28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiše drží KSČM dál, zní ale více hlasy

Koncem března koronavirová epidemie zhatila komunistické oslavy a o pár týdnů později také sjezd. KSČM si připomněla třicátiny. Tváří se, že dříve neexistovala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Seliger 10.5.2020 15:42

O demokracii a votom to je.

Náš starý dělnický ředitel, byl dělnický třídě velký přítel. V pořadí platů v podniku, divte se, byl až šestý. Přední místa měli jistí ti, co na jeřábech velké ceny i výše přes 100 metrů, zvládli ukládat náklady na pár centimetrů. Jeřáby na západě vyrobené, byly totiž draze a tvrdou měnou zaplacené.

Náš nový mladý ředitel je demokracie velký přítel a důvěrně sdělil mi pravdu jistou, že u nás demokracie to přeci prachy a zase jenom samý prachy sou. Po tomto prozíravém sdělení, došlo v mé staré hlavě k náhlému osvícení. A docvaklo mi, proč různí ti 100% demokrati v senátu, parlamentu, na place i v Bruselu jsou samou láskou k demokracii tak silně až zběsile zaujati...

B. Hamal 10.5.2020 15:15

Tu českou komunistickou stranu se mohlo ještě podařit nějak vygumovat, ale co Čína? První ruská komunistická říše ještě mohutný tlak Západu neustála, ale s tou čínskou už se to vyvíjí přímo naopak. Dokonce už jí stačilo jen údajně vymyslet v laboratoři jakýsi virus a Západ klesá do kolen.

V. Kain 10.5.2020 8:43

Soudruzi vědí,že je to jediná šance být ve vládě.Babiš jako komunista (bývalý?)je jejich druhem ve zbrani.Až Babiš skončí a on dříve či později skončí,tak si soudruzi už neškrtnou a pokud se dostanou do sněmovny,tak budou jenom z dálky poštěkávat.

V. Čermák 10.5.2020 11:42

Přání otcem myšlenky...

M. Hoblík 9.5.2020 16:55

Bude sucho, komunisté budou mít stále větší moc a Babiš je náš mesiáš! Kdy konečně přijdou voliči k rozumu? Nikdy, jsouť to prodejní blbouni.

V. Čermák 9.5.2020 17:51

Klid, vždyť EEt máte teď zmrazené, lze zase krátit daně...

J. Jirka 10.5.2020 13:40

Zvláštní, že komunisti a jejich přívrženci považují všechny ostatní za zloděje. Že by to byl důkaz rčení: podle sebe soudím tebe?

Ostatně, je to jeden z důvodů, proč Karel Čapek nechtěl být komunistou...

J. Jurax 10.5.2020 16:23

To máte těžký.

I když si nemyslíte, že všichni jsou zloději, není o důvodem pro usnadňování zlodějny.

V. Podracký 9.5.2020 16:38

Vliv komunistů je nejmenší zlo, které musel Babiš zvolit, aby ustanovil vládu. Jinak by ji nedal dohromady. Bohužel ODS byla tak hloupá, že s ním do vlády nešla. Vypadalo by to jinak.

P. Victorin 10.5.2020 7:41

.... přesně tak!

J. Vlček 10.5.2020 13:34

Máte pravdu, pane Podracký.

I když kdo ví, možná to, že byla ODS hloupá, je nakonec bohu dík. Co by mohl kdo očekávat od fialové ODS? Leda mistrné házení klacků pod nohy svým koaličním partnerům.

J. Jurax 10.5.2020 16:28

No, z hlediska ODS je nutno říct, že naštěstí byla natolik chytrá, že nešla s Babišem do holportu.

J. Vlček 10.5.2020 19:35

A co bylo na jejím rozhodnutí tak chytrého? To by mě docela zajímalo.

Zatímco ČSSD byla takříkajíc na odpis, vstupem do vlády se znova postavila na nohy, a to ne k mojí radosti, ODS odmítáním do vlády vstoupit zůstala viset na svých možná deseti procentech, bez tendence se z nich pohnout vzhůru, což je naopak k mojí radosti.

J. Bárta 9.5.2020 11:02

Znáte někoho, kdo má radost z vlivu komunistů na vládu? Já ne. Klidně tam mohla být ODS nebýt té umanuté mantry s trestním stíháním, které brzy vyšumí. A když to nejde u nás udává se v Bruselu. Tady nejde vůbec o optimální vládnutí. Jediným cílem je odstranění Babiše. A hádejte proč? Čapí hnízdo ani dotace to nejsou.

J. Jirka 9.5.2020 12:11

To máte zatracenou kliku, že neznáte nikoho z těch 30% voličů sekty ANO a 10% voličů sekty KSČM.

Ale moc vám to nevěřím, spíš denně posíláte střelné modlitbičky Klementu Gottwaldovi, aby už konečně sestoupil zpět na Zemi.

F. Kusák 9.5.2020 12:34

No to jsou argumenty hodny intelektuála. Víte vy vůbec, co to je sekta. A to s tím Gottwaldem neberu ani jako nadsázku, spíše neznalost dějin. Nechte být, proč někteří volí ANO, je to jejich věc. Vy si zase volte lidi, kterým věříte, že věci mohou udělat lépe než "babišovci". Nic proti tomu nemám, nebudu vám to vymlouvat ani vás urážet. Na různosti je totiž založená demokracie. Právě mít jednotný světonázor, tak to hlásala KSČ. Zkuste si to nastudovat než něco vypustíte do éteru.

