24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš odrovnal sám sebe, volby nevyhraj

Jako prezident by Andrej Babiš ani nejmenoval Tomia Okamuru předsedou vlády a to z jednoho prostého důvodu, že SPD podle něj nikdy nedosáhne takového volebního výsledku, aby vyhrála sněmovní volby a mohla sestavovat vládu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 26.1.2023 12:08

Vina je na obou. Pouze Okamura dosahuje viny menší. On totiž již po volbách v roce 2017 nabízel Babišovi spolupráci s tím, že nechce žádné ministerské křeslo pro SPD. Pouze chtěl podporu k vypracování a schválení zákona o obecném referendu. Babiš jej odmítl a raději se spojil se socany, kteří to úplně zazdili. Ve spojení s Okamurou mohl Babiš být předsedou jednobarevné vlády ANO 2011 a věci se mohly dát do pohybu lidmi očekávaným směrem již tehdy. V minulých volbách svou chybu zopakoval a špatné důsledky jen navýšil. Pokud by byl utvořil předvolební koalici s SPD, Přísahou a Trikolórou, což bylo možné, dozajista by dosáhl ústavní většiny v poslanecké sněmovně.. A hned jsme mohli být tam, kde to je pro stát bezpodmínečně nutné.

D. Laurencikova 26.1.2023 12:00

Vas problem je v tom, ze nechapete, nebo proste nevite, co je dnes v EU hodnoceno jako to ZLE = VPRAVO, nebo to DOBRE = VLEVO! To jsou meritka EU, ne moje. Babis je kazdopadne hodnocen jako "PRAVICOVY populista" a Manfred Weber se z Bruselu uz velmi tesi na to, ze v Cechach bude zvolen prezidentem (byvaly komunista a kagebak) Pavel, ktery pro dnesni neomarxistickou EU nepredstavuje zadnou prekazku. Tak si to preberte sam., pane Han.

P. Han 26.1.2023 11:59

Ano. Tohle Babiš dělá.

D. Laurencikova 26.1.2023 11:55

Ocernovani Babise nabyva uz tak hysterickych az kriminelnich rozmeru, ze skoro doufam, ze to bude napadne co nejvic lidem a pujdou mu dat svuj hlas. ;-)

P. Tulej 26.1.2023 11:42

Mějme na paměti, že SPD je pro Babiše bezcenná, protože Tomio nechce nikdy na sebe vzít vládní zodpovědnost, jemu se za velký peníze líbí být v opozici!

P. Kozelský 26.1.2023 11:38

Babiš naopak přesvědčil všechny, že na rozdíl od Pavla a Fialy, že chce mír. A to chce každý normální člověk. Ne bojovat v imperialistické válce za cizí zájmy o zdroje Ruska a Ukrajiny.[>-]

K. A. 26.1.2023 11:36

Fiala je velmi věcný. V názoru na EU otočil o 180 stupňů, když zjistil, která strana krajíce je více namazaná. Z euroskeptika eurohujerem, to je pragmatismus.

K. A. 26.1.2023 11:32

Dobrý rozbor situace, řekl bych.

M. Boháček 26.1.2023 11:31

ČESKO: Podrobně jsem analyzoval, co oba kandidáti v duelech na kameru řekli. Mohu se mýlit, ale mě obsah slov Petra Pavla vyděsil. Ne, Andrej Babiš neumí mluvit. Generál hovoří s bravurou profesionálního hráče pokeru. Také na to byl vyškolen. Též analyzovat obsah toho Babišovo drmolení.

Babiš koktavec plácající páté přes deváté. Důležitý je však obsah slov. Nikoli forma. A to zejména v dnešní napjaté době, která aktuálně připomíná blížící se hurikán. Andrej Babiš není žádná výhra, ale on je určitá naděje. Minimálně v tom, že svým kličkováním získá snad ještě nějaký čas.

Babiš – Mám mírový plán. Kontaktoval bych Zelenského. Potom všechny leadery zemí EU. Zjistil bych jejich pohled na věc. Pokusil bych se všechny pozvat do Prahy na mírový sumit.

Pavel – To jsou nesmysle. Od toho zde máme NATO

Ten scénář zataření našich mužů do frontových linií Ukrajiny si z výše uvedeného dokážu plně představit. -- Rusové zaútočí v odvetě na například na Slovensku ležící letiště USA. Nebo dokonce provokaci. Nějaká raketa dopadne do nedalekého Ukrajinského přeshraničí. Například na železniční shromaždiště zbraní určených pro Kyjev v Rumunsku. --- President Pavel kontaktuje NATO. To NATO, kde mají vše již, jak řekl předpřipravené. Zde aktivují článek 5.--- Následně toto oznámí Fialovi, že zde máme aktivovaný článek 5. Fiala formálně svolá vládu, ta to posvětí v souladu s předpřipravenými plány NATO a jde se za nadšeného hýkání médií na Rusa --- Nejprve stálá armáda, hned po ní aktivní zálohy. V krátkém čase mobilizace vybraných ročníků. V odvetě začínají dopadat Ruské rakety na česká letiště, zbrojovky, železnice, elektro trafostanice...

