19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš vzorně plní svou historickou úlohu

Nejhorší premiér v celé historii země vzhledem k nárůstu státního rozpočtu podle mne během příštích týdnů srdnatě vybojuje o něco větší pytel €-škváry pro svůj ČRfert, než bylo původně ohlášeno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavel 14.7.2020 13:25

Jasně, takže za všechnu burešovu neschopnost, podvody a poklonkování v bruselu je zodpovědná opozice, bureš je v tom nevinně, to jen "slaboučký" prezident mu nedovolí bouchnout pěstí do stolu. A jinak jste zdráv, netlačí vás ten burešův svěrač na hlavě příliš?

J. Ptáček 14.7.2020 13:58

Ale, pane Pavle, mám na Babiše podobný názor jako vy. Jen jsem chtěl čtenářům připomenout, že v tom nejede sám. Rozdíl je v tom, že zatímco si "náš" estébák plní svou kapsu, ostatní mnou jmenovaní neplní svou kapsu, ale jeho. Na druhé stran, pokud president, byť zvolený většinou, nedokáže být v centru dění, ale pajdá někde po lánském parku a není natolik soudný, aby uvolnil místo jinému, schopnějšímu, by si čtenáři měli také uvědomit. A to jsem proti Zemanovi stařec.

P. Pavel 14.7.2020 16:42

Zdegenerovaný ožrala si málokdy uvědomí, že je zdegenerovaný ožrala. To ale nic nemění na tom, že zatímco si doma bureš tahá triko, jak velký je bojovník proti eurounijním nesmyslům, tak v Bruselu odkýval green deal a uhlíkovou neutralitu aniž by hnul brvou a pomoc opozice k tomu zcela určitě nepotřeboval.

F. Svoboda 14.7.2020 10:22

Faktická poznámka : Dle článku je

"mariánský sloup s korunou dvanácti zlatých hvězdiček jako na blankytné vlajce matičky národů EU". Ve skutečnosti je to právě naopak. Panna Maria byla a je zobrazována s dvanácti hvězdičkami a vlajka EU je pouze vyprázdněný symbol , který použily levicové elity EU , snažící se vymazat křesťanské základy Evropy !!!

M. Mařák 14.7.2020 11:22

Faktická poznámka:

"Malíř ze Štrasburku Arsene Heitz výzvu přijal a jako praktikující katolík při tvorbě návrhu nakonec čerpal inspiraci z medaile glorifikující zjevení Panny Marie v Paříži na místě, kde dnes stojí kaple Notre-Dame-de-la-Médaille-miraculeuse a sídlí řád Zázračné medaile Pany Marie, jehož byl členem. Když tak četl ve dne nanebevzetí panny Marie vstupní zpěv před blížící se bohoslužbou, zjevila se mu najednou na nebi žena oděná slunečními paprsky na srpku měsíce stojící, jež byla korunována aurou dvanácti zlatých hvězdiček. Nebudete tomu věřit, ale jako bájná můza ho osvítila samotná panenka Marie z Apokalypsy svatého Jana. Obraz vize ho natolik upoutal, že ho nakonec ve zkrácené podobě použil při tvorbě konečného tvaru vlajky budoucí Evropské unie, přičemž samozřejmě přede všemi zatajil jeho skutečný smysl, stejně jako důvod, proč je na pozadí vlajky barva modrá, barva Ježíšovy matky. Rukou osudu pak jeho návrh mezi stovkou jiných zvítězil a stal se nakonec oficiálním symbolem unie Evropanů."

Mariánský sloup, symbol EU a německo-českého přátelství:

https://martinmarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=717708

J. Uzel 14.7.2020 13:53

Takže taky magor.

M. Valenta 14.7.2020 9:08

Ten první odstavec přesně vystihuje konání obou "velikánů". Jen opět připomínám, že Babiš podepíše k vlastnímu prospěchu a Klaus podepsal ze zbabělosti. Že by byl ovšem Babiš naší největší nadějí euro-federalizmu je sice vtipné, ale chybné. Když mu nedají peníze, klidně nás zítra prodá třeba Číně.

