20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš není příčina, ale produkt

Je správné usilovat o to, aby Andrej Babiš (AB) skončil. Ničí krajinu, okrádá nás všechny, špatně hospodaří s našimi penězi. Svými aférami kazí jméno našeho státu, snižuje jeho věrohodnost, vystavuje zemi posměchu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 21.6.2019 18:35

Babiš Maká, Bernkopf Tlachá.

Babiš mnohým vadí, to je fakt. Snaží se ho dostat z politiky, protože jim šlápl na penězovody zejména z ministerstev k politickým stranám. Také daňovým podvodníkům, ale i kulturní frontě, obecně pak Kavárně PaL a taky samozřejmě Závistníkům a Nenávistníkům. Mnohými způsoby se ho snažili sejmout, ted vrcholí Dotace, které jsou jak známo Zlo. Ale sočasný svět je dotacemi všeho druhu prošpikovaný, aniž bychom si to nějak uvědomovali. Proto najednou brojíme proti Dotacím, ve skutečnosti ale proti Babišovi. Kdo a Jak se pokusí dotace zrušit, když jsou zlé? Inu, Nikdo, protože by způsobil nehorázné škody. Jistě jsou některé dotace zbytečné, ale dotace Kulturní frontě, či ĆT to asi nebudou, také dotované školsví asi studentům nevadí, takže proti nim se demonstrovat nebude. Dotace do zemědělství pak chrání naše zemědělce, aby nezkrachovali přílivem hojně dotovaného konkurenčního zboží od našich spojenců. No a Babiš je podnikatel v zemědělství, má prosperující firmy a zaměstnává 35000 daňových poplatníků. Dostává dotace jako každý jiný, nevím proč pisálkovský autor zrovna o něm tvrdí, že dotační systém Zneužívá, když ho Využívá. Dotační systém je buď platný, k využití, nebo neplatný. Toš tak...

M. Prokop 21.6.2019 16:27

Podepisuji.

.

K. Janyška 21.6.2019 15:44

Hovino ! Za všechno může demokracie.

Je to válka a totalita většin s jednotlivci, pokaždé jiných s pokaždé jinými. Je to nesmyslná válka všech se všemi.

Musíme k demarchii, tedy k vládě jediného práva pravého, práva evolučního soukromého nade vším. I nad správou věcí veřejných. Ta by nic takového nedovolila. Lidstvo totiž řídí jeho spontánní řád, tedy něco, ne někdo. To něco jsou pravidla spontánního řádu lidského světa, která tvoří naši mysl, z nichž nejdůležitější je právě zákazové právo soukromé...Dzp.

I. Mertl 21.6.2019 15:18

Chudák Andrej,

oběť to dotačního systému, oběť Evropské unie. Možná i oběť těch 15-18% jeho voličů. Co jsme mu to udělali, on přece chtěl jen dobro pro všechny. Jako to chtěli jeho předchůdci Lenin se Stalinem, Hitler a řada dalších drobnějších Mesiášů. Ani je svět nepochopil, stejně jako našeho Andreje, jak zjišťuje pan Bernkopf.

M. Prokop 21.6.2019 16:29

Re: Chudák Andrej,

Bureš je vyžírka, žádná oběť. Co se dotací týče, má autor pravdu.

V. Čermák 21.6.2019 18:42

Re: Chudák Andrej,

Nemá a vy to dobře víte...

V. Čermák 21.6.2019 18:41

Re: Chudák Mertl

Andrej a Chudák? Nedejte se vysmát. Je to úspěšný premiér úspěšné vlády, které se daří, vyhrává jedny volby za druhými. To nejsou symptomy Chudáka. To o vás se to ale říci nedá. Prohráváte jedny volby za druhými, vaše názory ne a ne prorazit, točíte se v kruhu jako kolovrátek a "litujete" Vítěze, že vítězí, hm, pokrytectví z vás odkapává jako rýma z nosu.....

