16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Babišova vlna antipolitiky

Prezidentova aureola poněkud pohasla a jeho stranička příznivců, český světový unikát, se rozhádala a najednou záchranný pětiprocentní vstup do parlamentu už "zemanovci" jistý nemají.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kalina 21.10.2013 12:24

tak jsem si myslel,

že pan Tomský je spíše pravicový, ale to mi předpoklad pěkně rozbil tou poslední větou. Tedy DPH je nepřímá daň, když už bych nějakou zvyšoval, tak tuto neb se každý může rozhodnout co koupí a co si odepře a tedy za co tu DPH vydá. Snižoval bych přímé daně firmám i jednotlivcům. lépe se v nich švindluje a výběr  více kolísá. Ta nulová daň na kultruru to už je óbr levičácká pitomost. zdá se, že pan Tomský např. nesportuje a považuje tedy tuto činnost za mnohem méně důležitou pro blaho státu a jeho obecnou kulturu než kulturu v ůzkém slova smyslu. Někde jsem četl, že na jeden lístek v divadle v Praze se připlácí pomocí grantů aj. mezi 400-700,-Kč. Národní divadlo snad bere miliardu ročně. DPH by měla být na všechno a stejně vysoká a bez vyjímky a možná tím pádem i nižší než nyní..

F. Svoboda 21.10.2013 15:17

Re: tak jsem si myslel,

S poslední větou zcela souhlasím. Výše DPH by měla být na stejné úrovni pro všechny komodity. Zjednodušil by se výpočet, odvádění daně i kontrolní činnost. Důležité by bylo zamezení podvodů se zařazováním některých druhů zboží do kategorie nižší nebo vyšší DPH - viz nepořádek u pohonných hmot, topných a mazacích olejů. Rovněž pokud by u léků byla nižší sazba, tak by se našlo dosti chytráků, aby některé potravinové doplňky převedly do skupiny léků apod.

K. Pavlik 21.10.2013 19:20

Re: tak jsem si myslel,

Toto je problem pravice v severni Americe. Neni schopna (ci ochotna) pochopit ze snizeni dani ma smysl pouze kdyz se snizi i vydaje ( a to ne jen zvanenim).