25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Audit k Agrofertu lže!

Neuplynulo ani pár dnů od senzačního zveřejnění auditu k dotacím pro Agrofert, v němž se tvrdí, že Andrej Babiš je ve střetu zájmů. Nyní se „zjistilo“, že od roku 2017 žádné evropské dotace Agrofert nedostal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 29.4.2021 10:08

Svědek Antibabšův -Staronový Prokop Milan - ty lumpárny chápe dokonale, jen nám ten princip lumpárny nechce prozradit.

A my bychom tak rádi veděli, jak bychom i my mohli čerpat, ale narozdíl od znalce Prokopa, nevíme, jak na to.

Poraďte nám, prosím, znalče. ;-D

P. Manda 29.4.2021 10:32

Tak čum, Šejno

J. Houška 29.4.2021 7:07

Článek pana Bartoně se opravdu nedá komentovat jinak než citací z Viditelného Macka z 28.4.2021:

"Uznejte, že to se Anofertu povedlo: požádá o evropské dotace, na které nemá nárok, vyplatí je ze státního rozpočtu, tedy z našich kapes, nepožádá však EU o jejich proplacení, a teď svým debilním voličům s úsměvem vysvětluje, že žádné peníze se EU vracet nebudou, takže vše je O.K."

D. Černá 29.4.2021 11:08

To je idiot ten Šejna, co?

Tohle snad ani nemůže mít řidičák.

M. Šejna 29.4.2021 11:12

Tak čum, Mando

pokud jsi, Mando, chápavé, pak pokud je pro tebe důkazem to, co napsal posuzovatel dotací a Knižní vekoobchodník Macek, pak to je opravdu důkaz jak vyšítý. ;-D

J. Houška 29.4.2021 11:35

S Miroslavem Mackem jistě asi nebudeme souhlasit vždy, ale uveďte tedy prosím, v čem nemá pravdu zde:

- zažádal Agrofert o dotace z EU? Zažádal.

- rozhodla EU, že na ty dotace Agrofert nemá nárok? Rozhodla.

- dostal Agrofert ty dotace předem vyplacené z rozpočtu ČR? Dostal.

- požádal český stát o proplacení těchto dotací EU? Nepožádal.

- vysvětluje nyní Babiš svým voličům, že do EU se žádné peníze vracet nebudou? Vysvětluje.

Takže jediné, o co by se dal vést spor, je, jestli to těm voličům Babiš vysvětluje s úsměvem a jestli jsou ti voliči debilní. Ten případný úsměv snad není tak podstatný a to druhé se příliš nehodí probírat zde na veřejnosti, nemyslíte?

P. Manda 29.4.2021 13:24

ubohé, bolševické šejno. utočit primitivně na ostatní, ale sám jsi obrovské šejno.

L. Netolická 29.4.2021 14:19

Musíte mít průpravu, nejlépe STB, najmout si Prchala a pomocí jeho oblbování lidí ovládnout celý stát a především vydíráním a všemi možnými způsoby si na patřičná místa dosadit svoje podržtašky. Začněte policií, jejími vrchními složkami. A nezapomeňte vydírat, např. nejvyššího stát. zástupce, že uděláte novelu zákona, která ho smete. Kupte si hlavní média a další si zavažte. Velmi účinné jsou složky na každého. Nezapomeňte ovládnout veřejnoprávní média, především ČT. Na čerpání dotací musíte mít pár lidí, kteří se tím zabývají a stále čerpejte. Když vám někdo začne vykládat, že to je protizákonné, nařkněte ho, že závidí, žaluje, není to pravda atd atd. Když vám EU nic nedá, čerpejte to z našeho rozpočtu. Za to půjdou sedět úředníci. Hlavně na každého řvěte, sprostě ho obviňujte a používejte víte co. Vaši lidé vám musí pohlídat i státní zakázky a invest. pobídky. Na to jste si je vybral.Za pár let zbohatnete o 50 miliard a to není k zahození.

B. Rameš 29.4.2021 9:08

Fakt, že dotace jsou jedno obrovské šméčko, vidí každý, kdo vidět chce. Babiš, budiž v rámci spravedlnosti řečeno, není žádnou výjimkou.