R. Vacek 21.6.2019 13:33

Už se těším,

jak umělci žijící z dotací budou v neděli demonstrovat proti nim.

V. Kotas 21.6.2019 18:14

Re: Už se těším,

1*

V. Povolný 21.6.2019 11:34

Bezvadné

Teď ještě zbývá říct, které jsou to ty správné strany, co nepropadnou. Kdyby taková byla, už bych ji dávno volil.

P. Lenc 21.6.2019 11:03

Andrejko1, zvaný ufňukaný

to má dobře spočítané.Do konce jeho vlády je ještě daleko, justice je tak na kabelky a při jeho majetku se soudy, pokud k nim vůbec dojde povlečou roky.Takový Rath přistižený přímo při činu a který si vytírá s justicí anál je Andrejkovi příkladem.Nějaké demonstrace mu jsou ukradené, nemluvě o tom, že ti, co je organizují jsou stejná, ne-li horší pakáž. A ano, dotace jsou příčinou, ale není to jenom český fenomén, ale celoevropský.

J. Chaloupka 21.6.2019 10:31

Moje matka žila i za první republiky a říkala, že

v její vsi byl starostou nejbohatší sedlák, protože všichni si mysleli, že je nejbohatší, protože je nejchytřejší. Vždycky když vidím něco z přelomu století tj. 19. a 20. si říkám, jak to ti naši předkové zvládli bez dotací?

V. Kotas 21.6.2019 18:12

Re: Moje matka žila i za první republiky a říkala, že

1*

V. Čermák 21.6.2019 18:17

Re: Moje matka žila i za první republiky a říkala, že

No, neměli za zády prodejce cizího dotovaného, tím pádem levnějšího, konkurenčního zboží, že?

J. Chaloupka 21.6.2019 10:26

Všichni ti, co říkají: ať si vyřídí svoje a pak očištěn se

může vrátit. Při rychlosti naší "nezávislé" justice Babiš pohodlně odslouží další volební období a pak si lehne někam na pláž, třeba vedle Vostrého, aby si ti miliardy také užil.

F. Dido 21.6.2019 14:02

A proto mu v příštích volbách hodím svůj hlas a všem známým doporučím to samé,ať si ten šmejd užije plody své vládní práce. Žádná pláž nebude,nekecat a makat, nadosmrti.

V. Čermák 21.6.2019 18:45

Re:

Váš hlas on nepotřebuje, má dost svých voličů. A vaše rady taky nepotřebuje, rozhoduje se zatím celkem dobře sám....

J. Chaloupka 21.6.2019 10:24

Máte na mysli třeba Fialu nebo Bartoše?

To bychom si "polepšili". Oni totiž nechtějí shodit vládu Babiše, protože by museli pracovat. A to ani Fiala (celý život se živí žva... pardon mluvením) ani Bartoš (na to je moc mladý a nezkušený) neumí. Oni se chtějí jen zviditelnit. Ani naše média nejsou imunní. Dělají té manifestaci na Letné zdarma reklamu.

M. Krátký 21.6.2019 9:48

viditelny-macek dnes

Jsem pro uspořádání referenda o vystoupení České republiky z Agrofertu. Tečka CZ

F. Dido 21.6.2019 14:06

Ono je to stejné jako s tou unií,není třeba abychom všichni z unie vystoupili, stačí když vystoupí Brusel.

J. Schwarz 21.6.2019 9:02

"Demokratický blok"

protestuje proti Babišovi vlastně hlavně proto, že obešel jejich politiky, které už nechce korumpovat. Ani to MEŘO nevymyslel Babiš, jen využil bláznovství "euroekologů". To si snad někdo myslí, že napřed vyhlásí nějaké cíle / povinné procento "biosložky" /, postaví na její výrobu fabriky a potom, když přijde na to že šlo o pitomost je bez náhrady zruší ? Co když to dopadne stejně se "soláry"? "Experti" dojdou k závěru že se v evropských podmínkách kromě instalací na střechách nevyplatí a budou chtít na polích postavené solární parky škrtem pera zrušit. Vsadím se že to taky nepůjde a volba bude mezi dalším provozováním a arbitrážemi následovanými tučnými náhradami solárníkům. Stejně jako s řepkou - poslanci nezruší povinnost přimíchávání biosložky nikoli kvůli Babišovi, ale kvůli nákladům tohoto zrušení. Jednou zavedená blbost se ruší velice obtížně!