P. Staronový 14.7.2020 9:20

Klaus se bránil do poslední chvíle, takřka "proti všem".

Mohl hrdinsky abdikovat (nebo se schovat jako V.L. Havel v době dělení Československa), ale to by bohužel na smutném výsledku nezměnilo nic. A ze zbabělosti by byl obviňován také, jen z jiného důvodu. Někteří lidé si prostě musí kopnout. So geht das.

M. Valenta 14.7.2020 9:23

A nebylo by lepší kdyby hrdinsky abdikoval a Vy jste dnes nemusel obhajovat neobhajitelné?

J. Ganaur 14.7.2020 9:33

R^

P. Staronový 14.7.2020 9:39

IMHO bylo, ale "žíly mi to netrhá", na rozdíl od vás. Ani arbitrem neobhajitelnosti nejste. So geht das.

P. Brich 14.7.2020 13:38

A Vy byste ho, pane Valento, obviňoval z vyvolání covid 19, že, ehm. Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde.

P. Staronový 14.7.2020 9:21

Klaus se bránil do poslední chvíle, takřka "proti všem".

Mohl hrdinsky abdikovat (nebo se schovat jako V.L. Havel v době dělení Československa), ale to by bohužel na smutném výsledku nezměnilo nic. A ze zbabělosti by byl obviňován také, jen z jiného důvodu. Někteří lidé si prostě musí kopnout. So geht das.

M. Matura 14.7.2020 10:28

A nejvíce ho kritizují ti, co Klausovi tenkrát za nesouhlas a váhání nadávali. Vždyť i oni mohli před podpisem projevit svůj odpor. Mohli být stejně stateční např. jako Palach, jestliže už přímo nemohli uplatnit svůj vliv v nějakém postavení. Ale to né, za ohrožení vlastního života či jen kariéry jim to zase tak moc nestalo. Hrdinů po prohraném boji je vždycky jak hnoje.

M. Valenta 14.7.2020 10:32

Tady jde o princip, ne o to, kdo na to měl tehdy jaký názor.

R. Langer 14.7.2020 10:46

Jo, takže jste z principu nedělali nic. Ale ne, kdepak, právě vy jste řvali nejvíc, aby podepsal. :-P

M. Valenta 14.7.2020 11:26

Protože jako obvykle nechápete tak opakuji znovu: Tady jde o princip, ne o to, kdo na to měl tehdy jaký názor

A. Renjascu 14.7.2020 12:44

Při podpisu LS byl na Klause vyvíjen brutální nátlak ze všech stran, vyhrožování na Hradě od poslanců (hlavně Benedikt) EU, že to prostě bude muset podepsat, vyhrožování od PS a Senátu, že jej odvolají, že jej prohlásí za nesvéprávného. To vy zřejmě zapomínate. Klaus byl poslední v EU, kdo to podepsal, čekal i na rozhodnutí US, který po noční návštěvě německého velvyslance zjistil, že tato smlouva je v souladu s ústavou, Klaus zajistil dostatek, který měl být schválen během přístupových jednání s Chorvatském a o kterém, když se mělo jednat premiér Sobotka prohlásil, že ČR již na něm netrvá. Zkuste vyhledat tehdejší tisk a osvežte si paměť. Abdikace má smysl, ale jen tehdy pokud může opravdu něco změnit, mluvím samozřejmě o "normálním stavu" a nikoliv o mimořádné situaci. Pokud by lidé (třeba i vy) vyšli do ulic a vyjádřili tehdy postoji prezidenta Klause podporu, tak by měl určitě pevnější pozici. Zrádce nebyl Klaus, ale Topolánek.

M. Valenta 14.7.2020 13:33

Vy asi nechápete význam slov brutální nátlak. A že se Klaus polekal Benedikta, to už jsem fakt skoro zapomněl.