V. Čermák 29.4.2021 10:26

Šméčko jsou pouze některé tzv. Zneužité dotace, zejména ve starých státech EU. Obecně Dotace samozřejmě žádné šméčko nejsou a bez nich dnešní svět vůbec by nemohl fungovat..;-D

D. Šimáček 29.4.2021 10:59

máte pravdu jen z půlky, dnešní zkorumpovaný svět by opravdu bez dotací nemohl fungovat ale veškeré dotace jsou šméčko!

V. Petr 29.4.2021 10:59

Ale mohl. Jenže, kolik šíbrů by pak muselo dělat něco užitečného...

M. Ih 29.4.2021 14:32

Tak!

J. Nevrkla 29.4.2021 9:07

Stejně jako případ Vrbětice. Zpravodajská a propagandistická hra bez důkazů.

V. Čermák 29.4.2021 10:27

R^

L. Písařík 29.4.2021 8:58

Dotace berou všichni zemědělci v EU. Dovedete si představit, jak by zařvali Španělé, Francouzi, Italové i Němci, kdyby přišli o dotace? Dotace dostávali zemědělci i před Eurounií, ty jim tehdy vyplácely vlastní vlády. Leč shledáno bylo, že tak to býti nemůže a tak se nyní peníze pošlou do Bruselu a ti tam je přerozdělí a pošlou - nebo nepošlou (Agrofertu) zemědělcům - pokrok nezastavíš. A potom přijdou někteří lemplové, udavači a ti, co chtějí ukázat, jak si na (Babiše) došlápli a vydají ferman, že Agrofert musí vrátit to, co nedostal a Babiš musí být potrestán, jen pořád není známo za co? Snad proto, jak vydumali v Bruselu, ŽE BY MOHL.;-)

F. Kusák 29.4.2021 9:22

No historie se opakuje a lidé by rádi krev. Koneckonců chudáka občana Ludvíka Capeta také gilotinovali za jásotu "svobodných a hrdých Francouzů". Doufám ale, že se AB s manželkou podaří uprchnout ze země. Jistý Bakala se z historie poučil.

L. Písařík 29.4.2021 11:36

Historie se někdy opakuje:

Jesus Kristus věděl, že kdyby nebyl ukřižován, sotva by jeho učení někdo uvěřil.

Navalnyl se vrátil do Ruska, protože jako emigrant by sotva získal stoupence a učinil tak s rizikem ztráty života. Nakonec Nelson Mandela taky seděl 20 let v base, než se stal prezidentem a podařilo se mu v krátké době rozvrátit jednu z nejvíce prosperujících zemí v Africe.

Očekávám, že ani AB neuprchne a bude bojovat, i kdyby ho to stálo všechno jmění a svobodu návdavkem.

P. Milan 29.4.2021 9:36

1. Ano, berou. Ale nemají vliv na jejich národní přidělování.

2. Agrofert dostal. Jen přímo z NAŠICH kapes, ne oklikou přes Brusel.

Dotace jsou lumpárna a slouží k ovládání dotovaného dotujícím - tedy Česka Bruselí a v Česku konečného příjemce tím národním přerozdělovačem. A na toho má právě Bureš, z titulu své funkce, vliv.

V. Čermák 29.4.2021 10:16

Státní dotace berou firmy ve všech státech EU. Agrofert je pobíral stejně jako ostatní subjekty z rozhodnutí předchozích vlád, tedy nikoliv této vlády Babišovy. Dotace obecně samozřejmě lumpárnou nejsou, lumpárna je pouze některé jejich zneužití, zejména ve starých státech EU. Čs zemědělci pobírají většinou dotace kompenzující jejich hendikep oproti více dotované zahraniční konkurenci. Takže shrnutím, Kecy v kleci, Jednoduchý ideologu přes Babiše...;-D

L. Netolická 29.4.2021 14:36

Pane Čermáku, Agrofert mohl dříve čerpat, pokud nečerpal tak jako na Čapí hnízdo, tj. podvodně kdy váš guru neseděl ve vládě. A teď, kdy Babiš může rozhodovat o jejich nastavení a tocích, tak si musí vybrat. To tak v demokratických a vyspělých zemích chodí, že nikdo by neměl sedět na dvou židlích a tvrdit, že sedí na jedné. Babiš nám všem vytahuje neoprávněně peníze z kapes vám to nevadí. Máte stále bolševické myšlení a to, že se Babiš postavil za BIS a proti Rusku, to vás muselo hodně ranit. A dotace se nejvíce zneužívají ve východních zemích Unie. Bolševik je vychoval.

