24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš a Vítězný únor

Sjezd hnutí ANO se konal v den šedesátého devátého výročí komunistického puče. Rozhodně se nejednalo o náhodu. Některá data mají symbolickou hodnotu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Mertl 5.3.2017 18:08

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Díky za pokus o vysvětlení, ale umím číst. Nekádruji, není proč - Váš životopis svědčí o přímočarém kariérismu - dal jste se tam, kde brali, bez ohledu na to, že Babišovo hnutí je antidemokratický výtah k nějaké variantě středoasijské společnosti. Jste pro mne proto nezajímavá postava - slouha budoucí totality.

V. Klepetko 5.3.2017 19:34

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Omlouvám se za vstup do diskuze, dobrý večer přeji. Nevím, jestli chápete, že z perspektivy nějakého nezaujatého pozorovatele působí řeč pana Chalupy jako nekomplikovaná, ale klidná a demokratická argumentace. Naproti tomu z Vás přímo vyzařuje záštiplnost, nepřejícná arogance a nadřazenost, je to vlastně jakási "hate speech" - nesnažíte se vůbec pochopit myšlení svého oponenta, jen ho hodnotíte a "kádrově katalogizujete"! A to je pravý opak diskuze. A demokracie - to je především diskuze! Vám o ni ale vůbec nejde, nechcete pana Chalupu o ničem přesvědčit ani sám se nechcete nic dozvědět: jen soudit, nemilosrdně, neodvolatelně, saducejsky...

Možná že žádný výtah do středoasijské totality nebudeme ani potřebovat - totalitu nám tu zavádíte Vy se svým kádrováním!

I. Mertl 5.3.2017 20:28

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Á, vítám Vás, pane Klepetko, jsa potěšen Vaší starostlivostí. Z minulosti bych soudil, že A.B. bude Váš oblíbenec. Jsem rád, že jsem se nemýlil. K vaší poznámce: Obávám se, že moje pětasedmdesátiletá maličkost těžko bude zavádět jakoukoli totalitu. Na rozdíl od A.B., zřejmě s Vaší podporou. Žijte blaze.

V. Klepetko 5.3.2017 21:23

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Díky za přání, nápodobně! Přispět k zavedení totality se dá v každém věku :-))). Z mé strany to byla trochu nadsázka. A Babiše jsem v parlamentních volbách nevolil... Vadí mi ale ten celkový "smečkovitý" a křečovitý tón jeho kritiků... Uvedu vám jen jeden příklad. Svého času si pravomoc osobně zasahovat do kandidátek vydupal - s podporou jistého poslance Sobotky- přítel Paroubek, a před volbami v roce 2006 toto právo tvrdě a adresně aplikoval. V roce 2012 pak ČSSD uzákonila pro vedení strany právo měnit kandidátky v krajích. Nebo třeba v TOP09 přímo ze stanov plyne, že veškeré kandidátky SESTAVUJE (nikoliv koriguje, vetuje) nejvyšší vedení strany. To lze oprávněně kritizovat. Ale pouze v případě Babiše se něco podobného nafukuje do obludných rozměrů - "totalita", "diktátor", "východní despota"...Ztrácí se v tom smysl pro proporce. A s ním i důvěryhodnost kritiky. Přemýšlejte, prosím, o tom! Jste se svým slovníkem zdrojem Babišovi síly mnohem více, než pan Chalupa: lidé jsou na křivé a nespravedlivé a přehnané útoky velmi citliví a podvědomě brání "nespravedlivě stíhané"! Klidný nedělní večer Vám přeji.

M. Prokop 5.3.2017 0:08

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Děláte to pro nás voliče blbě, pro Bureše dobře.

Jen bude chvilku trvat, než to voličům dojde.

J. David 4.3.2017 10:41

Příčinné souvislosti...

Kdo vlastně stvořil Babiše a ANO (tedy v politicko-nepolitické dimenzi)? Prostě etablované strany, které si ve své nadutosti začaly myslit, že jejich "velikost" tu bude "na věčné časy a nikdy jinak". Ve svých prostopášnostech (quod liced Jovi, non liced bovii), pozapomněli na ty "voly" voliče, kteří se rozpomenou na moment (volby), kdy se mohou chovat jako "býci". Nu, a voliči se "zabejčili", volili toho, kdo jim řekl, že má "gule" (ty omílané koblihy byla asi jenom alegorie na ty "gule"). Technická ani politická katastrofa nemívá pouze jednu příčinu (jako přírodní, třeba rázový posun tektonických desek pod zvyšujícím se tlakem) , ale je to souhrn příčinných souvislostí, kdy "stokrát nic umoří i osla/vola"). Dle mého soudu (mohu se ale mýlit) si etablované politické strany svým šukáním a promiskuitou nakonec porodily Babiše a ANO, jako oplégra čipernějšího, než ony samy. A v tom to asi vězí. Žádné neposkvrňené početí Babiše, ale klasický mrdník, klasický gang bang etablovaných stran stvořil Babišovo Ano. Proč nyní ale bědují, že jim jejich oplégr přerostl přes strannickou palici? Nu, pýcha předchází pád, volič se i umí bránit vůči nunváři, aby o ty "gule" nepřišel, když mu nasazují "fajfku".