V kombinaci s novelou, kterou vláda aktuálně tlačí, že se nebude již po novu muset ptát žádného parlamentu, zda-li s aktivací článku 5 také souhlasí, v jaké podobě a zda-li vůbec, s generálem v presidentském křesle, vše dohromady, považuji za smrtící koktejl!

https://cz24.news/rodice-manzelky-dedove-babicky-ctete-a-sdilejte-pavel-pavek-valka-videa/

R. Gramblička 26.1.2023 11:28

Jo, shrnul jste to dobře, vidím to stejně

J. John 26.1.2023 11:27

Babi šje lepší volba ze špatných .Pavel je pro zavedení € a tím by ČR ručila za všchny dřívější dluhy nasekané státy € zony, jako je Řecko, Itálie,...

J. John 26.1.2023 11:20

Nynější "zÁKONODÁRCI" PODSTATNĚ VYLEPŠILI PENĚZOVODY, TAKŽE JIM A JEJICH KUMPÁNŮM DENNĚ PŘITÉKAJÍ MILIARRDY.

Vzpomeňte na podvody s LTO a solární barony. To byly začátky, které umožnila změna legislativy. nyní to vylepšili a okrádají úplně celý národ a likvidují průmysl.

J. John 26.1.2023 11:17

Politruk-propagandista Ziegler se po vítězství Pávka a lásky stane vrchním hradním ideologem a mluvčím. Nevadí, že přivede do hrobu NP. Já už to čtu jen občas pro zajímavost, kvůli poznání jak hluboko může klesnout morálka a inteligence pisálků sloužících nedemokratické moci. I v minulosti to opakovaně začalo takto.

V. Kuhaj 26.1.2023 10:56

To je otázka. Každopádně by byli kandidáty této vlády, protože Babiš je přece ze všech nejhorší...!:-/

J. Kalina 26.1.2023 10:54

To jeden článek za druhým a zase nic. Přeci je zcela jasné, že Babiš dělal a dělá stejnou politiku (tu zásadní) stejnou jako nyní Fiala. ten zásadní a šílený odpor politických elit proti němu vůbec nesouvisí s jeho politikou, ale s tím jak jim narušil vstupem do aktivní politiky zažité stereotypy a penězovody. Ze strany těch co jim platili, aby zákony vyhovovaly jeho byznysu se mezi sprostě vecpal a přestal i platit?

Stačí si uvědomit, že na Radě Evropy (šéfové států) má náš zástupce právo VETA a může všechno zamáznout, pozastavit včetně Green Dealu. A to DO doby, kdy odsouhlasí přenesení té určité agendy na sbor ministrů (např. životního prostředí). Jakmile toto udělá, můžeme být přehlasováni většinou a také jsme!!

Toto dělali všichni naši šéfové vlád, dělal to Sobotka (s imigrací např.), dělal to Babiš, dělá to nyní Fiala. Nějaký "buřičský" výrok před domácími kamerami se pronese a v Bruselu se dobře ví, že to je na oblbnutí občanů a toleruje se to. Zrovna Babiš v posledních debatách párkrát zmínil, že bývalá ministrině životního prostředí na radě Evropy spala a nehlasoval proti elektro autům. No a co? I kdyby hlasovala. Byla přehlasována a my bychom stejně plnili směrnici a pilně zaváděli. To máme za to, že jsme přijali Lisabonskou dohodu, Klaus se kvůli tomu nenechal zavřít do blázince, Rusnok odvolal za ČR i nějaké Klausem dohodnuté výjimky a Ústavní soud prohlásil, že se nejedná o ztrátu suverenity. To si vůbec nechci představovat, že každý stát na pozici ministra živ. pro. jmenuje nějakého fanatika. tam to musí vypadat, Celé je to jenom o tom, jak nám to podat po kapkách, abychom se nekuckali a dopřát nám předvolební boj, kdy volíme nemlich to samé, ale máme pocit... a divadlo, kvůli kterému nevnímáme to zásadní.

V. Kuhaj 26.1.2023 10:52

Dobré!;-D!R^

P. Han 26.1.2023 10:47

Vy jste tedy ultralevá nebo hnědá verbež? Odpusťte, nějak mi to splývá.

P. Hruska 26.1.2023 10:47

jenže on to celé platí, z toho co nasysloval na úkor občanů této země

K. Tomek 26.1.2023 10:40

Dobrý den.

