20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš a stockholmsky syndrom

Oběti únosů bývají svými vězniteli týrány a ponižovány. Tím je nalomena jejich vůle a stačí, aby terorista začal být trochu vlídnější a oběť si snadno nakloní, často k němu pocítí až vděčnost a lásku. Tomu se říká stockholmský syndrom.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Frys 6.2.2019 9:39

Bezcharakterní kariérní komunista a konfident

nyní participatorní fašista a rent seeker. To vše je Bureš, ev.č. 25085.

J. Vlček 6.2.2019 9:52

Re: Bezcharakterní kariérní komunista a konfident

Jako bych slyšel jakéhosi Urválka.

K. Janyška 6.2.2019 10:11

Re: Bezcharakterní kariérní komunista a konfident

Ano... Dzp.

K. Janyška 6.2.2019 9:14

Nejenom to. Týral svoji rodinu jak vidno a své společníky

a odpůrce dokonce nechal odstranit. Je toho plný internet, dokonce od Jakla a Topolánka. Kdo to nevidí je skutečný zločinec také... Dzp.

D. Polanský 6.2.2019 9:07

To máte těžké,

kde kdo se živnostníky ohání, i ODS a jenom si vzpomeňte jaké rafinovanosti na živnostníky vymýšlela, když byla u moci. Živnostníky ani tak nezajímá, co onen nebo ten si myslí a vykřikuje, ale hlavně aby dle zákona jejich agenda byla co nejjednodušší. Vše ostatní jsou jenom plané řeči.

M. Valenta 6.2.2019 8:50

Je to jako v tom starém rakouském přísloví

největší radost psovi uděláš, když mu nařežeš a pak přestaneš.

J. Hruška 6.2.2019 8:44

Oligarcha.

Oligarcha začal rozdávat koblihy, kobližka sem, kobližka tam. A poperte se.

K. Vyšata 6.2.2019 8:43

Zatím jsem od toho autora neslyšel ani nečetl

nic jiného, než hulvátské výpady na Babiše. Nenávist až za hrob. Taky jeden co si myslí, že na antibabišismu se dá vydělat.

J. Cyrany 6.2.2019 7:25

Jen

hloupoučké blemcy. AB to dělá perfektně. Trochu přitáhne , trochu povolí.Jednou tomu , podruhé tomu. Prostě tak se to při řízení čehokoli dělá.

Š. Hašek 6.2.2019 7:33

Re: Jen

Myslím, že máte zcela pravdu.

J. Anděl 6.2.2019 11:08

Re: Jen

On má ale řídit vládu, ne lidi. Droboučká, sotva znatelná nuance.

R. Langer 6.2.2019 12:54

Re: Jen

Na lidi musí bejt přísnost...

I. Krahula 6.2.2019 7:23

názor

Babiš se musí udržet u moci.Musí přece živit rodinu a jako STBáka ho nezaměstnají ani v mizerné fabrice.To nic nemění na tom,že Bábek je idiot.

J. Cyrany 6.2.2019 7:27

Re: názor

Při nejhorším může jít nebohý do starobního důchodu. Věk na to už asi má. Mu he he he

D. Polanský 6.2.2019 9:11

Re: názor

Idiot není, jenom je ve funkci, kde škodí. Tyhle jeho výlevy by neobstály ani ve vesnické hospodě.

E. Pawlica 6.2.2019 11:45

Re: názor

Agrofert se estébácké špíně do urny s jeho popelem nevejde. Nanejvýš na fotce ...

T. Kubín 6.2.2019 6:15

Blábol

Bábek, s obskurním titulem a s trapnou neomaleností jemu vlastní zplodil další kýbl špíny. Kdo jej zná, nediví se. Vřele doporučuji pročíst jeho nesčetné výlevy na webu, chvástání, profesní CCV zvláště v části vzdělání, velkohubé vytahování se a hlavně legrační cosi, co se označuje jako "ředitel zeměkoule".

J. Vavrochová 6.2.2019 5:46

Podnikatelské odbory? Proboha, to existuje? Není to

protimluv?

T. Vodvářka 6.2.2019 5:23

Přesná analýza

stavu. Psychopat v čele vlády vycítil, že je třeba nyní využít jinou skupinu obyvatel. Bohužel se obávám, že mentální vyspělost přinejmenším cca 30% voličů je na té úrovni, že si řeknou, že ten rázný chlapík má vlastně pravdu a opět mu to hodí.

J. Vlček 6.2.2019 6:51

Re: Přesná analýza

Přesná analýza, leda pro psychopaty, kteří nenávidí Babiše. Už teď mají v očích děs v představě, že by Babiš mohl v příštích volbách získat ještě větší podporu, než má teď, že, pane Vodvářko. Na vás je přímo vidět, jak vám článek rozehřál krev.

