16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš a Vítězný únor

Sjezd hnutí ANO se konal v den šedesátého devátého výročí komunistického puče. Rozhodně se nejednalo o náhodu. Některá data mají symbolickou hodnotu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Moravcová 4.3.2017 16:45

Re: m :-)

a ostatní vás nezajímá? To nemyslíte vážně, že ne.

B. Chalupa 5.3.2017 10:03

Re: m :-)

...napsal jsem především, ale faktem je, že si nebudu, jako někteří kolegové, hrát na brouka Pytlíka, který všemu rozumí a všude byl minimálně dvakrát. Opravddu si myslíte, že lze rozumět všemu a do všeho "kecat"?

A. Nový 5.3.2017 10:08

Re: m :-)

Aha, takže vy nevíte, neboť nemáte povoleno od A.Babiše myslet. :-)

A. Nový 4.3.2017 14:58

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Stát v čele neznamená si uzurpovat veškeré pravomoci, jak to dělá A.Babiš. Ve firmě ať si dělá co chce, ale do politiky podobná praxe nepatří. ANO je A.Babiš, bez něho a jeho peněz byste nebyli.

B. Chalupa 4.3.2017 16:01

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

...v každém případě je tu velmi silná skupina občanů, kteří si jednak pamatují co a jak bylo a kteří si stále více uvědomují, kam by to s touto zemí šlo v případě, že by to tady dál "bačovali" "osobnosti" typu Kalousek, Sobotka, Hašek, Dlouhý, Řebíček, Topolánek s Dalíkem, Bém s Janouškem atd....

M. Moravcová 4.3.2017 16:51

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Vy neustále melete jednu mantru - od Kalouska po Janouška. Nemáte jiný program než Kalousek a "všeci kradnů"? Někteří z nás si zase pamatujeme vládu komunistů, jejich absolutní moc, strach, nesvobodu. A moc se toho zase bojíme. Likvidace střední třídy, malých živnostníků, konkurence, fízlování, udávání, - to je vaše vláda.

M. Vondráček 4.3.2017 18:57

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Dost smutné pane poslanče. Jiný argument než "za vše může Kalousek " by nebyl.

A po třetí se dovolím zeptat. Korunové dluhopisy, Čapí hnízdo aj. to Vám opravdu nevadí ??

B. Chalupa 5.3.2017 10:04

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

nevadí...

M. Vondráček 5.3.2017 11:22

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Takže když pan Babiš tak to nevadí, když Kalousek tak ano . Podivuhodně pružné vnímání morálky předvádíte.

B. Chalupa 5.3.2017 15:27

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

...omlouvám se, ale stále nevím o čem mluvíte, o jakých zločinech pana Babiše filosofujete - protože nic jiného to není, ani jedna z věcí které jste zmínil, nebyla prokázána, nebo má pro Vás stejnou hodnotu "já! se domnívám" s "vím nade vší pochybnost"? A na rozdíl od Hnutí ANO2011 jsou následky předchozího vládnutí všem zcela zřejmá, jen malá otázka z mnoha dalších - Vy jste spokoje se svým platem, s důchodem který Vás čeká? Zkuste se zamyslet...26 uplynulých let je myslím dost na to, aby se věci pohly...a pohly se?

M. Moravcová 5.3.2017 15:50

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

"jsou následky předchozího vládnutí všem zcela zřejmá"? Tak vy mluvíte za všechny? Vy jste se všemi mluvil? Pokud vím, tak se mnou určitě ne a já váš názor nesdílím. A Kalouskovi taky nebylo nic prokázáno, stejně jako Babišovi. Jenže Babiš má finanční správu, která má jeho podvody šetřit pod palcem, stejně jako vaše kandidátky. Ještě taky šetří OLAF a česká policie.

M. Vondráček 5.3.2017 18:25

mv

Všiml jsem si , že nevíte o čem mluvím.

Ujišťuji Vás , že pokud se mého platu či zajištění ve stáří týká, nespoléhám na pana Babiše ani na nikoho jiného.

Když už jsme u té diskuze , kdo je větší zloděj, co to nade vší pochybnost vyvedl Kalousek ??

A i když se patrně neshodneme, vážím si toho , že jste jako poslanec (to, pokud vím se na NP ještě nepřihodilo) přišel s kůží na trh sem na NP. Dost jsem z naší diskuze dozvěděl o tom jak přemýšlíte. Upřímně , vyděsilo mě to ...

V. Pavelka 5.3.2017 17:49

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

vše v rámci zákona ,

M. Vondráček 5.3.2017 18:56

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Když si píšete zákony sám, pak ano ...

A. Nový 5.3.2017 10:27

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Velmi silná skupina občanů, která se nechala zblbnout hezkými hesly a jednoduchými řešeními. Všeci kradnů! Jinak, ta silná skupina si nevšimla toho, jak všechny ty, kteří pomáhali A.Babišovi do sedla, odkopl. Třeba takové AI už nepotřebuje a nebo Nadační fond K.Janečka proti korupci atd. Když máte na starosti tu bezpečnost, tak mi sdělte, proč si A.Babiš zakládá vlastní policii v rámci celní správy. Myslíte, že je to normální a nebo raději nemyslíte a jen konáte na příkaz voždě?

B. Chalupa 5.3.2017 19:02

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

uzurpovat se nedá něco, co je poskytnuto jen a pouze demokratickou volbou většiny, to si trochu pletete dojmy s pojmy...

A. Nový 6.3.2017 2:13

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

Nic si nepletu, vidím co vidím. I ta ne 100% podpora při volbě předsedy divize ANOfertu byla "překvapením"! Hezké divadlo. Fakt, že A.Babiš má špičkové poradce.