P. Janoušek 21.6.2019 15:34

Re: "Demokratický blok"

A jaké náklady budou na to, že nějakej vocas mi do nafty nebude lít jakousi biosložku, která mi ničí auto, které jsem si za vlastní koupil?

AB a těm posrancům to nevadí. Nejezdí ve svém a za naše jim koupí nové. Ale vadí to mě.

P. Janoušek 21.6.2019 15:38

Re: "Demokratický blok"

Jo, a pokud se nepletu, náklady mi vznikají tím, že někam něco leju a né tím, že to tam neleju.

F. Brnušák 21.6.2019 8:36

Trikolora

Tohle uskupeni je pro me dost necitelne, uz jen tim, ze je to hnuti a ne strana. Z meho pohledu to ubira na volitelnosti, ale zrejme to ma V. Klaus spocitane, ze je to presne naopak. Mrzi me, ze se nedohodli se Svobodnymi, ale chapu to, ze Klaus je silna individualita, ktera je pro Svobodne neakceptovatelna a naopak. Nicmene koalicne by to byla asi velmi funkcni, ale taky vemi utopisticka.

R. Tichý 21.6.2019 17:18

Klaus to vysvetloval. Je to pocatecni faze, pri uspechu se bude pokracovat dal. Bylo by dobre, kdyby se to postupne zacalo spojovat.

J. Lukavsky 21.6.2019 8:02

Lhotka

Naprostý souhlas, ale: Stát jistě potřebuje nějak podporovat aktivity které si na sebe nevydělají, přesto by ale měly fungovat. Mohl by to ale dělat jako kdysi král. Když chtěl osídlit a zvelebit nějakou divočinu tak prostě vyhlásil: Kdo se tam usídlí dostane zdarma xx korců lesa, ten si může vykácet, postavit dům a udělat pole. A nebude 10 let platit daně. Od toho jsou ty Lhoty, Lhotky... čili žádné "podá si žádost u pulkrabího... a bude mu vyplaceno...." ukaž co umíš a máš prostor. J.L. end

J. Qmiksik 21.6.2019 6:43

Babis dotace nevymyslel a prosperoval by i bez nich, to ze jeho firmy dotace cerpaji stejne jako konkurence je v poradku.

Clanek se tvari objektivně ale neni nic nez dalsi primitivni utok na premiera.

V. Kotas 21.6.2019 7:22

Re:

Tak jest.

F. Brnušák 21.6.2019 8:27

Re:

Kdyby tomu tak bylo neknucel jak zpraskanej pes, kdykoliv se nekdo zmini o seskrceni dotaci.

Namatkou zastropovani dotaci - Babis je proti spolu s Tomanem

Zastaveni dotaci pro Agrofert - podle Babise utok na CR a chtel si promluvit se samotnym Junckerem co ze to zamestnava za nekompetentni auditory (to mu nakonec nekdo rozmluvil, z toho by byla dobra rachanda)

To jsou dukazy, ze Babis je stale napojen na Agrofert a ze bez dotaci by sel do kytek. Kdyby tomu tak nebylo tak oba pripady vubec nekomentuje, nebo rekne za bude s auditorama spolupracovat, aby Agrofert dale nevycucaval EU a CR.

Jedine co je pravda je ze Babis dotace nevymyslel, ale to neznamena ze je nevyuziva ve svuj prospech.

J. Schwarz 21.6.2019 9:03

Re:

Babiš by "nekňučel", kdyby je navrhovatelé omezení dotací nechtěli omezit jen jeho Agrofertu.