P. Čech 4.3.2017 13:54

Re: Příčinné souvislosti...

Máte naprostou pravdu, ale zapomněl jste na jednu příčinnou souvislost. Je nutno se totiž ptát, proč se ty t.zv. "klasické" politické strany takto chovaly a chovají. Je to touha po moci jejich představitelů a systém, který zde nastoluje "volnou soutěž politických stran v jejich boji o moc mezi sebou a nad občany státu. Důsledkem tohoto systému je téměř absolutní moc politických stran, kterou si volně vysoutěžily. To by ovšem ještě nemuselo být to nejhorší. Nejhorším se jeví tento systém v souvislosti s volebním systémem podle zásad poměrného zastoupení, kdy do zákonodárných a výkonných orgánů jsou voleny zase jen politické strany a nikoliv zástupci občanů. Babiš a ANO 2011 neudělali nic jiného, než že využili slabin tohoto dvojsystému. Občané již mají politických stran (všech) plné krky a ohlížejí se po subjektu, který jim nabízí něco, co nastínil pan Babiš na sjezdu ANO před 14 dny.. Tak to vidím já.

P. Rudolf 4.3.2017 10:27

Nejdřív by se modré straky

měly dohodnout, zda jít po volbách s Babišem (jak by se líbilo Kykině ml.), nebo do něj tepat. Každopádně autor by si to měl ujasnit taky, neb tepat zhovadile Babiše v první půlce svého článku, abych v zápětí v té druhé o něm hovořil celkem rozumně, nesvědčí o tom, že ODS vůbec ví, co chce (kromě státních peněz, ale stěrače se nehlásí).

P. Čech 4.3.2017 10:26

Pan autor je opravdu za ODS.

Takovou snůšku nenávistných a zcela hloupých , t.zv. argumentů jsem opravdu již dlouho nečetl. Které jsou to ty demokratické strany u nás? Snad ne ODS, TOP 09, ČSSD či KDUČSL? Tyto strany totiž za 24 let své existence naprosto jasně dokázaly, že nejen že nejsou demokratické (brání vytvoření a schválení kvalitního demokratického zákona, pomocí něhož by občané mohli prosazovat svou demokratickou většinovou vůli), ale že navíc neumí a nemohou řídit žádný stát, nejen ten demokratický. Snůška manipulativních tvrzení. Nejprve je spekulace, že" Babiš si musel všimnout" a pokračování v tom smyslu, že si určitě všiml. Myslím si, že zde je přání otcem myšlenky. Pan Mith zde jasně ukazuje (jde o radního pro školství), jak je manipulováno nejen občany jako takovými, ale i školáky a studenty ve školství. Agrofert se vyznačuje zejména tím, že v něm panuje pořádek a řád, což se o státu České republice nedá říci již vůbec. Objeví-li se někdo (zde pan Babiš), který jakýs takýs pořádek hodlá nastolit, okamžitě se vyrojí všelijací političtí rozumbradové a kvičí a kvičí. Ničeho tím ovšem nedosáhnou, ani pan radní. Lidé totiž nejsou hloupí, za jaké je politici, zejména z ODS považujíí..

M. Šejna 4.3.2017 9:57

pravicový komsomolec Mith

tenhle komsomolec vůbec netuší, proč ANO má takovou popularitu a vládne úspěšně společně se socany. Nejspíš zapomněl na dobu vládního řádění ODS v letech 2007 až 2013. Pominu-li to, že ekonomika šla za vlády ODS do hajzlu (za což prý nemohli), tak za níže uvedené mohli určitě:

- ODS zvýšila dolní sazbu DPH z 5% na současných 15%. Tedy trojnásobně

- ODS zvýšila základní sazbu DPH z 19% na 21%. Tedy o zhruba 10 procent.

- ODS zvýšila daň z převodu nemovitosti z 3% na 4%, tedy o třetinu.