Souhlasím. Ale Babiš to vše podepíše taky (nakonec Green Deal už podepsal) - kvůli dotacím

T. Hraj 26.1.2023 10:31

Babiš je z mnoha důvodů těžko přijatelný. Kromě temné minulosti (tu má PP ještě temnější) to je člověk bez pevných, strukturovaných od principů budovaných názorů. Je neschopný abstraktnější nebo obecnější (ideologické) myšlenky. To je také důvod, proč si často protiřečí (bez ukotvenosti v principech si lze po delší čas jen těžko uchovat konzistenci). Jedinou jeho zbraní je nijak zvlášť pevný, či důvěryhodný selský rozum. Zlo Babiše je v jeho osobě.

Naproti tomu PP je kultivovaný, uhlazený, umí se vyjadřovat (i sympaticky stručně), na obecnější otázky odpovídá sice obecně (až bezobsažně), ale také strukturovaně a s alespoň formální hlavou a patou. Ostudu tedy neudělá (jak já tuhle vlastnost nesnáším!). Zlo, které s sebou PP nese, netkví přímo v jeho osobě, ale v tom, co reprezentuje: absolutní prounijní konformismus. Můžeme si být jisti, že podepíše všechny budoucí Lisabony, Istambuly, Marakéše, Green Dealy, Fit for 55, kvóty na migranty, ženy, homosexuály, černochy nebo cokoli jiného. Je přeci dospělý, rozumný, slušný...

Suma sumárum nevím, co by Babiš musel provést (a že se v poslední době snaží!), abych volil PP.

J. Rejzek 26.1.2023 10:24

Drahoš uměl stahovat králíka. Stejné triky, ze stejné Kolářovo firmy.

J. Havelka 26.1.2023 10:09

🤣🤣🤣

V. Pokorný 26.1.2023 10:07

Autor článku, jako další havloidní slouhové, vlastně oslavuje špiónovskou a komunistickou minulost bývalého generála Gumy. Což asi může,podle nich, naznačit, že přece jen na tom tzv. komunismu něco vábí? Když tedy teď tak vyzdvihují komunistického lampasáka.

Jeden kandidát je za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Pravda a láska vybrala bez dvou za dvacet? Nebo na rozkaz a pokyn zpoza Velké louže? Fuj...lokajové.

D. Laurencikova 26.1.2023 10:06

Abych nezapomnela, autor se rozplyva nad tim, ze Pavel "nakupuje a hraje si s vnoucaty"! To ho asi obzvlast kvalifikuje pro nejvyssi urad ve state, tady mozna Babis skutecne konkurovat nemuze! ;-)

P. Vychodil 26.1.2023 10:05

Mám pocit že je hlavně či dokonce pouze vina O

M. Hoblík 26.1.2023 10:02

Babiš udělá dobře, když se vrátí do bažin!

M. Hoblík 26.1.2023 10:01

Babiše by mohla podpořit KSČM stejně jako mu podporovala vládu; jenže když se jí tak trapně včera zřekl...

D. Laurencikova 26.1.2023 9:58

Nevim, cim je lepsi cesky komunista, nez slovensky. Vy jste rasista? Ten cesky dokazal, ze je oportunista nejvetsiho kalibru a ten slovensky predevsim celi lzim a osocovanim od druhych.

Vcera pristal v me postovni schrance platek "Forum 24". Na titulni strane Babis, s grimasou predstavujici "Zlo", vedle zariveho "Dobra" v podobe generala Pavla. "Lhar" Babis a "Hrdina" Pavel! V pravem rohu nahore hrdy napis: "Narod sobe!" To je opravdu smelost a obsah az groteskni. Pripomina nabozensky fanatismus z dob inkvizice!

Vita pana generala zacina v roce 1993 jakymsi hrdinskym cinem, zatimco dale najdeme "evidencni kartu StB" agenta "Burese". Uloha "Pavka" pro StB byla velkoryse zcela zamlcena. Nasleduje vycet narceni a "zlocinu" Babise, ktere nebyly nikdy prokazany, to ale naseho autora vubec nerusi.

Myslim, ze tento platek jisteho Safra, ktery masove pristava v milionech domacnosti, by mohl konkurovat s tim, co zname ze zaznamu o stvani proti Zidum v nacistickem Nemecku! "Nekupujte u Zidu"!

Budu se moc divit a nebude se mi to libit, jestlize proti tomuto nepoda Babis trestni oznameni!!

P. Čech 26.1.2023 9:49

Ono jde v zásadě o to, opustit v zájmu státu osobní animozitu a snažit se spojit, nikoliv se mezi sebou vymezovat. Ne tom v podstatě Babiš nevyhrál volby. Pokud by utvořil předvolební koalici ANO 2011, SPD, Přísahy a Trikolóry, vznikla by opravdu ústavní většina v parlamentu a hned by se daly smysluplné věci do pohybu. V zájmu státu totiž skutečnost, že se Babiš s Okamurou nemají rádi musí jít stranou, jinak nedosáhneme ničeho smysluplného.

J. Černý 26.1.2023 9:46

Myslíte lampasáka?