T. Vodvářka 6.2.2019 7:46

Re: Přesná analýza

Pane Vlčku, vaše odpověď je přesně ve smyslu popsaného stockholmského syndromu. Pakliže nechápete, že nejde o nějakou nenávist, ale popis dokonale manipulativního chování ze strany současného premiéra, je vysvětlování dost marné. Pan Babiš nejprve označil živnostníky za zloděje, dalších několik let je různými opatřeními v podstatě likvidoval (různá hlášení a drakonické pokuty jen za kratičké opoždění apod.). Nyní mu zřejmě pan Prchal sdělil, že důchodci jako elektoriát asi nebude stačit. Takže - přesně ve stylu psychopatů - nabízí po zfackování ruku k políbení. A zdá se, že přinejmenším vy tu ruku opět políbíte. (a to nezmiňuji jeho účast na různých hnízdech, přípravách střeliva na oponenty, různé složky na poslance atd.). Ale chápu, láska může být slepá.

Hezký den.

J. Vlček 6.2.2019 8:15

Re: Přesná analýza

Pane Vodvářko, nikomu líbat ruku nehodlám a nikdy nebudu. Současný premiér kdyby dělal nevím co, tak v očích takových kritiků jako jste vy, a vaši oblíbenci, jako například pan Halík a jemu podobné "autority", bude od vás dostávat taková přízviska, jako je psychopat a podobně. Co to potom je, neni-li to nenávist?

T. Vodvářka 6.2.2019 8:35

Re: Přesná analýza

Není, pane Vlčku. Jednou jsem zde psal o termínu nenávisti (najděte si můj starší článek, nechci se opakovat). Nicméně mám právo kritiky jedince, který ovlivňuje můj život a dle mého mínění negativně. (platím si jej ze svých daní, stejně jako vy). Až bude pan Babiš jen podnikatel, bude mi lhostejný a psát o něm nebudu.

Jinak samozřejmě děkuji za zmínku o Msgre.Halíkovi. Chci vás ujistit, že každé mé přirovnání k tomuto špičkovému teologovi je pro mne sice nezasloužené, ale potěšující. Pokud to myslíte jako dehonestaci (aspoň mám ten pocit), tak jde opravdu o z vaší strany o kontraprodukci.

J. Vlček 6.2.2019 8:55

Re: Přesná analýza

Ohledně té kontraprodukce jsme na tom stejně. Já na rozdíl od vás, pane Vodvářko, nemám pocit, že pan Babiš ovlivňuje můj život negativně, pokud ho vůbec ovlivňuje. To je jen vaše utkvělá představa. Co se vašeho špičkového teologa týče, z toho láska k lidem přímo sálá, to je cítit z každého jeho projevu. Už jenom slyšet jeho hlas je slast pro mě uši.

T. Vodvářka 6.2.2019 9:05

Re: Přesná analýza

Nejsme na tom stejně, pane Vlčku. Já jsem vás k nikomu nepřirovnal a nehodlám tak činit a to i proto, že vás neznám.

Pokud jste pensista, tak pan Babiš váš život ovlivňuje jednoznačně. Pokud jste soukromník - tak určitě ano, ale buď o tom nevíte, nebo nechcete mluvit.

Pokud jste zaměstnán, tak nejspíše vůbec nevíte, kolik peněz je odváděno za vás.

A naposledy: proč - když vás pan Halík tak irituje - jej posloucháte? (nejde o latentní masochismus?). Proč, když vám vadí moje články, mne čtete?

P.S. ta vaše dnešní zmínka pod mým fejetonem je příkladná. Přeloženo do češtiny - piš si o růžích, Vodvářko, to je dobrý, ale zkus si napsat něco, s čím nesouhlasím. Ihned tě odhalím jako zaprodance - třeba Halíka. Mám rád podobné připomínky a docela se jimi bavím. Končím tuto diskusi, přeji hezký den ve společnosti těch, kteří píší to, co chcete číst.

J. Vlček 6.2.2019 9:48

Re: Přesná analýza

Těší mě, pane Vodvářko, že se dokážete dívat na své okolí také příznivě, že se dokážete radovat z takových věcí jako jsou třeba růže, a ne se jenom stále navážet do premiéra, který dělá co může, aby stát dobře fungoval.

Slova psychopat jste mohl příhodně použít při počínání třeba paní Slonkové. Tam by to bylo namístě, ale to vám psychopatické nepřipadalo, že. V těchto "drobnostech" je celý náš rozdílný pohled na svět. Také vám přeji hezký den.

V. Student 6.2.2019 12:59

Re: Přesná analýza

Tedy pane Vodvářko, od vás to poukazování na manipulaci fakt sedí, to vám řeknu!

V. Pavelka 6.2.2019 13:58

Re: Přesná analýza

Fialova ODS se zděsila že by ji Babiš mohl převzít její volební mantru,proto ta ůporná masáž idiotů, na Psu ?! Ale úroven je fakt mizerná ..

A. Trick 6.2.2019 4:19

Zbytečné fňukání

Kapitalista se chová kapitalisticky.

P. Jirkovský 6.2.2019 4:31

Re: Zbytečné fňukání

Hlavně, když má k disposici státní aparát, to je pak kapitálu habakuk.