Ale do voleb šli tito lháři vždy se slibem, že budou snižovat daně.

M. Moravcová 4.3.2017 10:09

Re: pravicový komsomolec Mith

v roce 2007 byla krize, stát neměl peníze, pamatujete se ještě? Trvala téměř pět let. Nechtěli si půjčovat, zadlužovat zemi. Proto dočasně zvyšovali daně, vydávali dluhopisy. Potom zosnovali vládní puč. Dnes chtějí zvyšovat daně zaměstnancům, podnikatelům, ztěžují podnikaní samostatným lidem, zřizují kontrolní hlášení, EET a přidávají všem pijavicím na státním rozpočtu. Co je lepší? Mimochodem kradou víc než ti z ODS.

M. Moravcová 4.3.2017 10:10

Re: pravicový komsomolec Mith

pardon - opozice zosnovala vládní puč -.

M. Šejna 4.3.2017 11:01

paní Moravcová

krize byla až od roku 2009.

V letech 2007 a 2008 ekonomika rostla podobně, jako v současnosti.

A. Nový 4.3.2017 14:13

Re: paní Moravcová

Ekonomická krize od 2007

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ekonomická_krize_od_2007

M. Šejna 4.3.2017 14:19

ale no tak, pane Nový

růst HDP v Česku: 2006 +7,1%, 2007 +5,5%, 2008 +2,5%, 2009 -4,7%.

Krize k nám přišla až v roce 2009. Na podzim 2008 se proslavil Topolánek s Kalouskem výrokem, že u nás krize není a nebude. Byla to reakce na kritiku socanů, kteří tvrdili, že rozpočet na rok 2009 je sestavený nereálně, protože se i k nám blíží krize. Topolánek to tehdy vyšperkoval prohlášením, že kdo předpovídá v Česku ekonomickou krizi, dopouští se trestného činu šíření poplašné zprávy.

B. Chalupa 4.3.2017 11:04

Re: pravicový komsomolec Mith

to téměř vypadá tak, že paní Nagyová, která ač nevolena řídila nejen premiéra, ale celou vládu, byla špičkovým agentem opozice....jaký vládní puč? Neschopnost, nekompetentnost, klientelismu, kšefty, porušování zákona - to je jediný důvod proč padla vláda.

místopředseda Výboru pro obranu PSP ČR

M. Vondráček 4.3.2017 11:48

Re: pravicový komsomolec Mith

Neschopnost , nekompletnost .... Maminka Forest Gumpa říkávala "Pro hlupáka každý hloupý "

Kde se ve Vás bere ta jistota , že změna kterou provádíte není změna k horšímu.

B. Chalupa 4.3.2017 12:07

Re: pravicový komsomolec Mith

jistotu nemám, to bych byl pánbůh (a mám pocit, že ani ten nevěděl do čeho jde..:-), ale jak se říká "silnějšího nezbiješ, ale zkusit to musíš - a proto, co nyní dělám mám jisté předpoklady, které mi ..snad..ukazují správný směr. Nebo se mám jen dívat a pokrytecky kritizovat ty, co to alespoň zkouší - změnit svět k lepšímu. Kdyby lidi ANO nechtěli, neseděl bych dnes v parlamentu

M. Moravcová 4.3.2017 17:52

Re: pravicový komsomolec Mith

"zkusit to musíš" - a proč si nás berete jako pokusné králíky ? Zkoušejte na pouze na sobě.

B. Chalupa 5.3.2017 10:14

Re: pravicový komsomolec Mith

Vážený pane, nikdo Vás nenutí abyste nás volil, pokud většina usoudí, že nám dá šanci náš volební program uskutečnit...co budete dělat? Budete na náměstích vykřikovat, že ti co nás volili jsou pÓvl a ignorantni, tak jak nám to ti "opravdoví" demokrati (mimochodem, mnozí z nich možná v KSČ nebyli, ale s režimem kolaborovali jen to fičelo) předevedli. Vám nevadí, že jste byl pokusný králík pro partu, která zlikvidoval například zbrojní průmysl, díky které se tu "někam" vypařil skoro bilion korun, že za 25 let jsme nebyli schopni se platově dostat alespoň na 70% SRN, o důchodcích nemluvě, Vám nevadí že po 25 letech je problém zavést zpět matematiku jako povinný maturitní předmět, že se rozpadlo Československo atd. atd...