L. Netolická 29.4.2021 14:27

U nás téměř všechny dotace vybílí velké firmy typu Agrofert. Na západě se podporují malé a střední firmy. Ti nemají tolik možností si půjčovat od bank a nemohou konkurovat velkým kolosům. Babiš od konce roku už nečerpá z EU, ale nechává si to předplatit z našeho SR.

L. Písařík 29.4.2021 14:49

Zeptejte se Jurečky, jak to má s dotacemi. Kdo si požádá, tak dotace má.

F. Navrátil 29.4.2021 8:43

Opět se ukazuje, že dotace křivící trh jsou jen klackem na neposlušné. Neposloucháš? Nedostaneš dotace! Nebereš dotace? Pak alespoň oznámíme, že jsi lotr, který si je nezaslouží!

J. Kindl 29.4.2021 8:40

Tohle může napsat ten, kdo vůbec, ale vůbec, ale vůbec neví jak se vyplácí dotace EU. Neví jaký je rozdíl mezi odvoláním a dovoláním, ale miluje koblihy a Bureše i kdyby rozkradl půlku republiky.

M. Šejna 29.4.2021 8:53

Tak nám to tu napište, jak se to dělá.

Zatím z vašeho nicneřeknutí je jasné jen to, že koblihy nesnášíte. O dotacich ale nic.

F. Kusák 29.4.2021 9:06

Do této debaty se nerad zapojují, moc velký smysl to totiž nedává. Většina diskutujících nemá žádné zkušenosti s administrováním dotaci, neznají metodiku přidělování a schvalování dotaci, a tak se jejich názor řídí jen osobními emocemi k A. B. A jinak audit je jen audit, to není rozsudek soudu a i ten lze právně napadnout. Ale to je složitá právní problematika a já právník nejsem.

P. Milan 29.4.2021 9:38

Jistěže.

V. Čermák 29.4.2021 10:22

Tak to vybublalo až z paty...;-D

J. Kalina 29.4.2021 8:16

Navrhuji, aby se dotovalo úplně všechno! Pak to bude teprve spravedlivé. A každý si svou dotaci předem zaplatí. Pokud s tímto výrokem někdo snad souhlasí, tak ať zkusí vymyslet, jak od koryta odstaví ty, co na správnost rozdělování dohlíží a berou plat. Jeden návrh by byl, nedotovat vůbec. Pak nepotřebujete aparát na schvalování a kontrolu a každý zase nic nedostane. Takže k čemu dotace slouží? No těm co je přidělují, kontrolují a tím manipulují a sledují nějaké cíle, ovšem za současného odklonění do svých kapes, nejsou přeci blbci.

Když se kdysi říkalo, že nás EU donutí se správně chovat a netunelovat až tam vstoupíme (tzv. politická a ekonomická kultura), požádal jsem zaměstnavatele, aby mne do EU už neposílal, abych tam někomu nedal do držky neb se tam kradlo a řádně nehospodařilo zcela otevřeně, ovšem podle zákona, tudíž nehrozil kriminál. A to jsem si osobně finančně uškodil. To ti dobrodruzi u nás za privatizace byli vrcholně féroví protože páchali a kradli, ale proti zákonu, tudíž jim aspoň hrozil postih.

Taky bych se zamyslel, zda není výhodnější nějakou fabriku získat podvodem (=ukrást), ale pak ji provozovat na volném trhu a prodávat výrobky a tak přijít k majetku nebo zavádět 100 násobně dražší projekty, které jsou zcela nevýdělečné (a dále dotované) jenom aby se někomu dostalo pár miliónů do kapsy. To mi přijde ta první varianta hospodárnější a i upřímější.

A. Kubeš 29.4.2021 8:29

Ostatně soudím, že dotace musí být zrušeny.

V duchu toho, co jste napsal, to zůstává jen zbožnám přímým. Je již příliš mnoho lidí, kterým to vyhovuje a tím nemyslím ty, co ty dotace pobírají, protože paradoxně mezi nimi je mnoho těch, kterým tento systém nevyhovuje, ale nic jiného, než přijmout tyto zrůdnosti, jim nezbývá.