25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš by květiny na Národní třídě klást neměl

Do kin přišel dlouho avizovaný film Davida Mrnky MILADA. I když všichni ten příběh známe a víme, jak skončí, je to film poučný a jde z něj mráz po zádech. Když jsem ho sledoval, myslel jsem na tři věci:

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ś. Svobodová 17.11.2017 11:23

Re: ale no tak ...

To, že má někdo jinou životní zkušenost (a o ničem jiném nepíše) u vás vyvolává zuřivou touhu moralizovat a nálepkovat a manipulovat. O co je vaše uvažování lepší, než to bolševické?

T. Kočí 17.11.2017 11:17

Re: ale no tak ...

lampasák v armádě? To má být kdo? Nelžete a studené na hlavu.

Ś. Svobodová 17.11.2017 11:13

Re: Národní tragédie: 8. a 17. listopad, 15. březen

Dělá si prdel. Ale jinak je to duší komouš :-)

L. Novák 17.11.2017 11:08

Re: Národní tragédie: 8. a 17. listopad, 15. březen

To si děláte prdel, nebo jste něco požil, nebo jste komouš tělem i duší? 8-O

"...Zato 17. listopad 1989 ... V té době jsme měli VYSOCE vyspělý reálný socialismus, těšili jsme se ze všemožných výdobytků ... Pád na dnešní úroveň byl strmý a NESMÍRNĚ bolestivý. ..."

Ale ale, komunistům se nikdy nedařilo líp než dnes! :-)

F. Navrátil 17.11.2017 11:07

Re: Taky výročí

Darmo mluvit. Až historie rozhodne, kdo měl větší podíl na 17. listopadu 1989. Zda to byl Václav Havel nebo Rudolf Hegenbart, agent KGB a vedoucí 13. oddělení ÚV KSČ, který měl na starosti bezpečnostní složky.

A. Nový 17.11.2017 11:05

Re: Národní tragédie: 8. a 17. listopad, 15. březen

https://www.youtube.com/watch?v=LL_1lXaQwj8

L. Bystrý 17.11.2017 10:54

Národní tragédie: 8. a 17. listopad, 15. březen

Která z nich byla nejhorší? Všechny přinesly hluboké ponížení našeho národa, okupaci, Temno. Soudím – ačkoli nechci zlehčovat utrpení našeho lidu pod Němci a jinými Evropany za okupace Habsburské a pak hitlerovské – že NEJDĚSIVĚJŠÍ národní Temno jsme protrpěli my, současníci.

My jsme přece prožili nejhorší PÁD – z výšin socialismu do bažin kapitalismu a demokracie. Ano, naši předci po Bílé hoře upadli do pracek Evropanů, ale povaha vykořisťovatelského systému se v podstatě nezměnila – k feudalismu se „pouze“ přidružila rekatolizace a europeizace. (Je symptomatické, že hrdinné moravské obránce vlasti pomáhal vraždit, tehdy u zdi obory Hvězda, i „slavný“ René Descartes, typicky brutální evropský intelektuál. Ach, jak mohlo být vše jiné, kdybychom tehdy zvítězili my a Descartovi urazili tu jeho „chytrou“ hlavu!)

15. březen 1939 rovněž nepřinesl zásadní změnu sociálních poměrů: Víme, že náš (budoucí) první socialistický president Dr. E. Beneš nemohl zavádět socialismus hned po r. 1918, právě vinou existence nepřizpůsobivých menšin v naší vlasti (Němců, Maďarů, sionistů). Ano, mezi kapitalismem a fašismem není velkého rozdílu.

Zato 17. listopad 1989 ... V té době jsme měli VYSOCE vyspělý reálný socialismus, těšili jsme se ze všemožných výdobytků ... Pád na dnešní úroveň byl strmý a NESMÍRNĚ bolestivý. Ano, havlistické Temno bylo nejhorší kapitolou našich dějin, především kvůli světlu slovanského socialismu, na nějž jsme všichni vzpomínali se slzami v očích – neboť toto světlo se téměř neustále line z Kremlu.