A. Renjascu 14.7.2020 15:20

Copak jste tenkrát pane Valento udělal? Zorganizoval jste nějakou demonstraci proti LS a nebo jste sepsal petici a objížděl s ní ČR? To co říkáte je nesmysl, LS byla dojednaná dmokraticky zvolenou vládou ČR, schválená demokraticky zvoleným parlamentem ČR, posouzena ÚS ČR, institut povinného referenda v ČR není a žádné mimořádné či jednorázové referendum sněmovna neschválila, tak co měl prezident dělat? Domnívat se, že abdikace by něco změnila js stejné jako se domnívat, že kornoutek zmrzliny na kolejích zastaví rozjtý vlak. ten, kdo si zaslouží opovržení je v prvé řadě Merkelová, která obešla referendum k euroústavě, dala na ní desky s jiným názvem a protiprávně protlačila EU a v druhé řadě si zaslouží opovržení Topolánek, který se před volbami dušoval, že nic takového jako je euroústava nikdy nepřijme. No a ostatní tehdejší pokřikovače pomíjím i když stále nemohu zapomenout na "soudružku" Roitovou, jak říkala, že LS nám přinese ochranu proti přistěhovalectví.

P. Staronový 14.7.2020 8:54

Ad evropská federace, nezbývá, než znovu podotknout "lepší hrozný konec, než (současná) hrůza bez konce"

A začátek padesátých jsem nezažil, ale to nadšení pro tehdejší utopii bylo nejspíš podobné.

A. Renjascu 14.7.2020 8:09

Problémem jsou Babišovo chemičky v Německu, které vyrábí hnojiva. Tyto hnojiva podléhají certifikaci "Německé vlády", která rozhoduje o tom, zda budou či zůstanou zařazené mezi podporované (dotované) výrobky. Jaké hnojiva si koupí německý zemědělec, zda dotované a certifikované či ty druhé, to ať si odpoví každý sám. To jsou ty hlavní prachy o které jde a proto jej má německá fürerka v hrsti. Verbálně bude odporovat jako ti předtím, ale prakticky se zase podřídí. Nemá takovou pozici jako Orbán a protože tak Orbán asi zůstane sám, tak si Německo udělá co chce. Evropské hodnoty v akci - uplácení, vyhrožování, vydírání, selektivní nerespektování schválených pravidel, kolonizace ekonomik malých zemí, dotační korupce, vývoz kapitálu z podřízených zemí, nerovná pozice při hlasování o čemkoliv, prostě Sojuz, Sojuz, Sojuz, jako dříve. Vyhazování z práce za nevhodné názory už nějakou dobu existuje, tak jen už chybí zavírat nepohodlné, ale oni to časem také zvládnou, jen musí chvilinku počkat až si lidé zvyknou, pak ukroji další kolečko salámu.

P. Staronový 14.7.2020 8:57

Ty Vámi (správně) vyjmenované "evropské hodnoty" ovšem dle pana Mařáka zavedli Anglosasové a s jejich odchodem všechny problémy zmizí, jak mávnutím kouzelným proutkem! :-P

M. Matura 14.7.2020 7:58

Pořád stejná odrhovačka. Mařák je neštván, že tu jeho Francií požírají islamisté a že si zase blbě vybral. Nic víc v tom není, než vztek a závist.

P. Staronový 14.7.2020 8:57

Já to odhaduji na budovatelské nadšení. Nebo ho serou děti a přeje jim vše nejhorší.

J. Ganaur 14.7.2020 9:37

Nebo se jenom prostě směje hlouposti Budelípových voličů.A ostatních místních naivních blbců.

P. Staronový 14.7.2020 9:41

Bureš a jeho voliči, to je "přidružená výroba". Jde mu hlavně o urychlení průseru, EUnijní federaci, nemýlím-li se.

J. Ganaur 14.7.2020 9:45

P. Mařákovi?Je to možné.;-D

S. Ševeček 14.7.2020 7:42

závist západního stavebního dělníka vůči úspěšnému velkopodnikateli západního stylu?

J. Ganaur 14.7.2020 9:38

Vás si musím pamatovat.Až budete nadávat.....