M. Vondráček 4.3.2017 11:09

ANO

Žene vás čert, zas jdete jako ovce,není to žert, už zvěř se stala z lovce,přítel je skřet a nad rozumem víra,

vpřed! Jenom vpřed! Vpřed! Jenom vpřed!

Vpřed! Jenom vpřed!

A vpředu smrdí síra ...

Karel Kryl

V. Čermák 4.3.2017 11:22

Re: ANO

Kryl to psal, aby vyburcovali lidi ke změně, ale vy to dnes chcete použít k tomu, aby lidé naopak žádnou změnu provést nechtěli.....Vypadá to, že se jste nepřítel změny, nebo, že si myslíte, že současnost je tak dokonalá, že žádnou změnu nepotřebuje.

M. Vondráček 4.3.2017 11:42

Re: ANO

Nejsem nepřítel změn. Jen nemusím změny k horšímu.

V. Čermák 4.3.2017 11:48

Re: ANO

Jestli to bude horší, nebo naopak lepší se ukáže jen tehhdy, pokud Babiš dostane šanci to ukázat. A šanci si zaslouží a taky ji dostane. To, co zatím udělal si zaslouží pochvalu. Kdo do něj naopak pokrytecky kope, přihrává mu budoucí hlasy.

M. Vondráček 4.3.2017 11:50

Re: ANO

Já myslím, že už toho předvedl dost ...

M. Moravcová 4.3.2017 16:55

Re: ANO

zlikvidovat konkurenci, živnostníky, práskat bičem a pod likvidační pokutou srážet lidi na kolena - to je podle vás obrat k lepšímu? Neměli by lidé dostat větší volnost?

V. Pavelka 5.3.2017 19:23

Re: ANO

Podnikání není sociální Krajíc , když na to nemam tak toho nechám a třeba Později . Co se z nich pořád dělají nemohoucí chudáčci!

Z. Lapil 5.3.2017 11:24

Re: ANO

Sem se přilípnu. Jednak s poklonou, že tu po dlouhé době vidím poslance, který nepíše stokrát omleté variace "ty nahoře to dělaj` blbje", a jednak s oponenturou.

ANO na mě, vlastně včetně vašich dnešních příspěvků, opravdu dělá dojem, že hlavním tahákem je nepříliš specifikovaná změna pro změnu a "my krást nebudeme". Přitom hlavní představitel se výborně živí (ne že bych nezáviděl, ale budiž mu přáno) podnikáním na bázi dotací neboli si I ODE MNĚ nechá přispívat, MĚ nutí platit dražší benzín, MNĚ bere ty peníze, které nutně potřebuju na opravu baráku (zateplení? Zapomeňte, slušná střecha je důležitější, ať si o tom EU myslí co chce), na úspornější auto. Ne, nemůžu jezdit vlakem, protože nemám deset hodin týdně navíc. Ne, není v tom jediný, FV elektrárny jsou ze stejné líhně.

A ještě má tu drzost, že mě skrze EET veřejně označí za potemciálního podvodného neplatiče daní. Při kteréžto příležitosti konstatuji, že vím o jednom případu, kdy několik set lidí přišlo o jednoduchou(!) možnost koupit si pár kroků od práce nějaký ten koláč, škvarkovou placku a podobné.

Ještě pořád si myslíte, že mám důvod hnutí ANO volit?

Z. Lapil 5.3.2017 11:26

Re: ANO

PoteNciální, samozřejmě.

M. Moravcová 4.3.2017 16:40

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

víte, ten spolek - hnutí, ovlivňuje životy nás všech - někomu se to líbí, někomu se to hrubě nelíbí, tak nám krucinál nechte aspoň tu svobodu vás kritizovat. Jo? Nebo nás necháte zavřít? "To co tady nadrobily minulé vlády" - to je vaše jediné zaklínadlo, ale vy jste byli celých 25 let součástí toho vývoje, ty minulé vlády se učily za pochodu, protože bolševiky nechtěly a jinou vládu, než za komunistů neznaly. Ambiciózní předrevoluční bolševici se prekabátili a nastouopili, až byla většina přeměny společnosti hotová. To se to kritizuje, když jste byli 25 let za bukem, co?

I. Mertl 4.3.2017 21:42

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

To je, panečku, kariérní borec: V 18 letech KSČ, vojenská škola a armáda, v r. 1990 zahodil rudou knížku a uniformu a hurá do civilních státních služeb, pak jakési podnikání, 2x neúspěšně ve volbách za SNK-ED. Pak našel Andreje Babiše a byla ruka v rukávě! Konečně kýžená kariéra; takových v ANO je, jak sám říká. Čeština nic moc (vojenský školák), ale poslouchat umí. A musí, v ANO není nic zadarmo. Ale je na správné cestě: z jedné totality do druhé, středoasijské. Sláva mu!

B. Chalupa 5.3.2017 15:06

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

...nebyla to jedna, ale dvě vojenské školy (střední a vysoká)...mluvíte o 27 letech po sametové revoluci a to "hurá" bylo bez výsluhy, musel jsem pryč, protože Ti samí, co mne "trénovali" z marxismu-leninismu mně po revoluci psali do kádrových materiálů, že nerozumím demokratizačnímu procesu - takto to u nás v Kocourkově chodí, takže mně moc nekádrujte. Pokud jde o moji pracovní kariéru - vše bylo podloženo výběrovými řízeními, které právě i díky mé minulosti, rozhodně nebyly procházkou růžovým sadem - a nikde jsem nebyl přijat proto, že bych tam měl "kámoše". Přesto jsem uspěl a svůj díl práce odvedl.

Pokud jde o politiku - svěřte se, co se snažíte dělat Vy osobně pro lidi kolem sebe?

M. Moravcová 5.3.2017 16:08

Re: to jsou ale, s prominutím, bláboly....

někdy stačí neškodit.