Naštěstí je Temnu konec: Ano, výsledky posledních voleb jsou stejným vítězstvím nad Zlem a Tmou, jakým bylo osvobození ČSR Rudou armádou, nebo - v menší míře - osvobození Česka od evropské nadvlády v r. 1918. Ano, havlismus je mrtvější než Havel, evropský kapitalismus a demokracii rychle měníme na reálný putinismus-babišismus, radostně se vracíme do nitra naší rodné Západní Asie. Prostě: Po dlouhé noci přichází z východu světlo, z Východu svoboda. Sláva a HURÁ!

J. Kombercová 17.11.2017 10:45

Re: Aniž bych chtěl jakkoli zkrášlovat poměry, které

- Už jsi četl tuhle knihu?

- Ne, Počkám si, až bude zfilmovaná.

Tak asi takhle nějak (ten vtip je prý americký).

A. Nový 17.11.2017 10:39

Re: ale no tak ...

Máte špatné informace, pane Kubíne. Ten "náš" a taky váš kandidát na prezidenta nebyl lampasák, jen Vystudoval Vojenské gymnázium Jana Žižky z Trocnova v Opavě a poté strojní fakultu VUT v Brně. Po studiích pracoval jako projektant a později jako samostatný projektant v OKR...

J. Fridrich 17.11.2017 10:34

Re: ale no tak ...

Takže přes ty perzekvované a zavírané - a někdy i popravované naše hrdiny z II. svět. války to vlastně za komunistů nebylo tak špatné, že pane-soudruhu Harabasko ?

P. Harabaska 17.11.2017 10:11

Re: ale no tak ...

Také jsem se narodil dost dávno před únorem 48 a také jsem byl synem živnostníků, otce i matky. Otec řemeslník měl dokonce nějaké 3 či 4 zaměstnance: tátu jako vykořisťovatele vyakčnili a s odvoláním na nedostatek materiálu pro živnostníky znárodnili, matka přestala živnostničit v podstatě jako vdaná žena s dětmi. Tak se to tenkrát dělalo. Zůstala nějaké ty roky v domácnosti, potom šla prodávat do Kovomatu. A přes ty živnostníky a přes bedlivé zkoumání původu a rodinným poměrů jsem se dostal pohodlně jak na střední tak později i na vysokou školu. Dneska se mnozí rádi vymlouvají na minulý režim, že nemohli studovat, obyčejně je však důvod někde jinde. Dokonce i tomu křimickému Lobkowitzovi umožnili, pokud vím, jít na střední školu. Podobně si mnozí stěžují, že se za komunistů nemohli učit cizím jazykům. Já jsem se jich naučil několik. Pravda, nechodil jsem hrát fotbal, ani jsem nejezdil na trampy.

L. Novák 17.11.2017 10:09

Re: Přesně tohle se musí Babišovi

"Kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu."

Známá to průpovídka, která do dnešního socialismu přežila z komunistické totality.

P. Harabaska 17.11.2017 9:58

Re: Přesně tohle se musí Babišovi

I vy optimisto! Ti ostatní kradou stále, bez ohledu na barvu dresu.

P. Harabaska 17.11.2017 9:57

Re: Taky výročí

Některá ta slova jste měl doplnit v závorce otazníky.

P. Harabaska 17.11.2017 9:56

Aniž bych chtěl jakkoli zkrášlovat poměry, které

vládly v období, kdy komunistická justice proces s Horákovou a dalšími zinscenovala (ostatně v roce její popravy jsem teprve začal chodit do školy), musím odmítnout názor, že film je de facto zdokumentováním onoho zločinného procesu. Zajisté studenti by ten film měli shlédnout, protože naznačuje atmosféru, která tehdy vládla, kdy si lidé šeptem sdělovali, že zase ten či onen byl "odstraněn". Nejde o dokument, nýbrž jen o umělecké dílo zobrazující dobu a děj zpracované s určitou licencí autora. Neformujme postoj mladých k místu a době s jen s pomocí jakkoli upřímně míněných filmů. Naše generace byla bombardována hlavně sovětskými filmovými veledíly např. o Čapájevovi, kde se to hemžilo rytíři zlaté hvězdy a opravdovými lidmi, atd. atd., a kolik z toho v nás zůstalo a skutečně utvářelo naše postoje? Každý takový film nese v sobě určitý ideově-propagandistický náboj, který ne vždy zasáhne cílovou skupinu kýženým způsobem.