V. Čermák 9.5.2020 13:16

Jak někdo vytáhne Hitlera, Stalina nebo Gotwalda, je v koncích.....

L. Netolická 9.5.2020 17:57

Pane Bárto, jestliže lidé volí tak kontroverzního člověka jako je Babiš, nemůžete se divit, že ti, kterým jde o zachování svobody a demokracie v zemi, se snaží Babiše vyprovodit. Zkuste se zamyslet nad jeho minulostí, devadesátých letech, zaklekávání, lhaní, manipulacích, střetu zájmů atd atd atd., je to opravdu vhodný člověk do čela státu??!!

J. Bárta 9.5.2020 18:04

A Bakala, který není v politice je v pořádku! A všichni ti kmotři, čekající na příležitost taky. Přijeďte se podívat do Ostravy, jak se hospodaří s byty. Vyznáte jenom antibabiš. Ještě jeden příklad: Za kolik se stavěly dálnice v gesci demokratických stran. To opravdu chcete?

L. Netolická 9.5.2020 22:53

Bakala neřídí stát, tudíž mně nezajímá co dělá. Pokud dělá něco protiprávního, můžete ho žalovat. Jak se hospodaří s byty v Ostravě, kdo za to zodpovídá?A dálnice? Téměř sedm let Babiš ve vládě a nedokázal ani prosadit nový stavební zákon. A kolik kilometrů se za Babiše postavilo dálnic? Já nikde nepíšu, že když vládly demokratické strany, že nedělaly chyby, ale za jejich vládnutí jsem nemusela mít strach o osud svobody a demokracie v naší zemi. Babiš si nakoupil nejvlivnější média a ostatní si zavázal k neútočení a lidé si myslí, že se nic neděje, že se nikdo nesnaží ovládnout celý stát. Mně to velmi vadí,oligarchizace politiky je nebezpečí, já chci žít ve svobodné a demokratické zemi.

S. Rádl 10.5.2020 9:09

Poslechněte si starostu za ODS a její novou tvář starostu Novotného, např. rozhovor v TV Barrandov. Jestli si takhle představujete svobodu a demokracii, tak volte ODS. Doufám, že většina má jiný vkus. Musím podotknout, že jsem kdysi ODS volil...

V. Čermák 9.5.2020 10:40

Komunisti tady už 30 let nevládnou, potrestaní nebyli rozhodnutím Havla a to je celé. To, že se po 30-ti letech vyrojili antikomunisti poslední hodiny, které v 70 a 80-tých letech nikdo neznal je také fakt. Profitují z toho pisálci a Politologové. Myslím, že normální lidi na tuto hru neslyší. No a na opakovaně "odvolávaného" Vojtěcha asi také ne. Toš tak...

J. Jirka 9.5.2020 11:59

< Komunisti tady už 30 let nevládnou... >

Tohle snad patřilo do Chtipů, ne?

V. Čermák 9.5.2020 12:35

Ti Převlečení kabáti nebyli ti Praví Komunisti...

P. Kmoníček 10.5.2020 7:40

Čeledíne Jirko, a kdo tady tedy vládne ?

J. Jirka 10.5.2020 13:31

Zkuste se zamyslet a odpovědět si sám, podruhu Kmoníčku, nebo umřete úplně hloupej.

I. Schlägel 9.5.2020 12:52

On měl Havel nějaké pravomoci k zákazu? On s nimi někdy přímo vyjednával? Jediné, proti čemu se po sametu vymezoval, bylo nějaké násilné zúčtování s komunisty ve stylu padesátých let.

V. Čermák 9.5.2020 13:22

Tak Havlovo slovo, bylo v té době Svaté. S komoušama jednal a vyjednal dohodu, že odevzdají moc a nebudou potrestáni. Kdyby nebazíroval na Právním státu, mohl nějaký proces s nimi proběhnout. V Právním státě by nebylo možno potrestat ani Nacistické válešné zločince.

P. Weisskopf 9.5.2020 9:32

Já teda nejsem komunista ale jestli se tady kde kdo ohání zakázáním a podobně tak bych si dovolil připomenout že zde byli demokratické volby. Tak kdo je demokrat. A autor tohoto článku co se nazývá politolog je spojen s Masarykovou universitou a její i jeho názorové a politické zaměření je tím dáno. Dokonce sbíral zkušenosti jako politický konzultant u toho pravého p.Špidly.

P. Hatina 9.5.2020 9:29

Ono je to přesně naopak než jest přání v závěru - sice "pan Filip partaji šéfuje patnáct let atd.." - jenomže za něj je dnes KSČM v té nejsilnější pozici, jako fakticky (leč neformálně) nepostradatelný člen vládní koalice, za to si i inkasuje plnění řady svých požadavků a rovněž stojí u návrhů řady levicových (populistických) opatření, na což lidé ted v krizi dobře slyší.

To jediné co na ní při racionální propagandě dá kritizovat je právě ta orientace na imperiální Rusko a Čínu. Kdyby ovšem ta propaganda byla racionálně vedena, aby jí lidé přijímali. Jenže to co se nyní děje v médiích je taková absurdní komedie že se tomu ani důvěřovat nedá..Bolševický tajný agent s jedem, působící zde se souhlasem a pod dohledem našich tajných služeb? To připomíná spíše imperialistického agenta Bláhu, jestli se na ten skvost ze zpolitizovaných případů majora Zemana pamatujete.