25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš na plicním ventilátoru

Před sedmi lety, v sobotu 26. října 2013, skončily volby do Poslanecké sněmovny. A nastalo sedm tučných let Andreje Babiše. Nejprve mu v jeho vládě dělal premiéra Bohuslav Sobotka, pak se, s pomocí Miloše Zemana, chopil kormidla už přímo sám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Nevrkla 29.10.2020 7:59

Rádoby chytré bláboly politologa po bitvě...

P. Dvořák 29.10.2020 6:58

Maminkóóó ́, já nechci Babišééé!!

R. Langer 29.10.2020 6:24

Hm, jestli vám Babiš připadá jako kůl v plotě, tak si raději nasaďte nějaké jiné brýle, evidentně vám uniká okolní realita. ;-)

J. Moravec 29.10.2020 5:31

Vskutku autor je politolog - bla bla bla ... bla

I. Pávek 29.10.2020 7:45

Ano pane Moravče, blekotání ,, politologa". Takových přechytřelých máme hafo. Já bych ho nazval jedním slovem z křížovky kterou jsem nedávno luštil. Návod na slovo byl - díra lásky na čtyři písmena. První a poslední bylo dáno svisle. První bylo P a čtvrté A. Ani nevíte, jak dlouho mi trvalo, než jsem na to slovo přišel. ;-D

P. Hatina 29.10.2020 0:44

No, řekl bych, že Babiš právě teď určitou šanci má. Protože, jak nyní řekl i Hamáček, ta čísla nakažených nyní kulminují - ale tak extenzivně nerostou. Měli jsme ca 15 000 denně už minulý týden, máme je stále. Je tedy, šance že po (už minule) zavedených opatřeních začnou klesat. Ne hned, ale pomalu, během několika týdnů jistě.

No a právě teď vyměnuje Babiš zlého muže Prymulu za Blatného. Který by se - namísto dalšího omezování mohl soustředit na tu druhou část, podpory nemocnic, přesouvání méně potřebných pacientů do hotelů,taky už připravených polních nemocnic (s nakoupenými postelemi?). A hlavně, jak ta čísla budou klesat, začít odbourávat některá ta nelogická omezení poslední doby, naopak se (po dobrém) mohl dožadovat důvěry občanů aby ta opatření dodržovali (a ono je jedno zda budou , pokud budou klesat ta čísla), čemuž bude s radostí kvitovat i Babiš - a jak i sliboval, do prosince z toho můžeme být venku.

Je to jistě jenom šance, ale jak to kdysi zpíval Richard Müller " Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč.. A zrovna Babiš s jeho miliardama tolik ztratit nemůže, přinejmenším odejde z politiky, a i tak se může do konce života někde na Bahamách koupat v šampaňském..