J. Fridrich 17.11.2017 9:47

Re: Taky výročí

Nic se " nesmrsklo ", pane Navrátil.. Obě výročí jsou pro naši zemi důležitá, to první souviselo s nacistickou okupací - a to druhé v roce 1989 s " okupací " a nesvobodou komunistickou - a ta se nás, dnes žijících více dotýká - byla nám navrácena naše suverenita a hlavně SVOBODA..

Tak asi tak, vážený..

P. Lenc 17.11.2017 9:26

Re: Přesně tohle se musí Babišovi

Ale těch obhájců tohoto fízla kteří budou argumentovat "takový tam byli všichni"bude požehnaně.Všichni "kradli", nyní bude krást jen on.

F. Navrátil 17.11.2017 8:39

Taky výročí

Mrzí mne, že se výročí 17. listopadu zužuje jen na rok 1989. Původní výročí mělo připomenout smrt Jana opletala v roce 1939, studentské demontrace proti německé okupaci, zavření českých vysokých škol a odsun tisíců vysokoškoláků do koncetračních táborů. Nějak se nám toto autentické výročí vytrácí.

O. Schnabl 17.11.2017 7:29

Re: ale no tak ...

Mám osm křížků za sebou a pamatuji si velmi dobře dobu od slavného Února 48, procesy s Horákovou, Slánským atd. Můj táta byl živnostník a tak i já nemohl jít studovat na střední školu, vysoká mohla být jen nějakým snem. Jsem šťasten, že jsem se dožil svobody, které si cením daleko více, něž nějakého žvance, za který bych musel ohnout hřbet. AB není ten co by nějakým způsobem poznal krutost KSČ a její politiku. Nesl se na výhodě rodičů, kteří sloužili zločineckému režimu. Měl kontakty, které využil ke svému zbohatnutí a pořád zřejmě má málo. Pokud tvrdí, že pracuje pro blaho lidu tak lže, pracuje jen pro ještě větší ovládnutí svých zájmů a byznysu. V tomto případě bych dal autorovi článku za pravdu a také bych mu doporučil aby raději navštívil film Milada, než kladl květiny k obětem režimu, kterému bezvýhradně sloužil.

M. Moravcová 17.11.2017 7:26

Re: ale no tak ...

je třeba to neustále připomínat. Protože se to zase začíná dít - to šmírování, cenzura, udávání, vyhazování z práce (Německo). Už si zase jsou někteří rovnější. Obrací se pravda. Největší lhář a korupčník, kmotr a oligarcha Babiš osočuje druhé. Dokonce bude premiérem.

M. Moravcová 17.11.2017 7:24

Přesně tohle se musí Babišovi

připomínat. Protekční komunistický fracek, který nepoznal, co to je totalita. Vy lezl po hrbech všech, kteří nemohli studovat ani doma, natož v zahraničí.

Kdo komu revoluci ukradl? Babiš nám, nebo my jemu?

P. Maleček 17.11.2017 7:16

Proč prý demokraté mlčí k Babišovu po 89. řádění?

Co Babiš dělal před 89., to nám politici z dříve vládních partají, tedy hlavně ČSSD a ODS rádi vyprávějí. Ale když se jich zeptáte co Babiš dělal po 89. a co je za jeho "podnikatelskými" úspěchy, krčí rameny či cudně mlčí.

Není divu, protože až bučí, že za jeho "byznys" úspěchem je nadstandardní přízeň právě těchto partají. Nejen v podobě dárečků ze státního, v podobě fabrik za hubičku, či podpora všemožných dotačních titulů končících hlavně v Babišově kapse. Ale i krčení ramen policie a justice o řadu nepěkně smrdících Babišových skutků.