A. Nový 5.3.2017 10:47

Re: pravicový komsomolec Mith

Bývalý černoch píše o kolaboraci! :-)

https://www.youtube.com/watch?v=TD8DPJoP9BA

M. Moravcová 5.3.2017 15:59

Re: pravicový komsomolec Mith

Jednak jsem žena, tak mi neříkejte pane. To co budou říkat vaši nevoliči je jen jejich věc a jejich demokratické právo, rozhodně jim však do hlav nevidíte. Ve svém příspěvku jste spletl páté přes deváté, ale budiž. Hezky vám utíkají nervy. Kolaboroval především váš šéf. Babiš. A taky z toho dodnes těží. A ti ostatní kolaborující? Ti aspoň mají tolik slušnosti, že se necpou do politiky.

M. Moravcová 4.3.2017 16:29

Re: pravicový komsomolec Mith

nemáte pravdu. A na Nagyovou jsou zatím pořád jen ty kabelky a spousta humbuku kolem. A možná to opět padne na nezákonných odposleších premiéra a spol. Však Šlachta je a byl s Babišem jedna ruka. Možná odtud vítr vane? Kam se hrabou kabelky a novinářské fantasmagorie o řízení vlády Nagyovou na Čapí hnízdo, řepkové dotované svinstvo, dluhopisy za 3 miliardy a podobně. Ani se mi to nechce vypisovat. Veď na všetkých má složku, aj na vás. "Šlachta" jednoho dne něco megalomanského vymyslí, nebojte se.

V. Pavelka 5.3.2017 18:42

Re: pravicový komsomolec Mith

Když chcete postavit řepkové svinstvo, musíte koupit pozemky , a investovat do rafinerie , a to něco stojí , paní spravedlivá .Nagyová je obyčejná potvora , která za zády svého zblblého premiéra , inkasovala kde se dalo , ty drahý kabelky jsou jen prkotina.

P. Čech 4.3.2017 10:31

Re: pravicový komsomolec Mith

A nejen to. Oni o sobě drze tvrdí, že jsou pravicoví a že ODS je pravicovou stranou. Jak je vidět, vůbec netuší, co to znamená být pravicovým. ODS je stranou zlodějskou a podvodnickou a to proto, že z jejího lůna se vyrojilo nejvíce politiků - zlodějů a podvodníků. V tom jí ovšem úspěšně konkurují ostatní politické strany, které si, opět drze, říkají demokratické.

A. Nový 4.3.2017 14:40

Levicový sockomunistický komsomolec Šejna

Proč nynější vláda už dávno nevrátila DPH na původní úroveň, sockomunistický svazáku? Stejně tak mohla zrušit solidární daň. Nadávat na minulé vlády, to jo, ale využívat jejich zvýšené DPH se hodí, že. To se to Marksové a spol rozhazuje.

P. Čech 4.3.2017 17:18

Re: Levicový sockomunistický komsomolec Šejna

Proč? Z jednoduchého důvodu. protože je předseda vlády Sobotka a ve funkcích ministrů socani. Proto!

F. Navrátil 4.3.2017 9:29

Rohatý Babiš

Je to právě autorův způsob myšlení, který přivedl na svět Babiše a jeho politickou firmu. Tradiční strany lhaly, podváděly, korumpovaly a kašlalyna občany v domění, že budou vládnout navěky. Nebudou. Lidé nevolí Babiše proto, že by ho milovali. Volí ho proto, že ostatní strany jsou nedůvěryhodné. To si prosím vážení antibabišovci uvědomte, přestaňte kreslit na zeď rohatého Bureše a chovejte se tak, abyste opět získali důvěru voličů. Zatím to tak nevypadá.

M. Moravcová 4.3.2017 10:02

Re: Rohatý Babiš

tradiční strany - to je teď docela nadužívaný výraz, stejně jako se předpokládá, že hnutí = ti slušní. Babiš ale je rohatý, ať se vám to líbí nebo ne. Spíš spousta jeho voličů nedomýšlí jeho minulost, kamaráčoft a jeho sepjetí se šíbry tzv. tradičních stran když začal bohatnout a loboval za jemu prospěšné zákony. Ono jeho "všeci kradnú" souvisí hlavně s jeho zlodějnami a jeho složkami na každého, s kým spolupracoval.

V. Čermák 4.3.2017 11:07

Re: Rohatý Babiš

Babiš samozřejmě rohatý být musí, aby vvtěsnil ty superrohaté, kteří se zabydleli. Anděl s milým hláskem, který by k nim tiše promlouval " vy nehodní chlapci, že vás nebudu mít rát", tak ten by byl všem oprávněně k smíchu...Až je vytěsní, pak se uvidí, co dál. Šanci ale dostat musí a taky dostane.