28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš, votum separatum a Ústavní soud

Ústavní soud zrušil některé části zákona o elektronické evidenci tržeb. Jenže celá třetina ústavních soudců, tedy pět z patnácti, byla pro celkové zrušení zákona, což ukazuje zřetelně na možnost, jak by Ústavní soud mohl v budoucnosti korigovat Babišovu vládu, pokud by ji prezident nechal vládnout bez důvěry.,

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 30.12.2017 21:46

Teda Hvížďalo, ty ses vycajchnoval

Tak tedy neplacení daní je pro stát lepší než placení? Když bude každý dělat to co má včetně ˇUstavního soudu, tj. platit daně a US bude v tom snahu po pořádku podporovat, nebude třeba jakýchkoliv dodatečných opatření. Ale EET i Kontrolní hlášení ukázalo, že to tak není a dostatek podnikatelů stát oškubává. A US se jich ještě zastává?

S. Sedlák 31.12.2017 4:28

Re: Teda Hvížďalo, ty ses vycajchnoval

Problém s pochopením psaného textu, trubko?

Nikdo (a ÚS nejméně) netvrdí, že se nemají platit daně, ale že to důsledné kontrolování výběru je kontraproduktivní. To je to, že přenesení povinnosti státu na poplatníky výběr daně nezvýší, případně efekt kontroly přinese náklady, takže celkový přínos je negativní. Třeba to, že FÚ mi pošle složenku na doplatek 20 korun, což mu tu dvacku hodí, ale náklady na tento výběr jsou na jeho straně a mé straně vyšší.

Přitom velké firmy se placení vyhýbají kráčením na hraně nebo za hranou zákona - viz třeba dluhopisy nebo prodávání podílu firem sám sobě tam a zpět. To za evidentního střetu zájmů toho premiérského čerpače a podvodníka.

J. Hrabě 31.12.2017 8:55

Re: Teda Hvížďalo, ty ses vycajchnoval

Hezký blábol k tomu silvestru. Daně se platit maj ale kontrola těchto plateb je špatná-podstata příspěvku,ostatní jsou "keci v klecy"...

J. Lepka 31.12.2017 10:17

Re: Teda Hvížďalo, ty ses vycajchnoval

Jo, kdo nechce, nepochopí.

P. Čech 31.12.2017 9:26

Re: Teda Hvížďalo, ty ses vycajchnoval

Především je ovšem nutno přiznat, že příčinou kradení ve smyslu snahy o neplacení daní je zlodějna státu. Stát okrádá všechny občany a to nemravnou formou výběru nepřiměřených daní, přímých i nepřímých. Je jisté, že stát bez výběru daní nemůže existovat. Jde však o nejvyšší nutnou výši těchto daní. Kdo je zlodějem, když např. při výdělku občana 100 Kč jej formou daní připraví o 95 Kč jen proto, aby mohl zaplatit spřízněné úředníky? Aby mohl vyplácet t.zv. sociální dávky t.zv. nepřizpůsobivým občanům? Aby mohl poskytovat všelijaké zbytečné dotace, dávky, přídavky a pod? Aby mohl financovat existenci některých spolků občanů (politických stran a hnutí)? Aby mohl platit desetitisíce zbytečných úředníků (např. min.8 , slovy osm opět zbytečných ministerstev? Atd, atd. Zde je zlodějem s t á t . A když stát okrádá své občany a neříká tomu krádež, potom když totéž dělá občan, nekrade.