A takovéto službičky se samozřejmě ve velké politice nedělají zadarmo a neplatí, přesněji neuplácí se za ně jen pár melouny. Proti jejich celkovému součtu je nejspíš 50 melounů hozených do Čapího hnízda jen kapka v moři. A tak do něj se šťourat mohlo.

Což potvrzuje právě i to, že přes už předem jasné Babišovo volební vítězství, žádná z těchto partají, s výjimkou prdu s Čapím hnízdem, neukázala na tyto temné stránky Babišova podnikání.

Což vyvolává ještě jednu otázku - kdopak má asi v ruce slavný Mrázkův archiv?

J. Fridrich 17.11.2017 7:10

Re: ale no tak ...

Souhlas pane Kubín. Potrestáni a diskvalifikováni měli být hlavní protagonisté komunistického režimu, tedy ideologové, důstojníci STB a dalších služeb, právníci posílající lidi s jiným názorem do kriminálů a podobní aktivní donašeči a přisluhovači toho odporného systému.

I. Skolin 17.11.2017 6:45

Re: ale no tak ...

Pane Kubíne, i já byl u toho a máte na 100% pravdu !

V. Kotas 17.11.2017 6:22

Re: ale no tak ...

A žádný ze studenských vůdců listopadu, se nehlásí k tomu, že byl funkcionářem SSM.

V. Kotas 17.11.2017 6:19

Re: ale no tak ...

Můžeme brát jednoho každého a uvidíme, kolika z nich začínají životopisy 18.listopadem 1989. O tom, z jaké rodiny pocházejí ani nemluvě.

J. Mrázek 17.11.2017 6:01

Naopak, tohle určitě zažil :

I když v jeho věku spíš jeho nadřízení ...p arlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Dohoda-KGB-a-CIA-Deleni-majetku-a-moci-Schuzka-Havla-a-Sorose-v-roce-1986-na-ambasade-USA-v-Praze-Vondra-Uhl-Sabatova-Dokumentarista-o-tom-kdo-pripravil-17-listopad-512466

T. Kubín 17.11.2017 5:28

ale no tak ...

To se, Tomáši, budeme předhánět kde kdo byl a kdo co dělal za komančů? Na Wiki čtu, že jsi za komančů vystudoval ČVUT, postgraduál a byl studijně v Aalborgu (D8nsko). To také nemohl každý, takže jsi také byl vlastně kolaborant s režimem. Znáš to, co s tím házením kamene, staré židovksé moudro. Jenom málo lidí by tím kamenem hodit skutečně mohlo. Já ano, i moji rodiče. Nesmel jsem ani na střední školu, na jednu schovanou před zraky soudruhů mne podvodem dostal jeden taténkův známý. Sestra, o 6 let starší, měla problém se dosta i na učňák. Vejška? nehcli mne udělat přijímačk (3x za 1) a potom mi oznámili, že ani smykem. Nesměl jsem být ve Svazarmu, manželka kvůli mně nemsěla zpívat v Národním.Rodiče směli dělat jenom podřadná povolání, maminka nesměla se zákazem práce v kultuře pracovat ani jako vrátná v muzeu. Jako dítě jsem za socialismu zažil to, že jsme neměli peníze na jídlo, protože matka byla bez práce. Atd. atd.

A tím kamenem nehodím. Mám pochopení pro vás, kteří jste se sklonili, abyste mohli vystudovat a žít normálně. Tak se ale sakra přestaňte předhánět, kdo má většího pinďoura a držte ústa. Ten váš kadidát na prezidenta byl lampasák v socialistické armádě. KOlik z vedení ODS mělo za sebou pohodlnou kariáru za komančů? Pamatuji si to, pamatuji si všechno. Nejenom ODS, i jiní rusobijci a antikomunisté, to takový Kocáb ještě v 1988 skládal hudbu pro rudý Armádní film, o čemž nyní cudně mlčí.