými stranami, které z tohoto systému žijí a existují.

M. Hoblík 27.11.2015 16:08

Když se člověk rozhlédne kolem sebe,

pomalu přichází na to, kde se vzala Aurora.

Z. Frys 27.11.2015 15:02

Benito Mussolini

"Vše ve státě, nic proti státu, nic mimo stát". Tím se řídí i korporátně socialistické hnutí jistého neSTBáka. Kontrola, šmírování, sledování, buzerace - to jsou prostředky všech socialismů různých barev. EET je jen drobný kamínek do mozaiky.

P. Čech 27.11.2015 17:05

Re: Benito Mussolini

Kontrola, sledování a ev. t.zv. šmírování jesou naprosto nutné tam, kde neexistuje morálka. Tedy např. u nás. Až se ona morálka ve společnosti, ale i v každém z nás obnoví, bude moci být ona kontrola a sledování  zastaveno.

B. Uhlich 27.11.2015 22:42

Re: Benito Mussolini

Vy musíte být úplný duševní gigant, když jste schopen něco tak inteligentního vypotit....

I. Schlägel 27.11.2015 14:43

Ano, je potřeby vybrat nejlépe 100% všech daní.

A potom ty peníze bez osobní zodpovědnosti vhodně přerozdělit, utratit, "proinvestovat". N a s r a t.

F. Rákos 27.11.2015 14:08

Autor je další z řady těch,

kterým Babišovo novoty nevoní. Když musím poctivě platit daně já, proč by je neměli platit i ostatní. Je fakt, že mě sere, když vidím kam ty peníze jdou ale jako jednotlivec to nedokáži změnit a vyzývat ke stmelení národa je naprosto zbytečné.  Spoustě lidí tento bordelsystém vyhovuje a spoustě lidí je to jedno, protože prostě rezignovali nebo se bojí veřejně nesouhlasit.

J. Hejna 27.11.2015 13:04

EET?

Pane Mithe, víte o EET něco víc, než že se vám zásadně nelíbí?

V. Vaclavik 27.11.2015 12:50

Az dosahneme toho

ze za vse bude odvedena dan jak se patri, budeme tam, kde slunce nesviti. Tedy v kolektivisticke nirvane.

Je nad slunce jasnejsi, ze bohatstvi neni v korelaci s tim, jak je clovek blby.

I. Schlägel 27.11.2015 14:40

Re: Az dosahneme toho

V korelaci být může, v kauzalitě zcela výjimečně ;-)

K. Luboš 27.11.2015 12:36

Drtivá většina podnikatelů a živnostníků postupuje...

...podle zákona? To si pan přispěvatel dělá kozy! Podle mých zkušeností se vás český podnikatel zeptá: „S lístečkem anebo bez lístečku? S lístečkem to bude dražší.“

Partner mé dcery byl v posledních 10 letech zaměstnám v cca 5 IT firmách, a teprve v té poslední mu nic nevyplácejí bokem a přiznávají celý plat.

A třeba docela kuriozitka. Moje dcera dostává prémie tak, že si na ně napíše cesťák.

Takže závěr: cca 90 % podnikatelů šidí na daních!

R. Langer 27.11.2015 12:39

Re: Drtivá většina podnikatelů a živnostníků postupuje...

Prosím? No tak doufám, že snad všechno automaticky kupujete s lístečkem, a všechno je potom v pořádku, ne? Nebo jste jenom zloděj, co křičí: "Chyťte zloděje?". :-P

K. Luboš 27.11.2015 14:58

Re: Drtivá většina podnikatelů a živnostníků postupuje...

Samozřejmě bez lístečku, protože předpokládám, že to naši podnikatelé zaplatí ze svého. To mé 45 % zdanění mi připadá dostatečné.

H. Gene 27.11.2015 17:13

Re: Drtivá většina podnikatelů a živnostníků postupuje...

To se tou rodinou podvodníků chlubíš, nebo si stěžuješ?

J. Kratochvíl 27.11.2015 10:40

Vážím si svobody a proto podporuji pana Babiše

proti politikům ODS. Pan Babiš chce zavést pouze pevná pravidla závazná pro všechny. Chaos a anarchie vyhovuje pouze všem nepoctivců a kriminálníkům, proto je také tato strana podporuje pod hlavičkou ochránce svobody. Poctivým živnostníkům EET nevadí, ale naopak ji vítají..

J. Schwarz 27.11.2015 12:05

Re: Vážím si svobody a proto podporuji pana Babiše

pravidla závazná pro všechny by měla smysl tehdy, kdy by se stát staral jen o základní věci / bezpečnost, infrastrukturu, soudnictví, zahraniční vztahy / a ostatní nechal na lidech a jejich dobrovolných vztazích. Kdyby neexistovaly dotace ani tisíce zbytečných "norem" které mají údajně / jak jinak / chránit občana ale ony jen chrání a zvýhodňují monopolisty a "silné hráče" kteří si mohou dovolit najmout právníky , zaplatit lobbisty a poradce, podplatit poslance... Ti jim pak odklepnou dotace na cokoli, neboť stačí když je všechno zadministrováno podle předpisů. A to je v případě silných hráčů vždycky, neboť správnost vyplnění žádostí posuzují "jejich lidé"...

P. Zdenek 27.11.2015 12:05

Re: Vážím si svobody a proto podporuji pana Babiše

Pane lháři, jak se opovažujete tvrdit, že poctiví živnostníci EET vítají? Já jsem poctivý živnostník a EET mi vadí.

J. Hejna 27.11.2015 13:07

Re: Vážím si svobody a proto podporuji pana Babiše

Jestli, pane Zdenku, nejste lhář vy.

J. Kratochvíl 27.11.2015 15:35

Re: Vážím si svobody a proto podporuji pana Babiše

Protiřečíte si.! Buď jste poctivý a nebo jste proti EET. Obojí být nemůžete. Buď jste černý nebo bílý.

B. Uhlich 27.11.2015 22:24

Re: Vážím si svobody a proto podporuji pana Babiše

Zato Vy, jste Kratochvíle úplně blbý...

R. Langer 27.11.2015 12:41

Re: Vážím si svobody a proto podporuji pana Babiše

Poctivý živnostník k ničemu žádné EET nepotřebuje, a nepoctivý ho stejně oprčí. Tak kde je podle vás ten přínos? Já bych věděl!

J. Kratochvíl 27.11.2015 15:37

Re: Vážím si svobody a proto podporuji pana Babiše

Nepoctivému živnostníku to již půjde nyní obejít trochu hůř. A k tomu by postačilo exemplární tresty a bylo by vymalováno.